banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
The_new_Statesman je napisao:
I u Austriji od Nove godine uvode isto pravilo ponasanja kao u Njemackoj. Ipak se pokazalo kao najoptimalnije rjesenje.

U Banjaluci je problem jer su saobracajnicu suzili sa dva nepotrebna reda betonskih blokova tako da vozaci ne mogu ni lijevo ni desno.

Ovo je poenta cijele priče. Nevezano za intervenciju hitne pomoći ili vatorgasaca, dva reda betonskih blokova su neviđena glupost.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Itekako je vezano, najmanji je problem sto su sprzili vise para...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Pekmen je napisao:
Nevezano za intervenciju hitne pomoći ili vatorgasaca, dva reda betonskih blokova su neviđena glupost.

Nevezano, ali, jesi li svjestan šta si napisao?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znas ti naseg druga splendida.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
mogli su vala i 1 red, bilo bi dosta...
Al bi nekom drugom zafalilo :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 15:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
Aman pa dokle više sa "jedan red je ok - dva nisu"? :) Ne volim ni ja ove s vlasti i uvjeren sam da su svrnuli velike pare ali sam uvjeren da bi iste svrnuli i sa jednim redom, ili bez njega (vic Berluskoni - Dodik).

Dok nije bilo onog lika što je, ako se ne varam, prošle godine poginuo (i ubio) tako što je prešao u kontra trake, ja bi se zakleo da tako nešto nikome ne može pasti na pamet. Pa je bio onaj što se, prije par godina, kod "Robota" isključivao kroz kontra trake (i, takođe poginuo) a babe pretrčavačice puta da ne spominjem.

Od tad moj glas ide za tri metra visok zid sa bodljikavom žicom koji bi razdvajao trake.

Sad totalno ne razumijem priču o uskim trakama, ukoliko ti je lijeva previše blizu blokovima pa izvoli desnom, iza kamiona, lagano (ali sigurno). Mogu i ponovo u ozbiljnu auto školu pa šta im je draže.

Za ove hitne službe se iskreno nadam da će se u slučaju nesreće neko sjetiti da ih pošalje trakom u kojoj se desila nesreća ali iz kontra smijera pošto domaći vozači ni po gradu ne zarezuju HP, vatrogasce, rotacije i te banalnosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 15:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
Pekmen je napisao:
Nevezano za intervenciju hitne pomoći ili vatorgasaca, dva reda betonskih blokova su neviđena glupost.

Nevezano, ali, jesi li svjestan šta si napisao?

Kažem, glupost im je dva reda betonskih zidova po sredini. Biće tu još problema zbog njih. Ovo je samo poletak. Da ne pominjem kad padne snijeg pa ne bude odmah očišćen. U svakom slučaju katastrofa potez kod god ga predložio i odobrio.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 15:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Gad je napisao:
Aman pa dokle više sa "jedan red je ok - dva nisu"? :) Ne volim ni ja ove s vlasti i uvjeren sam da su svrnuli velike pare ali sam uvjeren da bi iste svrnuli i sa jednim redom, ili bez njega (vic Berluskoni - Dodik).

Dok nije bilo onog lika što je, ako se ne varam, prošle godine poginuo (i ubio) tako što je prešao u kontra trake, ja bi se zakleo da tako nešto nikome ne može pasti na pamet. Pa je bio onaj što se, prije par godina, kod "Robota" isključivao kroz kontra trake (i, takođe poginuo) a babe pretrčavačice puta da ne spominjem.

Od tad moj glas ide za tri metra visok zid sa bodljikavom žicom koji bi razdvajao trake.

Sad totalno ne razumijem priču o uskim trakama, ukoliko ti je lijeva previše blizu blokovima pa izvoli desnom, iza kamiona, lagano (ali sigurno). Mogu i ponovo u ozbiljnu auto školu pa šta im je draže.

Za ove hitne službe se iskreno nadam da će se u slučaju nesreće neko sjetiti da ih pošalje trakom u kojoj se desila nesreća ali iz kontra smijera pošto domaći vozači ni po gradu ne zarezuju HP, vatrogasce, rotacije i te banalnosti.

Neka malo odu do susjedne Hrvatske i pogledaju kako su to susjedi rješili. Ovo kod nas je čist kretenizam i debilizam zajedno!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko, u kom trenutku (dolazeci saobracaj) i gdje ce ukljuciti sluzbe pomoci u kontra pravac? De malo razmisljajte.
Povrh svega ovi delta blokovi samo stoje na golom asfaltu. U slucaju malo jaceg udara oba zida idu u krilo vozacima u kontra trakama. Medi je kacio reklamni video za te blokove. Pri udaru busa zid se uvije dobrih 5-6 metara.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
ukoliko ti je lijeva previše blizu blokovima pa izvoli desnom, iza kamiona, lagano (ali sigurno)

koja je onda poenta ako ću voziti tako.
Valjda je cilj trabao biti - osigurati one koji voze lijevim trakama, a ne fatati se desne strane i kamiona.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 16:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
dtkbl je napisao:
Citiraj:
ukoliko ti je lijeva previše blizu blokovima pa izvoli desnom, iza kamiona, lagano (ali sigurno)

koja je onda poenta ako ću voziti tako.
Valjda je cilj trabao biti - osigurati one koji voze lijevim trakama, a ne fatati se desne strane i kamiona.

Meni blokovi ne smetaju i ja ću lijevom trakom :). Ukoliko nekom smetaju, otežavaju vožnju, ima desnu. Sveto pravilo lauškog kružnog toka :).

Napominjem, ne podržavam način na koji je sve urađeno i vjerujem da je moglo i moralo drugačije (što da ne pravi AP) ali su, po mom mišljenju, stvarno pretjerane priče o neupotrebljivoj saobraćajnici. Meni ne smetaju blokovi, koji vjerovatno mnogima jesu preblizo (ali bato veći je adrenalin na bulevaru kad si između dva busa :)), a zahvaljujući njima mislim da je saobraćajnica nešto sigurnija nego što je bila.

Sad ako udari autobus u punoj brzini, ili možda padne izgubljeni ruski satelit,ostaje da se samo nadam da će neko poslati HP onda kud je najbrže, makar čekao da se rasčiste hiljade vozila dolaznog saobraćaja koja se uključuju poslije mjesta nesreće, na par kilometara naše brze ceste ili da se prosvijetle vozači i korektno propuste vozila HP.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 16:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20

Trece, zelis li ti nesto imputirati nekome zbog mjesta udesa? Ta citava dionica od Klasnica do prijedorske petlje je citavo ljeto tako i jos gore obiljezena. Pazi, vozilo se dvosmjerno bez ikakvih linija, nisu postojali ni znakovi da se radi o dvosmjernom saobracaju. Ti delta blokovi su x puta poprijeko postavljani od kada su poceli raditi. Poklopi se dobro i puno nam pozdravi glavnog specijalca u Niskogradnji.

Upravo ovo sve sto si napisao. Ja sam samo cekao kad ce neko poginuti.
Pa i meni se desilo jednom rano ujutru kad sam isao i nije bilo saobracaja, da sam prestigao kamion i ladno nastavio voziti u desnoj traci, kad prc, ide mi sleper u susret, jer dan prije toga nije bio dvosmjeran saobracaj, a nigdje ni jednog znaka, ni privremene zute pune linije, ni nista. Katastrofa. A da ne pricam o onim oznakama ogranicenja brzine 60 40 20, sve u 20 metara, i onda odjednom ili blok il nesto. Pa moja baba bi to bolje obiljezila. Ne moze to drugacije kad svaka budala moze svasta raditi. Sva ta govna treba rastjerati.
Sve te kvazi firme rasformirati i nacionalizovati imovinu. Pa ako vec niko ziv u toj niskogradnji, integralu il ko vec radi ne zna kako se treba propisno obiljeziti prebacivanje iz jedne trake u drugu, pa mogao je neko otici do HR 50 km pa uslikati pa reci debilima evo ovako se to radi.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 19:05 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
RBA, Na svakih nesto malo imas mjesta gdje je umjesto ograde razvucen zakljucan lanac. To ti upravo sluzi za vanredne situacije. Drugo, na svim tim putevima postoji mogucnost da Hitna pomoc i Vatrogasci pridju mjestu nesrece krecuci se regularno desnom stranom autoputa. U ovom slucaju ce se stvoriti zastoj i zacepljenje gdje ce bolnicari morati ici u susret udesu lijevom stranom (gdje ce, kako i kada se ukljuciti?) ili intervenisati preko ona dva zida. Cisto sumnjam da se mogu provuci kroz kolonu.

Trece, zelis li ti nesto imputirati nekome zbog mjesta udesa? Ta citava dionica od Klasnica do prijedorske petlje je citavo ljeto tako i jos gore obiljezena. Pazi, vozilo se dvosmjerno bez ikakvih linija, nisu postojali ni znakovi da se radi o dvosmjernom saobracaju. Ti delta blokovi su x puta poprijeko postavljani od kada su poceli raditi. Poklopi se dobro i puno nam pozdravi glavnog specijalca u Niskogradnji.

Na svakih malo, koliko je to svako malo, znaš li ti koja je ukupna dužina naše brze ceste... Jesi li ti možda vidio projekat, pa znaš da nigdje neće biti mogućnost da se ide iz trake u traku u vanrednim situacijama...
Vozilo se dvosmjerno, naravno, ali evo ja ću ti navesti da je zbog prelaska automobilima pogunilo nekoliko ljudi kojih se samo ja sjećam u zadnje dve tri godine... Februar prošle godine, Hitna, poginulo troje ljudi, lik se okretao kod robota, poginulo petoro ljudi, Mihajlo Crnadak, nejgova Majka i još neka gospođa, Momak poginuo proljetos negdje oko Đurđevdana, jer mu je lik presjekao put kod Roguljića, znaš li ti bageristo koliko je to ljudi kojih se samo ja sjećam...

Nadalje bageristo, evo ti od prije nekoliko mjeseci putevu u Njemačkoj na kojima se delta blokovi postavljaju u dva reda nakon rekonstrukcije na NJEMAČKIM AUTOPUTEVIMA i to na A8 Minhena do Stutgarta i Karlsruhea, te na novom dijelu A3 i to od Nirnberga do Frankfurta, onaj novi dio na kojem se sada radi rekonstrukcija... Stoga ako neko treba da se poklopi, mislim da si to ipak ti, jer eto kad završiš na svojoj baušteli, sjedni malo u auto, pa se provozaj po susjednoj si Njemačkoj... A usput, nađi sebi neku šemu kod nekog crvenog fenjera, pa malo izbaci frustracije... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
nekoliko mjeseci putevu u Njemačkoj na kojima se delta blokovi postavljaju u dva reda nakon rekonstrukcije na NJEMAČKIM AUTOPUTEVIMA

a gdje ti to na relaciji od BL pa do robota vidis autoput, pa da imas potrebu za duplim blokovima? Da i ne spominjem cinjenicu da se na odredjenim dijelovima u njemackoj brzina ne ogranicava. Tu treba staviti, ne dva, vec pet redova blokova. Poredjenje ti nema veze sa zivotom.
Nadji mi magistralni put u eu na kome je ogranicenje 90-100-110, kod koga su trake medjusobno udaljene 1.5 m (lupam, ali blizu) a da u tih 1.5m imas dva reda blokova. E to ce vec biti poredjenje

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ko je bagerista?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ja mislim TnS, njegov je post citirao

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Da, da, TNS je bagerista, a ja sam ta koja se sve vrijeme provlaci po postovima vezanim za ovu nesrecu. Mislim, sta reci...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidi, dobio sam kompliment... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Не возим често том дионицом али сам прошао прије пар дана и наишао сам на радове ,а сигнализације се и не сјећам како изгледа. Што се блокова тиче кад се вози лијевом траком и престиже шлепер који је у десној траци и лијевим точковима гази по линији не остаје баш пуно простора између блокова и камиона и изгледа прилично опасно на већим брзинама. Ускоро ће бити завршено и видјећемо шта ће вријеме показати ја мислим да црни биланс неће бити ништа мањи.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 00:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Vama sve nesto usko kao da svi vozite americka auta i pikape.
Kad prestizes sleper ne dajes lijevi zmigavac 4M od kamiona vec se ladno prestrois 50 metara iza njega i prodes.
Meni licno je beton ok iz prostog razloga sto mi kolega ne bi poginuo da je toga bilo prije pola godine jel senilni cica nebi motao lijevo kod Roguljica pa isao u Trn vec bi morao ici na nadvoznjak.

Iovo nije auto-put on krece od Cubica pa nadalje prema Gradisci ovo je samo brza cesta koja nije za divljanje i voznju od 130 pa nadalje, sa 90-100 na sat je sasvim normalna i sigurna

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]