banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
miki je napisao:
Banjalučanka Sanja Kiselčić-Meseldžija, za kojom je bila raspisana potjernica, zbog sumnje da je učestovala u pljački milion i stotinu hiljada evra Rajfajzen banke, uhapšena je u Parizu, gdje se prijavila pod svojim imenom.

:roll: E ovo je za ne povjerovati! Sanju znam iz osnovne škole i uvijek je bila fina curica...

Zaista nevjerovatno zvuči da je neko koga poznaješ (na ovaj ili onaj način), maznuo "milju ojra" :-)

Napravila je glupost ali mi je i žao što će sad svirati klavir iza rešetaka. Ali to mu dođe nešto poput hodanja po oštrici noža - umjesto života u blagostanju, dobiće život u nekoj bajbokani...

Zna li neko, koliko se "guli" za ovavke akte?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sve zavisi gdje je kesh zavrsio, ako ga ne nadju, ne mora znaciti da ce ona lose ni proci....masno se plati dobar advokat, odlesi nesto i opet kad izadje kesh je tu...

koliko bi Vi svirali na robiji za npr. 500.000 'ojro' ??

hm...bi ja 3-4godine sad potpisao.... :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 13:07 
Citiraj:
hm...bi ja 3-4godine sad potpisao.... Laughing

Toliko skolovanje traje, a nakon toga si "posteni" biznismen!!!

8) 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
The Godfather je napisao:
koliko bi Vi svirali na robiji za npr. 500.000 'ojro' ??

Gdje se treba bacit saru za 5g.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Sanja Kiselčić-Meseldžija ...
joj, pa to mi je bivsa komsinica ... :lol:
znali smo se lijepo ispricati u liftu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Pa eto kad izađe sa robije imaćete još mnogo više zanimljivih tema. :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
pritisak je napisao:
miki je napisao:
Banjalučanka Sanja Kiselčić-Meseldžija, za kojom je bila raspisana potjernica, zbog sumnje da je učestovala u pljački milion i stotinu hiljada evra Rajfajzen banke, uhapšena je u Parizu, gdje se prijavila pod svojim imenom.

:roll: E ovo je za ne povjerovati! Sanju znam iz osnovne škole i uvijek je bila fina curica...

Zaista nevjerovatno zvuči da je neko koga poznaješ (na ovaj ili onaj način), maznuo "milju ojra" :-)

Napravila je glupost ali mi je i žao što će sad svirati klavir iza rešetaka. Ali to mu dođe nešto poput hodanja po oštrici noža - umjesto života u blagostanju, dobiće život u nekoj bajbokani...

Zna li neko, koliko se "guli" za ovavke akte?

Dobijaju do 10 god. maksimalno, ali vecina prodje sa 4-5. Medjutim oduzmu im novac, sto znaci da leze u zatvoru dzabe osim ako nisu sakrili novac da im ne mogu naci ali to je tesko. Uglavnom, nepostenje se obicnim ljudima ne isplati, politicarima ponekad ali i oni okuse los miris kad tad zato sto kad krenu ne znaju stati.
Ali takve osobe su i navikle na nepostenje. 90% njih sto radi u banci su se zaposlile preko veze, a to je vec nepostenje i onda normalno je ocekivati da ce neke od njih biti i malo nepostenije. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Citiraj:
Novac krala sedam mjeseci
Dragan Risojević

13.01.2008 19:33

BANJALUKA - Sanja Gvožđar-Meseldžija, blagajnica banjalučke filijale Rajfajzen banke, osumnjičena za milionsku "pljačku u rukavicama", i dalje je u bjekstvu, nakon što se ispostavilo da je lažna vijest o tome da je navodno uhapšena u Parizu, potvrdili su policijski izvori.

Banjalučki sud raspisao je međunarodnu potjernicu za 33-godišnjom blagajnicom, koja se, pretpostavlja se krajem septembra prošle godine, izgubila u nepoznatom pravcu, nakon što je sa oročene štednje građana "skinula" 1,1 milion evra.

Ovo je, koliko je poznato, jedini slučaj ove vrste zabilježen u poslijeratnoj BiH. Prvoosumnjičena, ali, kako saznajemo, ne i jedina sumnjiva, novac je, po izvorima bliskim banci, potkradala gotovo sedam mjeseci. To, po tvrdnjama bezbjednosnih eksperata, ukazuje na praktično savršen zločin, ali i slabosti u sistemu banke.

Iako u banjalučkoj policiji zvanično ne žele da otkrivaju detalje istrage, kako saznajemo, sve snage su usmjerene ka lociranju blagajnice, ali i potrazi za eventualnim saučesnicima. Istragom unutar banke, kako tvrde u vrhu MUP-a, želi se saznati da li je neko od njenih kolega umiješan u pljačku, jer bankarski stručnjaci tvrde da je pljačku tolikih razmjera i u tako dugom periodu teško bilo izvesti bez pomoći sa strane.

Prema saznanjima "Nezavisnih", blagajnica, koja je, po nekim izvorima, gajila rastrošan stil života, netragom je nestala 28. septembra, kad je otišla na godišnji odmor. Tih dana, prema svjedočenju njenih najbližih, poslala je nekoliko poruka i uputila nekoliko poziva, govoreći svima da ide na odmor. Kad se po isteku odmora, ipak, nije pojavila u banci, još nije bilo ništa sumnjivo.

"Niko se nije ni sjetio da je nema na poslu. Prošlo je nekoliko dana dok neko nije zapitao gdje je ona. Tada je nastupila panika i provjere", priča jedna od radnica banke.

Početkom decembra banka je internom kontrolom utvrdila da joj na računima nedostaje čak 1,1 milion evra, kad je i prijavila slučaj policiji.

Rade Meseldžija, njen otac, inače poznati banjalučki ljekar, danas u penziji, svaki dan obilazi policiju u nadi da će ući u trag njegovoj kćerki.

"Samo me interesuje da li je živa, i ništa drugo", priča očajni otac, ubijeđen da je neko natjerao da ukrade milione. "Neko ju je prisilio na to, a na kraju će samo ona platiti za to."

Njegova kćerka u Rajfajzen banci radila je duži niz godina, gdje je stekla veliko povjerenje kolega kao uzoran radnik, zbog čega je bila unaprijeđena u šefa smjene. Situirana je, sa svojim stanom i klimavom bračnom situacijom. Sve je, pričaju neki izvori, bila podredila karijeri, a zbog toga, kažu, nije željela ni da ima djecu. Izvori bliski porodici kažu da bi uskoro trebalo da bude održana brakorazvodna parnica sa mužem, s kojim je u braku bila osam godina. Mužtvrdi da posljednjih mjeseci, kad se brak počeo raspadati, nisu ni živjeli zajedno.

O toj strani priče, koja bi možda mogla da baci dodatno svjetlo na motiv za pljačku, nije želio niko da govori od njenih najbližih. Njene prijateljice ne žele da govore, a roditelji tvrde da je, koliko oni znaju, imala skladan brak. Neke njene kolege sa posla tvrde da je u posljednjih nekoliko mjeseci jako smršala, što izvori bliski istrazi povezuju s njenim navodnim strahom od toga da ne bi bilo otkriveno potkradanje banke.

Ipak, u vrhu MUP-a tvrde da je motiv jednostavan, kao i svaki drugi.

"Radi se o čistoj pohlepi", kaže Gojko Vasić, načelnik Krim-policije MUP-a RS.

Kao policajac s iskustvom, Vasić ne vjeruje da je ona jedina karika u tako složenom lancu prevare. Sve što je do sada urađeno u istrazi, kaže, ukazuje na propuste u bankarskim procedurama, što je i stvorilo prostor za milionsku pljačku.

U banci, međutim, nisu željeli ništa da govore o ovoj pljački, u skladu s vlastitom poslovnom politikom.

Slavko Studen, direktor banjalučke filijale Rajfajzen banke, rekao je samo da je to osjetljivo pitanje koje zadire u poslovnu tajnu banke i da, u skladu s politikom kompanije, ne može da izlazi u javnost s informacijama o ovom slučaju.

Ipak, banka će osjetiti ovaj slučaj, pošto će morati da obešteti sve građane, s čije štednje je skidan novac. Iz više izvora saznajemo da banka, za razliku od ranijih pljački, nije uspjela da naplati osiguranje, pa će svih 1,1 milion evra morati da nadoknadi iz vlastitih izvora.

Za sada nema tragova koji upućuje na skrovište blagajnice, koja bi, ukoliko je uhvate i dokažu krivicu, iza rešetaka mogla provesti od tri do deset godina, koliko predviđa Krivični zakon.

Kamera za svaki šalter
Grozda Baroš, zamjenica direktora banke, suspendovana je po otkriću pljačke i degradirana na znatno nižu poziciju, a više službenika prebačeno je na druga radna mjesta. Kako saznajemo, banka je znatno pojačala osiguranje i kontrolu zaposlenih, a svi šalteri su pokriveni video-nadzorom.

" Javi se,javi se daj mi pedalj tvog sna" :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 17:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
fantomacan je napisao:
Pa eto kad izađe sa robije imaćete još mnogo više zanimljivih tema. :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ova je najbolja danas koju sam procitao

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 14:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Citiraj:
Uhapšena blagajnica zbog milionske pronevere
Cetvrtak, 6. mart 2008. 10:48

Nekadašnja blagajnica banjalučke filijale "Rajfajzen banke" Sanja Meseldžija - Gvožđar uhapšena je u Beogradu zbog sumnje da je proneverila 1,1 miliona evra.

Načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je Srni da je Sanja Meseldžija - Gvožđar uhapšena po međunarodnoj poternici, koju je raspisao sud u Banjaluci.

"Meseldžija - Gvožđar nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Beogradu. Ona će u RS biti prebačena prema proceduri koja ne bi trebalo da bude kraća od 15, a ni duža od 30 dana", precizirao je Vasić.

Uhapšena blagajnica zbog milionske pronevere
Cetvrtak, 6. mart 2008. 10:48

Nekadašnja blagajnica banjalučke filijale "Rajfajzen banke" Sanja Meseldžija - Gvožđar uhapšena je u Beogradu zbog sumnje da je proneverila 1,1 miliona evra.

Načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je Srni da je Sanja Meseldžija - Gvožđar uhapšena po međunarodnoj poternici, koju je raspisao sud u Banjaluci.

"Meseldžija - Gvožđar nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Beogradu. Ona će u RS biti prebačena prema proceduri koja ne bi trebalo da bude kraća od 15, a ni duža od 30 dana", precizirao je Vasić.

Ona se sumnjiči da je od 25. decembra 2006. do 25. septembra prošle godine kao blagajnica filijale "Rajfajzen banke" proneverila 1,1 miliona evra.

Banjalučka policija mesecima je vodila opsežnu istragu o ovom slučaju, a suprug "odbegle" blagajnice dao je informacije o skrovištu u Beogradu.
Neposredno nakon otkrića pljačke, u medijima se pojavila informacija da je navodno uhapšena u Francuskoj, ali je policija to demantovala.

Ukupan iznos od 1,1 milion evra, koji je blagajnica sa računa oročene štednje skidala punih sedam meseci, banka je u međuvremenu iz vlastitih izvora morala da nadoknadi štedišama, jer je osiguravajuća kuća odbila da isplati odštetu zbog toga što je pljačka izvedena "iznutra".

Slika

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 01:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa ne mogu vjerovati, da je pobjegla u BG, ja sam oduvijek mislio da se bježi na Criško jezero, eventualno Ženevsko, ali ovo je smiješno!
Treba joj dati 15 godina zatvora da se opameti.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 03 Apr 2008, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Hertzog je napisao:
Ma nemoj da se brines, pa banke su uvek bile interesantne za pljackati, kako kod nas, tako i u svetu (i vise nego kod nas) :D

pa normalno,zato sto se vise novca obrce u u svijetu :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo danas gledam vijesti, da su dotičnu smjestili na Tunjice. Hajd dobro je da ova naša policija nešto radi!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/10492/cir/Produzen-pritvor-i-podignuta-otuznica-protiv-Sanje-Meseldzija.html

Znači kum kumovao, a ona nagrabusila.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/11226/cir/Meseldzija-negirala-krivicu.html

Znači počinje proces vijeka! Jer su velike pare u pitanju!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 09:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Lijepa djevojka :)
Nadam se da ce se ovih 8 god. smanjiti bar na 5. Manje se dobije za ubistvo, a cura ih gospodski zajebala... i sad joj tu nesto sude. Kreteni. Zelim joj da sto brze izadje i uziva, a nadam se da je bila dovoljno pametna da sakrije te novce.

Citiraj:
Sanja Gvožđar-Meseldžija (33) bivša blagajnica Raiffeisen banke u Banjaluci, osuđena je juče na osam godina i četiri mjeseca robije zbog pronevjere dva miliona i 206.000 maraka.

Atko Huseinbašić, predsjednik Sudskog vijeća banjalučkog Osnovnog suda, u obrazloženju presude naveo je da je Tužilaštvo ponudilo dovoljno dokaza koji ukazuju na krivicu Gvožđar-Meseldžijeve.

"Vijeće je kao posebno otežavajuću okolnost uzelo to što je optužena punih devet mjeseci skidala novac sa računa klijenata Raiffeisen banke, a sve kako bi došla do željenog iznosa koji je imala namjeru pronevjeriti", kazao je Huseinbašić.

Predsjednik Sudskog vijeća je kao otežavajuću okolnost na strani optužene naveo i to da je bivša blagajnica oštetila veći broj osoba, odnosno klijenata banke.

Sudsko vijeće je kao jedinu olakšavajuću okolnost, zbog koje Gvožđar-Meseldžijevoj nije izrečena maksimalna kazna od 10 godina, uzelo u obzir njeno priznanje.

Optužena je tako proglašena krivom jer je u periodu od 25. decembra 2006. do 25. septembra prošle godine, prisvojila dva miliona i 206.000 KM.

Bivša blagajnica je kako se navodilo u optužnici, novac sa računa štediša prebacivala na fiktivne račune, a zatim ga isplaćivala.

Gvožđar-Meseldžijeva je ujedno obavezana da u narednih 15 dana vrati kompletan iznos od dva miliona i 206.000 KM.

Optuženoj je u zatvorsku kaznu uračunato i vrijeme koje je provela u pritvoru, odnosno od marta ove godine.

Sudsko vijeće je tokom izricanja presude skrenulo pažnju i da Raiffeisen banka snosi dio krivice.

"Vijeće nije moglo da zanemari i činjenicu da je banka sama doprinijela milionskoj pronevjeri, jer svojim mehanizmima nije učinila ništa da spriječi optuženu u izvršenju ovog krivičnog djela", kazao je Huseinbašić.

Optuženo je ujedno produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Te godine što je dobila isplati se čekati tolike milione, kad je već naše zakonodavstvo tako aljkavo. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 16:07 
filozof sa vrbasa je napisao:
Te godine što je dobila isplati se čekati tolike milione, kad je već naše zakonodavstvo tako aljkavo. :D

Citiraj:
Gvožđar-Meseldžijeva je ujedno obavezana da u narednih 15 dana vrati kompletan iznos od dva miliona i 206.000 KM.

Mora vratiti parice. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
to je mjesecna plata 15.000.00KM...ispadne 8 godina lezis...hehe...to je ko neka stednja...izadjes i kupis sebi dva lokala i rjesis pitanje svojih predaka...isplati se nema sta!!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne mora vratiti pare, sud ju je obavezao da vrati pare ali kako da je natjera? Cime? Dovoljno je da kaze da ih potrosila ili prokockala. Ili da su je opljackali.
A kazna je stvarno previsoka uzevsi u obzir presude za neka daleko ozbiljnija djela od pljackanja obicnih zelenasa. Mislim da je ovakva presuda `izlobirana` od strane njene ex banke. Cak sam prilicno ubjedjen u to. Zelenasi su se stvarno nasli uvredjenim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]