banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 20 Apr 2025, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ono standardno "zbog neprilagođene brzine"?
Jebeš tu izjavu.
On ovdje zbog nečega nije gledao put(pričao sa ženom, okrenuo se djeci, mobilni...).

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
U pravu si Hadzija... Ovaj dio autoputa je pregledan bar kilometar u dalj. Radio sam na toj dionici, a i prolazim je skoro svaki dan. Srdjan je garant imao neku ometenost u autu. I da je išao 200 kmh, nije mogao da ne vidi kamion na putu i da bar malo reaguje. Definitivno je do njega.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nije on gledao, nije zena gledala...definitivno su bili nečim ometeni.

Istina, i ne ocekujes da blokiran autoput i da šleper ispred tebe stoji. Postavlja se pitanje i vremenskog intervala,koliko je prošlo od te nesreće zbog koje je šleper stao i ove druge nesreće sa smrtnim ishodom.Ako je prošlo više od 5-10 minuta, onda ne valja sistem nadzora na autoputu, zar ne bi trebalo pokazivati neka upozorenja na onim info ekranima (kad napišu OPASNOST MAGLA i sl. )?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Navodno imaju snimci koje su kamere snimile da su već prošla 3 auta i zaobišla šleper koji je stajao.
A gdje je trokut da se pod odmah postavi?Pogotovo na auto putu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na auto putu očekujem sve(npr protrči vepar, otpao komad gume sa šlepera...), zato i gledam.
Za upozorenje ne znam šta bih rekao. Vidio sam "radovi na putu" pa naiđeš za 5-6km na ove s trimerom. Nebitni za saobraćaj mada se znaju glupo šetati po kolovozu kraj odbojnika(ne vidim potrebu). Ili: pada kišica, a gore "klizavo, mokar kolovoz, ograničenje 80kmh". Pa ja toliko vozim od Doboja do Stanara po prolomu oblaka, a taj puteljak ne ide u istu rečenicu sa auto putem.

Kako god bilo, vozač ima da blene naprijed ako misli da sačuva sebe i sve oko sebe.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Odrzavanje puteva je bas lose oznaceno, postave znak na pocetku neke relacije pa 5km nema nikog i onda se odjednom naleti na traktor koji kosi travu pored ceste
Na AP sam video da kamioni Eko Euro Tima koji rade sanaciju kosina u usjecima prelaze auto put iz jednog smjera u drugi na mjestima gde je asfaltiran pojas izmedju traka.
Skinu zastitnu ogradu i okreci, a jedan cetveroosovinac pod teretom treba cijelu vjecnost da to izvede, nedo bog da se neko zaleti sa brzinom preko 150km/h, tesko bi se zaustavio
Ludost se radi umjesto da idu do sledece petlje gde okretanje mogu izvesti potpuno bezbjedno

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidio sam ih i ja prije 10-tak dana. Nikakve zaštite i pažnje - rade kao na seoskoj cesti.
Veoma se potcenjuje auto put, posebno sa malo saobraćaja kao što je naš.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 21:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Код нас генерелно народ не јебе 2% заштитну опрему. Жути прслук је ауту због полиције, троугао (ако га има) је заглављен негдје испод резервног точка. Свако мало видим ауто у зауставној траци или крај пута, неки упале сва четири, а јако мали број прописно постави троугао.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ljudi su generalno idioti. Svugdje, ne samo kod nas.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 22:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
_зока je napisao:
Kažu da je brzina bila 200kmph i da nema tragova kočenja.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Realno, ko bi vozio 200 km/h sa troje u djece u autu? Ne pije mi ta prica vode, garant neko pretjeruje i preuvelicava... Pri toj brzini bi se cak i Volvo smrskao prilikom udara. Sudeci po slici, ne vjerujem da je vozio vise od 150 km/h sto je takodje blesavo sa djecom u autu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 22:19 
Veteran
Veteran

Philby je napisao:
Код нас генерелно народ не јебе 2% заштитну опрему. Жути прслук је ауту због полиције, троугао (ако га има) је заглављен негдје испод резервног точка. Свако мало видим ауто у зауставној траци или крај пута, неки упале сва четири, а јако мали број прописно постави троугао.

To za trougao je istina - i ako ga imas, zavucen je u gepeku ispod necega. Dok ga izvuces, vec moze biti kasno... Zuti prsluk i trougao trebaju biti tako smjesteni da su lako i brzo na dohvatu u slucaju potrebe... Ja drzim zuti prsluk ispod mog sjedala, a trougao sa strane u gepeku, da nije zatrpan nicim. Srecom, nije mi jos nikad trebao.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
sale82ful je napisao:
U pravu si Hadzija... Ovaj dio autoputa je pregledan bar kilometar u dalj. Radio sam na toj dionici, a i prolazim je skoro svaki dan. Srdjan je garant imao neku ometenost u autu. I da je išao 200 kmh, nije mogao da ne vidi kamion na putu i da bar malo reaguje. Definitivno je do njega.

Ako si radio na tom dijelu puta na pravcu BL Prnjavor ...... pred Puraćima (Lišnja) ima desna pa lijeva krivina i onda baš dug pravac..... po slikama udesa baš na tom pravcu je nastradali stigao šleper. Obe krivine imaju pristojan kontra nagib, mnogo puta sam tuda bez problema prolazio sa 130km/h. Pa i na staroj cesti se poslije lijeve pa desne krivine na silasku u Lišnju sa Potočara obarali brzinski rekordi i preticala spora vozila na onom pravcu. Pošto je Volvo u pitanju trebao bi da ima brake asist i da sam uspori ....... možda je i usporio ali nedovoljno. Trokut bi vozač trebao bar 100m postaviti prije pokvarenog vozila a možda vozač šlepera nije imao dovoljno vremena da to uradi.Žali bože života.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2025, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Digresija je napisao:
_зока je napisao:

Realno, ko bi vozio 200 km/h sa troje u djece u autu? Ne pije mi ta prica vode, garant neko pretjeruje i preuvelicava... Pri toj brzini bi se cak i Volvo smrskao prilikom udara. Sudeci po slici, ne vjerujem da je vozio vise od 150 km/h sto je takodje blesavo sa djecom u autu.

Čekaj Digi... Jesi li vozio na zapadu Njemačke? Dobro, nemaju ograničenja ali ne spuštaju ispod 160. Niko. I ne ginu.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
motozeljo je napisao:
sale82ful je napisao:

Ako si radio na tom dijelu puta na pravcu BL Prnjavor ...... pred Puraćima (Lišnja) ima desna pa lijeva krivina i onda baš dug pravac..... po slikama udesa baš na tom pravcu je nastradali stigao šleper. Obe krivine imaju pristojan kontra nagib, mnogo puta sam tuda bez problema prolazio sa 130km/h. Pa i na staroj cesti se poslije lijeve pa desne krivine na silasku u Lišnju sa Potočara obarali brzinski rekordi i preticala spora vozila na onom pravcu. Pošto je Volvo u pitanju trebao bi da ima brake asist i da sam uspori ....... možda je i usporio ali nedovoljno. Trokut bi vozač trebao bar 100m postaviti prije pokvarenog vozila a možda vozač šlepera nije imao dovoljno vremena da to uradi.Žali bože života.

Tako je, sve si dobro rekao, i taman baš kod te table gdje su nastradali. Prije nje imaju dve krivine sa prilicnim kontra nagibom, tu se baš sigurno može uci malo vecom brzinom, radio sam na tom mjestu nasip i škarpe. Vrlo dobro znam taj pravac. Zali Bože života, nije mi nikako jasno šta se tu dogodilo.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 02:15 
Veteran
Veteran

mirdza je napisao:
Digresija je napisao:
_зока je napisao:

Čekaj Digi... Jesi li vozio na zapadu Njemačke? Dobro, nemaju ograničenja ali ne spuštaju ispod 160. Niko. I ne ginu.

Vozio sam. Nije bas da ne ginu, ali ne da mi se sad kopati po statistickim sajtovima. Nema to veze sa ogranicenjima ili ne - jednostavno se moze desiti neka nepredvidjena situacija, zbog koje ce ucestvovanje u saobracaju biti ugrozeno/opasno. Npr. izletanje zivotinje, pucanje gume, umor nekog od vozaca i td.
Koliko god dobro auto i kocnice imao, pri vecim brzinama te u tim situacijama nece bas spasiti. Nego, nemoj da filozofiramo uzalud, znamo svi da je prebrza voznja (pogotovo sa djecom u autu) opasna i da treba imati respekta i prema sebi, a i prema drugima.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 04:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
mirdza je napisao:
Digresija je napisao:
_зока je napisao:

Zabluda. Imaju ograničenja, ali ih malo ko poštuje. Mentalitet stada. A država napravi akciju, pa ulovi dnevno po par hiljada , čak i desetina hiljada vozača i vozila sa skrivenim radarima.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 06:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako nije uočio šleper zašto mislite da bi uočio trokut, koji je možda i bio ali oni su toliko lagani da ga malo jači vjetar obori.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
mirdza je napisao:
Digresija je napisao:
_зока je napisao:

Ma ne ginu, nego idu direkt u pakao.
Želiš reći da velika brzina nije uzrok nesreća?Da je sasvim "normalno" voziti 160+ sa ostalim učesnicima u saobraćaju pored sebe?
Voziti tom brzinom i kada uočiš da nešto stoji ispred tebe ,dok odreaguješ gotovo je.Letiš direkt u raj.Bye bye bye...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 08:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
150 ili 200 km/h - nebitno je iz aspekta auta, na tim brzinama se gine u ovakvim situacijama.
Na manjoj brzini imaš više vremena da reaguješ; ovdje se nije reagovalo, dal zbog nepažnje, drugih faktora... sad je nebitno, ceh je plaćen, nažalost.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2025, 08:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Ne povezujem sa ovim zalosnim slucajema, ali kolektivna vozacka svijest nam je totalno propala, sto potvrduju i statistike smrtnih slucajeva u saobracajkama. Skoro je neko napisao da je BIH najgora u Evropi, a RS ima vise smrtnih slucajevao od FBiH.
I ne treba se dalje od Klasnica provozati da se u to covjek uvjeri. 4 od 5 puta kad sam u duze 30s u lijevoj traci pri 110, nadje se neki baja koji blica iza...

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]