banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1835 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 92  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jul 2017, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
veljo1981 je napisao:
E jbg, objasni ti nama, ja kad sam kupovao samo sam rekao hocu velik ram koji nece puknuti ispod mene, smotati se i sl, oprema me ne zanima, i htio san da ne vriste neke zute, zelene i crvene boje na ramu
I kad bih kupovao nov bicikl gledao bih ram, ostalo se promijeni cas posla, hoces onu sticnu sa hidraulikom i komandom od 1500 km stavis na svoj skupi ram da bude sve full, kupis najbolju grupu...
Ispravi me, ja sad tako razmisljam, nemoj da opet fulam

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Objasnjeno. Na dobar ram sve se napakuje. Ram geometrija je vrlo bitna, svakakvih ramova ima, od kvaliteta varova do itd itd. Imas na Google detaljnije
Freak on a leasH je napisao:
Nema mi to bas logike....celicni ram manje amortizuje sve sto se prenosi sa guma...ja kad sam presao sa celicnog na alu bio mi je nekako "meksi"....samim tim i udobniji....ne znam kako bi mogeao bit udobniji celicni ram...

Ovo nisi upravu, alu ram jedina prednost sto je lagan!
veljo1981 je napisao:
Tvrde da se celik savija a da je al krut

Tako je.
veljo1981 je napisao:
Prica je da je celik za ljeta a al za zime, s tim da al voze sa suspenzijom jer im je neudoban bez nje, ma nebitno, kupim informacije da mogu pametovati raji u selu :)
Ova opcija ako prodam bajk najvjerovatnije da bih isao na nov al stariji model, 2015-2016, dosta su jeftiniji od 2017 modela, s novim bih izbjegao odrzavanje, za sugave konuse nabe ja moram sjesti u auto i otici u pd, to je hendikep

I ovog ima. Dosta si se nacitao, bicikl od metala je fleksibilniji, uglavnom dosli smo do zakljucka da svako voli i hvali ono sto vozi i ima :)

Bicikl je svaki dobar ako se pazi i servisira. Treba pratiti da se ne uzme nesto staro jer su stari dijelovi skuplji mnogo.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Nije bas samo sto je lagan, alu i ne hrdja tamo gdje ga ogrebes

Ovo sto se tice fleksibilnosti rama u ovoj temi nije pisano a trebalo bi eto naglasiti, opstenarodno je prihvaceno da je samo alu ram ram, il karbon nebitno, a da je celik smece a ispade da celik jos sa vecim osovinskim razmakom ako se uzme ne treba suspenziju

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Jbga meni je na sve moguce nacine lakse vozit alu ram...laksi, bolji balans, okretniji....ma sve...al to je ocigledno moj neki licni dozivljaj...inace svi malo jaci brendovi nemaju celicne ramove u ponudi...sigurno postoji razlog za tako nesto....koliko znam celicni ramovi idu samo na neke touring varijante kad su u pitanju malo bolji brendovi...capriolo,polar i tako te marke jos uvijek imaju budzet varijante bicikala sa celicnim ramovima...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 12:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma preseravanje...
Najbitnija je razlika u tezini. Danas su i tako i tako svi ramovi alu. Ja do sad nisam vidio nijedan alu i celicni ram da se se savio ili pukao od neke normalne voznje. Sa druge strane sam vidjao karbonske ramove koji su pucali od skakanja sa 1-2 metara visine. U zakljucku, to je sve preseravanje. Isto ce te sluziti i Polar i Capriolo i Nakamura i Scott i Cube alu ram.
Kad kupis premium ram, on je mozda nesto malo laksi, ima skuplji lak, vise je truda ulozeno u dizajn i ima premium ime...

Ako kupujes bajk za 500KM, apsolutno ti je svejedno kod je napravio ram. Bitna je oprema na njemu...
Ne koce sve kocnice isto, ne saltaju sve brzine isto. Dobre feluge su bitne ako vozis dosta po gradu, jer stradaju od rupa i ivicnjaka.
Opet, ne mora to biti nista svemirsko, nego barem neki dupli zid i mirna Bosna...

Ja sam nekad davno u Intersportu kupio Nakamuru Cliffhanger za nekih mozda 350KM. Sluzio me odlicno i nisam imao nikakvih problema sa njim. Nisam ga mazio ni pazio, samo normalno odzavao. Ovako nesto:
Spoiler:
Slika

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Ja povremeno vozim bic rekreativno i volim to, ture obično budu oko 30-40 km pa na vise, ali na moju žalost ne idem baš često ne stignem. Znate li možda gdje se mogu naći polovni drumski bicikli na netu, neki sajt tipa pika samo vani negdje ili tako nešto?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 13:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Aluminijumske strukture bolje podnose složena opterećenja, po jedinici mase veća poprečna ili ugaona krutost, u odnosu na čelik, jer je moment inercije daleko veći, nebitno da li je avion, auto, bicikl... Veća krutost strukture= veća rezerva stabilnosti, preciznije upravljanje, udobnija vožnja itd

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A zasto vani trazis tako nesto...i koliko vani...srbija, hrvatska ili nesto dalje...?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nuvolari je napisao:
Aluminijumske strukture bolje podnose složena opterećenja, po jedinici mase veća poprečna ili ugaona krutost, u odnosu na čelik, jer je moment inercije daleko veći, nebitno da li je avion, auto, bicikl... Veća krutost strukture= veća rezerva stabilnosti, preciznije upravljanje, udobnija vožnja itd

Kontam ja sve to, ali ono sto ja govorim je da nasi forumasi takve stvari ni ne osjete, jer niko ne gure bicikl u neke krajnje granice... Tako da je to u principu svejedno, iako su danas sve alu ramovi...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Veljo ga sa svojom kilažom gura preko granice :)
I da li je Krol vidio Nakamuru iz oglasa :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka

To ti mislis samo, danas stajem na vagu poslije mjesec dana nevaganja, ako ne bude 120 i koji gram nejedenje ce izgubiti smisao a i biciklizam

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 19:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
A zasto vani trazis tako nesto...i koliko vani...srbija, hrvatska ili nesto dalje...?

Ne mora biti vani ali nekako mi na piku slabo nesto ili precijenjeno. Moze biti i srbija i hrvatska, imam sestru u austriji pa i to dolazi u obzir :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka

Puno sam listao te oglase u zadnje vrijeme i cini mi se da je kod nas najjeftinije polovno, vjerovatno neko place za tim biciklima al takav je zivot

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2017, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PFC1970 je napisao:

Ne mora biti vani ali nekako mi na piku slabo nesto ili precijenjeno. Moze biti i srbija i hrvatska, imam sestru u austriji pa i to dolazi u obzir :)

Sa drumasima jeste malo veci problem jer nema nekog standarda...ljudi prodaju sve i svasta po svakakvim cijenama...novi su skupi za ono sto pruzaju a polovne svako cijeni kako se njemu cefne...tako imas alu ram sa 105 opremom i po 700km i po 1500km....
Ovo je neka solidna cijena koliko vidim:
https://www.olx.ba/artikal/22361531/biciklu-trek-cestovni/

Al inace drumasi pocinju sa skupljim modelima....oprema je skuplja, gume su skuplje, ramovi su skuplji....osnovni rang drumskog bicikla je naprosto skuplji i ekvivalent MTB-u od 300km je drumas od 800km...tek kad dodju do nekih takmicarskih modela izjednace se pa cak i MTB bude skuplji....ja sam svoj platio 650 pa prodao za 550 jer mi je iskocilo nesto bolje a usput sam nagruvao u njega bas dobru opremu (djelom i zbog saobracajke zbog koje sam morao promjeniti neke stvari na njemu)...ne bi ga prodao za te pare da nije nekoj budali ispao bicikl iz kamiona pa mi ga je prodao budzasto neznajuci ni sta prodaje...sreca pa je kamion vozio kroz skandinaviju....

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
rijetko vozim bic, a i slabo se razumijem oko svega ovoga, ali pratim temu da vidim hoće li Veljo smršati :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka

Ispostujem samo zenske fanove, jbg :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 08:56 
despot777 je napisao:
rijetko vozim bic, a i slabo se razumijem oko svega ovoga, ali pratim temu da vidim hoće li Veljo smršati :D

Isto :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Hahahahaha :)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka

Evo danas se vagnem, juce zaboravio, morao bi biti dobar pomak cim mi smrtni neprijetelji kazu da sam se lijepo stesao
Sad ces da vidis Milane kako prasici i jagnjici i kikirikici skidaju kile, kad vam potvrdim saljite Tepsicku da je sredim, gdje ce ona smrsati s onim likovima, onako se samo mozes razboliti

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne smijem ni pitati ko je Tepšićeva...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2017, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Mozda sam pogrijesio, ona debela sto vodi neku emisiju na rtrs il gdje, prali ste je jedno vrijeme na forumu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1835 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 92  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]