banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opet pucnjava
PostPoslato: 27 Apr 2010, 10:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
sudoku je napisao:
kamo srece da je ovdje divlji zapad, onda bi imali serifa koji bi pistoljOm tamanio gamad...

:lol: :lol: :lol: :lol: ...da da....imamo mi serifa....uuuu i to kakvog kauboja..... :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Prvo se mora stvoriti u kompletnom društvu odgovarajuća klima za takav posao. I u Srbiji je do skora bilo tako. Pravo pa bi neko smeo Legiju da osudi na 40 godina da se nisu stvorili politički i društveni uslovi za to.
A mi smo još prilično daleko...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Frajeru, radi se iskljucivo o tome da bi nam svima bilo bolje kad bi ljudi "samo" RADILI svoj posao.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
shljamofob je napisao:
TashkoBL je napisao:
" Nasa seher Banjaluka. Sta im uradise seljaci i doslje" .... Tako nesto... Meni ovo lici na polu-provokaciju.

Nije provokacija - seljaci iz "gravitacionog polja" i došlje su zaista preplavili, a onda i potpuno ruinirali Banjaluku. Potpuno razumijem njegov pijetet: ovdje je nekada bilo lijepo...

Slika
shljamofob je napisao:
Kako kome. Meni, koji sam odavde i ovdje, ovdje je gore, jer ne gledam kako je tamo, bar ne često. Pitanje percepcije, dakle. Ali nije sve pitanje statistike, odnosno kvantiteta, ima nešto i u kvaliteti - u nekim je sferama Sarajevo raj za Banjaluku: na primijer, kulturnoj sceni Sarajeva patetični banjalučki provinicijalizam, groteska i mahalaštvo neće još dugo moći pera odbiti. Za ova klanja po ulicama, srećom, ne znam. Samo mi još fali da pratim koja se seljačka banda kolje i po komšijskoj avliji, pored ovakve vlastite.

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
:lol: :lol: :lol:
Nacrtaj im Besparica :lol: :lol: :lol:

Sad nesto kontam, ma neka pucaju, neka se svi poubijaju. Bolje meni, bolje svima. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Dok se oni svi tako međusobno poubijaju.. Ajoj, a onog Čađe juče, i izjave za medije.. :mad: Glupa mi bi ona tema 'Javna ličnost koju bi ubili od batina' , al' mi više nije glupa! On bi bio prvi na spisku. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:26 
Veteran
Veteran

Dce/02 je napisao:
Prvo se mora stvoriti u kompletnom društvu odgovarajuća klima za takav posao. I u Srbiji je do skora bilo tako. Pravo pa bi neko smeo Legiju da osudi na 40 godina da se nisu stvorili politički i društveni uslovi za to.

Mora se stvoriti klima u drustvu da bi se uhapsilo nekoliko budala koji su laki na obaracu?
Sta sve neces cuti...
Nije nikome tesko biti 'zajeban' na njihov nacin, samo iskljucis mozak i pocnes pucati.
Legija je za ove doktor nauka i smijesno ti je poredjenje.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2010, 12:11
prasica je napisao:
Frajeru, radi se iskljucivo o tome da bi nam svima bilo bolje kad bi ljudi "samo" RADILI svoj posao.

Apsolutni tako !!! Nisam kukavica da se sklanjam iza drugih,ako treba poginucu ali znam da sam radio casno i kako treba.Radije cu umrijeti kao covjek nego kao gnjida.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Мало има везе с темом, мало нема, али вриједи овом приликом цитирати Мешу:

"Јесу ли све босанске валије затворене, протјеране или побијене? И читава њихова свита. А увијек долазе нови, и доводе своју свиту, и понављају глупости својих претходника, јер друкчије не могу. И тако, укруг, непрестано. Без хљеба народ може остати, без власти неће. Они су болест на народном тијелу, као гуке. Кад једна гука отпадне, израсте друга, можда грђа. Не можете без нас, кажу нам, разбојници би се намножили, непријатељ би нас напао, неред би у земљи настао. А ко држи ову земљу, ко је храни, ко брани? Народ. А они нас глобе, кажњавају, затварају, убијају. И још натјерују наше синове да то чине. Они без вас не могу, ви без њих морате. Њих је мало, нас је много. Само да прстом макнемо, колико нас има, те жгадије не би било."

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Policija štiti ubicu od osvete

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Sin poznate banjalucke advokatice Vesne Rujevic umijesan u posljednja kriminalna djela u BL, ukljucujuci i prebijanje onog nesretnog ljekara ... :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Dce/02 je napisao:

"Nista ne znam, a dje da znam"

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
jednom se mora poceti rijesavati ovo, trenutna strategija MUPa je "pustite ih neka se sami pobiju"

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 08:38 
Veteran
Veteran

Press RS je sa Šakićevim tvrdnjama upoznao CJB Banjaluka, od kojih smo zatražili komentar njegovih navoda.
Načelnik CJB Banjaluka Darko Ćulum kaže da nije tačno da bilo koji policijski službenik štiti Slavišu Ćuluma.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
insider je napisao:
jednom se mora poceti rijesavati ovo, trenutna strategija MUPa je "pustite ih neka se sami pobiju"

To bi bila sjajna strategija i akcija koju bih svakako podrzao. Ali da se ti obracuni desavaju u nenaseljenim podrucjima. Ovako...

Sto se tice zabrane nosenja oruzja: "Guns don't kill people, people kill people.... And monkeys do to(if they have a gun)"

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma pod hitno uvesti 10x ostrije zakone i kazne za nelegalno posjedovanje oruzja. Nakon toga, sprovesti jaku medijsku kampanju, privremenu aboliciju, te organizovati prikupljanje (bez kaznjavanja), tako da se "iscisti" i da ih ne bude po kontejnerima i jarugama. Nakon toga, odvaliti debelu robiju i novcane kazne za kasnije prekrsitelje. Takodje, ukinuti i do daske poostriti zakone i pravila za legalno pravo posjedovanja.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
ERROR je napisao:
Ma pod hitno uvesti 10x ostrije zakone i kazne za nelegalno posjedovanje oruzja. Nakon toga, sprovesti jaku medijsku kampanju, privremenu aboliciju, te organizovati prikupljanje (bez kaznjavanja), tako da se "iscisti" i da ih ne bude po kontejnerima i jarugama. Nakon toga, odvaliti debelu robiju i novcane kazne za kasnije prekrsitelje. Takodje, ukinuti i do daske poostriti zakone i pravila za legalno pravo posjedovanja.

Kao sto pise gore, oruzje ne ubija ljude. Ljudi ubijaju ljude.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Tacno je to, samo jos da me neko ubijedi da je lakse ubijati bez oruzja...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 10:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Kazne treba da budu dosta rigoroznije, recimo tucanje kamena bi bio sasvim fin način da se tim maloumnicima izbije to ludilo, za višestruke ubice vratiti smrtnu kaznu, zatim oduzimati imovinu, postoje razne mjere koje mogu efikasno suzbiti ove pojave. Pošto od ovog svega navedenog nema ništa, ostaje nam samo da se nadamo da mi nismo sledeći nesrećnici koje će ovi kreteni da sretnu i slučajno prebiju, ubiju ili šta već.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 10:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
LemiGO je napisao:
Kazne treba da budu dosta rigoroznije, recimo tucanje kamena bi bio sasvim fin način da se tim maloumnicima izbije to ludilo, za višestruke ubice vratiti smrtnu kaznu, zatim oduzimati imovinu, postoje razne mjere koje mogu efikasno suzbiti ove pojave. Pošto od ovog svega navedenog nema ništa, ostaje nam samo da se nadamo da mi nismo sledeći nesrećnici koje će ovi kreteni da sretnu i slučajno prebiju, ubiju ili šta već.

Povecavanje kazni nije rjesenje. Nema prevelike korelacije izmedju velicine kazne i stepena kriminaliteta. Ali ima ogromne korelacije izmedju konzistentnosti sprovodjenja zakona i kolicine kriminala. Ne trebaju nama vece kazne, nego ovo koje postoje da se dosljedno provode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]