banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 04 Okt 2009, 02:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Četiri osobe povrijeđene su od detonacije zaostale bombe iz rata u selu Palačkovci,opština Prnjavor.
Prilikom obavljanja poljskih radova na jednom od porodičnih imanja došlo je do eksplozije u kojoj su povrijeđeni Mirko Popović, otac i sin Rajko i Dragan Popović i Miroslav Vinčić, potvrđeno je u banjalučkom Kliničkom centru, prenose lokalni mediji.

Dežurni ljekar u prijemnoj hirurškoj ambulanti Kliničkog centra Banjaluka Srđan Radanović rekao je Srni da su pacijenti primljeni u Klinički centar sa povredama grudnog koša, abdomena i ekstremiteta.

"Povrijeđeni otac, 53-godišnji Rajko i njegov sin 23-godišnji Dragan Popović i 35-godišnji Miroslav Vinčić van životne opasnosti, dok je četvri povrijeđeni 52-godišnji Mirko Popović zadobio teže povrede abdomena sa unutrašnjim krvarenjem", izjavio je Radovanović.

Nesreću je izazvalo slučajno aktiviranje bombe prilikom popravke berača kukuruza, koji se zaustavio na mjestu gdje je bilo bačeno eksplozivno sredstvo, potvrđeno je Srni u Policijskoj stanici u Prnjavoru.

Zahvaljujući brzoj intervenciji komšija, povrijeđeni su prevezeni u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Prnjavoru, odakle su upućena u Klinički centar Banjaluka.

Uvidjaj su izvršili su pripadnici stanice policije u Prnjavoru, a poslije vještačenja biće poznato o kakvoj vrsti eksplozivne naprave se radi i da li je ona zaostala iz posljednjeg rata.

http://www.banjalukalive.com/content/view/12817/82/
:(

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hrvati bombom prijete Breni

Citiraj:
Udruženje hrvatskih ratnih vojnih invalida HVIDRA prijeti da će dovesti 40.000 ljudi pred splitsku „Arenu" da bi spriječili koncert Lepe Brene, dok bivši fudbaler Ivica Hlevnjak prijeti da će halu dići u vazduh! To je objavljeno u emisiji „Red karpet", hrvatske televizije Nova, koja je prenijela izjavu „domoljuba" da neće dozvoliti folk zvezdi da nastupi u Splitu.

Citiraj:
Najradikalniji među anketiranima bio je bivši fudbaler Hajduka Ivica Hlevnjak Bukle, koji je poručio da će postaviti dinamit ispod hale ako Lepa Brena bude pevala u Splitu!

- Ja bih odmah digao „Arenu" u vazduh - zaprijetio je nekadašnji hrvatski fudbaler, koji je za splitske „bile" igrao šezdesetih godina prošlog vijeka, i dodao:

- Šta će ona u Splitu?! Biće nereda. Pazite, Split nije Zagreb!

http://www.banjalukalive.com/content/view/12829/135/

Padaju hrvatski gradovi jedan po jedan pred Lepom Brenom.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
projetili su i u mostaru, pa nista. ne znam sad nakon ovih sukoba u sirokom...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Тужилаштво за ратне злочине подигло је оптужницу против петорице држављана Хрватске за ратни злочин против заробљеника у Медаку, у Хрватској, септембра 1991. године, саопштило је данас Тужилаштво.
Инфо | 13:18 06/10/2009 | Извор: СРНА
У саопштењу се наводи да су Милорад Лазић (45), Перица Ђаковић (42), Никола Вујновић (40), Мирко Марунић (42) и Никола Коњевић (56) оптужени да су као припадници Територијалне одбране и резервног састава милиције нечовечно поступали према припаднику МУП-а Хрватске Мирку Медунићу који је положио оружје.
Према оптужници, у периоду од 3. до 8. септембра 1991. године, у просторијама станице милиције у Медаку они и више НН припадника ТО и резервне милиције тукли су Медунића рукама, ногама, палицама, дрвеним колцем, резали га и убадали ножем.
Медунић је тада задобио бројне лаке и тешке тјелесне повреде.
Пред Жупанијским судом у Госпићу вођен је кривични поступак у одуству против ових лица и изречена им је правноснажна пресуда 1996. године.
Лазићу, Ђаковићу и Коњевићу изрећена је казна затвора од по осам година, а Вујновић и Марунић су осуђени на затворску казну од по шест година.
Случај Медак је Тужилаштво Републике Хрватске уступило Тужилаштву за ратне злочине Србије на основу Споразума о сарадњи у прогону починилаца кривичних дјела ратних злочина из 2006. године.
С.В.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=10040

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Šta je reći filozofe, danas si zakazao sa crnim izveštajem :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čekam da prođe crni vikend :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
УХАПШЕН ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ ЉУБУШКОГ ОСУМЉИЧЕН ЗА УБИСТВО ВЕДРАНА ПУЉИЋА
Тужитељица Весна Ћавар казала је да су од Федералне управе полиције у Тужитељство ЗХЖ-а до сада стигле и казнене пријаве против четири особе из Сарајева које су судјеловале у нередима у Широком Бријегу 4. листопада.
Инфо | 14:57 15/10/2009 | Извор: ФЕНА
Потпарол Федералне управе полиције Роберт Цвртак изјавио је како је Федерална управа полиције до сада саслушала 50-ак особа у жупанијском Тужитељству у Широком Бријегу и поднијела 11 казнених пријава, а да се већ данас може очекивати и повећање те бројке.
С.В.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Зоран Марић /45/, који је оптужен за ратни злочин против цивилног бошњачког становништва на подручју општине Јајце, данас је споразумно признао кривицу.
Инфо | 15:04 15/10/2009 | Извор: СРНА
На основу споразума о признању кривице за ово кривично дјело Суд БиХ може му бити изрећи казна затвора од 14 до 16 година, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Споразум је прослијеђен Суду БиХ и, уколико буде прихваћен, Марић ће прије изрицања казне дати изјаву којом ће изразити покајање пред жртвама за његово учешће у извршењу кривичног дјела које признаје.
Признањем кривице Марић у цјелости признаје и потврђује да је упознат са садржајем оптужнице од 10. јула и истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем и да се одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију.
Марић се овим споразумом обавезао да ће у потпуности, истинито и цјеловито дати исказ као свједок у предметима које истражују тужилац или друга овлаштена службена лица Тужилаштва БиХ.
Оптужени Марић, који је рођен у мјесту Љољићи у општини Јајце, а настањен у Старој Пазови у Србији, тренутно се налази у притвору.
Марић се терети да је 10. септембра 1992. године, као припадник ВРС са другим припадницима организоване наоружане групе, учествовао у незаконитом хапшењу и насилном извођењу бошњачких цивила из мјеста у Љољићи - Черказовићи у општини Јајце да би их убили на мјесту Тисовац.
С.В.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
:( Znaci?

a) Vokri ti sto je priznao,pa ce ga osuditi.
b) -ll- -ll- -ll- ubijao civile,zajedno s jos nekim pripadnicima Vrs

?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2009, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gimnazijalka se objesila

BANJALUKA - Sedamnaestogodišnja D.K. iz Banjaluke objesila se u zaseoku Kajkuti, kod Banjaluke, potvrđeno je iz Centra javne sigurnosti Banjaluka. Gospa Arsenović, glasnogovornica CJS Banja Luka, izjavila je da je beživotno tijelo tinejdžerke pronašao mještanin Boro Kajkut, oko 15.30, nakon čega je obaviještena policija.
"Policija je nakon uviđaja utvrdila da je D.K. izvršila samoubistvo, objesivši se o stablo oraha", pojasnila je Arsenovićeva.
Mještani zaseoka Kajkuti, koje se nalazi nedaleko od banjalučkog prigradskog naselja Karanovac, bili su šokirani onim što su vidjeli
"Oko 13 sati, pored kuće je prolazila mlađa djevojka, koju nikad do tada nisam vidio. Pitala je može li se kroz obližnju šumu, koja prolazi pored lokalnog groblja, izaći na livadu iza šume. Iako tu nesretnicu nisam nikad vidio, shvatio sam da poznaje ovaj kraj, te da je najvjerojatnije i ranije dolazila", ispričao je jedan mještanin
"Nezavisne novne " od izvora bliskog istrazi saznaju da je u torbi, koju je preko ramena nosila D.K. u trenutku samoubojstva, pronađeno i oproštajno pismo.
"U ovom pismu djevojka se obratila roditeljima i svojim prijateljima. Roditelje je, između ostalog, zamolila da joj ne stavljaju sliku na grob, a prijateljima je zahvalila na svemu, te ih zamolila da ne tuguju, jer je već duže vrijeme planirala samoubojstvo", prepričao je oproštajno pismo izvor "Nezavisnih", dodavši kako razlog samoubojstva nije naveden.
Nakon pronalaska D.K. njezin mobilni telefon neprestano je zvonio.
"Otac nesretne djevojke nestanak je prijavio oko 13 sati, a ona se objesila najvjerojatnije nekoliko sati kasnije. Na mjestu tragedije pronađena je zelena stolica na koju se D.K. popela kako bi se zakačila za granu oraha", ispričao je izvor.
Nijemo posmatrajući orah i zelenu stolicu na svojoj zemlji, Đuro i Vida Miljković žale što nisu mogli pomoći nesrećnoj Banjalučanki.
"Pa, da je samo malo više krenula uzbrdo, došla bi do naše kuće i mi bismo joj pomogli kao svom djetetu. Zašto je ovo morala uraditi, pa ona nije ni punoljetna, život je bio pred njom", kazala je uplakana Vida.
Đuro je, pak, dodao da se nedaleko od mjesta gdje se objesila D.K., u večernjim satima često okuplja omladina.
"Uvečer ovdje bude i po nekoliko auta. Ova nesrećnica je vjerovatno dolazila i ranije", kratko je rekao Miljković i dodao da će u narednim danima posjeći orah kako na tragediju ne bi podsjećao i djecu koja pored njega idu u školu.
Izvor "Nezavisnih" potvrdio je da je D.K. na sebi imala crnu majicu, pantalone i cipele, te da je pripadala takozvanim darkerima.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O svašta. :o

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 06:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
cicak je napisao:
Gimnazijalka se objesila

BANJALUKA - Sedamnaestogodišnja D.K. iz Banjaluke objesila se u zaseoku Kajkuti, kod Banjaluke, potvrđeno je iz Centra javne sigurnosti Banjaluka. Gospa Arsenović, glasnogovornica CJS Banja Luka, izjavila je da je beživotno tijelo tinejdžerke pronašao mještanin Boro Kajkut, oko 15.30, nakon čega je obaviještena policija.
...
"Pa, da je samo malo više krenula uzbrdo, došla bi do naše kuće i mi bismo joj pomogli kao svom djetetu. Zašto je ovo morala uraditi, pa ona nije ni punoljetna, život je bio pred njom", kazala je uplakana Vida.
Đuro je, pak, dodao da se nedaleko od mjesta gdje se objesila D.K., u večernjim satima često okuplja omladina.
---
Izvor "Nezavisnih" potvrdio je da je D.K. na sebi imala crnu majicu, pantalone i cipele, te da je pripadala takozvanim darkerima.

Uistinu ta djeca, generacija prije, sad odrasli - sve su pripremili kako bi unesrećili djecu ovoga svijeta da postanu džubrad kao i oni, stoga nije život pred njom, već patnja sa krvolocima, život nastaje tek poslije ove smrti - tako je pisano i govoreno.

Ipak na sebe nitko nema pravo dići ruku, to je grijeh.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 01:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prijedorski vatrogasci od petka uveče pokušavaju da lokalizuju požar koji je izbio u jednoj od hala u industrisjkoj zoni "Celpak" u Prijedoru.
Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Međed potvrdio je Srni da je riječ o požaru velikih razmjera na čijem gašenju su angažovani raspoložive vatrogasne snage.

Međed nije, trenutno, mogao da kaže više detalja o ovom požaru.

Područje oko "Celpaka" blokirala je policija, a isključena je i struja. U gradu se osjeća miris izgorjele gume.

U prijedorskoj "Elektrodistribuciji" potvrdili su Srni da je zbog ovog požara bez električne energije područje grada oko "crvenog solitera", Gomjenica, Petrovo, Rakelići, Saničani, Krivaja i naselje Vrbice.

Električari će pokušati da prespajanjem trafostanica nekim naseljima obezbijede struju, ali su i naveli da je potrošači ne mogu očekivati prije ponoći.

(Srna)

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Изјашњавање о кривици у "предмету Чивчић и други"

СAРAЈЕВО - Петар Чивчић, Маринко Љепоја и Бранко Топола, који су оптужени за убиство више од 200 цивила у августу 1992. године на Корићанским стијенама, данас ће се изјаснити о кривици пред Судом БиХ, најављено је из овог суда.
У оптужници се наводи да је Чивчић у својству командира Првог интервентног вода полиције Станице јавне безбједности Приједор, Љепоја као припадник тог вода, а Топола у својству стражара у логору "Трнопоље", заједно са осталим припадницима Територијалне одбране, учествовали у спровођењу конвоја у коме се налазило више од 1.200 цивила несрпске националности.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/29961/cir/Crna-hronika-utorak-27-oktobar.html

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ПЕТАР МИТРОВИЋ ОСУЂЕН НА 28 ГОДИНА ЗАТВОРА
Апелационо вијеће Суда БиХ осудило је другостепеном пресудом Петра Митровића за геноцид у Сребреници на казну дуготрајног затвора од 28 година, чиме је дјелимично уважило жалбу Митровићевих бранилаца и преиначило првестепену пресуду.
Суд БиХ донио је 29. јула 2008. године првостепену пресуду у предмету против Петра Митровића, којом га је прогласило кривим за кривично дјело геноцид и осудило на казну дуготрајног затвора у трајању од 38 година.
"Апелационо вијеће је нашло да је из утврђеног чињеничног стања могуће закључити да је Митровић, у вријеме извршења дјела, свјестан постојања туђег геноцидног плана предузео радње којима је значајно допринио његовом извршењу, због чега је у кривичном дјелу геноцид учествовао као помагач", саопштено је из Суда БиХ.
Из Суда БиХ истичу да је евидентно да нису сви учесници у догађајима у Сребреници у јулу 1995. године "поступали са једнаким стањем свијести, нити су предузимали исте радње".
Б.Т.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=11104

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 01:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Суд БиХ неправоснажно је прогласио кривим Предрага Кујунџића за злочин против човјечности почињен у Добоју 1992. године и осудио га на 22 године затвора.
Инфо | 13:23 30/10/2009 | Извор: СРНА
Предраг Кујунџић је, према образложењу судије Шабана Максумића, проглашен кривим јер је као командант јединице "Предини вукови", која је дјеловала у оквиру Војске Републике Српске (РС), "у оквиру широког и систематичног напада војске и полиције РС извршио, подстицао и није спријечио сексуално ропство, силовање, прогон и друга нечовјечна дјела'', објавила је агенција "Џастис рипорт".
Према неправоснажној пресуди, Кујунџић је крив за принудно пресељење становништва из насеља Грапска, нечовјечно поступање према мушкарцима из мјеста Буковачке Чивчије и зато што није предузео мјере да спријечи одвођење 17 мушкараца из логора Перчин диско у живи штити и они су погинули.
Кујунџић је, између осталог, проглашен кривим и за силовање и држање у ропству заштићене свједокиње на овом суђењу, која је током рата била малољетна.
Према пресуди, Кујунџић је ослобођен оптужбе да је учествовао у вишеструком мучењу цивила у Перчином диску, које је укључивало наношење озбиљних физичких повреда и присиљавање цивила "да једу сапун и туку се између себе".
Приликом одмјеравања висине казне, Судско вијеће је имало у виду и олакшавајуће околности, и то да је оптужени породичан човјек који није раније осуђиван, док су као отежавајуће узели број жртава, те малољетност силоване особе.
На ову пресуду могућност жалбе имају обје стране у поступку.
Р.К.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=11262

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
За злочине на Глођанском брду нико није одговарао
Datum: 06.11.2009 22:00
Autor: Слободанка Савић
ЗВОРНИК - Парастосом и полагањем вијенаца на Спомен-чесму у мјесном гробљу у Каракају, те прислуживањем свијећа на Глођанском брду код Зворника, у петак је обиљежена седамнаестогодишњица страдања 126 бораца Војске Републике Српске и цивила.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/30537/cir/Za-zlocine-na-Glodjanskom-brdu-niko-nije-odgovarao.html

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta je noas oko 4 sata roknulo na Mejdanu? na jedno auto je bacena rucna bomba, i na radiju javili da je zestoko uzmerilo stanare, zna li se cije je auto?
golemo nema nista o ovome na forumu...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bomba na auto novog direktora banjalučke tržnice.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Bomba na auto novog direktora banjalučke tržnice.

a ko je direktor? koje auto?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]