banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 01:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
Nakon tih 20 m ti račun baciš

Mislim da je 50 metara u pitanju. :lol: Ma sve je to smijesno. Kod nas se prvo donese zakon pa se onda stvaraju uslovi za provodjenje. Smijesno je to sve. Kao sto neko rece, mi trebamo da radimo njihov posao i da kontrolisemo trgovce kad izdaju racune.

:lol: :lol: :lol: zamisli kada krenu prema tebi a ti potrcis par sekundi i kazes inspektoru "vadi metar!!" ahahhahahaha

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:21 
hahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahahaha :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
prvo da pokazu NALOG za pretresanje kese od drzavnog tuzioca i nema problema

Gdje si ovo citao posto i mene zanima?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

imas pravo, jeste 20 metara. sad nasao u novinama.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

winstone, evo jednostavno na primjeru: policija u rutinskoj kontroli nadje drogu u tvom autu. ti kazes da nije tvoja a na sudu budes oslobodjen iz razloga nelegalno prikupljenog dokaza(bez naloga tuzioca). kapiras? sad to preslikas na ovaj zakon: kesa je tvoja privatna svojina i ne postoji zakon koji ne krsi ljudska prava(sem ovoga) kojim bez naloga mogu cackati po istoj, odnosno, ne postoji nijedan, pa ni u rs, vrhovni i ustavni sud koji nece ponistiti prekrsajni nalog protiv tebe u slucaju da im ne dash kesu na uvid. osim toga, moraju slikati mjesto ili Garminom utvrditi tacno mjesto tvog zaustavljanja, angazovati helikopter da snima iz zraka akciju presretanja peMzionera,staviti mjesto presretanja pod video nadzor)opet nelegalno) kako sami nebi krsili zakon koji su donijeli jer ti jednostavno mozes reci da si udaljen od trgovine 21 metar( mislim, ovo je vrhunac :lol: :lol: )

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:40 
nalog za pretresanje kese....... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:

majlili ovo je bila parodija na maloumnost zakona koji je neustavan. a warior je odlicno rekao: zaplasivanje stada koje se ne buni radi jos brutalnije pljacke

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
(2) Ovlaštena službena osoba može pretresti osobu bez naredbe za pretresanje i bez prisutnosti svjedoka: a) pri izvršenju naredbe o dovođenju, b) prilikom lišenja slobode, c) ako postoji sumnja da ta osoba posjeduje vatreno ili hladno oružje, d) ako postoji sumnja da će sakriti, uništiti ili riješiti se predmeta koji se trebaju od njega oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku.
(3) Nakon izvršenja pretresanja bez naredbe za pretresanje, ovlaštena službena osoba mora odmah podnijeti izvještaj Tužitelju, koji će o tome obavijestiti sudiju za prethodni postupak. Izvještaj mora sadržavati razloge pretresanja bez naredbe.

odosmo sad u off, ali ako imas vremena imas u zakon o krivicnom postupku, clan 64, ovo je samo dio, sluzbeno lice te moze pretresti bez naredbe tuzioca,a kad to obavi on mora u roku od 24h da o tome obavijesti tuzioca, a ovaj sudiju za PP. e sad, to sto se desava na sudu da bude odbaceno kao dokaz, jeste upravo to sto drot kad ti nadje drogu, oruzje i slicno kasni da obavijesti tuzioca ili ovaj kasni da obavijesti sudiju, ili uopste ne obavijesti, a ovo najcesce bude kljucni dokaz.
nekad me je ovo zanimalo, pa sam mislio da se nije nesto promijenilo. potrazi na netu, imas taj zakon mozes ga naci, moze ZKP BiH ili RS, svejedno.
a u svakom slucaju, ovo sa kaznjavanjem potrosaca je bezze.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vidi, vec si i sam djelimicno odgovorio kao i sama izricita naredba pod a,b,c,d kada sluzbeno lice to smije raditi. dalje, ovdje se ne radi o tome da sluzbeno lice nije podnijelo dokaze tuziocu zbog nemara vec zbog toga sto u 24h osobu koja nije pracena ili nije iz kriminalnog miljea( ili je iz sive eminencije) nemozes valjano optuziti. a to najcesce policiju kosta, da li funkcije, da li suspenzije pa cak do udaljavanja sa posla zbog prekoracenja ovlastenja i zloupotrebe sl.polozaja. sjeti se droge na starcevici u cupovima i ostatka price...a sve ovo o cemu pricamo porediti sa plasenjem jadnih kupaca radi svikavanja na jos vece zlo...strasno

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:05 
manitu uci da svira je napisao:
majlili je napisao:

majlili ovo je bila parodija na maloumnost zakona koji je neustavan. a warior je odlicno rekao: zaplasivanje stada koje se ne buni radi jos brutalnije pljacke

smajli je bio moja reakcija na to, kako ti je to palo na pamet, tj. kako je zvucalo.. nista licno i uvredljivo... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Да, али све могућности претресања без налога (дакле у случају сумње на тешка кривична дјела)
немају никакве везе са претресањем цегера пензионерима од стране инспектора (тржишног? комуналног?).
Претресања без овлаштења приликом сумње на тешка кривична дјела може извршити само инспектор крим полиције.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nemoj o cupovima to mi je u komsiluku, kao pravili makarone...
ma i to bez naredbe i sa naredbom, ovi advokati su nekad toliko kvarni, da i kad je sve po pravilima, oni ce ubijediti sudiju u suprotno.
sta ja znam, meni je lakse uzeti racun nego se raspravljati sa inspekcijom, ja ih ionako uzimam da pogledam sta koliko kosta, sta sam kupio i slicno, meni to nije problem. opet mislim da je cijela poenta bila da potrosaci uticu na trgovce da ovi izdaju racune, ali kad nam je drzava trula, potrosac onda kaze 'ma ko jebe drzavu, sta je ona dala meni ili trgovcu, zasto bih ja onda uzeo taj racun? nek ne placa porez, kad drzava pocne da funkcionise i misli na mene, onda cu i ja da radim nesto za nju."

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Претресања без овлаштења приликом сумње на тешка кривична дјела може извршити само инспектор крим полиције]

zakon kaze ovlasceno sluzbeno lice, a ko je to pitaj boga.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Да, али све могућности претресања без налога (дакле у случају сумње на тешка кривична дјела)
немају никакве везе са претресањем цегера пензионерима од стране инспектора (тржишног? комуналног?).
Претресања без овлаштења приликом сумње на тешка кривична дјела може извршити само инспектор крим полиције.

jasno :cat: i sta ako ti ne das licnu kartu ni kesu komunalnom? hoce li te uhapsiti? mislim....

winstone, to sa racunima sam vec rekao, ako ti ne daju, zali se, ali ako ti zguzvas i bacish racun jer zuris iz milion razloga i jos krkan stane pred tebe... ma volej bato i to posred chela

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to mi je previse radikalno, mislim nokaut. ma u vecinu slucajeva ti uvale racun u ruke, a i lakse je pokazati racun i produziti dalje, nego se raspravljati. barem meni.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
to mi je previse radikalno, mislim nokaut. ma u vecinu slucajeva ti uvale racun u ruke, a i lakse je pokazati racun i produziti dalje, nego se raspravljati. barem meni.

dobro, ali nije to poenta ovih 60 postova :wink: osim toga, zaboravih ti reci, krivicni i prekrsajni postupak su dva svijeta, ovdje je namjerno uporedjena banalna stvar sa totalno ozbiljnom samo kako bi bilo lakse shvatiti bezveznost ovog zakona

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sinoć u jednom kafiću ja nisam dobila račun, i kada sam krenula da idem ja se našalila sa konobarom: ,,Je li, gdje je moj fiskalni račun?:P'' Kaže: ,,Ne smijemo kucati sve račune...'' A tako znači.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 13:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Daj ime kafica???

Ako krijemo imena saucesnici smo a vamo kritikujemo gazde ovo gazde ono treba to sve na Tunjice ...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ne smijem, imaju špijune :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]