Čiča iz Rogače je napisao:
Rider on the storm je napisao:
Ova moja je iz nekog razloga jako rijetka, tj. rijedak motor.
Guglao sam po serijskom broju, neodgovarajuće glave ima puno na Guglu, a moja iskače samo jedna, prodaje neko u Mađarskoj novu za 16 evra.
Čiča, šanse da imaš tu koja mi treba su ravne nuli.. ali ipak pogledaj ako ti se da.
Dakle jedine mogućnosti su mi ovaj tokar na Laušu kod kojeg sam dao i koji obećava da zna šta radi i da će sutra riješiti, i naravno Kelečević, poznati, vrhunski stručnjak.

To je ista koju si kupio za 20 km...preporuka....baci to i kupi kosilicu sa Briggs motorom ili Honda...samo što su za Hondu skupi djelovi u pm
Da, to je ta ista, ovaj na Laušu ima 4-5 takvih, a i Rale iz Kuljana istu takvu.
Hvala ti na trudu i ponudi u svakom slučaju, imaš moje poštovanje.
Neka nje dok radi, kao što rekoh imam još dvije kosilice (jedna nova, druga par godina stara, ne znam koji su motori, ali rade posao).
Da, i majstor je rekao da je ovaj motor loš iz nekih tehničkih razloga.. ali meni radi posao 20 godina.
A sad sam se zainatio i ljut sam na sebe jer sam sjebao navoj i zato hoću da upali (palio sam je prije par dana, ispravna je potpuno).
Sutra bi tokar trebao to odraditi i trebalo bi biti ok.. nadam se.
@Philby
Pogledaj prethodnu stranu, moj post pri vrhu, pisao sam u novembru, možda je ventil "ušao" u glavu kao kod mene i zato gubi kompresiju tj. ventil nije zatvarao potpuno.
Kada sam skresao peteljke tj. naštelovao zazore ventila, proradila je kao zmaj.
Sad je kasno jer si je rashodovao, ali moguće da je to bio problem.
Te kosilice koje nemaju klasično štelovanje ventila na glavi (OHV vs OHC) često imaju taj problem i ljudi ih bace, ne znajući da se lako srede ventili i da mogu raditi i 1000 godina.