Hristov je napisao:
Mene interesuje samo jedno, a to je: koliko to sto je taj tip uradio ima veze sa radikalnim militantnim islamom koji je trenutno jedan od najvecih problema u svijetu? Ako neko ovdje uspije da dokaze da je ovo sporadican slucaj jednog pojedinca cija namjera nema nikakve veze sa ideologijom koju slijedi, onda se tema moze zakljucati jer se nema vise sta reci.
Citiraj:
Evo šta kaže stručnjak za međunarodni terorizam, da li je ubistvo Đinđića teroristički čin
Drugar, da li ti shvatas razliku izmedju ciljanog ubistva jednog covjeka, i namjere ubijanja vise desetina policajaca, bez ciljanja na odredjenu osobu, samo da ih se ubije sto vise? Mi ne govorimo ovdje o rijecnickoj definiciiji terorizma, ne mogu vjerovati da ste zapeli za to sta je definicija terorizma, mi govorimo ovdje o obliku terorizma koji je karakteristican samo za radikalni islam, a to je ubijanje sto vise civila.
U svakom ratu djeluju psi rata, to nije slucaj samo medju Srbima. Mi ovdje govorimo o fenomenu koji predstavlja problem u citavom svijetu, a to su radikalni ogranci islama. Barem mene u vezi ovog slucaja interesuje kakvu vezu taj slucaj ima sa vehabijama, u stvari u pitanju je retoricko pitanje, ne morate odgovarati.
Naravno da je taj idiot vehabija i da je to uradio jer je ekstrem, i takve treba zabraniti, protjerati, ali i sve druge ekstreme.
Ako si sad gledao dnevnik na BHT nekoliko evropskih dužnosnika a i predstavnik NATO-a u BiH je rekao da je to sporadičan i izdvojen slučaj i da to neće uticati na dalji put BiH ka evroatlanskim integracijama.
Za mene su svi teroristi isti (ciljano ili ne obično nastradaju i nedužni ljudi, da sad ne navodim primjere), nema razlike, sve ih treba pohapsiti i žestoko kazniti.
To o psima rata se raspravljalo na nekoj drugoj temi i ne slažem se da ih nije bilo na svim stranama, bilo je dobrovoljaca na svim stranama a zna se zašto takvi likovi dolaze na ratišta.