banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 06 Feb 2014, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U banjalučkom naselju Zeleni vir oko 15 časova dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen desetogodišnji M.P. iz Vrbanje.
Diječaka je, dok je prelazio cestu, udario automobil i bez svijesti je primljen u KC Banjaluka. "Nezavisne novine" pišu da je automobilom "audi" upravljao Radenko Moravac (50) iz Čelinca.
Prema riječima Vere Gazdić, ljekara iz Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje KC Banjaluka, pacijent je u saobraćajnoj nesreći zadobio povredu glave.
"Pacijent je u komi, intubiran i priključen na aparate za disanje. Kompletna dijagnostika je još u toku, a sve dalje prognoze su neizvjesne", rekla je Gazdić.
Očevici su ispričali da je dječak udaren u trenutku kada je pokušao preći magistralni put.
"Dječak je izašao iz dvorišta i sačekao da prođe automobil iz pravca Banjaluke prema Čelincu. Nakon toga je pokušao preći cestu, ali ga je u tom trenutku udario automobil koji je došao iz suprotnog pravca, odnosno iz pravca Čelinca", ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.
"Nezavisnim" je potvrđeno da su teško povrijeđenom dječaku prvi su u pomoć pritekli ljekari koji su se slučajno zatekli na mjestu nesreće i spasili ga da se ne uguši, a zatim je kolima Hitne pomoći prebačen u KC Banjaluka.
(BLLIVE)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/hronika/ba ... z2sZDLGAOs

:(

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 21:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Citiram
" Dječaka je u trenutku kada je prelazio magistralni put Banjaluka- Teslić, udario automobil "audi" karavan za čijim volanom se nalazio Radenko Moravac (50) iz Čelinca.
O jačini udesa govori podatak da je vozač audija više desetina metara nosio dječaka na haubi, a zatim se zaustavio."

Znam ovog majmuna Moravca, čova ima 50 a ponasa se kao da ima 20, ova vjest me uopste ne cudi.
Nadam se da će se dječak brzo oporaviti.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... prevrnulo/

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 02:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kojom divljačkom brzinom je morao voziti da od siline udara prevrne drugo auto?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mozes i 30 na sat

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 10:37 
Bitna je volja...

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Direktno i ekskluzivno, ispred tunela kod Laktasa saobracajke pet auta, nema povrijedjenih.

Послато са P5_Quad уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 09:08 
Zaustavljen saobracaj?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prema za sada dostupnim podacima poginula je jedna muška osoba a u saobraćajci su učestvovala dva automobila i autobus. Put je blokiran a saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
nuvolari je napisao:
Direktno i ekskluzivno, ispred tunela kod Laktasa saobracajke pet auta, nema povrijedjenih.

Послато са P5_Quad уз помоћ Тапатока

"Šest automobila razbijeno je jutros u dve odvojene saobraćajne nesreće koje su se, u razmaku od samo 150 metara, dogodile na autoputu Banjaluka - Gradiška!"

http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... nute!.html

Naravoučenije, čuvaj se citroena...

Hertzog je napisao:
Prema za sada dostupnim podacima poginula je jedna muška osoba a u saobraćajci su učestvovala dva automobila i autobus. Put je blokiran a saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

"Jedan muškarac poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, u mjestu Verići, rečeni je Srni u policiji Republike Srpske."

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 30975.html

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 17:08 
Sreca nije niko drugi poginuo...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sto se tice auto puta, pa gdje ces se zaustavljati na suprotnoj strani?!?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Umesto u zaustavnoj baja stao u na sred brze trake... Kakav kreten

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hertzog je napisao:
Umesto u zaustavnoj baja stao u na sred zaustavne trake... Kakav kreten

:D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ispravio...

Lapsus linguae :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Iliti ga lapsus calami :lol:

Jesu svi zivi, zdravi?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 18:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Obe su trake bile zauzete i ljudi su usporavali kako su prilazili tunelu, tu se napravila gužva ispred tunela i dosta ljudi je zašlo iz auta i krenulo ka mjestu prve nesreće. Tada su prošla dva Golfa a za njima teta u Citroenu nešto većom brizinom, vidjelo se da neće uspjeti zakočiti. Udarila je u prvog Golfa a taj je udario u drugog Golfa. Loš dan za VW, na šta je ono ličilo dobro je sve ispalo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2014, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Banjaluka: Sudar na raskrsnici

Banjaluka: Sudar na raskrsnici
Galerija

A.S. - 20.02.2014 22:47 FOTO
BANJALUKA – Teška saobraćajna nezgoda dogodila se večeras oko 22.00 časa u banjalučkom naselju Lazarevo 3.
U udesu na raskrsnici su učestvovala dva vozila - „jugo“ i „golf“ a pema prvim nezvaničnim informacijama vozači su povrijeđeni i prebačeni u KC Banjaluka. Prema slikama sa lica mjsta izgleda da je došlo do frontalog sudara a policija je obezbjedila mjesto udesa i vrši uviđaj.
Saobraćaj na raskrsnici se odvija otežano.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2014, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Citiraj:
Србац - Возач "форда" Зоран Звиздало (42) из Ножичког код Српца, који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи која се догодила на магистралном путу Нова Топола - Србац у мјесту Повелич код Српца, прикључен је на апарате за дисање у бањалучком Клиничком центру.

Он је задобио повреде главе и вратне кичме. Према ријечима начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење Клиничког центра др Дарка Голића, пацијент је у тешком стању и даље прогнозе су неизвјесне.

До несреће је дошло у понедјељак око 15.20 часова када се Звиздало возећи "форд" сударио са аутомобилом "опел фронтера" којим је управљао Драган Јеличић (40) из Лилића код Српца.

Том приликом теже је повријеђен сувозач у "форду" Кемал Џаферовић из Српца. Лакше повреде задобили су Јеличић и његови сапутници Јока Којадиновић и Добринко Брковић. Незванично сазнајемо да је Звиздало управљајући возилом директно ударио у "опел" Јеличића, који није имао могућност да избјегне судар и слетио је возилом у оближњи канал. Несрећа се догодила у оштрој кривини која је постала "црна тачка" србачке општине, јер је ту више особа погинуло протеклих година, док их је десетине лакше и теже повријеђено.

Увиђај на мјесту несреће обавили су припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Србац. Узроци несреће биће утврђени истрагом.

Хитна помоћ
Возило Хитне помоћи из Српца се на путу да помогне повријеђенима у Повеличу сударило са "пасатом". Ова несрећа догодила се у србачком насељу Инађол и, срећом, није било повријеђених. Причињена је само мања штета на "пасату".

http://www.glassrpske.com/hronika/crna_ ... 47774.html

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Maloljetni M.D. (14) iz Banjaluke za dlaku je izbjegao smrt kada ga je protekle sedmice u saobraćajnoj nezgodi na pješačkom prelazu u banjalučkom naselju Lazarevo pri punoj brzini udario nesavjesni vozač golfa i pobjegao sa mjesta nezgode.
Kasnije je utvrđeno da je vozač Miroslav Kačavenda bio pijan, a porodica dječaka sumnja i da se slučaj pokušava prikriti jer je u pitanju brat Zorana Kačavende, zamjenika komandira Policijske stanice Čelinac.
Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, negira prikrivanje i odgovara da je slučaj u redovnoj proceduri i da se sprovodi istraga u cilju utvrđivanja okolnosti nezgode, te da će vozač biti sankcionisan u skladu sa zakonom.
Očevici su ispričali da je crni golf 5 u četvrtak uveče odbacio dječaka nekoliko metara od mjesta udara, nakon čega je M.D. pao na asfalt. Na sreću, M.D. je aktivan sportista i vidjevši da mu prijeti najgore skočio je na auto prije udara, pa je na kraju prošao "samo" sa nagnječenjima i ogrebotinama.
Očevidac Dragana Dmitrović za "Nezavisne" kaže da je i sada u šoku i da je nevjerovatno kako je dječak izvukao živu glavu nakon svega.
"Dječak je nakon sudara odbačen pet metara od pješačkog prelaza i pao je na asfalt, a njegovu patiku su pronašli u dvorištu kuće udaljene 15 metara. To dovoljno govori o tome kakav je udarac preživio", prisjetila se Dmitrovićeva. Dodaje kako joj je scena nezgode i sada pred očima.
"Djeca su stajala na trotoaru prije pješačkog i čekala da pređu cestu. Naišla je kolona vozila iz pravca Zalužana i zaustavila se ispred prelaza kako bi propustila grupu pješaka. Djeca su krenula i tada se odjednom iz pravca Zalužana stvorio crni golf i u punoj brzini udario dječaka, odbacivši ga pet metara. Vidjela sam da je vozač golfa pobjegao, ali on više nije ni bio bitan jer smo svi potrčali da pomognemo tom dječaku", ispričala je Dmitrovićeva. M.D. je ubrzo odvezen kolima Hitne pomoći u banjalučki KC.
Sladan Damjanović, otac dječaka, kaže da je pretrnuo kada je čuo da je njegovo dijete, inače perspektivni košarkaš, doživjelo nezgodu i da je vozač pobjegao.
"Sve mi je prolazilo kroz glavu, ali kada sam se po dolasku u bolnicu uvjerio da je lakše povrijeđen - zahvalio sam Bogu. Ali, tada me obuzeo bijes jer nisam znao ko ga je udario", ispričao je Damjanović, dodavši kako će ubrzo uslijediti još jedan šok nakon saznanja da je vozač pronađen i da mu je brat visokopozicionirani službenik u policiji.
Naime, Miroslav Kačavenda je pola časa nakon nezgode ponovo prošao istom rutom na kojoj je udario dječaka i tada su ga "snimili" očevici i drugari M.D., koji su zapisali zadnje brojeve tablica.
Zahvaljujući brzoj reakciji Saobraćajne policije vozač je uhvaćen, a tada se utvrdilo da je njegov rođeni brat Zoran Kačavenda, zamjenik komandira PS Čelinac. Nesavjesni vozač zaustavljen je u Lazarevu, kod benzinske pumpe "Nestro petrol", gdje je ubrzo stigao i Damjanović. Kako kaže, vozač golfa bio je vidno pijan, a kasnije je saznao da je odbio alko-testiranje i uzimanje krvi. Nakon svega Damjanoviću je, kako ističe, jedini cilj da takav vozač ostane bez dozvole, kako ne bi ugrožavao drugu djecu.
"Trudiš se u životu da odgojiš djecu i izvedeš ih na pravi put i srećan si što nisu u lošem društvu. Onda ti to isto dijete na pješačkom prelazu udari, najblaže rečeno, nesavjesni vozač i pobjegne, a na kraju se njegov brat, koji je zaposlen u policiji, izvinjava. Rekao sam tom bratu da me ne treba zvati sve dok mu ne oduzme vozačku. Neću dozvoliti da ovaj slučaj ostane u nečijoj ladici i to zbog druge djece koja se danas-sutra mogu naći na putu ovom čovjeku", kategoričan je Damjanović.
Alko-test
Iz CJB Banjaluka navode da vozač po zakonu "može odbiti alko-testiranje ukoliko je žrtva zadobila lakše povrede", te da je u takvim slučajevima sankcija prema vozaču ista.
"Kada su u pitanju teške povrede ili smrt, tada tužilac izdaje naredbu da se vadi uzorak krvi", objasnila je Markanovićeva. Dodaje kako od stepena povreda zavisi i da li će vozač odgovarati krivično ili prekršajno.
(Nezavisne, foto - ilustracija)

http://istinito.com/index.php/hronika/i ... jegao.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]