banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 14 Jun 2026, 15:50 Danas je 14 Jun 2026, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 224  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 10 Sep 2025, 18:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2025, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Choban je napisao:
Pa koriste dronove u Federaciji, upravo u Ze-Do kantonu

Citiraj:
. U praksi, sistem funkcioniše tako što jedna patrola pomoću drona identifikuje prekršaj, te u realnom vremenu obavještava drugu policijsku ekipu koja zaustavlja vozilo i pristupa sankcionisanju vozača.

“Samo tokom vikenda, u jednoj od kontrola, pomoću drona je dokumentovano čak 303 prekršaja,

https://zenicainfo.ba/2025/07/16/mup-zd ... letjelice/

Па ето, значи није рокет сајенс... како се ми у бољем дијелу БиХ нисмо први сјетили :(

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2025, 12:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kakvo je stanje bilo noćas kod Perduvovog groblja? Neko otkinuo autobusku stanicu i poravnao stabla i saobraćajne znakove.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2025, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Je li to to?

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2025, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Koliko je saobraćajki bilo zadnjih dana...na sve strane.Ima mnogo i stradalih.
Šta se to dešava?Da li je tolika nepažnja, brza vožnja + aklohol, nervoza i ludilo u ljudima.
Svi kao negdje žure.Hitnoća.
Vozim po ograničenju i onda mi se neko nasadi na dupe auta.Nema šanse da ide za mnom.Odmah je preticanje, nrvozan je, žuri, hitno treba stići.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2025, 15:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
despot777 je napisao:
Je li to to?

Slika
To.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2025, 07:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
krajo je napisao:
Šta se to dešava?Da li je tolika nepažnja, brza vožnja + aklohol, nervoza i ludilo u ljudima.
Vozim po ograničenju i onda mi se neko nasadi na dupe auta.Nema šanse da ide za mnom.Odmah je preticanje, nrvozan je, žuri, hitno treba stići.

Najjače je kad pretiču preko ležećih policajaca. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2025, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
krajo je napisao:
.. .

Pusti ga, ponozi mu da te što prije obiđe(malo uspori, desni žmigavac).
Biće bolje i tebi i njemu.
Ja tako radim od kada imam vozačku.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2025, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tako i postupam.Meni je sigurno bolje tako, samo ne znam da je i njemu.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2025, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
krajo je napisao:

Najjače je kad pretiču preko ležećih policajaca. :D

Da, to je poseban slučaj. Koji se vjerovatno graniči sa medicinskim idiotizmom.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2025, 04:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ili preskakanjem terapije.....

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2025, 09:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Meni je ubjedljivo najgora situacija kada mi se majmun nabije u gepek, a vidim kucka gleda nešto po telefonu. Nagazna mina u najavi. Odmah se uznervozi i moja vožnja, jer znam da je budala tako blizu, a da su mu reakcije na bilo šta nepredviđeno skoro nepostojeće. Vrlo sam blizu tome da počnem davati desni žmigavac čim vidim takvu neku sličnu pojavu.

Generalno smo za čekanje bilo čega više od 23 sekunde postali katastrofa. To je to gubljenje pažnje i nova "rils" kultura, koja nam je svela pažnju na ne više od minutu i sve preko je udar nervoze.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
ElPadrino je napisao:
Meni je ubjedljivo najgora situacija kada mi se majmun nabije u gepek, a vidim kucka gleda nešto po telefonu. Nagazna mina u najavi. Odmah se uznervozi i moja vožnja, jer znam da je budala tako blizu, a da su mu reakcije na bilo šta nepredviđeno skoro nepostojeće. Vrlo sam blizu tome da počnem davati desni žmigavac čim vidim takvu neku sličnu pojavu.

Generalno smo za čekanje bilo čega više od 23 sekunde postali katastrofa. To je to gubljenje pažnje i nova "rils" kultura, koja nam je svela pažnju na ne više od minutu i sve preko je udar nervoze.

Hehe zato kuku ne skidam. A ima je mašala.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 13:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
hadzidado je napisao:
krajo je napisao:
.. .

Ma svaju ti poljubim, a nisi tako radio kad si bio bez vozačke? :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
krajo je napisao:
.. .

Будале пуштам да ме обиђу, успорим, десни жмигавац, мало се и склоним, све што треба. Никаквог натезања с њима. Или ако је неко баш возач, то је гре'ота не пустити ако видиш да неко зна и и има ауто који може, не мора нужно бити чобан који је коначно дошао до 1.9 TDI.
Лоше/несигурне возаче/габаритна возила ја претичем, не желим се налазити у њиховој близини.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Željo,
Nisam vozio auto do polaganja(nije ćaća dao, osim jednom da provjeri mogu li pravac držati) al jesam traktor čim sam dovoljno ojačao da mogu stisnuti kvačilo na 533!

Rivaldinho,
I ja gledam da se što prije riješim "maljutka" drivera. Ako mogu na brzaka obići- odoh; ako ne, onda se malo više odmaknem i čekam razvoj situacije

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
Željo,
Nisam vozio auto do polaganja(nije ćaća dao, osim jednom da provjeri mogu li pravac držati) al jesam traktor čim sam dovoljno ojačao da mogu stisnuti kvačilo na 533!

Rivaldinho,
I ja gledam da se što prije riješim "maljutka" drivera. Ako mogu na brzaka obići- odoh; ako ne, onda se malo više odmaknem i čekam razvoj situacije

Управо. Ако не могу обићи камион, онда се одмакнем подобро иза. Али углавном је нижа и гас.

Ово за правац овако и мени ћаћа дао прије полагања, на сеоском путу. Ја пиљио у "сат" да видим колико идем, и упаднем у канал лијевим точком. Је ли нас трактор извлачио или ауто, не сјећам се више...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
hadzidado je napisao:
Željo,

Ja vozao "sto keca" po selu :D
Isto prvo se učio na 539, poslije toga nema auta koje je teško voziti.
Prvi put kada mi je stari dao da vozim traktor sa prikolicom, kada sam skretao u dvorište nisam dovoljno zavezao i zakačim zadnjim dijelom prikolice kanat od kapije. Mislio sam sada kada me istuče, ali stari samo mirno reče, e sad ti se to sigurno nikada više neće desiti. I što jes' jes'...kad god ulazim na tu kapiju sjetim se toga...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hah, 539 ima samo tri brzine. Osjecaj kao igracka :D
Ona smjesna rucica za gas, male papucice, sve nesto tanko pod nogama, cak ni blatobrsni nisu pokrivali citav tocak ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 22:11 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rivaldinho je napisao:
hadzidado je napisao:
krajo je napisao:
.. .

Будале пуштам да ме обиђу, успорим, десни жмигавац, мало се и склоним, све што треба. Никаквог натезања с њима. Или ако је неко баш возач, то је гре'ота не пустити ако видиш да неко зна и и има ауто који може, не мора нужно бити чобан који је коначно дошао до 1.9 TDI.
Лоше/несигурне возаче/габаритна возила ја претичем, не желим се налазити у њиховој близини.

Onomad idući za Krmine kod motela "Dragana" na pravcu golfom prestignem alfu 159, ako ćemo iskreno gnjavio je ...... ali sam ga tim prestizanjem naljutio. Nije se baš zaljepio za branik jer mu nisam dozvoljavao da toliko priđe ali pred Pastirom dam mu desni i pustim ga jer sam skontao da je benzinac i da se pametnije povući i pustiti ga.

Međutim i dalje kruži legenda o trci između VW Caddy-ja 64ks i Škode Felicije 64ks na dionici Bele Vode-Duga Poljana (magistralni put Novi Pazar-Sjenica). Od Ljutaje put kreće uzbrdo, serpentina za serpentinom i ima 13 lakat krivina. U krivinama zadnji unutrašnji točak na oba vozila je uvijek bio u vazduhu, u zadnjoj krivini izleti mi šticar i morao sam da kočim. Samim tim sam izgubio opkladu da mi kolega neće pobjeći više od 10m. Ipak kad smo izašli u Dugoj Poljani u kafanu da platim jagnjetinu kolega mi je priznao da se nijednom nije uspio odlijepiti više od 10m i da nije bilo šticara da bi sigurno izgubio. Ovako platih jagnjetinu ali je on piće i proglasili smo nerješeno. :lol:

Druga trka je Škoda Felicija 64ks vs. Hyundai Accent 90ks. Dionica Šipovo-Mrkonjić grad-Dabrac. Ko dođe zadnji na Dabrac plaća ručak. Kolega je bio iz Srbije, malo pun sebe i znao sam da mi po ravnom neće pobjeći ali na uzbrdici nisam imao šanse. Stoga morao sam na kvarno .... :lol: Tako je i bilo, na uzbrdici od Jezera prema Mrkonjiću nisam ni pokušao prestići šlepere koje je on sa lakoćom prestigao, već sam prije spuštanja ka Mrkonjiću skrenuo desno i tada makadamom kraj crkve sišao ispod semafora u gradu. Dalje je bilo lako 8) on je usporio a ja proletio kroz Bjelajce i popeo se na Dabrac. Zvao me je da provjeri ima li me iza, ja sam mu odgovarao da mi bježi dve krivine i da ću ga stići. U tom momentu sam sjedio na Dabracu i naručio espreso i kiselu vodu. Nažalost tada nije bilo kvalitetnih kamera na mobilnim telefonima da ga uslikam jer izgled njegove izgubljene face kad me je vidio na Dabracu je neponovljiv. Uglavnom svađao se sa mnom da ga nisam nigdje prestigao mada sam mu rekao da jesam samo me on nije vidio :lol: Na kraju je priznao da je izgubio opkladu i platio je ručak, a ja vodeći se događajima iz Duge Poljane platih piće i obećah da se neću hvaliti po firmi. I nisam ..... dok nisam otišao prvi put u Bg u centralu i rekao svima. :lol:

A kad sam dobio novu Škodu Fabiju 1.9 tdi karavan sa 100ks ....... e to ću ispričati neki drugi put. :D Reći ću samo da je to najbolja Fabija ikad napravljena. Ostale joj nisu ni do koljena. Kapu skidam jedino Fabiji sa 1.9 tdi RS sa 130ks, koja je prilično rijetka.

Vrh

[ 4479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 224  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]