banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Mar 2025, 02:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2025, 00:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Čovjeku kad je dosadno, svašta mu pada na pamet. Kad sam bio mali, stari je od nekud donio kućno kino - dobre ocjene u školi i to. Koliko sam bio mali i neiskusan sjećam se da sam kad sam prvi put spajao zvučnike u pojačalo svaki put pobjegao u kuhinju i iz kuhinje daljinskim pustio zvuk( ako bi nešto eksplodiralo ) a možeš misliti spajanje plus i minus licnastih žica u pojačalo :D ee to su vremena bila… baš sam bio dijete malo - drugi osnovne.

Elem. Na piku ima od 15 do 150 km tih nekih kućnih kina, i ozbiljno razmišljam da uzmem nešto, bude i nedeljom na pijaci… jer nisam zadovoljan zvukom na TV - u

Opcije su dvije , ali prije svega pitanje isplati li se to uzimati tj vrijedi li ? Da li je to na nivou malo boljih tv zvučnika ili je mnogo bolje. Razmišljam o 2.1 i 5.1 sistemu. 2.1 Woofer bi bio iza tv sakriven a dva satelita (eventualno centar) bi bili kraj tv ekrana. E sad da li na širinu od tv staviti još dva, ili drugi dio otvaranja teme treba da bude iza pozicije sjedenja u tom slučaju ne bi provlačio kablove po podu nego bi probao u ćoškove zidova namontirati u dnevnom boravk, i kopka me, mogu li se kablovi provući od TV-a kroz kanalicu od kablovske(coax) u zidu pretpostavljam da je rebrasta cijev do plafona i onda kroz plafon u ćoškove. Plafon je (stare zgrade u Boriku) rigips ploče i iznad njih je šuplje. Može li to nekim magnetom ili kako već da li je neko radio i imao iskustva sa tim. Vjv je neko provlacio optiku?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
prošao sam sve te faze...5.1, pa 2.1
i na kraju završio na ovome
Slika

JBL Control One -nisu veliki, dobar zvuk, pokrivaju sve

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 01:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Бенџи je napisao:
Elem. Na piku ima od 15 do 150 km tih nekih kućnih kina, i ozbiljno razmišljam da uzmem nešto, bude i nedeljom na pijaci… jer nisam zadovoljan zvukom na TV - u

Dao nol'ke pare za TV i sad gledaš kućno kino za 15 kermi na piku il da ganjaš na jacapi...
Valjda ide obrnut proces, više za zvuk nego za tv...

Evo rješenja. I nema (puno) kablova:
https://sonusart.ba/dynaudio-focus-50.html
(Idu u paru)

:iconbiggrin:

Nego, poslušaj balkanskog špijuna, zvučnici u paru (aktivni) su možda najoptimalnije rješenje.
Ima i tema na forumu, neko je ganjao skoro genius zvučnike, pa ima tamo prijedloga i drugih proizvođača ako nije obrisana tema.

Ako samo tražiš da bude malo glasnije i malo bolje od zvučnika sa TV-a, onda možda sound bar ili neka polovna muzička linija koju možeš spojiti sa TV-om...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 06:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Što kaže Bancho , uzmi soundbar pa poveži preko BT sa TV, ako nemaš istančan sluh kao direktor muzičke Nemanja .....

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 07:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
BT nije najsretnije rješenje za realtime aplikaciju, uvijek ima problema sa syncom.
Za prosječnog korisnika je najbolje rješenje soundbar povezan preko HDMI-ja (sa podrškom sa CEC i ARC).
Ko ima viška para, AV receiver i zvučnici ili neka aktivna varijanta tipa ELAC DCB41 ili KEF LSX II (ili gore predloženi Dynaudio povezani preko TOSLINK-a).

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Imao LG 5.1 sistem, koristio ukupno dva puta i na kraju bacio sve, skupljalo prasinu po dnevnom boravku i pocelo i da smeta

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 08:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Ja skoro kupio ove... prvenstveno jer nema puno kablova... tj zadnji zvučnici su wireless...

https://www.sony.ba/electronics/tanki-zvucnici/ht-s40r

i ok su... samo Sony TV je nesretan sa ARC-om... ne radi kako treba ako imaš više od 1 (slovima: jedan) HDMI uboden u TV...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Ne bi soundbar... ne odaje mi utisak nečeg vau i iskreno žnoru mi je.... Normalno da se gleda pik i caja. jedne pijace sam uzeo za 12km kompletnu muziku liniju sony sa fantazija zvukom koristio u garazi pa dao starom za radio. nako nekog vremena na caji nadjem creative sistem 2.1 to sam drzao u garazi a sad na balkonu. kako to smao svira. kad sam dobio dijete ta dva mala zvucnika i kutija su svirala za cijelo naselje. nevjerovanto dobar zvuk.. razmisljam da njih onda postavim na tv a da nadjem opet tako jeftino nesto na pijaci. ma da opet zato sam i pokrenuo temu da provjerim da li se isplati stavljati tako nesto ili da se ide na neko kucno kino sistem. ovi od 10 000 su bas onako dobri :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Upravu si. Ne vredi davati pare za neki "vauu" sistem. (osim ako nisi audiofil)
Kod mene je godinama spojen tv sa HDMI. (za obicni 2.1 je dovoljna "bananica" odnosno 3.5 dzek)
Uzeo sam vufer i zvučnike od nekog quadro kucnog kina.
Samostalno napajanje. 300W. Sasvim dovoljno da ne ogluvim. Ne pamtim kad sam pojačao više od 30 posto, jer je tiranija za uši.
5.1 sistem.
Vufer je ispod tv-a, i centralni zvucnik. Sa strane u coškovima po jedan, i dva iza ledja u sobi, takodje u coskovima.
Punoca zvuka je na zavidnom nivou. Ove fensi zajebancije nisu vrijedne novaca za prosjecnog korisnika. Trošak je bio 20 maraka.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 19:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sve zavisi ko šta hoće, neko hoće da gruva bas, nekom da je što glasnije.
Isto tako, nemojte sve soundbarove gledati na isti način, nije isto Vivax i B&W Panorama ili Ambeo.
Ja preferiram čist i precizan zvuk... al kad gledam film, hoću da se eksplozija osjeti na bubrezima :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ništa kamenac, samo pijesak. Ne može se formirati :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 20:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Naravno, sve u medicinske svrhe :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kod mene ranije bilo LG kućno kino, 2.1, poslije prešao na soundbar, Samsung B550, za moje potrebe dovoljno!

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
<Enter_name> je napisao:
Naravno, sve u medicinske svrhe :D

Slika

Btw, imaš li nešto od audio opreme, a da je jeftino? Ne računam kabl za struju. 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 22:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Naravno, tjuner... al to je komponenta koju ne planiram uskoro mjenjati, pošto se ne može naći neka razumna varijanta.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Isto tako, nemojte sve soundbarove gledati na isti način, nije isto Vivax i B&W Panorama ili Ambeo.

S obzirom na kompromise u audio opremi na koji su prinuđeni maltene svi proizvođači televizora (zbog zahtjeva za što tanjim televizorima, a neki i za nižom cijenom) i taj Vivax-ov soundbar će biti i glasniji i vjerovatno kvalitetniji od zvučnika mnogih televizora... A da ne pominjemo kvalitetnije soundbarove

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Btw, imaš li nešto od audio opreme, a da je jeftino? Ne računam kabl za struju. 8)

Pa i kabl je bitan. I struja.
Ovaj lik postavio banderu seb u dvorište kako bi imao kvalitetniju (on tako tvrdi) mjuzu na svom audio sistemu.
https://youtu.be/XJJy6VJvSCk
Od 0:29

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 03:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg, nismo mi japanci. Daj nešto sa pijace, za 20-30 maraka...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 03:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
<Enter_name> je napisao:

A da ne pominjemo kvalitetnije soundbarove

I "kvalitetnije cijene"
De ljudi, skontajte se malo... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 07:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Već sam napisao, sve zavisi ko šta hoće... a ima i televizora koji imaju bolji zvuk nego neki soundbarovi.
Kao što i televizori imaju ograničenja, imaju i soundbarovi, i oni su napravljeni sa dosta kompromisa.
Strujni kabl je nebitan, koliko god to neko tvrdio da nije; onaj što dođe uz opremu radi isti posao kao i 100x skuplji.
Postoje mjerni instrumenti, te se sve može izmjeriti... poboljšanja u glavi koja se dešavaju u sprezi sa saznanjem o cijeni nečega ne priznajem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]