banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 03:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Uuuuuuuuu najdraže mi je što lokalni seljaci neće moći provesti svoje džukele Gospodskom :evil3:
I što će konaćno imati ljubimca radi ljubimca a ne radi celog grada 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
lol

Pa hajde objasni kako tje vlasnici u centru da odvedu ljubimca do veterinara..par ulica nize... :lol: Teleportom.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
kako tje vlasnici u centru da odvedu ljubimca do veterinara..par ulica nize... :lol: Teleportom.
Nego??? :lol: :lol: Što jel' ti nisi gledala star wars :lol: ?

E pa ne možeš živeti na trgu i imati kokošinjac :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Till than...they must walk.. Mada sam vishe za astralnu projekciju. Realno, najvishe zbog diskriminacije vlasnika ljubimaca koji zive u delovima sa zabranom, iste ne smeju da zazive.

Ali doticne individue nikada netje skapirati razliku izmedju covekovog najboljeg prijatelja.. i :confused3: kako se doticna izrazila... kokosinjca. Oo TRG lol

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E jbo ga ti sad' pa kao da nikad nisi čula za šalu :-?

A vrlo dobro znaš na koga i šta sam mislila kad sam pomenula seljake, ljubimce i centar grada.
Mada realno, ne znam zbog čega vlasnici prave toliku frku, kada je svuda u svetu ista stvar. Primetila sam i ja da ima zaista nebuloznih mesta sa onim znakom zabrane van centra i parka i šetališta, možda su ipak malkice preterali sa zabranama,
alii što kaže slayerized...
Citiraj:
neće mi apsolutno biti problem da uzmem lopaticu i vrećicu da skupim za njim tamo gde ću ga šetati.
Što se tiče parkića, apsolutno sam za zabranu, šta sad, moja deca trebaju da se igraju u parku gde je neki pas iskenjao brdo govana??? Da se, umesto sa lopticama, igraju psećim brabonjčićima? :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ja sam luda za psima, i cim budem u mogucnosti nabavicu dal' labradora ili retrivera. Ali isto tako mislim da im nije mjesto na djecijim igralistima, u pjescaniku ni bez povoca u gospodskoj ili bilo gdje gdje cirkulise puno naroda. Vecina pasa u gradu nisu socijalizovana.

Evo primjera, ako sutra stignem uslikacu kako je to rijeseno u Austriji. Vec sam na nekoj temi pisala o tome. Uglavnom postoji ogradjen prostor u parku gdje su postavili klupe za vlasnike pasa, kante na kojima su kese da vlasnici mogu da pokupe otpatke svojih ljubimaca. Imaju drveca da obavljaju nuzdu (psi ne vlasnici :D ) i dovoljno prostora da trce. Ono sto sam ja primjetila evo npr. danas, bila su 2 vucjaka, 3 pudlice, 1 dalmatica, 1 retriver i onaj mali kako mu ime...pinc (ili slicno), i mozda jos jedan "nepoznate mi vrste":) Vucjak zezao pinca, dalmatinac, retriver i drugi vucjak naganjali lopticu, pudlice coolirale u 'ladovini...niti cujes te pse, niti se oni medjusobom cherupaju. U tom istom parku je ogromno djecije igraliste i na tom dijelu tabla "zabranjeno psima". Psi mogu u autobus i tramvaj, ali iskljucivo sa brnjicom. Po restoranima im je dozvoljeno (ali to je do vlasnika). U prodavnicama prehrambenih proizvoda nije, ali odjece, obuce, velikim shoping centrima jeste. Treba da se nadje neko rjesenje. Ali imam osjecaj da vlasnici pasa nikad nece biti zadovoljni bilo kojim ponudjenim rjesenjem.
Ustanite u 7 ujutru i odvedite svoje ljubimce preko Vrbasa da se istrici i kasno navece. (Ili na neku livadu gdje nema table) Ali preko dana kad narod cirkulise, onda ga na povocu odvedite u setnju.

Prvo treba donjeti zakon da se "dresiraju" vlasnici pasa, pa onda psi. Da npr. moraju proci obaveznu obuku. Danas svako ima psa, neki imaju (sto neko rece) radi "trenda" a ne radi sebe.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 13:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2009, 20:13
Helena cve sto si napisala zvuci fantasticno i siguran sam da bi vlasnici pasa/ odgovorni vlasnici/ u Banjaluci bili presrecni kad bi to sve izgledalo kao u Austriji ili u bilo kojoj drugoj civilizovanoj zemlji i urbanoj sredini. O neodgovornim vlasnicima treba da pricamo i da se zajednicki borimo protiv njih jer su oni ti koji prave haos u gradu.... Sta sve da stavimo pod pojam neodgovoran vlasnik
- osoba koja drzi psa iz pobude koja nije ljubav i postovanje te zivotinjske vrste a posljedice su borbe pasa,napadi na ljude i sl.
- osobe koju uzmu psa pomodarstva ili statusa radi / takvi psi obicno zavrse na ulici i stvaraju nam problem ogromng broja lutalica/ili idu od ruke do ruke,isfrustrirani,izgubljeni i vrlo cesto agresivni zbog haosa u kojem zive
- osoba koja voli pomalo psa ali nema osjecaj odgovornosti te su psi nerijetko puni parazita,nevakcinisani,zapusteni itd./ oni su nam velika opasnost ali se edukacijom moze dosta toga promijeniti/
- tzv. uzgajivaci pasa koji imaju fabrike pasa i obicno vise od desetak rasa / sve sto se trazi na trzistu/,pare zenke na svakom tjeranju,drze u nehumanim uslovima i sveukupno stvaraju uzasnu sliku drzanja pasa...
- osobe koje jako vole svoje pse,uredno ih drze u svakom pogledu ali misle da je njihov pas centar svijeta i da moze da radi sta hoce i kako hoce i gdje hoce :roll: a tesko postanu svjesni da tako najvise skode svom psu jer pas je drustvena zivotinja sa tacno utvrdjenom hijerarhijom copora i ako ta hijerarhija nije tacno naglasena u ljudskom coporu pas je veoma nesretan,nesiguran i skoro uvijek problematican

Znaci svi ce mo se sloziti da imamo jako puno problema sa vlasnicima pasa ali vecina ovih problema se moze rijesiti sistematskim radom udruzenja , grada i medija na EDUKACIJI vlasnika pasa !!!!
Zabranam ovog tipa nikada se nece postici nista pametno :(

Sa druge strane mi vlasnici pasa imamo strasne probleme sa ljudima koji mrze zivotinje pa cak dolazi i do fizickog napada !!! Dva puta smo ja i moja supruga bili kamenovani,posuti vodom,psihicki maltretirani svakodnevno pogotovo sada kada su postavljeni ovi znakovi bukvalno nas ljudi terorisu psihicki.Vjerujte mi da je stanje veoma kriticno i veoma neprijatno a bez ikakvog razloga - pas uvijek na povodcu,nikada nista ostavljeno iza njega,besprijekorno njegovan ali JA MORAM izaci iz zgrade u kojoj zivimo a znak sa zabranom je na samom ulazu i izlazu iz ulice :angry4: :angry4: :angry4:
Zar ja treba da dozivljavam takve stvari u gradu u kojem sam rodjen i u kojem nikada nisam imao niti jedan incident do prije par nedelja :angry1: Zar trebam da se krijem nocu ili zorom kada izvodim svog psa kada JA krenem u setnju :( Meni moj pas pravi drustvo dok setam !!!!
Zelite da nas protjerate iz grada i generalizujete sve vlasnike pasa :confused2:
Pa meni je van pameti kako neko moze da zivi bez psa ili macke u kuci i sta bih ja sad trebao da napadam ljude po ulici sto setaju sami i sto nemaju psa :evil:
A ko bolesnicima dozvoljava da nas maltretiraju - dozvoljava ima gradska uprava sa nesuvislim saobracajnim znakovima ????!!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
dogoman sve jako dobro sazeto u nekoliko recenica :) i takodjer dijelim misljenje da se na ovaj nacin nista nece rijesiti i da su ovi znakovi samo velika sramota za nas grad :cry: podjednako kao sto su nasa sramota i neodgovorni vlasnici pasa :x
Ja sam pobjegla iz grada i zivim u vikendici jer nisam mogla podnijeti psihicka maltretiranja ljudi koji mrze pse a ovi znakovi su ih sad jos vise podstakli u njihovom terorisanju :cry:
Da su postavljeni znakovi zabrane setanja psa bez povodca i korpe /za problematicne pse/ to bi bilo sasvim ok ali postaviti ovakve zabrane vlasnicima pasa i do te mjere ugroziti ljudska prava jednog dijela gradjana je blago receno NECUVENO !!!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
U Berlinu, cini mi se, cetvrtia stanovnika ima psa i svi slobodno setaju..Da problema sa izmetom ima, ima sto jes jes i zato su uveli dnk analizu da se utvrdi porijeklo :lol: loodaci :) i nerivra me kad vidim one kesice za izmetom, kao fol pokupili su to a nisu ih bacili u kantu za smece.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Cekaj dogoman, polako slazem se sa tobom. Oko ovih ranojutarnjih i kasnih izvodjenja psa sam mislila da ga pustis sa povoca da se istrci na nekoj livadi dok nema puno naroda na cesti/livadi. Nisam ni rekla da pse ne treba izvoditi preko dana u setnju. Dal' ti njima da pravis drustvo ili oni tebi. Ja nista nisam rekla protiv psa (nedaj Boze).
Oko tih napada na tebe i suprugu, zaista je necuveno. I ja imam prijatelje koji imaju psa i koji su bili napadnuti jer eto "imaju zivotinju". To je za svaku osudu.
Vjerujem da ima mjesta na kojima su znakovi van pameti. Ali isto tako vjerujem da u gradu ima ljudi koji nisu tako savjesni vlasnici pasa kao ti. Da se razumijemo, ja niti branim niti osudjujem zabrane, znakove i vlasnike pasa. Neki red se mora znati. Jebiga, kako znati ko je odgovoran vlasnik a ko ne? Znam da nije fer da svi imaju ogranicenja, ali kako regulisati neodgovorne vlasnike?

Ja nikog ne zelim da protjeram, meni su drazi psi od nekih ljudi. :wink:

Edit: Ovo za Austriju je primjer na koji je rijeseno.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
generalizovanje, sujeta i sta sve ne...zasto dizete tenzije bespotrebe, kad ionako se ne pridrzavate znakova... te price o netolerantim komsijama, pricajte maloj djeci, svaki fizicki i verbalni napad je sankcionisan zakonom, a hocete da vam trazim koliko je bilo napada pasa na ljude?!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Kao sto mi moramo postovati ljude koji ne vole zivotinje,neka onda i ti isti ljudi postuju nas i nasa prava!

E ovako danas je obavljena peticija u gradu -na trgu i ako ima neko ko nije uspjeo da je potpise,da li zbog vremena,da li zbog obaveza ima priliku da obavi i u interexu preko vikenda..
Ili ako neko hoce moze meni poslati pm sa svojim imenom i prezimenom i JMBG.
Hvala pozz

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 14:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Dec 2009, 14:32
Pravda za pse

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 14:42 
Pravda za djecu. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dvije noge su dovoljne :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 15:09 
Shalu na stranu, mislim da stvarno treba edukovati vlasnike pasa... :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
primjer - prije dva dana sam setao psa oko 18.00, nakon nekoliko stotina metara od polazista, dva covjeka su naisla trotoarom i ja sam pomejrio psa u stranu da oni prodju, kad su prosli i ja produzio, obojica su se okrenula za mnom i jedan se derao Dje mu je brnjica, a, alo momak, dje mu je brnjica. Moj odgovor je, u glavi, bio - Brnjica je na glavi ne na dupetu. Odjebi u poskocima.

elem, ja svog psa vodim na povocu do 1,5 m kad nema nikog u blizini, na ~1,2 m (jedan i po obrt) kad neko prolazi ili ~0,50 kad prolazi brdo ljudi ili bar i jedna osoba koja se usere od straha, uvijek sa brnjicom, nikad joj ne dam da vrsi veliku nuzdu u setnji ili kad je napolju (nazalost ovo je prednost samo za dvorisne pse), mala nuzda samo na travu, pustam je na livadu kad nikog nema, dakle kad je rijec o djeci, vikendom nikad ili rano ujutru dok djeca jos spavaju ili od 12.00 do 13.00 (prije nego sto prva smjena izadje, a druga krene u skolu) ako je kisan dan pa u tom periodu stane da pada (uvijek prije pustanja provjerim da li nekog ima, narocito macaka).

mislim da se ovog u vecem procentu moze svako pridrzavati

sto se tice centra grada, ne dopada mi se te zabrane hodanja, ali ioanko mi ne pada na pamet da ikad izvodim psa nailazim na tonu komentara kao u navedenom primjeru na pocetku posta samo zato sto nisam sa civavom vec sa rotvajlerom.

dakle, nije neka mudrost, nije neki problem, ali mi se nekako cini da su ljudi koji nemaju pse mnogo agresivniji po pitanju ovih odredbi. btw bilo bi jako lijepo da se odrede povrsine za pse za istrcavanje jer nisu svi psi pekinezeri ili buldozi.

poenta - svi moraju da mijenjaju svoj pogled kad je ovo, kao i sve u zivotu, u pitanju te da postanu tolerantniji.

btw i ne-vlasnici se mogu nauciti nekim stvarima npr. ako se boji psa i ide u susret meni sa psom i ugleda drvo npr. lijevo od mene tj. desno od sebe i vidi da je trotoar jako uzak, onda neka ne juri kao sumanut, nego neka ide normalno (meni /a tako bi trebalo da bude i za sve vlasnike pasa/ nikad nije problem stati i propustiti prolaznika ili da ide na stranu gdje je pas, jer tako ako psu nesto zamirisi i okrene glavu prema osobi, onda osoba dobije napad panike i psuje mi sve po spisku uz pokoju kapljicu iz zapjenilih usta, ne psecih nego ljudskih.

isto tako, ovim putem, hehehe, apelujem na sve majke (ovo mi se nikad nije dogodilo sa ocevima) da ne dobiju napad histerije kad su sa djetetom i da ne bacaju dijete u zbunove i zivice kako bi izbjegle napad isceniran u njihovom umu, vec da, umjesto da zavrljace dijete na okolno drvo u stilu mornarickih foka, kazu djetetu Njaaaaoooo kako lijep cuko, njaaaaaoooo, jer tako stvaraju tolerantniju osobu od svog djeteta, a ne divljanera koji ce mozda, danas sutra, da urla kao tip sa pocetka posta.

iiii taaako

btw pardoniram na mamutskom postu :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Nije mi jasna zabrana za Gospodsku. Mislim, niko se tu ne zadržava, pobogu. Kome to smeta što neko kroz Gospodsku prođe s psom? Treba kretenima koji piče na biciklima zabraniti prolaz. :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 18:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2009, 20:13
Helena oprosti ali samo prva recenica je bila upucena tebi tako da nisam nista lose mislio o tvom postu cak naprotiv :) Ostalo sam se raspisao onako :) vise sam sa sobom pricao :wink:

budjav_lebac je napisao:
generalizovanje, sujeta i sta sve ne...zasto dizete tenzije bespotrebe, kad ionako se ne pridrzavate znakova... te price o netolerantim komsijama, pricajte maloj djeci, svaki fizicki i verbalni napad je sankcionisan zakonom, a hocete da vam trazim koliko je bilo napada pasa na ljude?!

Ja ne vidim ko dize tenzije :o i nije mi jasno sta hoces da kazes sa ovom prosto prosirenom nebulozom :roll: da ja lazem da me ljudi bez ikakvog razloga maltretiraju samo zato sto vodim psa :angry4: Koliko je to fizickih i verbalnih napada sankcionisamo zakonom ? :(

O napadima pasa sam vec iznio svoj stav - pas nije kriv nego je kriv vlasnik psa kojeg zbog toga treba poslati u zatvor i to najmanje na 5 godina !!! / u zavisnosti od ozljede i vise :D / pa bi smo se zacas rijesili psihopata koji vodaju pse !!! Kazna za pustanje psa bez povodca bi trebala da bude najmanje 1000 KM a toliko i za ne pokupljen izmet pa bi vidjeli kako bi sve super funkcionisalo :D Za godinu dana bi sve problematicne osobe bile u zatvoru a lijencuge i neodgovorni bi se itekako provrijednili i uozbiljili kad kazne budu velike.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

o cemu ti pricas?! ako te tuce, zalijeva vodom ti zenu komsija ti prijavi muriji, murija proslijedi tuziocu pa sudija odredi penal...kazne su 400maraka za vrijedjanje (to ti je verbalni napad) a 800 do 1200 je fizicki... spori su ali kazne su djelotvorne...jesi shvatio il' treba da nacrtam?! :D

a opet kad razmislim iz ciste bistre niko nikog ne napada, morao je postojati provocirajuci faktor kod tvojih komsija da te napadnu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]