Citiraj:
Strije nastaju, koliko sam cuo, nakon velike promjene sirine/ili visine osobe, tj. nagla promjena u vidu naglog rasta ili debljanja? Znaci, nastaju kada se naglo udebljas, ili nagla smrsas, posto je naglo dobijanje visine prije muska odlika nego zenska. Opet, nemar.
Strije nastaju izmedju ostalog zbog neelasticnosti koze (sto ce reci da neki imaju elasticniju kozu a neko ne, jel'te) . Rastemo svi, nekome se pojave nekome ne. MOgu se javiti i u najranijim pubertetskim godinama kad svi jedemo sve i svasta. Hoces nazvati nemarnu djevojku koja ima strije jer je silom prilika u pubertetu ili naglo izrasla ili imala 2-3 kile vise, pa kasnije svela sve na idealnu tezinu, visinu i sta ti ja znam, ali eto strije su ostale (jer one ostaju, sem laserskim putem nema uklanjanja).
Celulit je vezan za salo..ali mnogo vise genetiku, hormone. 100% lijeka protiv toga nema i zaista mislim da djevojke koje "pate" od zenskog prokletstva zvanog strije i celulit sigurno nisu presretne i sigurna sam da ih vecina radi nesto da bi bar ublazila.
Ono sto mene nervira je generalizacija. Prvo, poredite djevojke od 16, 17 godina sa djevojkama od 25 i vise godina. Drugo, generalizujete na osnovu manjine (koju vjerovatno poznajete) i koja nista ne radi i kakite kako su "sve iste".
Nisam jednom cula od djevojaka: "odes na fitness, znojavi, polugoli nabudzeni musakraci ti dahce za vratom gledajuci kako ti se sise i dupe pomjera, kako izgledas dok se "kerecis" po spravama, sve popraceno glupavim komentarima" - neugodno im je. encete vjerovat' u BL postoje cure koje ne vole da budu posmatrani kao "objekti" (A nemojte mi reci da "to ne postoji). Svaka cast momcima koji ce pomoci, uputiti ili jednostavno raditi svoj posao i druge pustiti da rade svoj. U Seheru, na bazenu mozes plivati samo u 8 ujutru, a da pri tom neko ne uleti i "traku", ne pliva za tobom, pokusavajuci biti vickast pa te uhvatiti za noge. On samo zeli na svaki nacin privuci paznju...Blah...nebitno...Posmatrate jednu stranu medalje, a uvijek postoje dvije.
Aj u zdravlje.