The_new_Statesman je napisao:
Nije samo otpad. Ne znam detalje, ali pelet je mnogo prakticniji. Briket ipak moras rucno loziti, a u slucaju peleta imas kontejner ili citavu prostoriju koju napunis, a pec pomocu jedne vrste male pokretne trake sama dozira potrebnu kolicinu. Tvoje je samo da povremeno istreses pepeo...
управо тако. ја кад бих уводио централно гријање у кућу, дефинитивно бих узео пећ која користи овакав материјал или нешто слично, тако да се аутоматски врши ложење.
мој другови имају на дрва и на угаљ. ем је прљаво, ем мора се устати ујутро рано да наложиш. закон је кад има тајмер па фино ко господин пробудиш се у топлој кући

а што се тиче ових норвешких радијатора чини ми се да су они добра ствар за људе који живе у становима јер је гријање прескупо, поготово за људе који пола дана нису код куће.
а да не причам што су одлични за оне који живе у кућама и краду струју

ЕДИТ: да се надовежем на оно што је Талија рекла о изолацији. дефинитивно је тако. тетак ми је скоро поставио фасаду на кућу, стиропор осмица, 30% је топлије у кући, и много мање треба дрва да се кућа загрије, а кад се загрије много дуже држи топлоту!
а и код мене у стану прије били стари дрвени прозори, сад откад је постављена ПВЦ столарија, много је топлије у стану, а да не причам што је ниво буке значајно мањи. нпр. кад пада киша напољу уопште не чујем да пада, аута која понекад пројурцају...ма ништа се не чује