banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2009, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Neko je ostavio kucence muskica jedan mjesec star, drhti na sve zivo
prima hranu samo ako jede sa mog prsta, zubi nerazvijeni, samo lize
dao sam mu mlijeka i pastetu. Cujem od nekih ljudi da se stenad ne smiju
odvajati od majki dok ne navrse 3 mjeseca i da je to tezak period za njih
ako se odvoje.

Savjeti oko hrane koliko cesto kakva hrana za tako mlado stene, dok ga ne
odvedem veterinaru na vakcinaciju i profesionalno savjetovanje od strane istog

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2009, 12:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Štene od mjeec dana još sisa,takoda pašteta neće ići...Probaj mlijeko,na flašicu.....kao za bebu.Nisam baš siguran da li može kravlje.Koliko često...........?Daj mu flašicu dok sam ne ode od nje,kada se uzvrpolji probaj opet.Kao i sa malim djetetom.E,sad,problem će ti biti nužda.......kuja nakon hranjenja obliže štence "dole" i time ih stimuliše da vrše nuždu,zato se nemoj iznenaditi ako ti se pomokre u krilo.Toliko.

edit c/p
Štence smo počinjali dohranjivati čim progledaju , koristili smo razrijeđeno prokuhano mlijeko , smeđi šečer i žumanjak , kasnije i po malo slatkog tekućeg vrhnja , nakon 2-3 dana takvog početka hranjenja sa 5-6 obroka dnevno u takvo mlijeko dodavalo se samljeveni kruh ili petit keks , ili se u mlijeko ukuhavao griz .
Sa puna 3 tjedna počeli bi dodavati uz 3 mliječna i 2 mesna obroka .
Mesni obrok sastojao se iz mljevene kuhane junetine ili piletine , riže i malo mrkve .
Mi smo uvijek dodavali samo mljevenu ljusku od jajeta u jedan obrok dnevno .
Sa 4 tjedna štene je imalo 2 mesna i 2 mliječna obroka .
Sa 6 tjedana išli smo na 3 mesna i jedan mliječni obrok i tako preporučavali i kupcima jer smo a 8 tjedana prodavali štence .
Jedino smo savjetovali da izbace mlijeko i da se taj mliječni obrok sastoji od jogurta sa palentom ili svježeg sira sa tjesteninom .

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2009, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
E evo i ja sam do danas hranila odbacene kucice...bili su jako mali i nikakvi...oko mjesec dana imaju,sad nesto malko vise..sad su bas ojacali...
Mi smo im davali mlijeko (prokuhano iz kesice) zajedno sa vodom,koliko mlijeka toliko moze i vode,posto to iz kesice ima oko 2,8% masnoce mislim....i tu dodas malo griza,cisto onako saspes malo....pokusaj s tim na pocetku,a kasnije mozes i uzeti petit keks pa ga skroz izmrviti pa pomijesati sa mlijekom..mi smo ovima davali one medolino,frutolino...
Kasastu i laganu hranu da ga ne zacepi,malo mozes masirati stomacic cisto zbog varenja,jer ga majka uvjek lize kad treba da obavi nuzdu..a kasnije uzmi onu mesnatu hranu pedigre za male kucice.........
Kad jede odma stavis na travu da obavi nuzdu jer oni odma malo poslije obroka obavljaju nuzdu... :D :D :D a da ce ti se popiskiti gdje ne treba hoce :D :D :D :D :D ali dobro...
pozz :D :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 07:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Kada imamo stence a previse ih je i nemaju dovoljno mlijeka pocinjemo prehranjivanje sa specijalnim /royal canin/ mlijekom za stence a ima ga kupiti u svakom bolje opremljenom pet shopu.Sa dvadeset dana starosti pocinjemo sa mlijekom i plazmom /keks mljeveni za bebe/ mlijeko i riza,mlijeko i griz,mlijeko i petite i sl. Za nekoliko dana prelazimo na kvalitetne dehidrate natopljene i ispasirane sa mlijekom ili vodom.Naravno da moze i mesni obrok /izbjegavamo konzerve/ ali sve treba da bude postepeno da se stene navikne na novu hranu i ako na bilo koju od ovih opcija reaguje sa prolivom odmah preci na nesto drugo.Po meni je najjednostavnija i najbolja opcija krenuti odmah sa natopljenom granuliranom hranom za bebe - prvo rijetko pa onda sve gusce i na kraju stene vrlo brzo krene da gricka granule.A razlog je i taj sto ste sigurni da u toj granuliranoj hrani za bebe ima sve sto je potrebno tako malom organizmu. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]