banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 21:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 01 Feb 2009, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Убио се старац

БИХAЋ - Радник Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бихаћ, пријавио је јуче полицији да се у насељу Ведро поље, непознати мушкарац убио активирањем експлозивне направе. Полиција је у воћњаку породичне куће у Ливањској улици, пронашла тијело мушкарца (73) са видним повредама, преносе агенције.
Крвави обрачун полиције и нападача у Загребу

ЗAГРЕБ - У загребачкој Клиничкој болници Дубрава, у петак око пет часова ујутро, полицајац је хицима из службеног пиштоља убио Х. Ј. (34), који је напао њега и доктора испред дежурног Хируршког одјељења, саопштила је загребачка полиција.

Полицајац је са једним хицем погодио поткољеницу нападача, којем је пружена докторска помоћ, но убрзо је умро.

Х. Ј. је претходне ноћи ухапшен након што је ничим изазван, истукао металном палицом полицајца по глави, а другог гађао камењем. Он је савладан и одведен у КБЦ Дубрава, док су двојица полицајца завршила на Одјељењу трауме.
Роми претукли шумара на Aди Циганлији

БЕОГРAД - У Београду је претучен шумар, након што је у државној шуми, на Aди Циганлији, покушао да спријечи четворицу Рома да краду дрва, саопштило је јуче Јавно предузеће "Србијашуме".

Шумокрадице су физички напале радника "Србијашума" Милорада Микановића, коме су нанијеле тешке тјелесне повреде, због којих је довезен у Ургентни центар. Микановићу је живот и даље угрожен.

Znači može se umrjeti i od metka u nogu?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Брава на џамији у Фазлагића кули није била обијена
Datum: 30.01.2009 23:00
Autor: Г. О.

БAЊA ЛУКA - Врата на џамији у Фазлагића кули код Гацког, која је изгорјела у пожару 8. децембра прошле године, нису обијена нити насилно отворена.

Ово је у петак "Гласу Српске" потврдио вјештак Секула Мићић, којег је тужилаштво ангажовало да утврди узроке пожара.

Он је додао да је сигуран да у џамији није било никакве експлозије, као и да пожар није подметнут.

- Брава на вратима која су била потпуно изгорјела је нађена између штокова што потврђује да врата нису била отворена. Језичак браве је био извучен што значи да су врата на џамији била закључана - додао је Мићић.

Neki novi momenti.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Srbi zakljucali kad su izlazili :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/17233/cir/Iz-zatvora-Tunjice-pobjegao-Damir-Kulic.html

Ni para , ni osuđenika.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... icima.html

Kada ti ukradu životnu ušteđevinu!

----------------------------------------------

Citiraj:
Бачена бомба испред Поточке џамије

БAЊA ЛУКA - Бањолучка полиција трага за починиоцем који је у суботу у раним јутарњим сатима бацио бомбу испред џамије у бањолучком насељу Обилићево, јавиле су јуче агенције.

Од експлозије оштећен је предњи улаз ове џамије.

Истрага о овом случају, до којега је дошло како се претпоставља рано у суботу око четири часа, још је у току.

Халиловић осумњичен за три разбојништва

БAЊA ЛУКA - Бањолучки Центар јавне безбједности поднио је против Мухамеда Халиловића Поте (31) из Бање Луке извјештај Окружном тужилаштву због сумње да је починио три разбојништва у Бањој Луци.

Халиловић је осумњичен да је маскиран са капом фантомком на глави ноћу улазио у цвјећаре и продавнице. Уз пријетњу ножем од радница је у три разбојништва узео укупно 800 марака. Ухапшен је 4. јануара послије пљачке кладионице "Вилијамс". М. Д.
Напао Бањолучанку и отео торбу

БAЊA ЛУКA - Непознати разбојник у недјељу је у раним јутарњим часовима напао Свјетлану Б. (26) у улици Царице Милице у Бањој Луци и отео јој 100 марака, саопштено је из Центра јавне безбједности Бања Лука наводећи иницијале нападнуте.

- Напао је са леђа, руком ухватио у предјелу врата и пошприцао непознатим спрејем по лицу, након чега јој је из ташне узео 100 мрака и побјегао. Свјетлани је указана помоћ у Хитној помоћи. Извршен је увиђај, а за лоповом се трага - истакнуто је у саопштењу бањолучке полиције. Н. Т.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... torak.html

----------------------------------------------------

Opljačkao sve što se moglo opljačkati. :)

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... pustu.html

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 03 Feb 2009, 15:14, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/17233/cir/Iz-zatvora-Tunjice-pobjegao-Damir-Kulic.html

Ni para , ni osuđenika.

Citiraj:
Кулић није побјегао, већ се није вратио у затвор

БAЊA ЛУКA - Дамир Кулић, затвореник Казнено-поправног завода "Туњице" није побјегао, већ се није вратио у затвор са допуста, рекли су у овом затвору.

Директор КПЗ "Туњице" Перо Дуњић, поводом текста у "Гласу Српске" о бјекству Кулића, рекао је да је Кулић на допуст пуштен 7. новембра прошле године и није се вратио.

- Он је својим примјерним понашањем стекао право на допуст, али је то злоупотријебио на што ми нисмо могли утицати. У вријеме одобравања допуста није било правоснажно рјешење о претварању новчане казне у затворску - рекао је Дуњић и додао да је за Кулићем расписана потрага.

Дамир Кулић оптужен за прање новца, у новембру 2006. године је са Тужилаштвом БиХ склопио споразум о признању кривице што је прихватио и Суд БиХ. Он је на основу тога осуђен на три године затвора због прања новца и изречена му је новчана казна од 80.000 марака. Н. Т.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ubio se bombom u centru Brčkog
Datum: 11.02.2009 20:21
Autor: N.T.

BRČKO - Pedestogodišnji Pero Stojanović, rođen u Bukviku, a nastanjen u Brčkom, ubio se juče nešto poslije 13 časova u dvorištu ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Nezvanično saznajemo da se ubio aktiviranjem ručne bombe. On je stanovao u Bulevaru mira u centru Brčkog sa četrnaestogodišnjim sinom, učenikom osmog razreda.

Prema izjavama komšija i poznanika, Stojanović je bio sklon alkoholu, a najvjerovatnije je digao ruku na sebe zbog izuzetno teškog porodičnog, materijalnog i zdravstvenog stanja. On se razveo prošle godine, s njim u stanu je ostao sin, dok je kćerka živjela s majkom.

Jedini prihod mu je bio ono što zaradi kao noćni čuvar robe veletrgovaca na pijaci, a dugogodišnji je zavisnik od insulina.

Saznajemo da mu je juče ujutru isključena struja u stanu zbog nagomilanih dugova. Takođe prema nezvaničnim pričama, uzeo je trostruku dnevnu dozu insulina.

Uviđaj su izvršili pripadnici policije i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta. Više detalja o ovom događaju daće istraga.

:(

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Radikal udario naprednjaka
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Srboljub Živanović udario je danas u Skupštini Srbije poslanika naprednjaka Igora Bečića, zbog čega je predsednica Slavica Đukić-Dejanović odredila polučasovnu pauzu

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=37

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:)

Ovo je trebalo u politiku.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 22:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
Radikal udario naprednjaka
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Srboljub Živanović udario je danas u Skupštini Srbije poslanika naprednjaka Igora Bečića, zbog čega je predsednica Slavica Đukić-Dejanović odredila polučasovnu pauzu

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=37

Kakva je to crna hronika to treba prebaciti na odreden podforum "Psihijatrijski slucajevi"

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zena koja je ubila bebu opravdana. Ali prije nego sto osudjujete procitajte clanak na:

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... eteta.html

Jer u njenom slucaju je krivo drustvo sto joj nije dalo pomoc. Naime, odnijela je prije ubistva dijete u centar za socijalni rad jer ga nije imala cime hraniti, medjutim oni su je odbili da joj daju pomoc ili da usvoje dijete. Znaci drustvo je krivo.
Dok Dodik i ministri kupuju nove audije i prave milionska zdanja ljudi nemaju sta jesti, a centar za socijalni rad nije imao para da pomogne pored toliko miliona i prosperiteta u boljem dijelu Bih kako to Dodik svakodnevno naglasava. :x

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
vim je napisao:
Naime, odnijela je prije ubistva dijete u centar za socijalni rad jer ga nije imala cime hraniti, medjutim oni su je odbili da joj daju pomoc ili da usvoje dijete.

:( :angry4: :mad:
E, jbg, bas... Ne znam kakve su zakonske odredbe u RS ali u Poljskoj ako zelis da se odreknes djeteta sve formalnosti mogu da se urade za jedan dan. U sud se to vodi kao ekspresni postupak i odmah ide na razmatranje. Ako oboje roditelja ili samohrana majka izjave da se odricu djeteta, ne moraju uopste da objasnjavaju svoj postupak, a ni Sud niti iko drugi ne moze da im odbije podnesenu molbu.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... vrtak.html

:roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Жена приведена због рањавања у Тузли

ТУЗЛA - Тузланска полиција привела је Шиду Б. (50) у чијем стану је тешко повријеђен Мирза Думанић (32), који је хицем из пиштоља погођен у главу, саопштено је из тузланске полиције уз навођење иницијала.

Он је пребачен на Клинички центар Тузла и љекари се боре за његов живот. Овај случај полицији је пријавила у недјељу увече Ш. Б. и рекла да је у њеном стању дошло до рањавања једне особе из пиштоља - навели су у тузланској полицији. Н. Т.
---------------------

* Глас Српске
* Хроника
* Црна хроника - викенд

Црна хроника - викенд
Datum: 13.03.2009 21:00
Autor: Глас Српске

Из цркве украли новац

БAЊA ЛУКA - Непознати провалници у ноћи између 12. и 13. марта провалили су у цркву Рођење пресвете Богородице у бањолучкој улици Степе Степановића и украли 200 марака, саопштено је у петак из Центра јавне безбједности Бања Лука.

- Увиђајем је утврђено да је непознати провалио улазна врата и уз помоћ подесног алата отворило три ладице на иконостасима из којих је узет новац - навели су у бањолучкој полицији. Н. Т.
Стабилно стање Халида Бешлића

ДОБОЈ - Полицији у Вукосављу пријављено је да је у Модричком Лугу у тој општини у времену од 8. до 12. марта проваљено у двије куће, власника Ф.М. и Ф.Б. који се налазе на раду у иностранству, навели су у петак у добојској полицији. Сл. П.
Лопови однијели лијекове

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Непознати лопови провалили су у апотеку "Фармес" у улици Николе Тесле у Источном Сарајеву и однијели већу количину различитих лијекова, саопштено је у петак из ЦЈБ Источно Сарајево. Н. Т.
Напао бившу дјевојку

ПAЛЕ - Деветнаестогодишњу М.Н. у четвртак је напао бивши момак С.В. (24) и пријетио јој пиштољем, саопштено је у петак из ЦЈБ Источно Сарајево. Истрагом је утврђено да он за поменути пиштољ није имао дозволу. Н. Т.

Крао шуму

ДОБОЈ - Полицијска станица Петрово доставила је Окружном тужилаштву у Добоју извјештај против М.П. (44) из Какмужа у општини Петрово због основа сумње да је починио шумску крађу. Пријављени је бесправно посјекао седамнаест стабала црног и два стабла бијелог бора и на тај начин Шумском газдинству Петрово причинио штету већу од 3.700 марака. Сл. П.
Ухапшени због провале у аутомобил

Нападнута предсједница удружења обољелих од ПТСП

ГРУДЕ - Видно пијани Г.М. (39) из Груда у четвртак је физички напао и лакше повриједио предсједницу Удружења обољелих од ПТСП у Грудама и разбијао инвентар, саопштиле су у петак агенције.

На лицу мјеста обављен је увиђај, а полицијски службеници пронашли су и лишили слободе Г.М. Утврђено је да је Г. М. након изласка из просторија удружења, физички напао мужа предсједнице и њега лакше повриједио.

Укинут притвор Милораду Радаковићу

СAРAЈЕВО - Суд БиХ укинуо је притвор Милораду Радаковићу, кога оптужница терети за злочин против човјечности, и изрекао му мјере забране, саопштено је у петак из ове правосудне институције.

Како преноси Срна, Суд је истим рјешењем утврдио да и даље постоје околности које указују на оправданост задржавања у притвору Дамира Иванковића, Гордана Ђурића, Љубише Ћетића, Душана Јанковића и Жељка Стојнића, који су оптужени за исто кривично дјело.

Радаковић се са осталим оптуженима терети за убиство 200 Бошњака и Хрвата на подручју Приједора.
Томо Јуриновић се изјаснио да није крив

СAРAЈЕВО - Томо Јуриновић, бивши припадник ХВО, у петак се изјаснио пред Судом БиХ да није крив за ратни злочин против цивилног становништва на подручју Котор Вароша, саопштено из овог суда.

У оптужници се наводи да је Јуриновић 31. јула 1992. године, као припадник ХВО Котор Варош, заједно са још тројицом наоружаних припадника ХВО, дошао у мјесто Ново Село и из куће извео једну породицу.

Јуриновић је, наводно, са осталим војницима повео породицу у правцу села Равне притом их малтретирајући. Том приликом је један припадник ХВО убио једног члана породице, док је остатак породице затворен у просторијама школе у Равнама.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... ikend.html

Citiraj:
ПРЊAВОР - Из Парка народних хероја у Прњавору који се налази код Градског гробља, нестала је биста народног хероја из Другог свјетског рата Станка Вукашиновића. На постољу је остало само име и година рођења и смрти.

- Вукашиновић је био родом из прњаворског села Отпочиваљка, а изгубио је живот у борбама за ослобођење. Био сам ужаснут када сам видио да нема Станкове бисте - рекао је предсједник Општинског одбора СУБНОР-а Прњавор Новак Богићевић.

Из руководства СУБНОР-а апелују на починиоце да врате бисту, а случај су пријавили прњаворској полицији.

Скрнављење Парка народних хероја наишло је на општу осуду становника Прњавора. Б. Р.
-------------------------
Изгорјела кућа

БAЊA ЛУКA - Кућа власништво В.М. у насељу Голеши недалеко од Бронзаног Мајдана код Бање Луке изгорјела је у пожару који је букнуо 13. марта, око 23 часа, кажу у Центру јавне безбједности.

У пожару који су угасили ватрогасци Професионалне ватрогасне јединице из Бање Луке нико није страдао нити је повријеђен. Према првим процјенама власнику је причињена штета већа од 10.000 марака. М.Д.
Убио се старац

БAЊA ЛУКA - Бањолучанин Т.В. (87) убио се хицем из пиштоља у породичној кући у насељу Лауш. Нису познати разлози због којих се несрећни Т.В. одлучио на кобни корак.

Увиђај су обавили припадници ЦЈБ, а о свему је обавијештен дежурни окружни тужилац. М.Д.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... eljak.html

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Идентификовано тијело мртвог мушкарца

БAЊA ЛУКA - Мушкарац чије је беживотно тијело нађено 16. марта у бањолучком насељу Обилићево је Љубиша Стојичић (28) из Јаблана код Лакташа, сазнаје "Глас Српске".

У бањолучкој полицији су рекли да је тијело идентификовала родбина, а обдукцијом је утврђено да је умро од узимања прекомјерне количине опојних средстава.

Из Окружног тужилаштва је саопштено да је на анализу узета крв преминулог како би се потврдио тачан узрок смрти.

Беживотно тијело Стојичића пронашли су станари зграде у бањолучкој Вилсоновој улици 14. Нађен је како лежи лицем према земљи испред улаза у зграду. Н. Т.

:cry:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jebena droga :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 02:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БAЊA ЛУКA - Слободан Бајић оптужен за ратни злочин, силовање и убиство Бањолучанке Мајде Медар 1993. године у насељу Врбања, у петак је, на почетку суђења у овом случају у бањолучком Окружном суду, сву кривицу пребацио на такође оптуженог Синишу Милојчића, који је у бјекству.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/19402/cir/Iz-sudnice-Krivicu-za-ratni-zlocin-prebacio-na-bjegunca.html
:(

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Još je nejasno šta se u nedjelju nešto prije ponoći dogodilo u stanu u Ulici fra Grge Martića 7. Prema jednoj verziji događaja, Dumonjić je često dolazio kod Brzovićeve, koja je živjela sama, i maltretirao je. U nedjelju uveče joj je prijetio pištoljem, onda su se potukli, a pištolj je iz njegove ruke opalio i metak ga je pogodio u lijevu stranu glave.

Prema drugoj verziji, policija ispituje mogućnost da je u stanu u vrijeme pucnjave bilo i treće lice koje je pucalo u Dumonjića. Tek kada je nepoznati napustio stan, Šida je nazvala policiju i prijavila da je došlo do pucnjave.

Komšije kažu da su u njen stan često navraćali ljudi sumnjivog ponašanja i da je bilo samo pitanje dana kada će se nešto dogoditi.

http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=8&vijest=19205

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Srpski zatvorenici su, kako stoji u optužnici, tokom premlaćivanja morali pjevati nacionalističke pjesme, jesti svoj izmet, te silovati životinje.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... vacim.html

:o

Citiraj:
Ova informacija potvrđena je "Fokusu" u Hitnoj pomoći u Bosanskom Brodu, ali nisu se izjasnili o težini povreda. Kako saznajemo, vatrogasci su opečeni kada je vjetar promijenio smjer i okrenuo plamen prema njima. Uspjeli su da pobjegnu prije nego što ih je vatra više zahvatila i prevezeni su u Hitnu pomoć, gdje su medicinski zbrinuti.

Citiraj:
U požaru je izgorjelo šest svinja, 40 prasadi, stočna hrana, mašina za obradu drveta i veliki broj paleta. Ukupna šteta, prema izjavi vlasnika, iznosi preko stotinu hiljada maraka.

http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=8&vijest=19231

Šteta!

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
ti jos nisi postao moderator na ovom dijelu foruma ?

cudno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]