banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 19:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2008, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
fun club arsene :evil3:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 23:22 
Pripravnik
Pripravnik

kauboji opet u akciji...pusteni iz zatvora na vikend i uhvaceni u pljacki pumpe....hehhehehe

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Banjaluka sve vise lici na divlji zapad:> http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... eljak.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... akica.html

ma evo ih zar nisu divni....opet u akciji KAUBOJIII!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Предложен притвор против Медића, Ћулума и Шакића
Datum: 09.03.2009 21:00
Autor: Мехмед Диздар

БAЊA ЛУКA - Против Бањолучана Весе Медића (22), Славише Ћулума (24) и Синиша Шакића (24) званог Кинез, који су осумњичени за покушај разбојништва на бензинској пумпи "Ћејић петрол" у Српцу, Окружно тужилаштво је предложило да им Окружни суд одреди притвор до 30 дана.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... akica.html

Stvarno su nepopravljivi. :lol:

Sudstvo i uprava zatvora još gora. :(

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 17 Mar 2009, 15:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Owo već postaje smiješno

lol

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Presuda Ćulumu i drugima

Citiraj:
Slaviša Ćulum (28), Dejan Čajić (24) i Dejan Kostić (20) iz Banjaluke osuđeni su na ukupno 17 godina i šest mjeseci zatvora juče u banjalučkom Okružnom sudu zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila (29), koji je oslobođen optužbi da je ubio Nedeljka Ćuluma (19), jer je pucao u nužnoj odbrani u obračunu od 24. aprila prošle godine kod benzinske pumpe "Parma trend" u banjalučkom naselju Lazarevo.

Ćulum je osuđen na sedam godina i šest mjeseci zatvora zbog pokušaj ubistva i nedozvoljenog držanja oružja. Kostić je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva. Pet godina zatvora izrečeno je i Čajiću zbog pomaganja u pokušaju ubistva.

U ovom slučaju Sudsko vijeće, kojem je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović vodilo je dva odvojena procesa. Jedan je bio Ćulumu, Kostiću i Čajiću, a drugi Jošilu. Vijeće je ovom prilikom njima produžilo pritvor.

Prema riječima sudije Vesne Stanković-Ćosović Jošilo je oslobođen, jer je vijeće utvrdilo da je postupao u nužnoj odbrani. Njemu je ukinut pritvor.

Majka Slaviše Ćuluma Slavica Maletić bila je nezadovoljna izrečenom kaznom i plakala je. Oslobađajuća presuda za Jošila je šokirala i nije ništa rekla. Čajić je opsovao u sudnici.

Obrazlažući presudu sudija Vesna Stanković-Ćosović navela je da je sud utvrdio da su incident kod "Parma trend" pumpe od 24. aprila prošle godine izazvali Kostić i Nedeljko Ćulum, koji su zajedno sa Slavišom i Dejanom Čajićem napali Jošila.

Ona je dodala da je utvrđeno da je prvi hitac ispalio Slaviša iz automatske puške, a da je uzvratio Jošilo hicima iz pištolja. Rekla je da je sud utvrdio da je u vrijeme dok je trajala pucnjava između njih, Kostić zaklonjen iza BMW-a prvi pucao na Jošila.

Ćosovićeva je u oslobađajućoj presudi Jošilu navela da je on napadnut i da je pucao s namjerom da odbije od sebe i svoje saputnice Indire Arnautović protivpravni napad.

Prema navodima u presudi Jošilo, Nedeljko Ćulum i Kostić slučajno su se susreli 24. aprila prošle godine u Subotičkoj ulici. Tada su Nedeljko i Kostić pokušali da spriječe Jošila da prođe džipom "grand čiroki". Slaviša Ćulum i Čajić bili su u blizini u "fijat tipu" i čekali Nedeljka da od njega preuzmu automatsku pušku. Dalje se dodaje da je Jošilo kada je izbjegao prepreku otišao na benzinsku pumpu "Parma trend" na putu Banjaluka - Laktaši.

Za njim su krenuli Slaviša Ćulum i Čajić, a Nedeljko i Kostić su okrenuli BMW i išli pored pumpe u pravcu Laktaša. Jošilo je izašao iz vozila s pištoljem za pojasom i krenuo u susret BMW-u, a tada su stigli Čajić i Ćulum, koji je zapucao prema Jošilovom vozilu i pogodio gumu. Jošilo je uzvratio i pucao prema Ćulumu, a dok je trajala pucnjava između njih, naišli su Nedeljko Ćulum i Kostić u BMW-u pored pumpe putem za Laktaše. Kostić je pucao prema Jošilu, koji je uzvratio i pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu i usmrtio ga.

Slaviša Ćulum je u ovom sudu prije nekoliko dana osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora zbog pljačke banjalučke Prokredit banke.

Sudija Vesna Stanković-Ćosović obrazlažući presudu protiv učesnika obračuna od 24. aprila prošle godine, u kojem je poginuo Nedeljko Ćulum, je rekla da je motiv bio to što je iz džipa koji je vozio Jošilo u februaru prošle godine na Slavišu Ćuluma, Dejana Kostića i Dejana Čajića pucao Siniša Šakić Kinez, koji je u bjekstvu.

Zbog toga, smatra Sudsko vijeće, Ćulum, Čajić i Kostić su imali namjeru da se obračunaju sa osobom u džipu.

(Glas Srpske)

Ja sam šokiran presudom ove sutkinje, znači danas sutra svaki Jošilo može pucati u samoodbrani i ubijati i ni dana zatvora.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 05:14 
Jbg samoodbrana...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Pa da su ga bar osudili zbog nosenja oruzja...ccc.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 08:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Siguran sam da je jedan takav uzoran gradjanin posjedovao dozvolu za posjedovanje i nosenje oruzja.
Nista, bacam se u nabavku puce. Mora se, sud je poslao jasnu poruku. Ako hoces da se zastitis moras sam da pripucas.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Daleko je ovo od nuzne odbrane....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daleko je ovo od raspleta, pogledajte datum kada je pokrenuta ova tema, a koja je sada godina. Banana država i njene institucije su imale dovoljno vremena da zaustave ovo.

Oni su svi na polju za 3-4 godine, Kinez je u bjekstvu, vratiće se i on, daleko je ovo od kraja.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
A da neko od nas ubije ili rani kriminalca u svojoj kući bilo bi prekomjerna upotreba sile. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 19:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Od mog starog ratni drug je pucao u samoodbrani i dobio je 11 godina u fulu, a ovaj krimos je pusten, pa kakav je to zakon.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Sinoc oko 15 do 3 pucnjava na bulevaru. Policija i neko koga nisam vidio. Pucali 3 metka i onda su plavi andjeli malo trcali za nekim oko onih garaza preko puta Rome. Kasnije su jos 6-7 puta prosli autom tuda ali nista...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U jebote Marko ja mislio petarde, pa zar je i naš bulevar postao kriminalan. Tako nam i treba kada nema granične kontrole između Centra i Lauša.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nikako ne mogu povezati sta se desilo sinoc. Dosta cudno...
Prvo, policija dolazi bez rotacije, bez zurbe iz Kninske (ja msm) i staje nekako na sred puta tu oko Manje (to sam po zvuku registrovao, pokusavao sam zaspati). Onda neka galama i 3 pucnja, moguce kao upozorenje, u zrak. I tad je krenula ta bjezanija, mislim da ih je 5-6 bilo, a 2-3 policajca... Onda se jedan policajac vraca i sjeda u auto, a kao da ga neko iz ove druge zgrade slika, 2 jaka blica fotoaparata :\ Bas i trenutku kad zatvara vrata. Ne znam sta bi drugo moglo biti, meni se sve vidjelo u sobi koliko je jako bilo :\ I tad odlazi i auto. Od tada nista, mir.
To mi je skroz cudno. Sjecam se kad su onu zlataru opljackali tamo u ekvatoru, 20 auta u 2 minute, rotacije, zaustavljaju ljude, opsta uzbuna. Sad niko osim njih nije bio, samo su nekoliko puta prosli tuda, ponovo polako, bez rotacije...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pravo sam pogodio temu :D
Upravo sam cuo iz druge ruke sta se desilo sinoc. Provalili su u onaj novi kiosk, pored fornetija i loto-a. Kaze gospodja da su odnijeli sve osim novina :D Nema kamera ni neke zastite, a policija nije nikog uhvatila. A i puno su se potrudili... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 01:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БAЊAЛУКA - Бањалучка полиција сумња да су у премлаћивању пословође ноћног клуба "Опијум" у бањалучком хотелу "Босна" Страхиње Граховца (24) учествовали Весо Медић, Богдан Бокан и Ђорђе Ћулум, сазнаје "Глас Српске".

У Центру јавне безбједности Бањалука нису могли ништа да кажу о овоме, осим да је у току истрага. У полицији су нагласили да Граховац због повреда није у могућности да даје изјаве, тако да о овом догађају не могу још ништа да кажу.
Граховац је претучен у суботу ујутро послије четири часа, када је ноћни клуб затворен, а том приликом нестала је торба са новцем у износу од неколико хиљада марака. Граховац је због тежине повреда пребачен на Одјељење неурохирургије бањалучког Клиничког центра.
Он наводно није могао да прецизира да ли су му торбу узели нападачи или је неко други украо. Мотив овог догађаја није познат, а за сада је случај окарактерисан као кривично дјело наношење тјелесних повреда.
Ћулум, Медић и Бокан од раније су познати полицији по кривичним дјелима, учествовањима у тучама и пуцњавама. Медић је осуђиван 2008. године у бањалучком Основном суду на двије године затвора због више кривичних дјела изазивања опште опасности, напада на службено лице, насилничког понашања, покушаја тешке крађе и оштећења туђе ствари. Доводи се у везу са Славишом Ћулумом, који је недавно осуђен на седам година затвора због покушаја убиства Јована Јошила и седам година и три мјесеца збо пљачке Прокредит банке. Медић је долазио у сукоб са Синишом Шакићем Кинезом који је у бјекству, а који је ранио Ђорђа Ћулума из пиштоља у новембру 2008. године у сукобу испред ноћног клуба "Круна" у Бањалуци. Ђорђе Ћулум је заједно са још двије особе хапшен 2008. године током истраге о пријетњама упућеним Милану Вукелићу прије његовог убиства 6. новембра 2007. године, али су сви пуштени на слободу.
Бокан је био ухапшен због сумње да је учествовао у нападу на полицијског инспектора 2009. године.

Pa ja sam na Džoa totalno zaboravio, izgleda da se dobro bio primirio. Ali sada kada je vruća stolica upražnjena, odlučio je popuniti.

Da se podsjetimo:
Spoiler:
http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Ranjen-Djordje-Culum-33400.html?modul=stampano-izdanje&poziv=crna-hronika&naslov=Ranjen-Djordje-Culum&idv=33400
viewtopic.php?f=68&t=37119
viewtopic.php?f=68&t=48171

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 22:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne kontam, osudjen na 7 godina a setka se po gradu..jel se to njima virtualno sudi na nekoj web stranici..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]