banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 10:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 12:49 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Kingica je napisao:
Uvijek!

Jednom prilikom kada sam htjela da dodjem iz tacke A u tacku B pjesice sjetila sam se da na toj putanji neki kreten ujutru kad pije kafu ostavi rotvajlera ispred kafica. Pa sam uzela taksi da bi iz tacke A dosla u tacku B.

E, to je do tebe i tvog nekontrolisanog straha, a ne do Rota. Da si prosla kraj njega, vjerovatno te ne bi ni pogledao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Kingica je napisao:
Jednom prilikom kada sam htjela da dodjem iz tacke A u tacku B pjesice sjetila sam se da na toj putanji neki kreten ujutru kad pije kafu ostavi rotvajlera ispred kafica. Pa sam uzela taksi da bi iz tacke A dosla u tacku B.

djevojko kod tebe je slucaj o fobiji sto znaci da automatski ne vidis bas stvari realno i objektuvno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 13:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Kingica je napisao:
Znam da imam malo veci strah od pasa.
Ali molim te zasto nijedan pas kojeg setaju gradom nema korpicu?
Mislim da zato ima zakon i komunalna.

:lol: :lol: kako ona njoj samo tepa...'korpicu'...hah kao da je crvenkapina korpica a ne nekog lava ljutog haha

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 13:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Slažem se da treba naučiti pameti sve vlasnike pasa da nauče svoje pse da ne nasrću na ljude, u suprotnom im zabraniti držanje pasa.
Pa nisu to vojni ili policijski psi, to je nečiji ljubimac i ako će mu taj neko dozvoliti da napada i prepada ljude, ili čak da ga potiče na to, onda mu stvarno ne treba dati da drži životinje.

Mene užasno nervira kad ljudi naviknu psa da "naskače", tj. vidiš gotivnog psa, kreneš da ga pogladiš a on naskoči prednjim šapama i nasloni se na tebe (još ako je blato, uh!) i sav sretan dahće ko da je najljepšu stvar uradio. Majke mi ako ikad nabavim psa neće taj naskakati na nikoga (osim na kuje :D )!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 14:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vidis, zaista je ruzno to sto ti se dogodilo, ali u svemu tome nisi luda ni ti, ni taj pas, nego ta baba.
A sto se psa tice, uopste ne znaci da je htio da te napadne, masa pasa vole da se igraju i glupiraju sa nekim, pa cak i ako su buldozi (hocu reci, ne moraju biti zli iako tako izgledaju). I vidis da mirno i normalno ponasanje prema njima pali- da si ga mlatnula torbom, zavrsila bi na hirurgiji (vjerovatno), ovako te je odmjerio (ili sta je vec htio da uradi) i otisao svojim putem. Znaci, ipak je sa njim sve ok!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Kingice... jel ti znas kako rotvajler izugleda ili su ti svi psi zvucnog imena isti, ono sa velikim zubima i opasno jakim misicima koji jedva cekaju da rastrgaju jadnu malu kingicu?

To sto si se usrala od psa bez ikakvog razloga, ne znaci ni da je on agresivan, ni da su svi buldozi agresivni, kao ni svi veliki i jaki psi. Ako nisi primjetila, ti si ta koja je bila agresivna i koja je htjela da ga udari. On je htio da vidi ko je to dosao, sasvim normalna reakcija, a onda je skontao da oces da ga povrijedis i da ga mrzis. I imas srece sto te nije ujeo, jer je vjerovatno bio uplasen. Ja bi te ujeo sigurno! Sad bi te ujeo da mogu. grrrr :angry5:

Da ti ja ispricam jedan dozivljaj. Idem ulicom. Jednosmjerna ulica. Sati oko podne, na nebu sunce bez ijednog oblacka. Preko puta mene zgrada sa sest ulaza. Kora od banane. Znojava, preplanula lica lutaju gradom kao duhovi. Odjednom skontam neko malo skevre, lutalica. Gledam ja njega, gleda on mene, i ja mu dobacim nesto u fazonu: dje si chova, sta ima... on ustaje, ode meni iza ledja i zaleti se i ujede me. Meni nije bilo nista, a nije ni njemu jer nisam stigao da ga mlatnem, pobjegao je. A kako bi bilo da je umjesto mene bio neki klinac od pet sest godina. Ali naravno, niko nece da pise o tome kako je malo ruzno skevre od 8kg ujelo djecaka i ostavilo mu trajne posledice. Ali meni ne pada na pamet da zamrzim pse ili da ih se pocnem plasiti zato sto me nervozna matora dzukela ujela.
I ne prdi vise molim te, ako ne volis pse zato sto ih se plasis nemoj ni da pises na ovom podforumu. I ova tema je za crnu hroniku a ne za ovde, kao sto sam i rakao vec, ali ajde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 15:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Kingica je napisao:
Da, ali nesto nisam cula da mali retardirani psici napadaju tako cesto. Kad god otvoris crnu hroniku u Vecernjim novostima uvijek ces naci clanak kao sa ove teme. Ama bas uvijek.

Zato što to ljudima nije interesantno.Zamisli članak u crnoj hronici:Pekinezer ujeo gospođu N.N. za kurije oko :roll:
Ljudi vole spektakle, krv, nasilje...Pa većina ljudi kad prolazi pored nekog saobraćajnog udesa npr. htjeli ne htjeli gledaju u tom smjeru da vide "šta je bilo", slučajno ako bude "sreće" i nekog mrtvaca...Eto zato!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Cekaj napadate curu jer ima strah od velikih pasa??? Izvini nije mi svejedno proci kraj pasceta koji me gleda kao da ce sad skociti (mozda nije on kriv i mozda ne gleda tako ali izgleda). Jednostavno imas strah da ce te napasti pa makar bio najmirniji pas u okolini. Svaki pas treba obavezno da ima brnjicu i povodac. Bez obzira na velicinu ili sta ja znam. I da imamo normalnu policiji kaznjavala bi sve koji hodaju sa psom bez tih "dodataka". Pa kad ga uvedete u kucu ili dvoriste, vi pustite sa lanca i skinite brnjicu nikakav problem.
Kad prodjes pored psa tipa rota, ili buldoga ili doge ili slicno - mozes li sa 100% sigurnoscu reci kako je miran i kako ti nece nista??
Ili sta ako, u punom parku djece, bez povodca sastanu dva rota ili slicno???
Da li bi vi s asvojim djetetom prosli kraj psa koji nije na povocu ili nema brnjicu??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Cekaj napadate curu jer ima strah od velikih pasa???

Ja nisam nju uopste napala, zao mi je ako djeluje tako. Usla sam u diskusiju sa njom zbog izjave poput ove:
Citiraj:
Kad mi prodje sa rotvajlerom po gradu, uspavala bih i njega i rotvajlera.

Takvi stavovi su, po meni, sa oprostenjem, pomalo retardirani. Opet se ponavljam: veca je mogucnost da ce joj, prilikom slobodnog kretanja ulicom, stetu nanijeti neki pripadnik ljudske rase. Strah razumijem, desava se i ima takvih ljudi dosta. Ali, svaki razuman covjek bi trebao da moze toliko da se izkontrolise i prodje pored doticne prepreke ili, ako je vec toliko kriticno, da je zaobidje u luku od 5 m i svima dobro. Pa, nije neki xy pas kriv sto se ona boji?!

Helena je napisao:
Kad prodjes pored psa tipa rota, ili buldoga ili doge ili slicno - mozes li sa 100% sigurnoscu reci kako je miran i kako ti nece nista??

Mozes li ti sa 100% sigurnoscu tvrditi da te, kad sljedeci put podjes preci ulicu, nece autom pokupiti neka budala koja kroz naselje vozi 100 km/h? A ima takvih, vise nego pasa koji ce te iz cista mira zaskociti na sred ceste.

Helena je napisao:
Ili sta ako, u punom parku djece, bez povodca sastanu dva rota ili slicno???

Ili ce se ponjuskati po dupetu i poceti igrati, ili ce zakrviti o svom trosku. Sigurno se nece zaletiti i poceti ganjati djecu po parku. A onda je na njihovim gazdama da ih rastave i privezu.

Citiraj:
Da li bi vi sa svojim djetetom prosli kraj psa koji nije na povocu ili nema brnjicu??

Bih prosla sa mjerom predostroznosti i tako da dijete drzim uz sebe, a ne da ga pustim da pipka pseto (jos bolje, da ga kao ovaj djecacic uhvati za genitalije! :roll: ). U krajnjem slucaju, obisla bih ga par metara i mirna Bosna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moon, posto ne volim da citiram pokusacu ovako.

1. Ne mogu da budem sigurna u ludjaka u autu niti mogu da budem sigurna u psa. Ipak je ovo tema o psima zato taj primjer.
2. Nije pas kriv - niko nije ni rekao. SAmo znas li koliko ljudi se boji pasa?? I zar nije jednostavnije staviti psu brnjicu i drzati ga na lancu?? Pazi, imam kolegicu koja ima rota. On je od nje tezhi nekih 30 kg (brat bratu) Sta mislis ko koga tu vodi?? Da li je ona u stanju da rastavi psa kad se pokolje sa nekim drugim?? Molim te ponovo za park, reci da bi svoje dijete pustila da se igra na istoj livadi gdje ima cirka 5-6 pascadi bez brnjice??
Taj djecaci koji je uhvatio psa za genitalije nije svjestan sta je uradio. Ti psa neces hvatati on hoce, jer on sa dvije - tri godine jos nije svjestan sta je pas. Tu su roditelji krivi koji opet nisu dovoljno dobro ocjenili psa.
NE govorim da su psi krivi jer su krvolocni. Najvise je do gazde - pas je onakav kakavim ga odgoje. Ali vjeruj mi u BL gdje ljudi ko sumanuti pucaju zbog psa kojeg je udario auto - ne zelim ni da znam kakav je pas.

U gradu u kojem sam momentalno, neces na cesti vidjeti psa bez povodca ili brnjice. Ili ima jedno ili drugo. A da ne pricam o lutalicama kojih uopste nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hm, mislim da sve vrijeme govorimo prakticno o istom, ali na razlicite nacine. Ono sto sam ja htjela istaci Kingici je upravo to da nije do psa, nego do gazde. Pa, u tom slucaju, i ako je tvoja prijateljica dobar gazda, imace psa pod kontrolom, bez obzira sto je on tezi.
S druge strane, nemaju psi nikakve veze sa MOJOM roditeljskom odgovornoscu. Pa, prema tome, i da se desi slucaj u parku, ja sam ta koja ce uzeti svoje dijete za ruku i odvesti ga sa pozornice. I uvijek cu ja biti ta koja treba da drzim balans izmedju djeteta i psa, jer ne mogu psu objasniti da ne valja trgati djecu, a ni malom djetetu da ne smije izazivati psa.
Zao mi je ljudi koji imaju fobiju od pasa, ali ih ne podrzavam u tome da hoce da ih istrjebe npr. iz gradova, samo zato sto se oni boje.
Sa trece strane, nije u redu sto kod nas nije regulisano to vodjenje na povodcu i nosenje korpe! Tako nisu regulisane ni mnoge druge stvari. Ali ne treba da zbog ljudskih greski ispastaju psi. Bolji su oni od nas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Draga moon, daleko bilo da sam za istrebljenje bilo cega (sem pedofila). Cak naprotiv, zivim sa psom:) (Cimerkin je ali kao da je i moj). Ono sto hocu da kazem, da je lakse staviti psu brnjicu ili voditi ga na povocu, nego da svaki covjek imao ili ne imao fobiju (ali priznajmo nikome nije svejedno kad se pas "nakostrijesi" ili krene da laje) strijepi "Dali ce me ugristi ili ne".

Nisam ni u jednom momentu htjela da dovedem u pitanje tvoju roditeljsku odgovornost. Ne sumnjam da si dobar roditelj. Samo pitam ko bi dopustio djetetu da se igra sa psom vecim od njega (ako nije sam vlasnik tog psa). :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:) Ma, nisam ni rekla za tebe da hoces istrjebljenje pasa. To je bila konstatacija na onu Kingicinu recenicu koja mi nikako ne izlazi iz glave. Sve ostalo sto si rekla stoji.
I inace, nisam jos uvijek roditelj, posmatrala sam to samo sa aspekta sa kog bi trebali posmatrati svi odgovorni roditelji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Eh, sad procitah! helena je napisala:
Citiraj:
On je od nje tezhi nekih 30 kg (brat bratu) Sta mislis ko koga tu vodi??
To me podsjeti na:

Inace, moj komsija ima tornjaka (zenka, btw) koja je vazila, makar jedno vrijeme, za najkrvolocnije bice. Zasto? Pa, gazde su ju tukle slaufom da bi postala krvolocna, i kako doticni rekose-htjeli su da bude opasna. Zasto? To niko nije znao, posto pas nije imao bog zna sta da cuva. Kad vidis koji smradovi zive, naravno.
Slika br.1. Prolazi sincuga, gromada od momka, i vodi kuju na lancu. Ona ga vuce a on se jedva snalazi sa sobom a kamoli sa njom! Svi se okrecu i gledaju kako tako misicav (bla) momak sa velikom snagom (obe ruke u akciji, noge koce svaki metar i po) drzi tako okrutnog psa. Strah i trepet.
Slika br.2. Pre neki dan idem sa frendicom do kuce. Kuja, vec gore navedena, ista, se otrgnula sa lanca i trci prema nama. Ja, posto sam vec upoznata sa situaciom, stanem i ona dodje do mene. Pocne da skace, petlja se oko mojih nogu i ja ju pomazim po glavi. :wink: Posto je lanac bio strasno prljav ja ga uzmem sa dva prsta :o (kaziprs i palac) podignem i odvedem to "krvolocno bice" kuci. :D Slatko zar ne?

Ovo je bila jedna mala pricica cisto da odagnam taj strah, koliko mogu. Inace, ta ista kuja cest je gost pred mojom kucom :wink: !

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Neka se ona plasi koliko hoce, sta se moze, to je uredu, ali neka ne lupa gluposti. I ja se tako plasim ljudi koji vise razmisljaju nogom nego glavom pa ih ne bi uspavljivao. Nasao se ko bi odlucivao o zivotu drugog bica... :banghead:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 23:49 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 02:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
U vecini slucajeva ista svrha zasto i ti setas gospodskom....
Na neka tvoja pitanja ja sam vec dala odgovore sa temom koju ispisah pre ovog posta. Izgleda da nije bila procitana ali odgovora ima...

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]