<Enter_name> je napisao:
LDA212 je napisao:
Zamisli vozis auto koji ubrzava, a ne znas ga zaustaviti tj. moze ga samo udar zaustaviti.
Ima ona papučica lijevo od gasa, zove se kočnica... teško je to ne znati.
Takođe ima kvačilo (papučica lijevo od kočnice), koje odvaja motor od mjenjača... ako je automatik, ima pozicija N.
Al nebitno, čisto da ti udovoljimo, zaglavila se papučica gasa i zbog toga je sve OK.
LDA212 je napisao:
Teoretski da se bilo kome od nas to desi, vozis, zaglavi ti se papucica gasa iz mehanickog razloga bilo kojeg i ubijes nekoga na licu mjesta? Da li bi se osjecao 100% odgovornim ili bi smatrao da si dozivio nesto na sto nisi imao kontrolu/uticaj?
Naravno da bih se osjećao odgovornim, ja sam upravljao vozilom.
Opet, pricamo o klincu koji ima 18 godina i koji je vjerovatno tek juce polozio. Ako mu je zaglavila papucica, ne vidim sta je cudno sto klinac bez iskustva od 18 godina ne zna kako da odreaguje u momentu.
Ali ponavljam, TO GA NE OSLOBADJA ODGOVORNOSTI. Zato valjda postoje i testovi i instruktori, da te nauce kako da odreagujes u tim situacijama.
A pisem memoare jer sam isto vece kada se desila nesreca i ja javno opljunuo po momku, a da nisam razmotrio bilo kakvu drugu mogucnost.
Kod nas je u narodu najlakse opljunuti po nekome, osuditi ga i slicno, a da nemas sve informacije i ne raspolazes svim detaljima kako je i zasto do nesrece doslo.
Ako je divljao, onda zasluzuje linc svake moguce prirode.
Мустанга са 18 година и уз то тек положио? Онда је идиот не клинац, већ онај ко му је то дао у руке. Ја могу схватити примитивне скоројевиће који лијече комплексе тако што младунчади купују буџевине, али доктор... додуше, ко је шеф УКЦ, изгледа прецјењујем ту струку.
Можда је и патосница, мене је моја једном добро пресјекла кад се подвукла горе, али није исто кад ти се заглави патосница на Корси и Мустангу. Поготово ако имаш 18 година и тек си положио. Е, лебац ти пољубим.
А биће тако и све горе, док год Миле држи дизгине, да се не лажемо. Поставио је примитивлук и бахатост на ниво стандарда понашања. Риба од главе смрди.