jeste li ikada vidjeli rotta, dobermana ili boserona, kad se jaaaako raduje i pri tom udari repom i raskrvari ga???? Ja imam pasminu kojoj se kupiraju usi, prema standardu, ali rep ne. Imaju prekrasan rep, ali moja cura je u nekoliko navrata polomila svoj rep, a ja sam morala prati zidove i ponovno ih farbati.... Opravdanost kupiranja repa, moze komentirati samo vlasnik koji ima jednu od navedenih pasmina.
Usi, malo diskutabilno, ja sam svoju curu kupirala, dugo sam se razmisljala i u zadnji cas odlucila ipak to napraviti.
E sad da se malo vratim na zemlje kod kojih je zabranjeno.... dakle 2 ili 3 kategorije koje je netko navodio, ali nije dobro objasnio. 1. zemlje kod kojih je zabranjeno kupiranje i izlaganje kupiranih pasa ( ako su psi rodjeni prije dana donosenja i stupanja zakona o zabrani kupiranja,a kupirani su, ti psi smijeu na izlozbe.
2. zemlje u kojima je zabranjeno kupiranje ( medju kojima je i Hrvatska od 1.1.2008 ) ali nije zabranjeno izlaganje kupiranih zivotinja
3. zemlje u kojima je dozvoljeno kupiranje i izlaganje kupiranih pasa tu spada i BiH...mislim i Srbija...
|