banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Па како опоменути да искључи задње магленке и уопште сигнализирати ноћу док возиш иза њега?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Philby je napisao:
Не подржавам брзу вожњу (имам свега двије казне за 10+ у 17 година како возим), али шта тражиш дуже од тридесет секунди у лијевој траци? Убрзај бар на брзину која је дозвољена по ограничењу или чекај да буде чисто иза тебе.
Lijepa teorija, ali hajde ti u 16h kreni od prijedorske petlje ka Trnu. Kada bi se svi drzali pravila lijeva traka samo za preticanje, kolona bi se razvukla do Klasnica... Jednostavno je nemoguce ostati u ovim pravilima na ovoj dionici skoro cijeli period od 7 do 17h. Nikad nisam zagovarao brzanje, cak naprotiv, jer su mi dvije sjedalice u autu, ali kad naidjes na kolonu 2-3-4 kamiona plus oni sto usporavaju da se uskljuce, plus oni sto se ukljucuju, sve do Kuljana od Prijedorske petlje skoro i da nemas sanse da u desnoj traci vozis preko 70-80. 4 godine sam putovao Gradiska-Banjaluka svaki dan, svega sam se nagledao.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Philby je napisao:
Па како опоменути да искључи задње магленке и уопште сигнализирати ноћу док возиш иза њега?

Da li zadnje maglenke smetaju drugim učesnicima?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

goranagf je napisao:
Philby je napisao:
Не подржавам брзу вожњу (имам свега двије казне за 10+ у 17 година како возим), али шта тражиш дуже од тридесет секунди у лијевој траци? Убрзај бар на брзину која је дозвољена по ограничењу или чекај да буде чисто иза тебе.
Lijepa teorija, ali hajde ti u 16h kreni od prijedorske petlje ka Trnu. Kada bi se svi drzali pravila lijeva traka samo za preticanje, kolona bi se razvukla do Klasnica... Jednostavno je nemoguce ostati u ovim pravilima na ovoj dionici skoro cijeli period od 7 do 17h. Nikad nisam zagovarao brzanje, cak naprotiv, jer su mi dvije sjedalice u autu, ali kad naidjes na kolonu 2-3-4 kamiona plus oni sto usporavaju da se uskljuce, plus oni sto se ukljucuju, sve do Kuljana od Prijedorske petlje skoro i da nemas sanse da u desnoj traci vozis preko 70-80. 4 godine sam putovao Gradiska-Banjaluka svaki dan, svega sam se nagledao.

Ko kaže da na brzoj cesti lijeva i desna traka imaju ist svrhu kao i na auto putu?
Mislim da se tu vozi i desnom i lijevom jednako.Pridržavaš se znakova(brzina).

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kaže zakon, ZOBS član 122.

krajo je napisao:
Da li zadnje maglenke smetaju drugim učesnicima?

Smetaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok.
Ja nisam to primijetio ili nisam imao priliku.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Smetaju!

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se tice udesa sa autoputa, objasnjavate kao da se kamion u sekundi teleportovao na to mjesto na 100 m od vozila. A mozda je pukla guma, mozda je zdravsteni problem, mozda nesto trece... Taj Volvo nije neka brza masina.

Btw meni "pritisak dizu" vozaci njemackih tablica koji kampuju u lijevoj traci kroz Austriju, nerijetko tek mrvu brze od kamiona. Ono, skuce se tu kao da im je babovina. Ali zato cim predjes u Njemacku nema tih slucajeva, tamo svi odreda momentalno idu desno. I nema da ga vidis da ide malo brze od kamiona. A def najagresivniji vozaci su sa svicarskim i madjarskim tablicama, odmah za njima imas nase Slovence.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

krajo je napisao:
goranagf je napisao:
Philby je napisao:

Ko kaže da na brzoj cesti lijeva i desna traka imaju ist svrhu kao i na auto putu?
Mislim da se tu vozi i desnom i lijevom jednako.Pridržavaš se znakova(brzina).

Da li je dozvoljeno preticanje sa desne strane osim ako nije mrdanje u koloni? Znaci, nisu iste.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
The_new_Statesman je napisao:
... A def najagresivniji vozaci su sa svicarskim i madjarskim tablicama, odmah za njima imas nase Slovence.

Čuo sam da Nijemci zovu Švicarce "Kleine diebische bergvolk" iliti mali, lopovski brđani(planinci)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma u ovom slucaju se vjv radi o drakonskim kaznama u CH i za najmanje prekrsaje, dok su kazne u AT/DE/ostatku Evrope njima smijesne u odnosu na primanja. Pa onda podivljaju sa bjesnim masinama cim predju granicu.

Slicno sa kaznama vazi i za SLO, s tim da kaznjevanje u HR. Za Madjare nemam objasnjenje osim mozda da su brzo isplivali iz totalne bijede pa im je brzina kao priznavanje nekog statusa... Sta znam...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Jos jedno poginulo.

https://provjereno.info/novosti/hronika ... -u-srpskoj

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=597476

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svakodnevno svjedočim kako se nepažljivo i nenormalno vozi.
Svaki drugi vozač prelazi u suprotnu traku, da li na pravcu ili u krivini nebitno.
Da li brzo vozi, da li fejsbuči, da li je pijan ili nešto četvrto.Žmigavci se ne daju, navodno nisu potrebni?!
Prosto stanje u saobraćaju je alarmantno.Nije normalno nikako.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Телефони и мултимедије су зло. Направише кино од аута. Индустрија је отишла у преглупе и исфорсиране крајности и то у икс праваца... данас нов ауто требаш возити у НАСА на поправку... само једна од...

Свуда камере, свуда ВИ препознавање кориштења телефона, лупати казне жестоко, док људи не дођу себи. Изгледа нема друге него тиранијом.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
^ Ne. Problem je u našem narodu*
Tako da kontrola i kazne. A za novije generacije edukacija. Što škola, što autoškola.

*I time ne kažem da je tač kontrola klime dobre i bezbjedne.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Samo kazne.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 20:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
znaci rano jutros dvoje mladih kod celinca, danas popodne jos jedna zena kod koz. dubice.
e sad dolazimo do kaznjavanja... ja jesam za kazne, najrigoroznije moguce ali za divljanje, brzinu, alkohol i slicno a ne ove pizdarije da spijuniraju po gradu i skidaju sa kamera pojas i slicno. jeste, lakse je oderati sa kaznama na ovaj nacin jer rad na terenu je smor plus lakse je za korupciju i podmicivanje policajaca...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Питање је колико ће ригорозним казнама појединаца, народној маси доћи нешто до главе... у Америци шамарају смртне казне, па не пада број злочина...
Мислим да народ мора да осјети, да се нешто дешава. Ето, рецимо прво детектовано невезање појаса или кориштење телефона, од аутоматског система, стиже ти опомена, да се да неки међупростор јер не можеш казнити 10 000 људи мјесечно. Следеће је већ кажњиво. Дошло би доста људи себи. И не треба на сваком ћошку камера, али довољан број да боцне људе с времена на вријеме па да мало смање употребу. Можда понајвише, око критичних дионица... већ питања за струку.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
За појас и телефон треба кажњавати свуда и без ограничења. Такође, почети примјењивати закон за пјешаке, бициклисте и оне камиказе на тротинетима. Двоје-троје на тротинету, слушалице док се вози или прелази преко пјешачког. Алкохолисани без обзира да ли су пјешаци или возе, једнако ће некоме усрати живот.

Ја сам задњи пут прије десетак година видио полицију код поште да кажњава прелазак на црвено и мимо пјешачког, а то је редовна појава ујутро кад излазе из аутобуса.
Или на потезу Книнска-Видовданска-Првог крајишког корпуса. 15 пјешачких прелаза на мало јаче од километра, али им је неки велики мерак да ударе дијагонално и наставе другом страном до наредног пјешачког.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 21:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Primjera radi, u Poljskoj je vožnja sa 0,2-0,5‰ prekršaj, ali preko 0,5‰ je krivično djelo. Automatski se oduzima vozačka na minimum godinu dana i moraš ponovo da polažeš ispit. U najboljem slučaju dobijaš uslovnu kaznu, ali moguća je i zatvorska kazna. Efekat je takav da skoro niko ne vozi ni poslije jednog piva i niko ne žali za davnim zakonima. I dalje se dešavaju pijani vozači, ali javno mnenje bi ih redovno linčovalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]