banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 16:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jun 2010, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Citiraj:
Zbog ovog terorističkog akta, uhapšen je Haris Čaušević, pripadnik radikalne grupe vehabija.

Ajmo popisivanja u bih pa makar i onih najmanjih mogućih sumnjivaca.

tihić i ostali najviše su se zamjerili tim mudžahedinskim talibanskim organizacijama, o Dodiku no comment.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Koliko god to izbjegavali reci, bojim se da su u BiH ekstremisti vec dobro pustili korijenje. Da bi se drzava izborila s tim moralo bi se mnogo agresivnije pristupiti rijesavanju problema sto mi izgleda nemoguce u ovom "demokratskom" drustvu. Jedino ostaje nada da ce ovo ostati usamljen slucaj.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Gledam fotografije Okse nakon "ispitivanja", mozete zamisliti na sta lici poslije tretmana onih koje je htio da ubije.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
дај линк да и ми видимо :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Hristov je napisao:
Postalo je udarna vijest i na glavnom austrijskom mediju: http://www.orf.at/ticker/373631.html

Па наравно да је постала кад се центар вехабија у западној Европи налази у Бечу. Иначе, вођа центра је са ових простора (није из Алжира, Арабије, итд).
Штета за човека што је убијен али није ово први случај напада вехабија само што је то стандард већ, они нападну а онда мало прашине па их њихови ментори из врха муслиманских политичара мало одбране и све се слегне до следећег догађаја.

Овакве ствари уопште не треба искључити ни у РС, Србији итд.
Полиција мора дебело да ради на оваквим стварима.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Zmijuga pametno zbori !!!

Pa svi u BiH znaju, gdje im je leglo, gdje su se naselili, gdje su domace zene ozenili da bi pravili svoje zajednice...policija zna sve to...
zasto dopustaju i prate pasivno...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Uhvatise ga.

Slika

Vo u kupusu. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 08:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
De ljudi (mislim na srbe na ovom portalu) - prije nego sto pocnete likovati kako ste vi "znali" i kako je "pocelo", razmislite malo o ovom dogadjaju i kontekstu...

1) Ko je bio prvi na licu mjesta da garantuje sigurnost i pravdu? Sulejman Tihic, i jos neki iz SDA.
2) Kako to da je bomba "trebala biti aktivirana kad svi budu u stanici", ali se cijela uprava policije Bugojna iznenada, eto, "pojavila pola sata kasnije" (taj komentar nisam mogao ni da vjerujem) tako da je nastradao samo ovaj jadnik koji se zatekao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme?

Kao sto rece neko - "pametnom covjeku dosta".

Jeftini politicki poeni za SDA pred izbore...sad ce oni da "pokazu" kako su oni spasenje, najkonkretniji, i sve naj,naj...

Ne pjenite se nekim veliko-talibanskim planovima...hrpa bezvrijednih krimosa koji su izmanipulirani u predizbornu kampanju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 08:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Al' su ovome, bukvalno i narodski receno, "oderali guzove" :P

I malo mu je brate, malo...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Manite se šuplje priče, stvar je jasna!
Pod hitno donijeti zakon o radikalnim, ekstremnim, profašističkim organizacijama te ih definirati i zabraniti.
Uvezati policijske strukture kako bi mogle urgentno djelovati prije nego što se nemili gogađaji dese!
Iz sveg ovog zla ohrabruje činjenica što je ovaj ekstremni luđak odmah uhapšen i što je vidljivo iz priloženih slika da su mu bubrezi već odvaljeni.
A kad su ovakvi slučajevi u pitanju ne bih imao ništa protiv ni smrtne kazne!
SDP-ov prijedlog zakona sad definitivno MORA proći!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A gdje to pro-fašističke organizacije postavljaju bombe?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maltene svi federacijski mediji i predstavnici vlasti zovu ovo teroristickim cinom, tako da je stvar jasna. Ovo nema veze sa profasistima, ko sto rece zoka, profasisti ne dizu policijske stanice u vazduh, zna se ko to radi u Kabulu, zna se ko to radi ovdje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
Da, a policija ovih prostora je tako pouzdana....svi disciplina, poštenje i junaštvo...taj bi prije desnu ruku dao nego da na posao zakasni...A opet ako šef stanice kasni, logično je onda da će i ostali... To je varijabla na koju su u SAD i SDA računali, nisu htjeli da bude puno žrtava, već samo da unište ono što je trebalo, a kolateralna šteta je tu da zamaskira stvarnu istinu...
jeee ja član ISTE ekipe... jesu li to oni što znaju istinu ili "istinu"?

Mozes mi prestati pripisivati teoriju zavjere, Dzontra, jer kazem ti - apsolutno nisam pobornik istih...samo mi u ovome svemu nesto itekako smrdi. Valjda ce istraga rasvijetliti jos neke detalje (ali s obzirom na tvoje gore navedeno misljenje o sposobnosti nase policije sa kojim se apsolutno slazem - malo vjerovatno)...u svakom slucaju sve ucesnike i istomisljenike bi po kratkom postupku, samo nazalost - nista ni od toga...nasa realnost. Ide mi na zivce odmah neka zluradost pojedinaca ovdje..a inace ti u BIH nikad prije nije postavljena bomba - tako da smo sada sigurno svi gotovi...trebamo se moliti...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mene interesuje samo jedno, a to je: koliko to sto je taj tip uradio ima veze sa radikalnim militantnim islamom koji je trenutno jedan od najvecih problema u svijetu? Ako neko ovdje uspije da dokaze da je ovo sporadican slucaj jednog pojedinca cija namjera nema nikakve veze sa ideologijom koju slijedi, onda se tema moze zakljucati jer se nema vise sta reci.

Citiraj:
Evo šta kaže stručnjak za međunarodni terorizam, da li je ubistvo Đinđića teroristički čin

Drugar, da li ti shvatas razliku izmedju ciljanog ubistva jednog covjeka, i namjere ubijanja vise desetina policajaca, bez ciljanja na odredjenu osobu, samo da ih se ubije sto vise? Mi ne govorimo ovdje o rijecnickoj definiciiji terorizma, ne mogu vjerovati da ste zapeli za to sta je definicija terorizma, mi govorimo ovdje o obliku terorizma koji je karakteristican samo za radikalni islam, a to je ubijanje sto vise civila.

U svakom ratu djeluju psi rata, to nije slucaj samo medju Srbima. Mi ovdje govorimo o fenomenu koji predstavlja problem u citavom svijetu, a to su radikalni ogranci islama. Barem mene u vezi ovog slucaja interesuje kakvu vezu taj slucaj ima sa vehabijama, u stvari u pitanju je retoricko pitanje, ne morate odgovarati.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Hristov je napisao:
Mene interesuje samo jedno, a to je: koliko to sto je taj tip uradio ima veze sa radikalnim militantnim islamom koji je trenutno jedan od najvecih problema u svijetu? Ako neko ovdje uspije da dokaze da je ovo sporadican slucaj jednog pojedinca cija namjera nema nikakve veze sa ideologijom koju slijedi, onda se tema moze zakljucati jer se nema vise sta reci.

Citiraj:
Evo šta kaže stručnjak za međunarodni terorizam, da li je ubistvo Đinđića teroristički čin

Drugar, da li ti shvatas razliku izmedju ciljanog ubistva jednog covjeka, i namjere ubijanja vise desetina policajaca, bez ciljanja na odredjenu osobu, samo da ih se ubije sto vise? Mi ne govorimo ovdje o rijecnickoj definiciiji terorizma, ne mogu vjerovati da ste zapeli za to sta je definicija terorizma, mi govorimo ovdje o obliku terorizma koji je karakteristican samo za radikalni islam, a to je ubijanje sto vise civila.

U svakom ratu djeluju psi rata, to nije slucaj samo medju Srbima. Mi ovdje govorimo o fenomenu koji predstavlja problem u citavom svijetu, a to su radikalni ogranci islama. Barem mene u vezi ovog slucaja interesuje kakvu vezu taj slucaj ima sa vehabijama, u stvari u pitanju je retoricko pitanje, ne morate odgovarati.

Naravno da je taj idiot vehabija i da je to uradio jer je ekstrem, i takve treba zabraniti, protjerati, ali i sve druge ekstreme.
Ako si sad gledao dnevnik na BHT nekoliko evropskih dužnosnika a i predstavnik NATO-a u BiH je rekao da je to sporadičan i izdvojen slučaj i da to neće uticati na dalji put BiH ka evroatlanskim integracijama.
Za mene su svi teroristi isti (ciljano ili ne obično nastradaju i nedužni ljudi, da sad ne navodim primjere), nema razlike, sve ih treba pohapsiti i žestoko kazniti.
To o psima rata se raspravljalo na nekoj drugoj temi i ne slažem se da ih nije bilo na svim stranama, bilo je dobrovoljaca na svim stranama a zna se zašto takvi likovi dolaze na ratišta.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
Naravno da je taj idiot vehabija i da je to uradio jer je ekstrem, i takve treba zabraniti, protjerati, ali i sve druge ekstreme.

Gledaj drugar, ja razumijem vasu potrebu da kontrirate ovima sto se nasladjuju ovim sto se desilo i sto su lajkovali tu vijest na FB-u, medjutim daj mi stavi do znanja da razumijes o cemu ja licno pricam. Mene boli briga za ravnogorcima ili snajperistima koje spominjete, jer oni imaju svoje ekvivalente u svakom kraju svijeta. Ja govorim o globalnoj prijetnji za koju se bojim da je dosla nama na vrata, kao sto sam spomenuo na ovoj temi. Islamski terorizam nije uporediv sa nicim drugim i nema ekvivalenta na ovoj planeti, kao prvo po brojnosti ekstrema i po nacinu rada i ideologiji u pozadini toga sto rade. Da je neki veteran aktivirao auto-bombu u znak odmazde zbog toga sto ga je zaboravila drzava, ja se ne bih ni javio na ovoj temi. Ali ja kontam da se ovdje radi o fenomenu o kojem slusamo skoro svakodnevno na TV-u iz svih krajeva svijeta, da li shvatas razliku drugar? Poredjenje sa snajperistom koji je ubio Djindjica je za mene licno smijesno, naravno da takve treba sprijeciti ali ja ne pricam o globalnoj prijetnji svjetskih snajperista koji ubijaju sirom planete, nego o radikalnom militantnom islamu koji je pruzio pipke i u ovaj nas napaceni kraj svijeta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]