Svi moji psi su voljeli vodu i rado su išli na kupanje na rijeci , sa mojim ukućanima ovako, kad me već vučeš za jezik cijeli život smo imali pse a imam 33 godine, :
Grej - Njemački ovčar 1980- 1991 znači pas uz kog sam prohodao zbog kojeg sam i zavolio pse i oslobodio se straha od pasa) ,
Vučko . njegov sin 1989 - ubio ga je kreten komšija sa puškom kao štene od 6 mjeseci proklet bio ,
Bobi jazavčar )1989 u isto vrem smo imali njega i vučka .. , no volio je klati kokoši i morali smo ga dati na selo zbog sudskog spora komšija je svoju impotetnost pripisivao psećem lavežu kako god ali istina je .. , i to sve bilo na sudu .. neposredno prije nego što su ubili Vučka ..
1995 sam izbjegao iz Hrvatske i tad su mi ostali :
Bobi - Epaniel Breton - 1990 - xy 1995 ( neposredno prije oluje su nam ga ukrali

i ne znam koliko je živio) ,
Lari (1991- xy ) do 1995 je bio sa nama ne znam šta je bilo poslije sa njim
Cile 1994 - xy) ( patuljasti pinč kojeg smo dobili neposredno pre nego što smo izbjegli , i
Astor posavski gonič (1994 - xy ) ne znam št je kasnije bilo s anjim
Flora ( Bobijeva cura isto Epanjol breton) 1991 - 95 kasnije ne znam šta se desilo ..., sa njom je bilo tužno to jer nam je upala u kola kad smo napuštali Hrv i morali smo je izbaciti van

da bi stalo komšinice u kola je bila godinu sa nama prije nego što smo izbjegli ,
Ena Crni koker španijel 1993- 2000 ( nju smo morali dati kad smo mjenjali stan jer smo bili podstanari a gazda se nešto prigovarali , , bila je u vrtiću Radost nekoliko zadnjih godina svog života ,
Leni Epaniel breton) 1998 bio je skoro godinu dana kod nas i morali smo ga dati kad i Enu ne znam koliko je živio .. , ,
pa ti računaj prosjek.. na kraju ispade da sam imao više od 8 pasa .. ,