banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2011, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
@darijan meni djeluje sasvim OK :) samo naprijed....ali nemoj puno zuriti...polako i sigurno.......steta sto nije t 55 koji si htio, licno i ja bi vise volio da vidim taj tenk kako bi uradio 8) ...stas ko svaki rusofil :D

a sto se tice detalja...oni su i najtezi i najzanimljiviji za raditi.....i u njima je velika car ovog hobija..jer upravo se u detaljima svaki maketar moze iskazati na svoj nacin....i dati maketi svoj sopstvani pecat :) ....zato jos jednom cu reci samo naprijed.......zasad djeluje jako dobro :D

a za ovaj airbrush...mislim da ima u merkatoru...i cini mi se da cijena nije 15 vec 53 KM kolko se sjecam....

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ako bude tako onda ce morati da posluzi boca od tecnosti za prozore, za pocetak.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 18:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

xaxaxaaa ne sikiraj se :D ma kist je zakon... :D rekose svi oni koji nemaju airbrush....a za sta ti treba tj...sta ces raditi...i ocel bit slika :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
blackrose je napisao:
Jedno pitanje, gdje u BL mogu kupiti aerbrush za farbanje maketa i koja je cijena odprilike?
Hvala.

U merkatoru imas Revell airbrush pocetni set ja sam gakoistio do prije godinu dana iskreno na njemu sam se naucio kako funkcionise airbrush,razmijeru izmedju boje i razredjivaca i zapravo sta je airbrush,za ucenje je stvoren sve zavisi sta radis i kako radis makete jedino sto je minus kod njega prevelika je bocica za farbu barem meni je to islo na zivce.Snjim mozes idealno raditi osnovnu boju onu prvu i naravno ostale ako se potrudis da ga skontas kako radi pritisak na boci i regulator na njemu al sve je do boje i razredjivaca.Cijena provijerena set sa airbrushem i bocom sa plinom malom je 53km a set bez boce samo airbrush je 32km ali kupi taj od 32km i odi u Obi dole u Trn i kupi veliku bocu za 12 km cini mi se da je bila marka dole-gore.
PS.MRCINA JE OPET ZAVRSILA U MUSKOLU :angry4: :angry4: :angry4:
Iskopace tebe Bili ja ti kazem :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam si napokon naručio neke boje, a možda si i nekih Space marinaca u skorije vrijeme uzmem, ako mi deal s Vanjom prođe? Brat bratu, nakon nekuh 7-8 mjeseci, možda se krajem sljedećeg mjeseca latim kista napokon...bravo za mene...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
I ja sam se ulijenio... ušao u neku maketarsku saturaciju... započeo jedan avion prije par mjeseci, sklopio ga i stao na tom...

Usput, kratko obavještenje je da je na forumu "Maketarski kutak" konačno završena reorganizacija i ponovo je omogućena registracija novih članova:
http://www.maketarskikutak.com/
IMHO to je najbolji maketarski forum na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
xaxaxaaa ne sikiraj se :D ma kist je zakon... :D rekose svi oni koji nemaju airbrush....a za sta ti treba tj...sta ces raditi...i ocel bit slika :D

Za ovo za sta meni treba, kist ne pomaze....a slika...pa mozda i bude :)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
U merkatoru imas Revell airbrush pocetni set ja sam gakoistio do prije godinu dana iskreno na njemu sam se naucio kako funkcionise airbrush,razmijeru izmedju boje i razredjivaca i zapravo sta je airbrush,za ucenje je stvoren sve zavisi sta radis i kako radis makete jedino sto je minus kod njega prevelika je bocica za farbu barem meni je to islo na zivce.Snjim mozes idealno raditi osnovnu boju onu prvu i naravno ostale ako se potrudis da ga skontas kako radi pritisak na boci i regulator na njemu al sve je do boje i razredjivaca.Cijena provijerena set sa airbrushem i bocom sa plinom malom je 53km a set bez boce samo airbrush je 32km ali kupi taj od 32km i odi u Obi dole u Trn i kupi veliku bocu za 12 km cini mi se da je bila marka dole-gore.
PS.MRCINA JE OPET ZAVRSILA U MUSKOLU :angry4: :angry4: :angry4:
Iskopace tebe Bili ja ti kazem :lol: :lol: :lol:

cek..mislis na onu veliku bocu za plinske sporete?
Ideja nije losa, jer koliko ja znam, kod onih malih bocica se ne moze zavrnuti plin pa skinuti airbrush...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
FLY BY WIRE je napisao:

Ma neeeeeeeeeee kakava boca za sporete hoces dignuti kucu u vazduh hahahah pazi to su boce kao boce od laka za kocu otprilike jebiga moze da maksimalno 5 bara sto je tebi i previseeeeeeeee tebi je potrebno 2 bara evo ti link kako to izgleda pa skontaj odi u merkator pa vidi kako izgleda
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... CC8Q9QEwBA

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
blackrose je napisao:
FLY BY WIRE je napisao:

Ma neeeeeeeeeee kakava boca za sporete hoces dignuti kucu u vazduh hahahah pazi to su boce kao boce od laka za kocu otprilike jebiga moze da maksimalno 5 bara sto je tebi i previseeeeeeeee tebi je potrebno 2 bara evo ti link kako to izgleda pa skontaj odi u merkator pa vidi kako izgleda

:lol: :lol: :lol:
kasnije sam skontala i sama.
Hvala, spasio si nekoliko zivota :D

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Darijan je napisao:
blackrose je napisao:
FLY BY WIRE je napisao:

hahaha ok ok samo naprijed nego sta radis od maketa????

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

POZ opet evo malo sam golijata prljao radio sam wash na njemu jos se nije bas osusio pa ima viska suza po njemu al to ce mo srediti kasnije.Cetiri puta je bio u muskolu sve zbog ove zelene boje mada ni sad nisam zadovoljan al nemogu se vise patiti evo par slicica pa nastavljamo ponovo da i par ovih dekala sam malo napamet poljepio ovako meni ljepse hihi.PS.ne znam sta se desi ovo kada ga slikam ispane toliko taman pa me to pravo isfurava sve sam varijante pokusaovao ako ime neko dobru ideju da podjeli sa nama??Inace fotoaparat mi je sony digitalni ok nije prof.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ako je do fotosa probaj da slikas sa blicem...mozda je do toga pa ces tako dobiti svjetliju maketu :wink: .....a u pravu si previse je taman 8) ...meni je ipak ona sema koju sam komentarisao bila mocnija..... :D .....ah taj problem sa zelenom i mene muci :angry3:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
samo pazljivo darijan da ne bude ovo :P

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TSLXPLx8grs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo konacno i ja zavrsih mikojevickog 8) nakon dosta muke oko dekala ..naime kombinovao sam sa dekalima od drugih maketa sto mi je ostalo...a rondole sam nacrtao....mislim sasvim solidno...krecemo od orginala :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

imam jos bruku slika al da ne davim :D toliko od mene za sad uzivajte :D .....a sad se prebacujenm na 29-ku polako i sigurno... bice malo problema oko boja... nasao sam neku zelenu od revella pa vidjecemo na sta ce liciti :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E ovo se zove precizno i uredno uradjena manketa PREDOBRA je.Reci mi kako si radio ove panele i utore wash ili olovkom iscrtavao.Ja imam zelju da uradim mig-a mada se ne kontam bas u mlznjake hajde kada uhvatis vremena pojasni malo teniku ODLICNO.Najbolje uradjena maketa mlaznjaka na ovom forumu po meni.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hvala :D bas sam se potrudio narocito oko kokpita :mad: a oko tehnike ma olovka je zakon :D nju nanesem pre finalnog lakiranja bezbojnim lakom......samo se mora biti dosta pazljiv......jedan pogresan korak i poderes lak na maketi... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 10:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
hvala :D bas sam se potrudio narocito oko kokpita :mad: a oko tehnike ma olovka je zakon :D nju nanesem pre finalnog lakiranja bezbojnim lakom......samo se mora biti dosta pazljiv......jedan pogresan korak i poderes lak na maketi... :D

Ma to sam i kontao samo mi kazi u vezi olovke, da li je to obicna ili neki flomaster i koja je debljina ako je flomaster. I jos jednom svaka cast! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: P.S.e mogao bih naci nekakvu shemu za nabavku modela,boja i hemije neke pa ma intresuje je li ko zaintresovan?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 11:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma kakav flomaster obicna grafitna olovka :D

a sto se tice nabavke..bar kad sam ja u pitanju...skroz sam popunjen za sada......imam 4 makete koje cekaju da se rade....tako da sad meni licno ne treba.....mozda da kazes za one koji bi bili zainteresovani koja bi otprilike ponuda bila(marke i nazivi maketa i boja) i cijene

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 11:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo imas ovdje kako se to radi...

http://www.youtube.com/watch?v=CripDNrG ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]