banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 05:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2007, 22:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2007, 19:07
Molimo Vaše mišljenje o odlukama grada o zabrani kretanja pješačkim zonama i parkovima u Banja Luci.

Kakvo mišljenje imate o kaznama koje je grad propisao a komunalna policija treba da realizuje (za one vlasnike pasa koji ne počiste fekas svoga ljubimca sa javne površine?)

Smatrate li da se takvim odlukama krše ljcka i građanska prava ujedno i
prava životinja?

Kako je Vaše iskustvo u drugim gradovima i inozemstvu?

Zašto je naš grad postao palanka ? Gledano kroz odnos prema kućnim ljubimcima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2007, 22:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
U zemlji u kojoj ja zivim se kaznjavaju osobe koje ne pokupe fekas svog kucnog ljubimca , ali nema zabrane kretanja. A zabrana kretanja im je strasno glupa, to znaci na neki nacin ti i zabranjuju da imas psa kao kucnog ljubimca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Sto se tice fekalija, to je ok ako pas obavlja nuzdu u parku ili pokraj trotoara, jer ipak to je malo bezveze. Mislim meni ne smeta, ali vecini ljudi smeta. Mada to i nije bas smece jer je razgradivo i to veoma brzo :lol: :lol:

Sto se tice izvodjenja pasa i istrcavanja, mislim da ko god je doneo te odluke ocigledno nema psa ili ima dvoriste k'o park Mladen Stojanovic pa za njega i njegovog psa nema zime. Kako oni ocekuju da pas odraste i ostane zdrav ako je po celi dan u dvoristu ili na povocu. Da bar postoje ogradjeni parkovi koji bi sluzili za istrcavanje pasa ovo bi bar malo imalo veze sa glavom, ali i to mi nije dobro resenje jer vecina bi dovodila svoje pse da stvori krvavi turnir.

btw nisam znao da su doneli odluku o skupljanju fekalija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 09:30 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007, 21:57
Ima li gdje tekst odredbe? Ili da ovako pricamo nasumicno o necemu sto nismo ni procitali!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=31231

citaj redom, doces i do teksta odredbe..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 17:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 16:47
Evo nova sam ovdje, a uskoro i ja planiram posjetiti Banja Luku sa mojim psom i macom.
Ne svidja mi se nimalo ono sto procitah, a jos manje mi se dopadaju ljudi koji ostavljaju djubrivo za svojim psom.
Moja kuca je jos u fazi ucenja da to obavlja sto treba napolju, ali to ne znaci da ja ne treba da pocistim za njom i kad to uradi u parku ili bilo gdje.
Inace sad dok smo u fazi ucenja, oko svoje zgrade imam dosta prostora na kojima se naravno igraju i djeca. Izbjegavam da je pustam slobodno da trckara sve dok u blizini ima bilo koga. Uglavnom izlazimo rano ujutru i kasno uvece kad je pustena, a preko dana je vodim na povodnik.
Ne sto bi ona napala, beba je, labradorka u pitanju, ali kad joj neko kaze lijepu rijec, ona od srece skoci do ramena. Pokusavam je vaspitati kako treba.
Vec mjesec dana za njom cistim na terasi, jer jedno vrijeme nije smjela da izlazi vani, pa tako da nam nece biti tesko da cistimo ni kad to pocne obavljati napolju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
sandra07 je napisao:
Evo nova sam ovdje, a uskoro i ja planiram posjetiti Banja Luku sa mojim psom i macom.
Ne svidja mi se nimalo ono sto procitah, a jos manje mi se dopadaju ljudi koji ostavljaju djubrivo za svojim psom.
Moja kuca je jos u fazi ucenja da to obavlja sto treba napolju, ali to ne znaci da ja ne treba da pocistim za njom i kad to uradi u parku ili bilo gdje.
Inace sad dok smo u fazi ucenja, oko svoje zgrade imam dosta prostora na kojima se naravno igraju i djeca. Izbjegavam da je pustam slobodno da trckara sve dok u blizini ima bilo koga. Uglavnom izlazimo rano ujutru i kasno uvece kad je pustena, a preko dana je vodim na povodnik.
Ne sto bi ona napala, beba je, labradorka u pitanju, ali kad joj neko kaze lijepu rijec, ona od srece skoci do ramena. Pokusavam je vaspitati kako treba.
Vec mjesec dana za njom cistim na terasi, jer jedno vrijeme nije smjela da izlazi vani, pa tako da nam nece biti tesko da cistimo ni kad to pocne obavljati napolju.

e super. ja imam već zrelog labradora od 6 godina. imao je 2 mjeseca kad je došao kod nas. uh, prva godina je kritična, sve ga moraš učiti, ali labovi brzo uče pa nema problema. a jesu živahni i privrženi pa nekad od sve radosti tako skoče i krenu te lizati po licu :lol: ali nauči ga svaki put kad to uradi kažeš "ne".. i moraš ponoavljati stalno, cijeli život. tako da će se broj "izliva ljubavi" smanjiti, ali nikad skroz prestati :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 08:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 16:47
Ma labovi su mi predivni i ja vec poslije mjesec dana svoj zivot ne mogu zamisliti bez nje.
Ona je jedna takva pametnica da to nije normalno.
Znam da grijesim i sto je pustam u krevet sa mnom, ali nemam srca da je oteram.
Za grizenje i sve ostalo uspjevam da je vaspitam, ali za spavanje nema sanse. Hoce da je svaki momenat uz mene.
Najbolje mi je kad legnem, a ona mi dodje, legne kraj mene i nasloni svoju glavicu preko mog ramena na moje lice.
Nego mi je najteze od svega sto sa nasim psima ne mozemo nigdje da idemo.
Bila sam u Svajcarskoj i vidjela kako se tamo ophode prema zivotinjama.
Tamo ti na vidnom mjestu stoji gdje pas ne smije uci, znaci ako nema toga, moze bez problema.
U Bg to nigdje ne postoji, a podrazumjeva se da s psom tu ne smijes.
A kod nas su na zalost dosta ljudi mnogo prljaviji i neodgovorniji prema okolini nego psi i njihovi vlasnici.
Znam da nas ima bas svakakvih, ali nisam vidjela ni jednog psa da je usao u lift moje zgrade i popisao se tamo i ispljuvao.
Ne bacaju psi iz solitera kese sa djubretom...
Jos milion stvari koje me nerviraju, a ne mogu nabrajati sve.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]