sandra07 je napisao:
Evo nova sam ovdje, a uskoro i ja planiram posjetiti Banja Luku sa mojim psom i macom.
Ne svidja mi se nimalo ono sto procitah, a jos manje mi se dopadaju ljudi koji ostavljaju djubrivo za svojim psom.
Moja kuca je jos u fazi ucenja da to obavlja sto treba napolju, ali to ne znaci da ja ne treba da pocistim za njom i kad to uradi u parku ili bilo gdje.
Inace sad dok smo u fazi ucenja, oko svoje zgrade imam dosta prostora na kojima se naravno igraju i djeca. Izbjegavam da je pustam slobodno da trckara sve dok u blizini ima bilo koga. Uglavnom izlazimo rano ujutru i kasno uvece kad je pustena, a preko dana je vodim na povodnik.
Ne sto bi ona napala, beba je, labradorka u pitanju, ali kad joj neko kaze lijepu rijec, ona od srece skoci do ramena. Pokusavam je vaspitati kako treba.
Vec mjesec dana za njom cistim na terasi, jer jedno vrijeme nije smjela da izlazi vani, pa tako da nam nece biti tesko da cistimo ni kad to pocne obavljati napolju.
e super. ja imam već zrelog labradora od 6 godina. imao je 2 mjeseca kad je došao kod nas. uh, prva godina je kritična, sve ga moraš učiti, ali labovi brzo uče pa nema problema. a jesu živahni i privrženi pa nekad od sve radosti tako skoče i krenu te lizati po licu

ali nauči ga svaki put kad to uradi kažeš "ne".. i moraš ponoavljati stalno, cijeli život. tako da će se broj "izliva ljubavi" smanjiti, ali nikad skroz prestati