banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kako se uklopiti?
PostPoslato: 03 Mar 2012, 01:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2011, 11:12
Dosao sam u BL iz Francuske, necu lagati na moju veliku muku nisam htio napustiti Pariz, jer sve za sta znam je tamo, ali na ogromni pritisak roditelja dosao sam ovdje. U pocetku nije bilo lose, ali kada je krenula skola pocele su nocne more!

Na casovima sam dobar, na odmoru se odvojim od vanjskog svijeta, slusalice u usi i dovidjenja, cijeli razred nam je pomalo cudan. Ja sam pokusavao nesto uraditi ali ocigledno je da me ljudi ne prihvataju. Sa njima sam vec evo 2 godine, vecini znam samo imena za par njih znam i prezimena (ali to je samo zbog facebooka). I to nije samo da sa mnom u losem odnosu, vec je cijeli razred takav izmedju sebe. Kao po nekoj normi. Ja samo zelim prijatelja, ali izgleda da ga bezuspjesno trazim. Slusam punk/anarho punk, british invasion bendove (1963-67), i ove bendove sto su bili na sceni 60,70, 80 tih. Od filmova preskacem svaki noviji iz Holivuda, totalno sam van tih tokova, gledam Kjubrika, Kopolu, Serdja Leonea, Bergmana, to su vecinom sve filmovi stariji od 1985, citam fantasy/ epski sf. Gledam starije engleske komedi serije, te par novih serija (Downton Abbey etc..) Kada nekome kazem, sljedece pitanje mojih vrsnjaka je a sta je to? o cemu se tu radi? I obavezno pa nemoj misliti da si gospodin sto te te stvari zanimaju i nemoj se praviti pametan/filozofirati. A ja samo zelim nekoga sa kime bi mogao podijeliti svoju intimu. Probao sam mnoge stvari, i zadrzao se na ovome. U Parizu imam dosta svojih vrsnjaka slicnih interesovanja, ali ovdje me svi izbezumljeno gledaju. Nikoga ja ne krivim, ali nisam ni ja kriv sto mi onaj trance-dance-house, kako vec, ne ulazi u usi. I sto ne mogu pogledati one komedije u pokusaju sto se sad reklamiraju. Tako da me vrsnjaci preskacu, a i ja njih.

Sto se djevojaka tice, situacija je jos gora. Imao sam par neuspjelih pokusaja, to se vec u startu rijesi, tako da sam prestao biti optimista. Meni kazu da sam prirodno simpatican momak, pa me to jos vise deprimira. Bio sam u vezi 2 dana, nisam mogao izdrzati vise jer sa tom osobom nisam imao NIKAKVU zajednicu stranu, zajednicku pricu, zajednicku temu. Jedino što sam ja njoj vizuelno bio lijep te ona meni. To je to.
Doduse upoznao sam do sada 2 osobe koje mi potpuno odgovaraju u svakom pogledu, medjutim jedna je starija od mene 15, a druga 18 godina, tako da od toga nema nista, sa vremena na vrijeme popricam sa njima malo, odemo na kaficu ali ne mogu nista od toga jbg, nezgodno je to, oni ce postati roditelji uskoro (stariji je postao prije 2 mjeseca), a ja u srednjoj skoli, nije to bas neka kombinacija..
Roditelji me ne razumiju, bave se ljudi svojim poslom, a sve i da su slobodni, ja sa njima nebi imao sta raditi jer mi nemamo nikakavu zajednicku temu. Zna se kad je dorucak, rucak, vecera, ocjene dobre, zaspati prije 12 radnim danom, vikendom do 1 i to je to. Oni u svom svijetu, ja u svom. Sestra mi je starija i na faksu je tamo tako da nemamo puno kontakta.

Imate li kakvu preporuku, savjet, ista, kako se izvuci iz ove dubioze?

Hvala.

Vrh

Tema posta: Re: Kako se uklopiti?
PostPoslato: 03 Mar 2012, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Kontam da je greska jer u prethodnom dijelu spominje djevojke :oops:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Izadji malo s' drugovima/drugaricama iz razreda petak/subota cuga neka nesto ne moraju ti oni odgovarati mozda upoznas neke njihove drugove/drugarice koji ti odgovaraju :)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
нађи си још неки хоби, људи причају и о другим стварима, не само о музици и серијама.
никад ми нису били јасни ти људи који друштво бирају на основу музике коју неко слуша. (немој ме погрешно схватити, није упућено теби, само констатација)

бави се нечим, вози бајк, иди у стрељану, у теретану, на пливање, упиши се у падобрански клуб, мора бити нешто што те интересује.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 17:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Rufo jarane izađi sa drugovima iz škole i popij koje pivo sa njima, vjeruj sve će ti sva ta situacija izgledati drugačije, tako par vikenda i eto ti materijala za razgovor. Od nečeg moraš krenuti. A što se tiče cura, samo polako, čudakinja uvjek ima. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Пеле Мали je napisao:
нађи си још неки хоби, људи причају и о другим стварима, не само о музици и серијама.

Vala bas. Da bi ti neko bio prijatelj ne mora biti identican tebi...Svi smo mi razliciti,ima nas svakakvih :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 23:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
uklopit se neces nikad ukoliko ne sredis neke stvari sam sa sobom..sam sebi si prepreka, zid..srecno.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Wrangler je napisao:
Rufo jarane izađi sa drugovima iz škole i popij koje pivo sa njima, vjeruj sve će ti sva ta situacija izgledati drugačije, tako par vikenda i eto ti materijala za razgovor. Od nečeg moraš krenuti. A što se tiče cura, samo polako, čudakinja uvjek ima. :D

Човјек објаснио.

Стварно, пријатељство се не заснива на томе да с неким дијелиш у потпуности погледе на свијет. Ја се са својим јаранима стално свађам - те један умрли додиковац, те други навија за Звезду, трећи је вјерник... итд... али разлике су то што нас спаја. Ја се учим многим стварима од њих и њиховог погледа на свијет. Рецимо - ако већ тај мој друг готиви Додика и гласа за њега а ја га не могу смислити, то значи да постоји нешто у тој политици о чему треба мислити а не унапријед одбацити; ако други навија за Звезду а ја умрли партизановац, то значи да не смијем себи дозволити да сведем сав спорт на Партизан и не сагледам реално ствари и тако даље...

Чини ми се да ти очекујеш од других да прихвате твоје виђење свијета без остатка, а да ти при томе ниси спреман да прихватиш њихово. То није пријатељство! Не знам какве си другове имао у Паризу, нити шта сте заједно прошли, али овде се уобичава рећи да не знаш човјека док с њим не поједеш кило соли за трпезом (а ти рачунај колико ти треба да поједеш кило соли :) )... У преводу - упознај људе, слушај шта ти говоре, говори и ти њима, препирите се, мирите се, па се опет препирите и тако у недоглед! :)

Ако је твој појам пријатељства и љубави заснован само на дијељењу истих музичких/политичких/вјерских/филозофских ставова... поздрави се с имањем пријатеља. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Evil ti i ja ko da smo prepisani, mislim na ovo dodikovac, vjernik i zvjezdaš. Stvarno čovjek može imati prijatelje koji su sušte suprotnosti.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
dtkbl je napisao:
Evil ti i ja ko da smo prepisani, mislim na ovo dodikovac, vjernik i zvjezdaš. Stvarno čovjek može imati prijatelje koji su sušte suprotnosti.

Мислим да болдовано говори све о теби и мени! ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
ma i ovi "domaci" se tesko uklapaju, ne sikiraj se ...naopaka vremena dosla, nisi u fazonu ako ne slusas Cecu, Grand i ostalo smece ...i ako ne srbujes :) malo generalizujem, al je masovno tako

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 00:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa ja kad bi se druzio samo sa onima koju imaju ista razmisljanja, interesovanja, bla bla, kao ja, izbudalio bi drugi dan :lol:

Za omladinca, pa nije valjda da bi ti po vascjeli dan samo slusao i pricao o toj svojoj muzici, o metafizickoj nestvarnosti, o sumanutoj kameri Bergmana, bla bla..? Nije valjda da nemas potrebu da ponekad provedes 2 besmislena sata u nekoj besmislenoj prici, sa nekim ko ti je inace ok, a totalno je drugacijih intelektualnih kapaciteta nego ti, ili zanimanja?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ruffo ja te potpuno razumijem, nisi svojom voljom došao ovdje, spao si s mustanga na mulu, karakterističan si individualac, ideš u specifično odjeljenje, za tebe je lijek da ovde na forumu ili FB potražiš ljude sličnih interesovanja ili da se strpiš do polaska na fakultet, a tu ćeš sigurno naći srodnu dušu.

Ja ne bih ništa na tebi mjenjao.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
spavac je napisao:
uklopit se neces nikad ukoliko ne sredis neke stvari sam sa sobom..sam sebi si prepreka, zid..srecno.

MuskoBre je napisao:
Pa ja kad bi se druzio samo sa onima koju imaju ista razmisljanja, interesovanja, bla bla, kao ja, izbudalio bi drugi dan :lol:

Za omladinca, pa nije valjda da bi ti po vascjeli dan samo slusao i pricao o toj svojoj muzici, o metafizickoj nestvarnosti, o sumanutoj kameri Bergmana, bla bla..? Nije valjda da nemas potrebu da ponekad provedes 2 besmislena sata u nekoj besmislenoj prici, sa nekim ko ti je inace ok, a totalno je drugacijih intelektualnih kapaciteta nego ti, ili zanimanja?

сложио бих се са ове двије констатације.

Ruffo, де се мало сконтај у глави. Каква црна музика и серије. Па јбт колико сам пута био на мјестима гдје ми музика уопште не одговара, па шта. Кад нађеш себи праве пријатеље онда је небитно гдје си, него је само важно са ким си. Добро ти људи кажу, изађи са неким из разреда на пиво у неку кафану. Или сједите на клупи цугајте читаву ноћ, причајте о необавезним стварима.
Немој се љутити, могуће да ти је безвезе разред, али мени се чини да је више проблем у теби.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja posle 7 piva mogu celu noc slusati skripanje dial up modema i to na koncertnom ozvucenju :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
A morete kaste seljaci. :D E jeste ga usrećili sa savjetima. :P

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Savjeti su vise nego dobri.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
menscini, libo rafu.
vec jugo malo zapuho neki dan...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Pa gdje nam je Rufo, da se nije odmetnuo u hajduke ?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 17:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2011, 11:12
tu sam ja, bio sam zauzet ovih dana. procitao sam sve vase odgovore i siguran sam da cu vec sutra pokusati uraditi nesto od toga. mislio sam da ce se svi sa mnom sprdati kao sto je bilo na drugom forumu. Dobri ste vi ljudi :D Ja sam cesto na forumu ali mi se nije dalo pisati, vecinom citam odgovore.

I veliko hvala MonaLisi na odgovoru koji mi je poslala na pp. Drago mi je sto ima osoba koje se saosjecaju sa mnom. Dugo mi zivjela i zdrava bila, hvala jos jednom :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]