banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 14 Jun 2026, 17:12 Danas je 14 Jun 2026, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 224  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 26 Avg 2025, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Karbo je napisao:
hadzidado je napisao:
S jedno 13-14god se može početi, dovoljno su visoki

Ne znam za RS/BiH ali u Njemačkoj je pravilo, ako je dijete ispod 150cm visine, mora u autosjedalicu.

Ne pričam o sjedalicama

zidarR je napisao:
Kamera u visini kabine na svakih kilometar, AI da analizira snimke i da jebe mater svima redom, od pogleda na mobilni pa do krupnijih stvari...

Napisao sam već, prvo da krenu od svoje avlije.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2025, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Džeronimo je napisao:
A jesi razmišljao šta bi ostalo od vreće za smeće da se izbaci kroz prozor na autoputu pri brzini 120+?

Izvinjavam se. Izgleda da si bio u pravu jer sam juce na petlji u Catrnji bidio radnike kako skupljaju smece.

Ali to opet ne pobija cinjenicu da se smece baca iz auta. Pa i u vrecama.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2025, 21:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kažu u Helsinkiju preko godinu dana nisu imali smrtnih slučajeva u saobraćaju. Eto prijeslog nekome da ode malo na službeno putovanje od našem trošku i vidi šta su oni uradili da bi imali takve rezultate.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2025, 07:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Usporili su saobracaj na 30 km/h, obesmislili su koristenje automobila kroz bolji javni prevoz i drakonske kazne za prekoracenje brzine (vezane za primanja), svaku nesrecu dubinski analiziraju i tu nema jednostrane krivice poput "brzina nije bila prilagodjena uslovima na putu'' vec su i uslovi na putu stvar istrage...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2025, 07:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Znaci jednostavno, rade svoj posao, sto je nemoguca misija za nase.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2025, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Па имају велику стопу самоубистава, не могу себи још дозволити да гину у саобраћајкама. :o

Јесте, раде свој посао, али вјероватно зато што и грађани раде свој, а не чекају да се неко одозго смилује. Колико нас се, реално, организовало да се бар потпише неко писмо и пошаље министарству са предлозима и захтјевима, да не причамо о неком протесту... ево, први ја нисам.
Сад да родбина оне убијене педагогице са Ребровачког, изађе на протест што несрећник очигледно опет вози и дивља, колико нас би изашло да подржи... не знам да ли бих ја или би ме смела заноктица... према томе остаје нам или да радимо нешто, или да кукамо овако по нету.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2025, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://srpskainfo.com/saobracajna-nesr ... dna-osoba/

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2025, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Vozim neko dan autoputem.
Na zaustavnoj traci 2 kombija.Na jednom kombiju mijenjaju gumu.Ladno njih jedno 10-tak izašlo i gleda kako se mijenja točak.
Svi stoje u desnoj traci.Naravno znak upozorenja da su postavili nema pojma.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2025, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

krajo je napisao:
Vozim neko dan autoputem.
Na zaustavnoj traci 2 kombija.Na jednom kombiju mijenjaju gumu.Ladno njih jedno 10-tak izašlo i gleda kako se mijenja točak.
Svi stoje u desnoj traci.Naravno znak upozorenja da su postavili nema pojma.

Slika

?

Ја можда нисам посебно паметан око тих ствари, али зато сам бар кукавица и ако немам ја непосредно посла око аута, не би ме видио 50 метара у близини...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
Ovo za DO-ZE je i meni palo na um, vise budala po duznom metru puta je rijetko gdje za naci. Takodje je puno raspalog seljo tjuninga. Ne znam da igdje to vidjam u toj mjeri.

Полиција Зе-До кантона је једно вријеме дежурала у службеним шкодама и маздама са упаљеном ротацијом сваких неколико километара да би превенирали луђачку вожњу и успјело им је да тиме смање број несрећа на м-17 и то нешто баш значајно. Задњи пут кад сам туда пролазио а то је прије неких 10ак дана није било патрола са стране. Штета би било да су од тога одустали... То је био један од позитивних примјера превенције у овом нашем шупку од државе.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 07:50 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rivaldinho je napisao:
https://srpskainfo.com/saobracajna-nesreca-na-putu-sipovo-kupres-poginula-jedna-osoba/

Slika

Po slici mi djeluje da je udes bio na predzadnjoj krivini prije Strojica iz pravca Šipova ........ iako je uzbrdica na tom dijelu prije te krivine je dugačak pravac, koji služi za obaranje brzinskih rekorda i preticanje sporih vozila.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Није ту, код гробља између Злосела и Благаја. Са обе стране правац скоро километар дужине, само ту има пар узастопних кривина гдје је мање прегледно, мало магле, већа брзина и јебига.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Ovo za DO-ZE je i meni palo na um, vise budala po duznom metru puta je rijetko gdje za naci. Takodje je puno raspalog seljo tjuninga. Ne znam da igdje to vidjam u toj mjeri.

Полиција Зе-До кантона је једно вријеме дежурала у службеним шкодама и маздама са упаљеном ротацијом сваких неколико километара да би превенирали луђачку вожњу и успјело им је да тиме смање број несрећа на м-17 и то нешто баш значајно. Задњи пут кад сам туда пролазио а то је прије неких 10ак дана није било патрола са стране. Штета би било да су од тога одустали... То је био један од позитивних примјера превенције у овом нашем шупку од државе.

Може и јефтиније и са мање оптерећења за кадар, од тога. 21. вијек је, не морамо користити дронове само да качимо РПГ-7 главу на њих и таманимо се. Ставити дронове по секторима, у централи вјештачку интелигенцију за препознавање брзине, и онда аларм на дежурну екипу, да не буде по екипа на сваких пар километара.
Ето предлога за наш МУП. Можда могу ЕТФ-овцима дати на направе неки пилот пројекат, корисно за све.

И онда драконске казне.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 15:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Koliko dron može da leti sa jednim punjenjem baterije?

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Онолико колико му траје пуњење. А онда преузима други. Не мора чак ни да буде 100% временска покривеност. Могу се покрити критични сати и критичне дионице, напримјер. Или претежно критични сати, а за остале да се "шара". Све се да прорачунати, само треба воља.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 15:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Đe to jeftinije? Policajce i vozila svakako imaš. Umjesto da se kriju iza kakvih žbunova parkiraju se na vidno mjesto, upale rotaciju i spavaju u autu. I svi uspore.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 16:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rivaldinho je napisao:
epek je napisao:

Може и јефтиније и са мање оптерећења за кадар, од тога. 21. вијек је, не морамо користити дронове само да качимо РПГ-7 главу на њих и таманимо се. Ставити дронове по секторима, у централи вјештачку интелигенцију за препознавање брзине, и онда аларм на дежурну екипу, да не буде по екипа на сваких пар километара.
Ето предлога за наш МУП. Можда могу ЕТФ-овцима дати на направе неки пилот пројекат, корисно за све.

И онда драконске казне.
Za to zadnje, beskičmenjaci u Skupštini na svim nivoima moraju da stisnu taster i glasajuza tako nešto. A nijedan pravnik u vlasti to neće preporučiti.
Što se tiče dronova, to mogu napredna društva poput Japanaca, a ne mi stoka....

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
<Enter_name> je napisao:
Koliko dron može da leti sa jednim punjenjem baterije?

Teoretski, može i sat i nekoliko sati, ako bi se radilo o dronu fiksnih krila ili VTOL.
Na stranu što to ne bi bilo moguće u BiH ili što bi se nametala tu neka druga pitanja.
A postoje i kopteri sa gajtanima.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pa koriste dronove u Federaciji, upravo u Ze-Do kantonu

Citiraj:
. U praksi, sistem funkcioniše tako što jedna patrola pomoću drona identifikuje prekršaj, te u realnom vremenu obavještava drugu policijsku ekipu koja zaustavlja vozilo i pristupa sankcionisanju vozača.

“Samo tokom vikenda, u jednoj od kontrola, pomoću drona je dokumentovano čak 303 prekršaja,

https://zenicainfo.ba/2025/07/16/mup-zd ... letjelice/

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2025, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Dronovi fiksnih krila ili VTOL koje sam spomenuo bi se vjerovatno smatrali militarizacijom.
Kopteri kao tu u ZDK bi i mogli, samo oni kraće lete.

Vrh

[ 4479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 224  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]