Helena je napisao:
Cekaj napadate curu jer ima strah od velikih pasa???
Ja nisam nju uopste napala, zao mi je ako djeluje tako. Usla sam u diskusiju sa njom zbog izjave poput ove:
Citiraj:
Kad mi prodje sa rotvajlerom po gradu, uspavala bih i njega i rotvajlera.
Takvi stavovi su, po meni, sa oprostenjem, pomalo retardirani. Opet se ponavljam: veca je mogucnost da ce joj, prilikom slobodnog kretanja ulicom, stetu nanijeti neki pripadnik ljudske rase. Strah razumijem, desava se i ima takvih ljudi dosta. Ali, svaki razuman covjek bi trebao da moze toliko da se izkontrolise i prodje pored doticne prepreke ili, ako je vec toliko kriticno, da je zaobidje u luku od 5 m i svima dobro. Pa, nije neki xy pas kriv sto se ona boji?!
Helena je napisao:
Kad prodjes pored psa tipa rota, ili buldoga ili doge ili slicno - mozes li sa 100% sigurnoscu reci kako je miran i kako ti nece nista??
Mozes li ti sa 100% sigurnoscu tvrditi da te, kad sljedeci put podjes preci ulicu, nece autom pokupiti neka budala koja kroz naselje vozi 100 km/h? A ima takvih, vise nego pasa koji ce te iz cista mira zaskociti na sred ceste.
Helena je napisao:
Ili sta ako, u punom parku djece, bez povodca sastanu dva rota ili slicno???
Ili ce se ponjuskati po dupetu i poceti igrati, ili ce zakrviti o svom trosku. Sigurno se nece zaletiti i poceti ganjati djecu po parku. A onda je na njihovim gazdama da ih rastave i privezu.
Citiraj:
Da li bi vi sa svojim djetetom prosli kraj psa koji nije na povocu ili nema brnjicu??
Bih prosla sa mjerom predostroznosti i tako da dijete drzim uz sebe, a ne da ga pustim da pipka pseto (jos bolje, da ga kao ovaj djecacic uhvati za genitalije!

). U krajnjem slucaju, obisla bih ga par metara i mirna Bosna.