banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2011, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
ti bas imas sirok dijapazon u maketarstvu :D auta tenkovi ww2 avioni ....sta jos? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
zlikovac71 je napisao:
Joj, ljudi ja moram ovo da nabavim i ofarbam ili cu da crknem

Slika

sto je najgore, juce sam ga i nasao:
http://www.modellbau-koenig.de/Militaermodellbau_148/Radfahrzeuge/BMW_327__i72_8031_0.htm

e ovo je vec nesto sare su mu hippy vodimo ljubav a ne rat hahaha pravi izazov al ne sumljam u sposobnosi moga teacher-a hahaha

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Vidim maketarstvo lagano napreduje u BL. Momci baš mi je drago da radite, i uživam svako jutro na poslu kad otvorim ovu stranicu i vidim vaše nove makete. Samo napred, ja vam se pridružujem samo da rešim ove ispite- ganjam postdiplomski pa sam u gužvi. Imam nekoliko nezavršenih maketa, pa nemam čime da vam se pohvalim. Čim to sredim- kačim slike odmah. Pozz :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ok samo opusteno i skolovanje je bitno :D ....nego te nezavrsene......koje su makete u pitanju....tj.sta cemo od tebe ocekivati u narednom periodu :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 08:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Od nezavršenih imam: F 14 tomcat (sad skidam prethodnu farbu sa njega, rastavio sam ga žiletom na komade- bukvalno radim ga iz početka), onda imam Tornado Gr1 (sastavljen, zagitovan, išmirglan- još neke detalje pa farbanje), pa onda jurišni helikopter Kobra AH 1 W (u procesu sastavljanja), i MiG 29 (loše odrađen pa ću i njega verovatno rastavati koliko je moguće, skinuti farbu pa iz početka odraditi). Uslikaću večeras makete kako trenutno izgledaju pa ću okačiti da vidite vredi li išta raditi :lol: . Sve makete su u 1:72.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xexexe i ja imam tornada :D ....ali moj jos uvijek ceka u kutiji netaknut :D ......uzeo sam ga u merkatoru prosle jeseni...bile su tada dve kutije....mozda si ti tu drugu ugrabio :D ..........uzgred juce sam bio u merkatoru i sve sto mogu reci je da tamo nema nista sem boja....katastrofa :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:D ja sam uzeo tu drugu kutiju Tornada u merkatoru (i Kobru AH1w).. prvi dan kad sam došao nisam imao love, pa sam je ,,uštekao'' iza svih maketa,i odmah sutradan došao pa nju. Darijan mi je obećao pomoć oko farbanja air brush-om, znači ima da bude dobra maketa. Samo da se kurtališem ovih ispita :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xaxaxaaa dobra taktika :D ....ja cak nisam ni znao sve do prosle jeseni da u merkatoru ima maketa...to sam saznao vidjevsi ovaj forum...pa onda isao odmah provjeriti...(a pre toga sam hiladu puta bio u merkatoru ali nisam znao..koji bedak :angry3: ) i bas tada je bila izgleda poslednja dopuna....ah jos se sjecam kako su police bile pune :-? ....u prvom mahu sam uzeo eurofajter i tomketa u 1 :144......bila su ostala jos tri EF-a i dva tornada sto se tice 72-ki.......kasnije kad sam se vratio dosta toga je nestalo :D pokupovano :D pa sam onda ugrabio tornada ....ti onog drugog..i to je to :D ......ah tad je bar nesto bilo a sad nista :angry3:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Toper je napisao:
:D ja sam uzeo tu drugu kutiju Tornada u merkatoru (i Kobru AH1w).. prvi dan kad sam došao nisam imao love, pa sam je ,,uštekao'' iza svih maketa,i odmah sutradan došao pa nju.

:lol: :lol: :lol: :lol:
znaci ti to radis
skontao sam ja da ima dobrih maketa zabijenih iza :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Hehe, radio sam i ja isto to :D znam da sam tako štekao Su-24 iza ostalih kutija... bio nešto mnogo skup, pa sam se premišljao nekoliko dana da li da ga kupim. Sad imam taj Su-24 neurađen, kao i MiG-21 i MiG-23, a imam i Drakena urađenog do pola :-?

A u Merkatoru sam bio prije par dana, priupitao sam hoće li biti još maketa, a tamo kažu da ne vjeruju da će to nabavljati, da nije bilo dopune već godinu dana itd... znači, treba ih izprozivati direktno na mail ili na FB stranicu... uputiti ih na ovaj forum itd... dokazati im da je ogromno interesovanje i da će biti na gubitku ako prestanu to nabavljati... 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ma ko ih hebe kad su glupi oni su na gubitku,makete su im isle ko alva.
znaci svi smo sakrivali makete koje smo odsmekali :)
ja koliko sam vidjeo ima samo ona letjelica sto je na mjesec sletjela,prije bila 45km,sad je snizili na 15.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I boje su pojeftinile, sad su oko 2,5KM. Bar ću toga nakupovati, za slučaj da više ne bude.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako ne nadjes boje, provjeri na dnu hladnjaka u odjelu za morske plodove, skroz na dnu! :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajd da i ja dodam jos po koju informaciju :D al ne iz hladnjaka :D .....naime za one koje to interesuje cjena airbrusha sa onom pl.bocicom je 53km a bez nje 37 km i ostala su jos cetiri komada... po dva od ovih...to je ono sto bi dodao na moje prethodno obavjestenje o merkatoru 8)

stvarno sram ih bilo zbog ponude :angry4: i zbog toga sto nista ne nabavljaju :angry1:

@warior nisam znao da je bilo maketa tipa su 24 i mig 23....jel ih tada bilo vise komada il po jedna 8) kad si to uspijeo ugrabit :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bila je samo jedna kutija Su-24 u Merkatoru, kupio sam je prije nešto manje od godinu dana. MiG-23 je Academy i to sam kupio nedavno u Beogradu (M-Hobby).

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i ja reko ...neznam ni da li ima flogger u revell izdanju....a i da je bio mislim da bi ''planuo'' pre neg se pojavio na polici :D ...bas si srecnik sto si ugrabio su 24 :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
i ja reko ...neznam ni da li ima flogger u revell izdanju....a i da je bio mislim da bi ''planuo'' pre neg se pojavio na polici :D ...bas si srecnik sto si ugrabio su 24 :D

e pa ako ovo nam uspije ovaj dil skupljaj lovu za iduci mijesec pazi ovo Zvezda 1/72 Sukhoi Su-24 hiih neznam kakva je zvezda kao firma nisam imao doticaja sa njom pozz.E da kasnije cu da stavim par slika Leoparda uradio dam malo kao i diarame :P :P :P :P

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo kao sto rekoh malo neke siromasne diarame evo par slika pa reci te kako to izgleda mala napomena pigmenti na Leopardu i stiejnama nisu suhi jos pa zato je to tamno na slikama sutra ce biti bolje :lol: :lol: mada ima tu jos detalja za odraditi ona je u pricipu trebala da sluzi za vijezbanje modulacije nisam planirao ovako al et kad je vec ispao ovako ne ocekivano dobro meni barem reko sto da ne ahaha

Slika

Slika

Slika

a ovo je sa nekim kamencicima danas sam skupljao po vojnom poligonu Manjaca hahah :confused2: :confused2: :confused2:
Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
FLY BY WIRE je napisao:

e pa ako ovo nam uspije ovaj dil skupljaj lovu za iduci mijesec pazi ovo Zvezda 1/72 Sukhoi Su-24 hiih neznam kakva je zvezda kao firma nisam imao doticaja sa njom pozz.E da kasnije cu da stavim par slika Leoparda uradio dam malo kao i diarame :P :P :P :P

xaxaxaaa jos ova nabavka s tobom...i to ce biti to za sad :D valja nesto i radit a ne samo slagati kutije :D

a zvezda kao proizvodjac varira jako puno..recicu samo vezano za avione posto to otprilike znam....recimo mig 21 je jako dobra i najtacnija maketa ovog aviona u 1:72........imam i su 50 i ona djeluje dosta dobro mada ima i nekih mana...dok je recimo po meni su 37 od zvezde katastrofalno losa maketa..... :-? eto to su moja iskustva :D

e sad malo da se dotaknem i ovih slicica ...po meni super odradjeno farbanje i prljanje :D ...interesantna je i ova prirodna diorama 8) ......xaxaxaaa kamencici s manjace..... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tenk mi izgleda skroz dobro, svaka čast... kakovu god modulaciju da si htio da isprobaš, mislim da je uspjela :) jedino što se diorame tiče, upada mi u oči ta podloga od kamenčića. Valjda bi trebalo da predstavljaju pustinjsko zemljište, a u skali više podsjećaju na kamen tucanik (koji baš i nije karakterističan za pustinje). Možda bi bilo bolje da iskoristiš pijesak za osnovnu podlogu, a od tih "oštrih" kamenčića napraviš kao makadamski put.

Citiraj:
a zvezda kao proizvodjac varira jako puno..recicu samo vezano za avione posto to otprilike znam....recimo mig 21 je jako dobra i najtacnija maketa ovog aviona u 1:72........imam i su 50 i ona djeluje dosta dobro mada ima i nekih mana...dok je recimo po meni su 37 od zvezde katastrofalno losa maketa

U suštini njihovi kalupi su ok, a to su MiG-21 bis i pfm, MiG-31, MiG1.44, Su-25, Su-39, Tu-160, T-50, Mi-24... ali pakuju i odlivke drugih proizvođača, npr. MiG-29 kao i svi Flankeri su kalupi nekih lijevih kineskih firmi i treba ih potpuno zaobići. Što se tiče Su-24 i Su-24M, to su prepaci firme Dragon i u suštini su pristojne makete, onako srednjeg kvaliteta, jedino što je unutrašnjost kabine jako siromašna.
http://zvezda.org.ru/english/catalog/72 ... hoi-su-24/
http://zvezda.org.ru/english/catalog/72 ... nt-bomber/
I ova Revell kutija Su-24M koju ja imam je takođe prepak Dragon-a.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]