Citiraj:
SILOVAO ju je mjesecima. Ostala je i trudna. Doveo ju je do granice kad više nije mogla izdržati. Ustrijelila ga je i potom mu odrubila glavu - sve kako bi sačuvala svoju čast.
Priča je to 26-godišnje Turkinje Nevin Yildirim, majke dvoje djece koja je trenutno iščekuje i treće - trudna je pet mjeseci, a otac je, kako tvrdi, 35-godišnji Nurettin Gider, jedan od članova njene rodbine, također otac dvoje djece. Nakon ubojstva je uhićena i sad je čeka suđenje.
Kako prenosi CNN, Yildirim je policiji kazala da ju je Gider, oženjen tetom njena supruga, prvi put silovao kad je njen suprug u siječnju otišao u grad zbog sezonskog posla. Zaprijetio joj je da će ubiti njenu djecu kaže li ikome što se događa. Silovanja su se nastavila u narednim mjesecima. Kasnije joj je prijetio da će svima pokazati fotografije njenog golog trudničkog tijela.
28. kolovoza Yildrim je vidjela kako se Gider uspinje uz zid iza njene kuće. Zgrabila je pušku sa zida. "Znala sam da će me opet silovati", kazala je dva dana kasnije na preliminarnom saslušanju pred sudom. Tvrdi da je i njen silovatelj bio naoružan te je pokušavao izvući pištolj. Nekoliko ga je puta nastrijelila, između ostalog i u međunožje.
Kad je pao mrtav uzela je sjekiru, odrubila je glavu i odšetala s njom do seoskog trga i svima poručila: "Ne govorite mi iza leđa, ne igrajte se mojom čašću. Ovo je glava čovjeka koji se igrao mojom čašću! Govorio je da će svima reći za silovanje. Moja kći ove godine kreće u školu. Svi bi vrijeđali moju djecu. Sad nitko ne može. Spasila sam svoju čast. Sad će moja djeca biti `djeca žene koja je spasila svoju čast`".