banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 03:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Borbe pasa
PostPoslato: 10 Dec 2007, 01:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Citiraj:
Borbe pasa održavaju se u napuštenim prostorijama daleko od očiju javnosti. Ovaj oblik "ilegalne zabave", itekako je unosan kada je riječ o zaradi klađenjem na pobjedu psa. Dva psa u ringu, bore se sve dok jedan od njih ne podlegne ozljedama. U svakom slučaju, borba završava smrću jednog od pasa. U BiH najčešće ilegalne borbe pasa se organiziraju uz granicu sa Srbijom ( Amajlije Bijeljina) i u prigradskim naseljima u RS između Banja Luke i Gradiške.
Pored klađenja koje se ugovaraju prije mečeva i koje su najunosniji dio posla, unosno je i parenje i nekontrolisan uzgoj. Važno je da je pas dobra porijekla i dobar borac. Zato se uzgajaju i razmnožavaju psi čijim se miješanjem žele postići tražene osobine u skladu sa željama i potrebama organiziranih kriminalnih skupina koje zarađuju na krvavim predstavama jadnih pasa. Takav vid zloupotrebe životinja je kažnjiv, interesantno je da dosada policija nije reagovala na poznata događanja i da nema prijava o borbama pasa. Na tržištu BiH mogu se kupiti ilegalni CD kopije koje prikazuju svu okrutnost.
Stravični prizori krvavih pasa s rasječenim usnicama ili raskinutim udovima, za njihove trenere i vlasnike ne predstavlja ništa u odnosu na zaradu od klađenja bez ikakvih pravila, a kamoli bojazni od kazni. U BiH je ove nezakonite radnje teško dokazati, a policija i da postupi po zakonu može jedino sitnim kaznama poput kazne remećenja javnog reda i mira, organiziranja neprijavljenih skupova i sl. kazniti organizatore ovakvih ilegalnih susreta. Novčane su kazne minorne naspram profita koji se vrti na ovakvim skupovima koji obično okupljaju najmračnije spodobe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 01:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zalosno je kako covek vraca svom "najboljem prijatelju"... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 08:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
littledevil je napisao:

Upravo... :cry: I kako ih nimalo nismo dostojni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
:evil: A sjecam se glupavih izgovora,davno sam raspravljala na tu temy sa ortakom iz naselja..kao pitovi treba da odrze svoju krvolocnost i genetski da se vrati ista.Ti psi su kao fora jedini koji bi prezivjeli u prirodi sl.nebuloze....mah jadno.Komleksasi se lijece...nesto kao i zarade...a pse i dopinguju.Najjadnije je sto neki veterinari pristaju da budu na borbama kao jelte,,hitna slizba``ma FUJ...jednog dana cu im se na****t keve...manijaci :evil:

Vrh

Tema posta: Re: Borbe pasa
PostPoslato: 08 Feb 2008, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
ma to su sve umno poremeceni ljudi..
ja evo licno volim staforde,jednostavno su mi prelijepi i ne znam nesto me privlaci kod njih,i kao meni sad svi pricaju,nije to za tebe pas,ti si zensko,a ti psi su agresivni,pa kako ces....
ma daj,pa to je sve do vlasnika...
a sto se tice policije i borbe pasa,ma nema od toga nista,stvarno ne znam kako tome stati u kraj,ali bih voljela da se to zabrani...
eto kako im vracamo,jadne ove zivotinje,to nikako nisu zasluzile..:(:(zalosno

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 17:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
sutra ( subota ) 9.2. na HRT 1 ima emisija reporteri o borbama pasa ( valjda je BBC uspio snimiti ilegalne borbe u engleskoj i sve sto ide oko toga, trening, kladjenja, skupine, bande...)

ako koga zanima, mislim da vrijedi pogledati

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 20:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ja cu svakako da pogledam! tnx za info! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Evo sad sam pogledao emisiju,jos uvek ne mogu doci sebi,kakav necovek trebas biti i raditi zivotinjama takve grozote,na kraju ih bez imalo milosti ubiti tako sto ces ih politi vodom i ubiti strujom....
Grozno!

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajjjoooj sto nije niko napisao u koliko sati,ja gledala na teletext i nije nista pisalo???
jel na hrt2 bilo???
da nece mozda biti repriza,i kada???aj ako neko zna da napise..
bas bih htjela da odgledam...
pozdravcic

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Bilo je na HRT1,negde oko 15.00h.
Nemam sad TXT pa pogledaj koja je emisija bila tad i imaju li reprizu.Uglavnom strasno "teska" emisija,prica se i o napadima Pit-ova na ljude,a u drugom delu emisije i o samim borbama pasa.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 19:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ok...hvala ti puno.... :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

znam da malo skrecem s teme, ali nisam mogla a da ne stavim ovakvu strahotu... sta sve coveku nece pasti na pamet..prosto se zapitam da li smo normalni?!? :cry:
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2008,2,8,,108045.jl

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 19:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

a evo i nesto lepo..da ne bude da samo ojavljujem tragicne clanke... :D

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ovo- ... smrti.html

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 01:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
littledevil je napisao:
Citiraj:
Borbe pasa održavaju se u napuštenim prostorijama daleko od očiju javnosti. Ovaj oblik "ilegalne zabave", itekako je unosan kada je riječ o zaradi klađenjem na pobjedu psa. Dva psa u ringu, bore se sve dok jedan od njih ne podlegne ozljedama. U svakom slučaju, borba završava smrću jednog od pasa. U BiH najčešće ilegalne borbe pasa se organiziraju uz granicu sa Srbijom ( Amajlije Bijeljina) i u prigradskim naseljima u RS između Banja Luke i Gradiške.
Pored klađenja koje se ugovaraju prije mečeva i koje su najunosniji dio posla, unosno je i parenje i nekontrolisan uzgoj. Važno je da je pas dobra porijekla i dobar borac. Zato se uzgajaju i razmnožavaju psi čijim se miješanjem žele postići tražene osobine u skladu sa željama i potrebama organiziranih kriminalnih skupina koje zarađuju na krvavim predstavama jadnih pasa. Takav vid zloupotrebe životinja je kažnjiv, interesantno je da dosada policija nije reagovala na poznata događanja i da nema prijava o borbama pasa. Na tržištu BiH mogu se kupiti ilegalni CD kopije koje prikazuju svu okrutnost.
Stravični prizori krvavih pasa s rasječenim usnicama ili raskinutim udovima, za njihove trenere i vlasnike ne predstavlja ništa u odnosu na zaradu od klađenja bez ikakvih pravila, a kamoli bojazni od kazni. U BiH je ove nezakonite radnje teško dokazati, a policija i da postupi po zakonu može jedino sitnim kaznama poput kazne remećenja javnog reda i mira, organiziranja neprijavljenih skupova i sl. kazniti organizatore ovakvih ilegalnih susreta. Novčane su kazne minorne naspram profita koji se vrti na ovakvim skupovima koji obično okupljaju najmračnije spodobe.

Ah, lijek za ovakve je:"Uzmes gazdu prvog psa i pustis ga u ring s drugim psom koji je trebao da se bori sa prvim psom i sve to uradis s gazdom drugog psa i prvim psom. I nadas se da ce psi pobijediti humanolike zivotinje, a onda uzimas po jednog iz publike da se bori s pobjednikom i tako sve dok im se sjeme zatre! Mislim , ovim humanolikim ..."

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ i po cemu si onda drugaciji od njihovih "vlasnika"

Gledao sam reportere i nije mi jasno kako je BBC dozvolio da se onakav dokumentarac pusti. Da se drzalo borbi pasa onda bi dokumentarac imao smisla, ali autorka dokumentarca blago receno nema pojma o psima.

A onaj covek koji je komentarisao dokumentarac je izjavio kako on veruje da takvih borbi vise nema u Hrvatskoj. Da rekao je veruje. To se zove argumentacija. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 21:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2008, 18:47
Sve te debile sto mogu tako nesto da urade
Metak u celo

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 21 Feb 2008, 09:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
littledevil je napisao:

Takvi ljudi nedrze pse da bi im bili prijatelji nego da bi zaradili na nima,nema to veze sa prijateljstvom ili drzanja psa zato sto to voli znaci korist samo korist.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 19:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa onda nek drzi drugog coveka koga ce da pusta u "borbu"..pa da vidimo kakvu ce korist da ima?! :roll:
najlakse je iskoristavati neduzne zivotinje..

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ah tebe,pa naravno,mislim sta hvali iskoristavati pse,ne bune se..
oni jadni ne mogu da pricaju,na zalost uvjek su uz gazdu,kakav god on bio...ma te ljude treba staviti,pa nek se oni tuku,a ne da se izivljavaju na njima...i kaze ljudi su dobri,ma vraga jesu..kad mogu najboljim prijateljima,najboljim bicin=ma na svijetu to da rade,ma oni zasluzuju najgoru kaznu koja nekoga moze zadesiti.. :( :(
groznooo

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 12:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Сви знамо да су то лоши људи којима је стало само до зараде!
молим све чланове који успију сазнати за борбе паса да ми одмах јаве тим скотовима треба показати гдје им је мјесто!

Једна истинита прича на крају помало тужна :cry:

Citiraj:
Moram vam reci da je moje iskustvo sa Bulicima u svakom smislu reci nezaboravno! Prvo na koj nacin je usao u moj zivot, a i kako me je napustio.
Sticajem okolnosti sam se nasao u drustvu ljudi koji u blizini Beograda organizuju borbe pasa. Naravno zgrozio sam se nad sudbinom jadnih zivotinja. U tom trenutku ne mocan da nesto konkretnije uradim po pitanu sprecavanja takvih dogadjaja resio sam da sa par prijatelja spasem sta se spasiti moze. Odrasli psi su bili isuvise opasni da bi im se mogao pribliziti, a stenci su uveliko bili na pripremama za borbu(npr.zatvoreni u podrumu bez hrane i povremeno im se ubaci koja kokoska da bi naucili da kolju!).

Na malo bezobrazan nacin smo "oteli" uz veliki rizik nekoliko stenaca(rotvajler pomesan sa dobermanom,vucjak,cetri pita i dva mala bula)Svi psi su imali oko tri nedelje starosti!. Da tada nisam imao iskustva sa bulovima.Kao vlasnik vrlo malog mesanca civave i pekinezera,(Zuca) za Bull Terriere sam mislio da su Pit bullovi!

Pse smo udomili sa izuzetkom malog belog praseta sa dve fleke preko oba oka, jedne po sred cela i jedne na telu. Toliko je bio malecki da mi je na dlan stao i stalno je cvileo. Par noci je prenocio kod prijatelja u frizerskom salonu na peskirima. Jednostavno je bilo ne izdrzivo da ga gledam kako pati i odlucio sam da ga zadrzim! Jos uvek sam isao u srednju skolu(treci razred) i to je postala velika odgovornost za mene.Kao malo dete budio se svakih sat da jede mleko sa medom,jajima i A.D. kapima, onda se ispiski i legne da spava. I tako nedeljama, jer nije imao ni mesec dana kada sam ga uzeo. Spavao je na mom stomaku i grudima i ko zna koliko me je puta probudila njegova mokraca!

Moram da napomenem da mi je pojeo ceo krevet sa sve dusekom tako da sam mu uskoro ustupio celu sobu.Ali uskoro je sve leglo na svoje kada sam shvatio da Bulici trebaju drugaciji pristup nego mali psi(kao moj mali Zuca).Vrlo brzo je ucio i lako sam ga dresirao. Postali smo NERAZDVOJNI! Gde god je bilo prilike isao je sa mnom:spavanje,jelo,kafic, kucne posete,setnje sa devojkom, trcanje na keju, more,selo, demonstracije...itd. Sve u svemu nikad nisam znao nekoga ko je toliko vremena provodio sa svojim psom.Cak su i moji prijatelji koji imaju pse dolazili da njega samog izvedu. Prema Zuci se ponasao sa postovanjem jer je matori imao vec 12 godina,a bio je 16x manji!i hvala bogu umro je od starosti kada je Svinja imala 2 godine. Cak i prema novopridosloj Luni i Mrvici(mesanaci spaseni sa ulice) i pekinezerki Bony sa ponasao zastitnicki. Trebalo je videti kako se sklanja od svoje hrane kada Bony dodje do njegove cinije i probira meso ostavljajuci njemu samo pirinac! Bio je mnogo snazan, lep i pametan. Voleo je ljude, decu i pivo!!!

Cetri ipo godine smo ziveli zivot.Kad sam bio tuzan i on je uzdisao i pokusavao je da me oraspolozi svojim skakanjem i udaranjem balona sa glavom(onako sa sve cetri noge odjednom ko na federima) tako da je izgledalo kao da pinpuje loptu neki futbaler!

I onde jedne letnje veceri,kasno uvece, igrajuci se u parku sa lutalicom koja je imala teranje- izlece na ulicu i ....Covek je kocio Prase je krenulo nazad i auto(bela mecka 123-stara) presao je preko njegovih grudi i prednjim i zadnjim tockovima! Ustao je i pobegao do ulaza u nasu zgradu. Odmah sam ga odvezao do vetertinara i naravno kako kod nas ne postoji hitna sluzba za pse (rengen i sl.) nismo mogli da tacno utvrdimo koliko je povredjen.I tako je poceo tiho da umire.Bio je jak pa je isao zamnom u zadnju setnju.Tesko je disao i kada bih seo na svaku moju naredbu je ustao i isao zamnom dok je mogao.Mozda je trebalo da ga uspavam da se ne muci,mozda sam ga trebao drzati vezanog ali sta sad. Nije delovalo ni meni a jos vaznije Vet-u da je toliko ozbilljno.Nije nigde spolja krvarijo i mokraca mu je bila bistra jedno 2-3 sata posle udarca.Drugi psi bi verovatno na mestu bili mrtvi.

Dosli smo kuci, stavio sam ga na kreveti i otisao da se umijem moleci boga da prezivi. Cuo sam majku kako kuka i izasavsi iz kupatila video sam ga da je dopuzao do vrata od wc-a.Uzeo sam ga u narucje sa sve 30 kila i tu je i uginuo. Na mojim rukama. Suzu jos nisam pustio. Majka je bila skrhkana od bola, sestri nisam ni smeo da kazem nedelju dana sta se desilo. Svi koje smo znali nisu mogli da veruju da se to desilo. Druge kuce su ga trazile i cudni im je bilo bez njega. A ja ....ne mogu opisati kako sam se osecao i osecam jos uvek. Tu kolicinu bola nisam nikada osetio i verujem da se ljudi osecaju i gore kada izgube nekog bliznjeg.Bar je drugacije kada umru od starosti kao Zuca, a ne ovako iznenada!Po recima moje majke ,kojoj je umrla majka i rodjeni brat,gubitak Krmeta je bio nesto naj gore! Nije mi se zivelo, jelo ,radilo. Cak ni u kuci nisam mogao da budem vec sam 10-ak dana bijo kod devojke. I kad dodjem kuci-PRAZNO.Stoji njegov povodac, loptice, cinija za hranu...Kukao sam kao malo dete.Bolela me je utroba.Koliko sam ga puta samo sanjao. Bio mi je kao sin,moje meso.Gledao sam ga kako raste preko noci.Prvo nogice pa onda telo.A sad kao parce drveta, nepomicno telo. UZAS! Ali ono sto sam proziveo sa njim za 4,5 je vredno tog bola. Bio je toliko voljen od strane svih da se nakupio ljubavi za 1000 drugih pasa.I njegove prasece oci i dalje zive u meni. Bio je poseban ne samo zato sto je moj. Bio je poseban zato sto je bio Bull Terrier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zvao se Marfi.Maki smo ga zvali.

Milan Jovanovic. Akron , Ohajo, SAD.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]