banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4240 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 11 Avg 2025, 16:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Znači slažemo se da nije dorastao situaciji, te da se zbog toga desilo što se desilo.
A tvoji memoari su ustvari pokajanje zbog prethodno nepromišljenog pisanja? Primljeno k znanju, ne moraš više...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 16:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
O kakvim odštetama pričate? Svi štetu osim one na njegovom autu platiće osiguranje, uključujući i potencijanu nematerijalnu. Pošto nije bio pod uticajem alkohola nemaju osnova da te isplate onda namire od njega.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
supersonic je napisao:
Ma od samog starta je greska tek punoljetnom klincu dati mustanga ni manje ni vise. I to automatik. Prije ce biti da ga je mali pukao po gasu, pa kad ga je masina povukla, nije se uspio snaci. Valjda su 3-4 druga bila sa njim, garant da se pokaze malo. Bitno je da niko nije nastradao. I nema to veze ciji je mali, kaznu ce popusiti sigurno. Plus odstete kediju i autu onom, gradu. Kad se sve sabere, vjerujem da ce to biti jako fina svota za roditelje.
Da,.jadni doktor će morat mjesec dana dežure i privatne prakse da podeblja, plus koverte...
Evo suza mi krenula.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
supersonic je napisao:
Ma od samog starta je greska tek punoljetnom klincu dati mustanga ni manje ni vise. I to automatik.

Na kojem mjestu ZOBS brani tek punoljetnom klincu da vozi Mustang automatik? Mijenjaj zakone i edukuj, a ne zasnivaj čitavu kritiku na "ko mu dade Mustanga". Budala će da napravi sranje bez obzira na godine i snagu auta.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
munja.alex je napisao:
supersonic je napisao:
Ma od samog starta je greska tek punoljetnom klincu dati mustanga ni manje ni vise. I to automatik. Prije ce biti da ga je mali pukao po gasu, pa kad ga je masina povukla, nije se uspio snaci. Valjda su 3-4 druga bila sa njim, garant da se pokaze malo. Bitno je da niko nije nastradao. I nema to veze ciji je mali, kaznu ce popusiti sigurno. Plus odstete kediju i autu onom, gradu. Kad se sve sabere, vjerujem da ce to biti jako fina svota za roditelje.
Da,.jadni doktor će morat mjesec dana dežure i privatne prakse da podeblja, plus koverte...
Evo suza mi krenula.

Pa u tom slucaju, kad tako pises, sta je rjesenje? Cjepnuti godinu-dve robije klincu? Plus odstete da 3 kredita dignu?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka

mirdza je napisao:
supersonic je napisao:
Ma od samog starta je greska tek punoljetnom klincu dati mustanga ni manje ni vise. I to automatik.

Na kojem mjestu ZOBS brani tek punoljetnom klincu da vozi Mustang automatik? Mijenjaj zakone i edukuj, a ne zasnivaj čitavu kritiku na "ko mu dade Mustanga". Budala će da napravi sranje bez obzira na godine i snagu auta.

Ne pise u zakonu, ali bar ti mirdza znas koliko omladine je i vecih sranja napravilo, da ne kazem tragedija, samo zato sto je neiskusno sjelo za jako auto i udarilo po gasu. A takvi se vecinom vode parolom “ znam ja “

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
supersonic je napisao:
munja.alex je napisao:
supersonic je napisao:
Evo suza mi krenula.

Pa u tom slucaju, kad tako pises, sta je rjesenje? Cjepnuti godinu-dve robije klincu? Plus odstete da 3 kredita dignu?
Društveno koristan rad. Da momčina ode kod Kaspe u kuhinju na dve tri godine robije sipanja hrane sirotinji i guljenja krompira. A i mami i tati nešto slično ..

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka

Ok, posteno.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

supersonic je napisao:
mirdza je napisao:
supersonic je napisao:

Ne pise u zakonu, ali bar ti mirdza znas koliko omladine je i vecih sranja napravilo, da ne kazem tragedija, samo zato sto je neiskusno sjelo za jako auto i udarilo po gasu. A takvi se vecinom vode parolom “ znam ja “

O tome u principu i govorim. Edukacija i promjena ZOBS-a, da Vozačka dozvola kategorije "B" bude nešto više nego komad plastike koji se dobije za polaganje relativno nezahtjevnog ispita.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 17:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bila su neka ograničenja za vozače početnike: noćna vožnja, snaga automobila, dozvoljena brzina.....Zbog toga se i stavlja ono P na auto. Ne znam šta je od toga ostalo, znam da je ograničenje u noćnoj vožnji ukinuto.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

Ma ukinuto je to sve. Ne treba biti mudrac, dovoljno je navece izaci i sjesti na klupu i aleji ili do parka. I vidis da klinci voze od motora koji imaju vise od 49cca do raznoraznih nabudzenih auta bez P nazad. Zato se dezavaju ova sranja kao ovaj klinac, zato je urgentni pun motorista, mahom omladine.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
LDA212 je napisao:
<Enter_name> je napisao:
LDA212 je napisao:
Zamisli vozis auto koji ubrzava, a ne znas ga zaustaviti tj. moze ga samo udar zaustaviti.

Ima ona papučica lijevo od gasa, zove se kočnica... teško je to ne znati.
Takođe ima kvačilo (papučica lijevo od kočnice), koje odvaja motor od mjenjača... ako je automatik, ima pozicija N.
Al nebitno, čisto da ti udovoljimo, zaglavila se papučica gasa i zbog toga je sve OK.

LDA212 je napisao:
Teoretski da se bilo kome od nas to desi, vozis, zaglavi ti se papucica gasa iz mehanickog razloga bilo kojeg i ubijes nekoga na licu mjesta? Da li bi se osjecao 100% odgovornim ili bi smatrao da si dozivio nesto na sto nisi imao kontrolu/uticaj?

Naravno da bih se osjećao odgovornim, ja sam upravljao vozilom.

Opet, pricamo o klincu koji ima 18 godina i koji je vjerovatno tek juce polozio. Ako mu je zaglavila papucica, ne vidim sta je cudno sto klinac bez iskustva od 18 godina ne zna kako da odreaguje u momentu.

Ali ponavljam, TO GA NE OSLOBADJA ODGOVORNOSTI. Zato valjda postoje i testovi i instruktori, da te nauce kako da odreagujes u tim situacijama.

A pisem memoare jer sam isto vece kada se desila nesreca i ja javno opljunuo po momku, a da nisam razmotrio bilo kakvu drugu mogucnost.

Kod nas je u narodu najlakse opljunuti po nekome, osuditi ga i slicno, a da nemas sve informacije i ne raspolazes svim detaljima kako je i zasto do nesrece doslo.

Ako je divljao, onda zasluzuje linc svake moguce prirode.

Мустанга са 18 година и уз то тек положио? Онда је идиот не клинац, већ онај ко му је то дао у руке. Ја могу схватити примитивне скоројевиће који лијече комплексе тако што младунчади купују буџевине, али доктор... додуше, ко је шеф УКЦ, изгледа прецјењујем ту струку.

Можда је и патосница, мене је моја једном добро пресјекла кад се подвукла горе, али није исто кад ти се заглави патосница на Корси и Мустангу. Поготово ако имаш 18 година и тек си положио. Е, лебац ти пољубим.

А биће тако и све горе, док год Миле држи дизгине, да се не лажемо. Поставио је примитивлук и бахатост на ниво стандарда понашања. Риба од главе смрди.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
ova zadnja recenica je problem. pravila ne vaze za sve isto.

pa jebemumater, ajde sto majmuni ne odgovaraju za mito, korupciju, pogodovanja, kojekakve otimacine vec sto i za ove stvari se ima prolaz. i jos gore, cak se to vise i ne odnosi na ove visokopozicionirane ili bogate i tajkune. ne! ne odnosi se vise na bracu, kumove, evo i djecu... za jebeni saobracaj vise ne odgovaraju!
pa ovo je zglajzalo sve, otislo u 3 lijepe pichematerine! od tamo nekog doktora sin ce za ovu glupost dobiti 2 metra zabranu i 800 maraka kaznu. i vozi dalje!
pa onaj mali idiot sto zgazi zenu na rebrovcu sad uhvacen kako divlja i hvalis se po IG! pa ciji ste takvi retardirani vise?!

tuce li neko ovu danasnju djecu od roditelja, makar kad zasluze???

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Svako (skoro) može biti ''roditelj'', medjutim, malo ko zna odgojiti i vaspitati dijete.

STRATOKASTEL je napisao:
Svaki roditelj želi svom djetetu najbolje. Osim ako nije psihopata.
Ali stremeći prema tome "najboljem" često se dešava da roditelj radi ono što sam misli da je najbolje, iz neke svoje perspektive, nekog svog ugla zasnovanom na iskustvu nekog drugog vremena. To je najčešće sasvim pogrešno iz perspektive djeteta.
Takva nam je svima sudbina. Oni koji su roditelji, znaju o čemu pričam. Nesvjesno (ali iz najbolje namjere) činimo greške naših roditelja.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
vlakanje je napisao:

To se tuče (psihički i fizički) do srednje škole i do tada šta si uradio - uradio si. Posle nema efekta.

Kaže moj mlađi sin(11 godina) baki:"bako, ja se bojim puberteta. "
Što sine?
A on će :"pa vidiš da je brat totalno lud!"
Bratu je 14 godinica i manit je tačno onoliko koliko mu dopustim, naravno, kada sam ja tu(kada nisam garant je gori) .

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:
ova zadnja recenica je problem. pravila ne vaze za sve isto.

pa jebemumater, ajde sto majmuni ne odgovaraju za mito, korupciju, pogodovanja, kojekakve otimacine vec sto i za ove stvari se ima prolaz. i jos gore, cak se to vise i ne odnosi na ove visokopozicionirane ili bogate i tajkune. ne! ne odnosi se vise na bracu, kumove, evo i djecu... za jebeni saobracaj vise ne odgovaraju!
pa ovo je zglajzalo sve, otislo u 3 lijepe pichematerine! od tamo nekog doktora sin ce za ovu glupost dobiti 2 metra zabranu i 800 maraka kaznu. i vozi dalje!
pa onaj mali idiot sto zgazi zenu na rebrovcu sad uhvacen kako divlja i hvalis se po IG! pa ciji ste takvi retardirani vise?!

Што рече један мој другар на сву ту нашу ситуацију, "Није проблем Али Баба и 40 разбојника. Проблем је Али Баба и 4000 разбојника". Кренуо је максимално да се бахати свако ко ухвати прилику. А има их. И онда се неко чуди што неће људи Лемију на протест, а на који реално треба отићи јер се бране наше институције. Па из истог разлога што Асаду нису бранили Алепо који је узело свега пар стотина људи за дан... претјерали су. Дебело. Преко сваке мјере је то отишло у пе ем.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
vlakanje je napisao:

Koliko je meni poznato danas djecu ne odgajaju roditelji oni su sporedni!
Njihovi vrsnjaci najvise i okolina u kojoj se krecu i sta kopiraju tj. koga imitiraju, plus mediji i ostala trovanja!! Sto roditelje naravno ne oslobadja.

Paradoksalno zvuci ali ako hoces utijecat na dijete ne tuci svoje dijete vec komsijsko a tvoje ce kopirat njegovo ponasanje i tako u krug...eshh!!
Sarkazam i salu na stranu polozit vozacki ne znaci znati vozit ni blizo i to treba ogranicit sa uzrastom gdje, sta i kuda.

Dati blanko 18godisnjaku volan (ili cak mladjem u nekim zemljama) je vrlo slicno po bezbjednost kao da mu das kalas sa punim okivirom, metkom u cijevi da ga nosa okolo!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da li zakon dozvoljava? Dozvoljava. Šta onda palamudiš o klincu k.k.?!
Nije problem tamo gdje ga tražite.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slušam baš neki dan priču kako instruktor govori kako može za 100KM srediti polaganje iz prve. Ono, samo uzmi časove kod mene sve će biti sređeno... I onda neko ko nema pojma ni na tom prvom koraku, barem da se napati da položi ili da uopšte ne položi... Idemooo...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Закон је у основи писан кад оволико брзих аута није било ни у љељама... то су суштински одредбе из времена кад је 100 коња био спортски ауто, и само се преписују...
Наравно да је проблем клинцу под хормонима, за први ауто дати звијер.

Slika

Дакле, у Италији ограничење већ има озбиљног ефекта.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4240 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212

Sva vremena su u UTC [ DST ]