banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Jul 2025, 05:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: BUVE
PostPoslato: 04 Sep 2007, 10:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2007, 09:48
IMAM STRASAN PROBLEM, MOJE KLINKE SU DOBILE MACU I UMNOZAVANJEM DOSLO JE DO TOGA DA SAD IMAMO PET MACA I NIJE BILO PROBLEMA DOK NISAM PRIMJETILA DA SU SE BUVE SA MACA PRESELILE U KUCU I PORED REDOVNOG TRETMANA I MACA I KUCE, CAK SAM DOBILA I UJEDE OD STRANE TIH ISTIH NAPASNIKA, TO JE STRASNO,KAKO DA IH UNISTIM U KUCI, I DA LI SU TI UJEDI OPASNI ZA LJUDE,
STRASNO, USISIVAC I KRPU NE MOGU VISE DA VIDIM ALI ONE SU I DALJE TU, IMALI KO DA POMOGNE :( :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 12:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
I ja imam macu vec duzi niz godina.Za mog znanja ugriz buhe nije nesto opasno mada se nisam susrela sa ugrizom iste.Macke inace imaju drugaciju tjelesnu temperaturu od covjeka pa ce buve ionako same da crknu nadju li se van macjeg tijela ili krzna.Jedini spas ti je da odes u neku veterinarsku ustanovu potrazis nesto protiv macjih buva ili da sama polegnes macke u krilo i pocnes da istrebljujes te iste napasnike.Ja koristim prasak NEO-PITROID.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 03:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Dok sam stanovao u Boriku, macke su ulazile kroz prozor u podrum. Tamo su se kotile, spavale, itd. Rijetko sam isao u podrum u moju supu, ali jednom sa otisao da nesto uzmem, vec sam zaboravio sta. Ostavio sam to u stnu, a onda izaso pred zgradu i razgovarao sa komsijama.

U jednom trenutku primijetim na farmerkama puno tamnih tackica. Mislio sam da sam se necim poprskao. Ali kad sam primakao ruku da to otresem, odjednom je gotovo sve nestalo.Komsije su mi kazale, da su to buhe, da ih je pun podrum, da u podrum niko ne ide, itd. Odmah sam znao da su neke buhe ostale u stanu. Otisao sam u poljuprivrednu apoteku, razgovarao sa prodavacem i on mi je dao nesto sto se stavlja u uglove sobe i drzi se nekoliko dana.

Macije buhe napadju i ljude, ali samo ako u stanu vise nema macke. Ako macku iznosis vani pred zgradu, ako je pustas da hoda po travi, buhe iz trave odmah skacu na nju, i tako ih unosis u stan ili kucu. Svako ko iznosi macku vani, mora povremeno stavljati ono sredstvo u uglove sobe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 07:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

poslije ovih porukica ,lakse mi pa ne pisem velikim slovima :-? , uzela sam NEO-PITROID, kuca mi je haos al bas me briga, cini mi se da ima nekog efekta, danas moram srediti mace jos jednom i nadam se da ce biti u redu,HVALA :P :P :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 01:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Kako mislis tretirati mace. Mozras znati da se mace lizu, pa budi oprezna sa otrovima. Dobro procitaj upustvo, a najbolje bi bilo da za mace kupis ogrlicu protiv buha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 17:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 16:47
Ja koristim jabukovo sirce.
Razrjedim ga sa vodom i svaki put kad dodjem iz setnje sa psom ga poprskam time. Za macu bih isto radila, ali ona ne izlazi vani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 19:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2006, 11:47
Moja kuca mi je neki dan skocila u krvet i sad imam neke ujede!Da li su buve jos uvek u krevetu ili su odlutale?Tj kolko se zadrzavaju na jednom mestu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Mrs Lola je napisao:
Moja kuca mi je neki dan skocila u krvet i sad imam neke ujede!Da li su buve jos uvek u krevetu ili su odlutale?Tj kolko se zadrzavaju na jednom mestu?

Do kraja zivota. Tvog, a ne njihovog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Lolo .. tvoji postovi su praznik za moje oci :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 14:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

U PRAVU SI, PRESLE SU U KUCNE LJUBIMCE, MAJKO MILA, JA INACE IMAM FOBIJU OD INSEKATA TAKO DA LUDIM,CISTIM,LUDIM,PEREM I OSTALO, DJECA CE POBJECI ZAJEDNO SA MACKAMA OD MOJE GALAME :mad: :mad: :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 21:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Buhe/buve i ostala gamad :

Buhe/buve i ostali paraziti (grinje,usi, i krpelji) tipicni za macku ne prelaze na covjeka.Moze se,medjutim,dogoditi da u nedostatku drugih zrtava,macji paraziti koji naseljavaju odredjeni prostor napadnu i covjeka,ali to su sporadicni slucajevi.Za razliku od krpelja,macje buhe/buve ne porenose nikakve bolesti na covjeka,vec samo izazivaju jaci svrab.U svakom slucaju,nemojte se previse zabrinjavati ako otkrijete li buhu/buvu na raci ili nozi.To ne znaci da ste zarazeni parazitima,ai moze znaciti da tepih ili kauc vjerovatno jesu.Morate ih odmah ocistiti u posuti dezifecijskim sredstvom.Budete li macku zastitili protiv parazita,uklonit cete gotovo svaku mogucnost zaraze.

Buhe/buve :

One su najcesci i najpodmukliji oblik zaraze parazitim.Kada se jednom nasele na macki,buhe se lako prosire na unutrasnjost kuce.Gnjezde se u platna (tepihe,tepisone,kauce,stolove itd.) i godinu dana prije nego izadju iz stadija larve.Mogu izazvati teski alergijski dermatitis macke i biti prijenosnik jedne vrste trakavice.

Usi :

Zive na kozi macke.Njihovi ujedi izazivaju svrab i ljustenje koze.U njihovo cete se prisustvo uvjeriti ako primjetite gnjide (njihova jaja bjelkaste boje) pri korijeu dlake.

( Paola Franconeri - Macka u obitelji )

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]