'ladno se nisam javljao otkad sam uselio (sredina maja), znači da je valjano.
Što se tiče radova, 'ajmo reći da sam zadovoljan, s obzirom na moju (ne)prisutnost i puštanje ljudi da rade svoj posao bez nadzora.
Imali smo "mali" slučaj, odvod iz kuhinje nije bio spojen (iako sam dobio informaciju da jeste), pa je nekih mjesec dana otpadna voda iz kuhinje išla "negdje", dok nisam skontao.
Pozitivna stvar je što su došli isti dan, kao hitna i sredili sve, uz priču "shit happens"

Trava se primila i dvorište je trenutno u full-u, do dalje razrade, sve pohvale za
https://www.green-cuts-bl.com/ :
Ovaj tampon je prava stvar za privremenu drenažu, s obzirom da će cijevi i kanalice doći na red sljedeće godine, pije vodu veoma brzo, čak je i potencijalnu poplavu zaustavio (to je priča za sebe, stručnjaci koji su mi dovozili veš mašinu su upali nedjeljom uveče direktno u šaht, probili cijevi...), vremenska razlika između ove dvije fotografije je tačno 36 minuta
Unutra je sve sređeno, nemam zamjerku, imamo još jednu sobu za urediti, koja trenutno služi kao ostava, dok ne napravim šupu.
Kuhinja, kao glavni dio kuće je ispala veća nego što sam planirao, tu sam najzadovoljniji:
Dnevni, koji je spojen sa kuhinjom je takođe ispao veći, što je bio glavni cilj, dobar, otvoren prostor u prostorijama gdje najviše boravimo, za sobe šta ostane:
Opet, spavaća, iako mala, ima sasvim dovoljno prostora za još jedan ormar, kada se rješimo dječijeg kreveca (za nekih 10ak godina xD):
Ostava od 3 kvadrata, mnogo veća od očekivanog (sa mjesta fotkanja je još jedna polica, staje bukvalno sve):
Dječija soba je posljednja dobila upgrade, no fotografije su se zagubile negdje (i ove iznad su "starije").
Kamin još nisam sredio, ali klima radi posao samo tako, za sada.
Ne'm pojma, pišite ako neko hoće da vidi više.
Ugl. ono što je najbitnije, troškovi za SVE (pod "sve" mislim na baš sve, računajući tepih, kantu za smeće i sl.) su
121.639KM, i to:
Zemljište - 22.620KMDvorište - 8.540KM (ravnanje, čišćenje, tampon, ivičnjaci, trava)
Priključci - 2.040KM (struja, voda)
Kuća - 70.000KM (kupatilo uključeno)
Legalizacija - 4.487KM (čekam još takse, ali kontam da ne prelazi 5K)
Kuhinja - 3.800KM (elementi)
Uređaji za kuhinju - 3.760KM (šporet, frižider, mašina za suđe, sudoper, česma, bojler, napa)
Namještaj - 6.392KM (sto i stolice za kuhinju, 3 police za ostavu, 1 polica za dnevni, ormar, tv komoda, stolić, ugaona, tepih, zebra zavjese, bračni krevet, predsoblje, klima, kanta za smeće, polica, krevet, ormar i komoda za dječiju sobu)
Sve je kupljeno novo osim predsoblja i dječije sobe.
Znači, suma sumarum - 120+k (za sada) za stan od 73kv i dulum dvorišta, na lokaciji 15min vožnje do Delte, samo mogu reći da sam prezadovoljan jer za sve ovo ne bih mogao kupiti ni garsonjeru.
E sad, vidićemo kvalitet radova kako vrijeme bude prolazilo, što se mene tiče, ne mora 100 godina izdržati koliko je navodno rok trajanja montažnih kuća, meni dosta 50 xD