banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2011, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Jeste, MiG 29 je Italeri. Miraž je takođe Italeri. Loše sam sastavio MiG, pa ću i njega verovatno na restauraciju 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
super samo naprijed :D ......na osnovu slika...kolko mogu vidjeti ovako...na 29-ki mi se cini da glavne stajne noge si zalijepio dosta naprijed...i da ih treba pomjeriti nazad ...eto to sam uocio :D ....naravno vjerovatno ti to sve i sam znas :D ...ugl imaces dosta posla....i naravno cekam slike kad budu nanovo gotove :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sad sam proverio, ovaj moj MiG 29 nije Italeri nego Airfix. Sad neznam koliko je Airfix kvalitetan proizvođač ali ovaj MiG 29 ima podosta grešaka, npr. panelizacija, sastavljanje- stajni trap je totalno loše odrađen (previše je pomeren napred, i bez obzira što sam stavio teg, maketa pada na rep). Tako da ću razmisliti vredi li uopšte da skidam farbu, rastavljam (kidam stajni trap :wink: ) itd.
Evo jedan link, u pitanju je maketa MiG 29, vredi pogledati kako je čovek odradio celi proces:
http://www.arcforums.com/forums/air/lof ... 933-0.html

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ako imas zivaca vrijedilo bi ga prepraviti....:D i rijesiti taj problem sa stajnim trapom ...naime onako ugrubo receno ubodna tacka stajne noge je negdje u ravni sa polovicom krila....sto znaci da bi je trebao pomjeriti nekih otprilike 2cm......

e sad mozda bi bilo pametno da uradis djelimicnu restauraciju i prepravis samo ono sto nije dobro :D
evo sta ti ja preporucujem.....naravno ne moras me slusati :D ...ono sto sam ja primjetio na osnovu ove slike je .....da nos nije dobro ofarban....pozicija stajnog trapa...i da fale zvijezde na horizontalcima,sto je bas upadljivo kod skoro svih ruskih sema

ps.ako ti se da uslikaj poblize taj stajni trap...da vidim u cemu je gl.problem...pa da ti preporucim kako da rijesis :D
a sto se tice airfixa u 1:72 nije ni najbolji ni najlosiji....ima i gorih daleko..kao sto su recimo esi,fujimi,revell...itd....mozda je najbolja u 1:72 italerijeva maketa ,zato sam je i ja uzeo,mada ima i ona nekih nedostataka ..tipa panelizacije..vjetrobranskog stakla..itd..ali to ne kvari previse utisak stvarno dobrog odlivka italerija koji je jako star ali jos uvijek veoma aktuelan u maketarskim vodama

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Mislim da se isplati raditi restauraciju 29-ke. Airfix MiG-29 je, po onome što sam pročitao, čak i bolja maketa nego Italeri, ima više detalja, manje grešaka itd... jedini pravi problem je pogrešan vrh nosa i predebela pitotna cijev, ali to možeš napraviti od neke igle.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xaxaxaaaa nemoj da mi diras italerijevu 29-ku :D ,salim se....tesko je to reci koja je bolja jedni kazu ovako jedni onako...takodje svi ovi kalupi su noviji od italerija a ipak se jos uvijek mjere sa njom...uglavnom sto se tice 29-ke u 1:72 najbolje su definitivno od italerija airfixa i icm-a...i koja god se kupi nece se pogrijesiti......dok recimo neki maketari koji imaju vise novca kombinuju ova tri odlivka da bi dobili najbolje 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Znači vredi da razvaljujem ovaj moj MiG 29 8) Pokušao sam odvojim stajni trap, ali krenulo da puca pa sam odustao. Najverovatnije ću ,,otkinuti'' stajni trap pa ću zatvoriti (zagitovati) šupljine, i napraviti da bude na stalku. Pitanje: Darijan mi reče da se za skidanje farbe koristi Mister Musculo, e sad, kako izgleda ambalaža, šta piše- da znam šta da kupim pošto ima više tih Mr Musculo?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovakav sam ja kupio i odlično radi posao:
http://www.british-bites.com/ekmps/shops/kevin1/images/mr-muscle-oven-cleaner-300ml-696-p.jpg

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Warrior of the Light je napisao:

DA DA DA TO JE TAJ AKO NE USPIJES OD PRVE SLOBODNO PICI I JOS JEDNOM E SAD JEDINO MENI NIJE USPIJELO SKINUTI BOJU KOJU SAM LAKIRAO REVELL LAKOM HMM NE ZNAM ZASTO A STO SE TICE ODVAJA PLASTIKE UZIMI TAJ AVION I UBACI GA U ZAMRZIVAC 24 SATA LJEPILO PUCA I NECES IMATI PROBLEMA DA ODVAJAS A POKUSAJ I SA MUSKOLOM ZAJEDNO U FRIZIDER

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Toper je napisao:
Znači vredi da razvaljujem ovaj moj MiG 29 8) Pokušao sam odvojim stajni trap, ali krenulo da puca pa sam odustao. Najverovatnije ću ,,otkinuti'' stajni trap pa ću zatvoriti (zagitovati) šupljine, i napraviti da bude na stalku.

Možda ne moraš ni tako. Kad sam radio rekonstrukciju Gripena, poskidao sam samo poklopce stajnog trapa i točkove, a noge stajnog trapa sam ostavio zalijepljene i nisam imao problema pri ponovnom farbanju.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Možda ne moraš ni tako. Kad sam radio rekonstrukciju Gripena, poskidao sam samo poklopce stajnog trapa i točkove, a noge stajnog trapa sam ostavio zalijepljene i nisam imao problema pri ponovnom farbanju.

Već sam uklonio stajni trap, žiletom sam precizno odrezao- tako da ću razmisliti da li ću da ih vratim. Takođe skinuo sam poklopac kabine, pilone sa krila, pito cev itd. Jel ima neko ideju kako da napravim dobar stalak za ovu maketu, ili ako ima to da se kupi gotovo? Kako se ustvari povezuje maketa sa stalkom (nisam imao prilike da vidim uživo)?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 12:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ukoliko se odlucis za stalak mozes ga napraviti od drveta i obojiti po sopstvenoj zelji...ako nebudes mogao sam,mada je skroz jednostavno,obrati se bilo kojem stolaru i nece biti problema :D ......evo jedan jednostavan primjer kako se pravi stalak i kako se maketa (u vom slucaju dve :D ) priprema i postavlja na stalak :D odgledaj video do kraja da vidis kako se pravi i lijepi i boji :D
http://www.youtube.com/watch?v=djbJfrdRJ54

ps. nadam se da ce posluziti ukoliko se odlucis za stalak :D naravno noseca sipka nemora biti ovako ravna mozes napraviti i kosu..uvijenu izvijenu itd.....da ne bude okrugla vec pljosnata ili izrezbarena itd....postoji mnogo oblika i nacina :D ako se odlucis za ovakav fazon nek ti ovo posluzi kao osnova :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ćeš praviti maketu na postolju to jest "u letu", ne zaboravi da će ti trebati figurica pilota Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 14:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Smislicu nesto za stalak, imam jos puno posla do toga. Nego, imam dve fugure pilota u 1:72, i stajni trap za MiG 29, ne trebaju mi, pa ako nekome treba neka se javi.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e sad da se malo pohvalim :D ...kao prvo upoznao sam licno darijana :D i uz njegovu pomoc dosao do makete icm su 27 u 1:72 sto mi je bila zelja odavno :D

Slika

darijane jos jednom hvala :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
FLY BY WIRE je napisao:
e sad da se malo pohvalim :D ...kao prvo upoznao sam licno darijana :D i uz njegovu pomoc dosao do makete icm su 27 u 1:72 sto mi je bila zelja odavno :D

Slika

darijane jos jednom hvala :D

Ma ok je haj sad ne pretijeruj hihhi.Bitno je da je to to da nismo nesto pogresili i da si ti zadovoljan uzivaj radeci je i nadamo se brzo slika hihih poz pa se cujemo

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FBW, pripazi na ICM-ove dekale... najgori su... jako su krti i počnu se raspadati već nakon 10ak sekundi u vodi :-?

Oko makete ćeš se vjerovatno napatiti, čuo sam da je užas za sklapanje, ali ne sumnjam da će na kraju ispasti kako treba :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xaxaxaaa darijane nemoj biti previse skroman :D ...ipak je ovo doslo zahvaljujuci tebi 8)

@warior...hvala za savjet za dekale..necu ih puno kvasiti :D .....onako letimicno pogledah na sta lici i mogu reci da nece uopste biti toliki bauk za sklapanje...malo gitovanja i rjesen problem jer najveci gap postoji na nosu a sve ostalo je ok..
jedina zamjerka je na instrument tablu na kojoj nema panelizacije...a cak ni dekala koji se lijepe na nju..tako da cu tu morat umijesat svoje rezbarske prste :D

sve u svemu veoma sam zadovoljan :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 00:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
A sad jedno malo izivljavanje, cisto za trening zivaca. Znaci Kubelwagen typ 82, od Italeri-a, bez ikakvih dodataka, eceraja i slicno, cisto da bi i klinci koji vole ovo mogli da poprate.
Znaci prvo farbanje osnovne boje, tamiyom XF-63, klasicno razredjena 1/4

Slika

Nakon toga gornjih 2/3 slojem za prelaz mix opet Tamiya XF63+XF23 u odnosu 5+2 razredjenih 1/6

Slika

Nakon toga klasicno sklapanje, sa jednom malom fintom. Posto nije fazon da shajbna bude isprljana prasinom, a i predvidjeno je da je sami napravite of folije, ja sam je i napravio i dodao dve prsline od metaka, znaci castio sam suvozaca, hahhahha

Slika

Toliko za sada, a sutra cu da odradim i dnevne snimke, nadam se zavrsenog modela jer imam jos dekale i pigmente da odradim.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
jbt ovo pod nokat stane :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]