banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: prodaja stenadi.
PostPoslato: 10 Mar 2008, 07:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Mar 2008, 12:47
Sassy
hvala za info ja cu se svakako javiti a prije svega cu podrobno ispitati situaciju ovdije u njemackoj kako bih imao neku orijentacijz na sve ukupno kretanje na ovu temu.
poz.iz
dijaspore

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 08:53 
Početnik
Početnik

Sassy
dobro si rekla da cijene nisu vesele.
Prve informacije iz njemackih izvora su puno povoljnije,pa se pocinjem pitati ko dole placa tako visoku cijenu jer moja primanja su veoma solidna a pogotovo za BiH/BL. pa se mislim i jos uvijek se mislim....
Uticati na cijene ne mogu ali mogu traziti ili tragati dalje jer mi se bas ne zuri.
Kod tvoji je kraj aprila termin za kupovinu pa do tada cu jos njuskati
pa da vidim i druge mogucnosti.

Poz.tebi mami
iz dijaspore

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:08 
Početnik
Početnik

Halo Sassy
jesili ti sigurna za ovu cijenu kod tvojih???
Molim te pitaj mamu pa mi javi. :roll: :o :(
Hvala ti u naprijed
poz.iz
dijaspore :confused2:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Znam da se mnogi ljudi neće složiti samnom,ali pri nabavci psa cijena ne bi trebala biti presudna.Iz gornjih postova sam shvatio da se postavljač teme nije još odlučio ni za rasu koju nabavlja...Ne želim da ispadne da sad držim neko predavanje ali ne kupuje se auto ili neki tehnički uređaj nego član porodice u sledećih najmanje desetak godina.
Pogotovo ako neko ima finansijsku mogućnost izbora.
Srećno!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 20:55 
Početnik
Početnik

Halo cocco daco ili maco
oprastam ti to sto kazes ali nisi u toku jer nisi sve ni pratio-
bas zato ti oprastam komentar.
na samom skoro pocetku sam se vec izjasnio sta trazim i zelim.
Drugi dio teksta sam akctepirao i i stim se do skoro kraja slazem.
Sta znaci skoro do kraja???
to znaci da li si sve pratio upratio i na kraju bio korektan.
istinski se nadam da ces to i uraditi i shvatiti jer momci sa bh podrucija su prirodno intiligentni pa sasvim normalno i ti i svi sugovornici na ovoj stranici.
To znaci da svi mi na ovu temu diskutiramo jer jednostavno receno volimo zivotinje.
neko rece sto vise poznajem ljude vise volim zivotinje.
zato te najiskrenije molim ako si shvatio i volim .
Nikako ne zelim da me krivo shvatis ili tumacis jer osoba sa podrucija odakle i sam poticem sam siguran nemoze biti negativna ali ako neko jeste u to ne zelim da se petljam i necu da zamaram i trosim zivot na takve ili takve stvari.Osobe sa tih podrucija su i politicari i oni nikako i nikada nece spadati u ovu temu kategoriju i nedaj boze biti pas jer to je zivotinja koju volim i divim joj se sto mora dazivi i ceka milost od ljudi koji nikada nece biti iskreni i voliti kao sto to moze PAS....
Ali ima nas fala bogu jako puno koji jos uvijek vole zivotinje pogotovu jer tamo vlada red i zakon bez glasanja izbora itd.
Politicari misle nesto drugo i to nije moja ni tema ni zelja da ih spominjem.
Samo se mogu izviniti psima sto sam ih u jednom trenutku uporedio sa politicaraima.
Dragi moji PSI izvinite na poredjenju.
Svima koji vole zivotinje
jedan od srca pozdrav iz
dijaspore.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:19 
Početnik
Početnik

Cocco
nesto zaboravih i zelim u sklopu ove teme da te upitam;
kako to mislis onaj ko ima mogucnosti.
Pa jesul i mogucnosti kraj ili pocetak necemu ili nekome.
bio bih sretan da odradis u evropi 1 mjesec u jednoj firmi pa da sam vidis kako se stvaraju te tvoje mogucnosti.
8 sati radis efektivno a to znaci da kad hoces u wc provuces ili stancas kartu, hoces pusiti isto,hoces kavicu isto itd i kad dodje kraj mjeseca tamo pise:pisao, otisao pusio itd. toliko minuta ili sati a zatim minus od zarade.
Pa ti pusi i pisaj a kada predjes granicu uzmi papire i trazi sebi novi posao.
Nadam se da si shvatio kako se prave ove kako ti kazes mogucnosti,
Cini mi se da zbog ne znanja i ti mislis da u dijaspori lova pada sa neba samo je treba pokupiti..
ako tako mislis to nije istina ,ako nevjerujes oprobaj,ako si saglasan prihvati... ako zelis vise na tu temu ja sam spreman za zdravu i samo zdravu diskusiju bez vrijedjanja politike cinizma nacionalizma iiiiiiii td.
Pozdravlja te neko ko te nezna iz dijaspore a voli sve ljude naravno dobre i sve zivotinje bez obzira kakve su.

Batony

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:23 
Početnik
Početnik

Batony53 je napisao:
Cocco
bio bih sretan da odradis u evropi 1 mjesec u jednoj firmi pa da sam vidis kako se stvaraju te tvoje mogucnosti.
8 sati radis efektivno a to znaci da kad hoces u wc provuces ili stancas kartu, hoces pusiti isto,hoces kavicu isto itd i kad dodje kraj mjeseca tamo pise:pisao, otisao pusio itd. toliko minuta ili sati a zatim minus od zarade.
Cini mi se da zbog ne znanja i ti mislis da u dijaspori lova pada sa neba samo je treba pokupiti..
ako tako mislis to nije istina ,ako nevjerujes oprobaj,ako si saglasan prihvati... ako zelis vise na tu temu ja sam spreman za zdravu i samo zdravu diskusiju bez vrijedjanja politike cinizma nacionalizma iiiiiiii td.
Pozdravlja te neko ko te nezna iz dijaspore a voli sve ljude naravno dobre i sve zivotinje bez obzira kakve su.

Batony

sto vise poznajem ljude vise volim zivotinje

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
batony pogresno si shvatio druga COCO.....on je vjeruj mi dosta iskusan sa psima znaci covjek zeli da ti skrene paznju da pare ne bi trebale da ti budu problem pri izboru vrhunskog steneta ako si odlucio da se takmicis na izlozbama ako ne onda mozes da za relativno malo para kupis takodje odlicno stene samo sto najvjerovatnije neces sa njim postici neki izlozbeni uspjeh ali ces takodje imati izvanrednog psa.
Znaci Batony ti treba da odlucis da li zelis psa za takmicenje ili samo kucnog ljubimca.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:44 
Početnik
Početnik

halo bludnik
hvala a drugi dio tvog teksta je istina
ja zelim samo da imam psa kao kucnog ljubimca a izlozbe ostavljam politicarima ...
u svakom slucaju obadvojici lijep poz.iz
dijaspore

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Batony53 je napisao:
halo bludnik
hvala a drugi dio tvog teksta je istina
ja zelim samo da imam psa kao kucnog ljubimca a izlozbe ostavljam politicarima ...
u svakom slucaju obadvojici lijep poz.iz
dijaspore

pa sta se sad onda toliko brines oko rase,i svega toga...nabavi sebi nekog psa,nije onda vazan izgled,pokupi sa ulice psa,vidjeces koliko ce ti ljubavi dati(ne kazem da ostali psi ne daju)
pa mislim sta hvali,pas ko pas,i lutalice su psi...
milslim bez veze se gnjavis sa psima-koji se "prodaju" za izlozbu..
sta kod tebe nema pasa....???
ovo je samo moj savjet,ali ti radi kako god hoes,mislim to je tvoja stvar...
pozdravcic :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Batony53...opusteno niko vas ne proziva. :wink:

Za cijenu sam vec rekla da nsam sigurna a i da varira.Zato sam i spomenula da je najboje da se o svemu raspitate sa mojom majkom preko moba ili mailom... :wink:

Ako vam zaista treba privrzen ljubimac,sto pas naravno jeste..nece vam biti problem da se odlucite za bilo koju rasu.Samo vi znate sta trazite i koje osobine ocekujete od psa..Svaka pasmina je prica za sebe..a kao sto i Ivaana rece i mjesanci su predivni...

Tako da bi najbolje bilo da pogledate na netu koja od pasmina vas najvise privlaci..a do tad evo nesto o njuficima... :D

Citiraj:
Njufaundlendski pas
Standard br.50-Kanada/V.Britanija.Ima mnogo hipoteza o porijeklu ove rase.Neki tvrde da se radi o rasi koja potice od nordijskih pasa uvezenih na Njufaundlend u 17.vijeku.Drugi misle da je to britanska rasa nastala u 18.vijeku kada je ostrvo Njufaundlend postalo engleski posjed,tada su uvezeni potomci tibetskog mastifa koji su ukrstani sa domacim psima.Pristalice trece hipoteze smatraju da je njufaundlendski pas nastao od labrador retrivera,bilo zbog slicnosti izmedju ovih dviju rasa,bilo zbog toga sto su obale Njufaundlenda vrlo blizu ,pa se ne iskljucuje mogucnost da je labrador,odlican plivac,preplivao moreuz Bel-Ajl ili je pjesice presao kad je more smrznuto.Jedna od hipoteza je da je njufaundlendski pas nastao ukrstanjem domacih pasa i velikog crnog psa kojeg su u periodu nakon 1100.godine doveli na ostrvo Vikinzi,a dolaskom i naseljavanjem evropskih ribara stizu i mnoge druge rase koje formiraju ovu rasu.Koja god od ovih teza da je ispravna bitno je da je nastala rasa sposobna podnijeti surove uslove ostrvske klime koja usljed mijesanja polarne i golfske morske struje obiluje jakim vjetrovima i maglama.Jedna od prvih namjena njufaundlendskog psa je bila vuca teskog tereta ali prvenstveno rad u vodi.Pomagali su ribarima pri izvlacenju mreza iz mora i radeci taj posao pokazali su se kao izvrsni cuvari u vodi, dosao je do izrazaja njihov instikt spasioca.U tim uslovima se uoblicio karakter ove rase i ljudi su sa odusevljenjem odgajali ovog plemenitog,hrabrog i inteligentnog psa.Njegov instikt spasioca treba usmjeriti obukom da bi shvatio da svako kupanje ne znaci i utapanje.To je jace od njega ali sa vjezbom taj nagon se moze obuzdati i dobicemo psa uz kojeg smo stopostotno sigurni u vodi.Idealan je porodicni pas zbog svoje uravnotezene i stabilne naravi,moze zivjeti bez problema sa drugim psima pa i sa malim rasama prema kojima je posebno njezan i pazljiv.To je pas koji je najsretniji u blizini svog gospodara i veoma tesko podnosi odvajanje pa makar i na kratko.Veoma tesko podnosi vrucine i zbog toga u vrelim ljetnjim danima moramo posebno obratiti paznju da mu obezbjedimo dovoljno hlada i svjeze vode.Zima je njegovo godisnje doba kad pokazuje svu svoju energiju.Ako stalno boravi na otvorenom uopste mu nije potrebna klasicna kucica jer voli spavati na hladnoci i ne rijetko se desi da ujutru u dvoristu osvane velika hrpa snijega a ispod nje u dubokom snu spava ovaj prekrasni div.Kao stene jede mnogo i cesto sve do zavrsetka intenzivnog rasta kada mu se kolicina hrane smanjuje da nebi dobio visak kilograma sto moze biti pogubno jer je sklon displaziji i srcanim oboljenjima.Odraslom psu je dovoljno ½ kg kvalitetne dehidrirane hrane ili 1kg mesa sa dodatkom povrca i rize.Bitno je da uvijek ima dovoljno svjeze vode.Odrzavanje dlake zahtjeva redovno cetkanje najmanje dva puta sedmicno,a u vrijeme linjanja svakodnevno izvlacenje poddlake i skidanje vidljive necistoce.Stene treba u najranijoj mladosti uciti na cetku i cesalj a po mogucnosti i na profesionalni fen za pse,cija je uloga u odrzavanju dugodlakih pasa veoma velika.Posto nije preporucljivo cesto kupanje samponima jer se tako skida prirodna zastita dlake i koze,koristi se fen koji fantasticno ocisti dlaku,izduva apsolutno svu prasinu i dlaka postaje besprijekorno cista i blistava.Standardom nije propisano sisanje ali je uobicajeno oblikovanje dlake na usima,glavi,prsima i nogama da bi pas izgledao uredno.
Opsti izgled-Proporcionalno gradjen pas koji impresionira snagom i velikom okretnoscu.Masivnog kostura ali ne odaje utisak tezine ili neaktivnosti.Plemenit,velicanstven i snazan.
Karakteristike-Veliki teretni pas i plivac,koji posjeduje instikt spasioca.Odani pratilac.
Temperament-Izuzetno blage i poslusne naravi.
Glava i lobanja-Glava siroka i masivna,dobro razvijeno ispupcenje potiljka,kratka njuska,jasno oblikovana i vise cetvrtasta pokrivena kratkom i finom dlakom.
Oci-Male,tamno braon boje,dobro usadjene u ocne duplje,bez vidljive duzice,pomalo razmaknute.
Usi-Male,postavljene dosta unazad,priljubljene uz lobanju,postavljene prema glavi,prekrivene kratkom dlakom bez resa.
Zubalo-Njufaundlendski pas ima blage zube dobro prekrivene usnama.Daje se prednost zagrizu u obliku makaza ali se tolerise i kljestasti zagriz.
Vrat-Jak,dobro prikacen na ramena.
Podlaktice-Potpuno ravne,dobro misicave,laktovi su uz tijelo i dobro spusteni.
Tijelo-Dobro oformljena rebra,ledja siroka,prava gornja linija,slabine jake i misicave.Grudi dobro spustene i dobre sirine.
Zadnje noge-Dobro gradjene i jake.Krsta mekana,pregibi su kaznjivi.Mora se izvrsiti odstranjivanje zaperka ako postoji.
Sape-Velike,sraslih prstiju,dobro formirane.Zgnjecena stopala su veoma kaznjiva.
Hod-Pas hitar u hodu,sa laganim ljuljanjem.U akciji,prednje sape postavljene malo unutra-dozvoljeno
Rep-Umjerene duzine,malo prelazi skocni zglob,dobre debljine i pokriven dlakom bez obrazovanja zastavica.Kad pas stoji rep pada formirajuci blagu krivinu na kraju a u pokretu je malo uzdignut.
Dlaka-Ravna i gusta.Hrapavog sastava,prirodno masna i nepromociva.Ako se cetka u suprotnom smijeru od rasta dlaka se sama vraca na svoje mjesto.Tijelo je dobro prekriveno dlakom ali se na grudima dlaka ne dize.Na prednjem dijelu ima vise resa nego na zadnjem.
Boja-Jedine dozvoljene boje su:
Crna-Ugljeno crna mat boja moze imati bronzani odsjaj ali je pozeljniji plavicasti.Bijele fleke na grudima,prstima i na kraju repa su dozvoljene.
Braon-Moze biti boja cokolade ili bronze,dozvoljene bjeline kao kod crnog psa.
Bijelo i crno-Samo bijelo i crno su dozvoljeni.Daje se prednost crnoj glavi a po tijelu jednak raspored crne boje,krsta su crna i ta boja se proteze do repa.Vazno je obratiti paznju na ljepotu tacki,a mrlje i pjege se smatraju greskom.
Visina-Srednja visina muzjaka je 71 cm a zenke 66 cm
Mane-Svako odstupanje od navedenog smatra se greskom koja se kaznjava srazmjerno velicini.
N.B.Muzjaci moraju imati dva testisa normalnog izgleda potpuno spustena u skrotum.
U svakom slucaju ako je ovo pas kojeg je odabralo vase srce sigurno cete se sloziti da na njemu nebismo bas nista mijenjali i da je savrsen bas takav kakav jeste.Najkraci i najvjerniji opis za ovo prekrasno stvorenje izrekao je Bajron-Hrabar bez krvozednosti posjeduje sve vrline covjeka bez mana-

pozz

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
to si sasy dobro rekla,ako vec ne zna kakvog psa zeli,neka pogleda ne netu karakter svakog psa,pa da izabere onoga koji mu njavise odgovara..
ovde niko nista nije lose rekao,samo ljudi daju savjete.. :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:28 
Početnik
Početnik

Sassy
zahvaljujem na tako opsirnoj informaciji.
poz.iz
dijaspore

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Batony53 je napisao:
Ipak moram priznati da me to zanima jer necu reci da to mozda nevrijedi toliko ali bih se preracunao da li ja zelim ili ne investirati neku preveliku cifru.

Batony53 je napisao:
Sassy
dobro si rekla da cijene nisu vesele.
pocinjem pitati ko dole placa tako visoku cijenu jer moja primanja su veoma solidna a pogotovo za BiH/BL.

Ne znam da li bi sad trebao biti srećan što mi vi "opraštate" komentar :roll:
Stvarno mi nije bila želja da vrijeđam ali, iskreno, nemam želje ni za nekakvim predavanjima o životu kao takvom.
Citate sam naveo samo da ne bih ispalo da sam nešto slagao.
Gospodine, uopšte me NE INTERESUJE koliko vi imate novaca, kako ste ih zaradili i zašto ne uspiju u životu svi oni koji pređu granicu.To uostalom nije ni tema...
Komentar sam napisao radi svih ljudi koji čitaju ovaj forum a ne da bih vas provocirao.
Dosta i mene...Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Batony53 je napisao:
Cocco

Batony

aj dosta mi je više slušati kukumaganje od ovih iz dijapsore, ko da ovde niko ne radi , i nema šefa ni posao, niti zna kako se teško zarađuje za hljeb. de nas poduči malo živ bio.. ima jedna poslovica, a kaže ovako "ko ne uspije nešto zaraditi i napraviti kod svoje kuće, neće uspjeti nigdje" i mogu ti reći da u tome ima dosta istine.. ugl oni ljudi koji su bili uspješni u svojoj zemlji, budu i vani. i obrnuto. koji nisu, neće ni vani postići bog zna šta već će ostati miševi. :confused2: i mani me kukumaganja iz dijaspore. evo ja radim u Bosni, ako ti je toliko prigustilo, javi se pa ću ti dati 10 KM, pošto vidim da ti je kriza. :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 00:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
XIX kad dodjem u BL vodis me na chevape, kriza sestro ovdje u Avstriji ;-) Ima istine u tvom tekstu :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
breskvica je napisao:
XIX kad dodjem u BL vodis me na chevape, kriza sestro ovdje u Avstriji ;-) Ima istine u tvom tekstu :)

ma imam ja rodbinu u Švedskoj. tako oni kad dođu ljeti i krenu kukati. Inače rade poslove srednje klase, nemaju visoke škole, što su isto radili i ovde ( da se nadovežem na priču). ja jednom došla pred njih, uzela svoj novčanik, izvadila 5 KM i rekla "evo nemam više da dam, al volim da pomažem sirotinju"... nije im bilo pravo, bili posle ljuti na mene 8)

a što se tiče ćevapa, more :cat:

sorry na Off Topic-u

sassy, kuce su predivne :) i mislim da se sjećam tvoje Arke iz prošlosti nekad, iz parka.. kako je ona sada, jel imala još beba? :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 00:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
e da sassy i ja sam pogledala internet stranicu i zaista je super, sve pohvale, a psi su predivni, tj. ta rasa koju uzgajaju tvoji starci. Ja se ne razumijem u to, ali obozavam pse i sve ostale zivotinje i zelja mi je imati psa kao kucnog ljubimca, ali nazalost nemam uslove za to..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 01:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
XIX century je napisao:

sassy, kuce su predivne :) i mislim da se sjećam tvoje Arke iz prošlosti nekad, iz parka.. kako je ona sada, jel imala još beba? :)

Hehe Arka nasa veteranka...samo lijencari i nadgleda podmladak...Nije vise za priplod ali je i dalje sefica :) ..Jeste..jeste...cesto smo dolazili u park...cini mi se 01 ili 02 bjese ne
sjecam se bas... :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 16:21 
Početnik
Početnik

hvala svima koji su sudijelovali u ovoj temi.
Kupio sam si njemackog ovcara i vec je kod mene 3 sedmice.
poz.
iz dijaspore :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]