ja cu ti dati par savjeta naravno ne moras ih slijediti

......naime posto imam iskustva dosta s ucrtavanjem panela( posebno na svojim drvenim maketama),a nesto i na plasticnim...evo kako bi ja to radio....prvo bi odsjekao panele u pozitivu a onda ismirglao i ujednacio povrsinu......zatim bi olovkom il tehnickom uz pomoc savitljivog lenijara nacrtao panele...a nekad i samom rukom ucrtao....zatim bi pre svega dobro ucvrstio maketu pomocu neke stege ili slicno da se ne moze pomijerati....vecinu panela bi urezao uz pomoc lenijara,znaci prateci liniju nacrtanu olovkom uz pomoc nozica skalpela ili igle,sila zavisno od potrebe...nazalost neki djelove sam morao i samom rukom bez lenijara urezati zbog nepristupacnosti povrsine...i za to treba bas mirna ruka.........ukoliko nisi siguran da mozes lenijar drzati u ruci dok urezujes onda i njega uhvati stegom..i tako sve po redu....ali opet napominjem ovo nije nimalo lako i treba bas mirna ruka
i zato uvijek prvu liniju lagano povuci,nozicem ili skalpelom uz lenijar il neki drugi oslonac koji budes koristio, a zatim ponavljaj dok ne dobijes zeljenu dubinu(sirinu mozes dobiti koristenjem drugih nozica s debljim secivom),bar sam ja tako radio

ukoliko bi mi trebao bas neki sirok panel ja bi onda recimo povukao dve linije nozicem ili skalpelom na odg dubinu a onda koristio malo dlijeto za izbijanje unutrasnje povrsine..itd
ukoliko se desi da pogrijesis uvijek im gita da popravi stetu

,osmirglas pa sve ponovo
uglavnom to su po meni neke osnovne stvari...mozda neko radi i sa zagrijanim secivima ja nikad nisam pa nemogu reci nista o tome
ugl da rezimiram ovo je jako tezak posao i zahtjeva punu koncentraciju i trud

,poznavanje bar osnovnih panela konkretnog aviona i slicno
dakle ovo je moja opcija kako bi ja radio u tvom slucaju i jos jednom cu reci nemoras je slijediti