E pa da se i ja javim glavom i bradom LICNO

...Pozdrav svima ,hvala za pohvale i za sve ostale kritike koje postujem i cijenim...
Da ne ide rekla - kazala necu ni ja javno o nekim stvarima, ali da samo kazem par stvari u globalu koje tiste neke moje stare i buduce klijente i sve one zle jezike... Prvo za uvaljivanje klijenata nekim tamo sto rade kod mene??? Jedino ko radi u BL Tattoo studiju pored mene radi Knele i vec poodavno ima svoju klijentelu koja dolazi u studio da se tetovira kod njega,a ja bi najsretniji bio da sam hobotnica i da mogu raditi sve one koji zele tetovazu od mene ali oni ili ne zele cekati na termin po 30-60 dana ili zele tetovazu isti dan-e pa ne moze!!!(a lista cekanja valjda govori sve o kvalitetu rada). DA JESAM NAJSKUPLJI U OKOLINI - iz razloga sto koristim najkvalitetnije boje i ne mixam iste nego posjedujem cijeli set od preko 160 nijansi boja ( jedna bocica kosta izmedju 14-16eura) proizvodjaca Intenze(izguglaj) i set boja Bullet Tattoo INk sad govorim o kolorima, a crno bijele od skoro koristim Cheyenne Ink Set (kompanija Cheyenne jedan od najvecih i najboljih svijetskih proizvodjaca masinica i boja koja me takodje izabrala da budem jedan od njihovih sponzorisanih artista pored najvecih svijetskih imena tattoo scene
http://www.cheyenne-tattoo.com/en/hawk- ... wse/1.html) a preko 3 godine koristi crnu Silverback Ink o cijena boja necu govoriti da ne mislite da lazem izguglajte koga interesuje. Radim samo sa Cheyenne masinicama za koju jedna igla kosta u prosjeku 2,3-3,00 eura a prosjecno koristim od 3,4 pa do 6,7 igala po slici. Sredstva za ciscenje i dezinfekciju nabavljam iskljucivo u srednjoj Evropi jer kod nas mozes uzeti samo ono osnovno u sta ne mozes biti siguran da li je to to( to je moje misljenje mozda sam i umislio) ali ja koristim samo ono sta i najveca svijetska tattoo studija po kojima sam radio, jer koristim savjete i u radu(mislim na tetoviranje) i o ciscenju studija i mjesta za rad i ponasanju prema klijentima koje sam dobio takodje od najvecih svijetskih imena tattoo scene,pri tome mislim na Andy Engela,Boba Tyrella,Floriana Karga,Zsolta Sarkozya (ovo su majstori koji su mi prijatelji i sa kojima sam radio i od njih ucio) ,Randya Engelharda,Roberta Hernandeza,Tomasa,Jasona Butchera mislim da vise ne treba da nabrajam jer ce lista biti poprilicna. I da otvorio sam studio u njemackoj sa pogresnim ljudima i pokusao raditi i zvao samo majstore sa ex Yu prostora da rade, one koji nemaju priliku raditi vani, i DA jedva sam izvukao ulozeno i pobjegao glavom bez obzira jer nisam zelio raditi sa takvim ljudima i u takvim uslovima ( jer visoke standarde imam i imacu u svom studiju) a sva klijentela koju imam u Evropi me i dalje nastavila pratiti po konvencijama na koje redovno idem(mislim na najvece svijetske i evropske) što je ta ista klijentela krenula dolaziti u Banjaluku u studio da ih tetoviram. Jedini sam pored kolege iz Zagreba na prostoru Balkana, koji je dobio poziv na najprestizniju konvenciju u svijetu koja se odrzava u Londonu i koju jos nazivaju "cream de la cream" konvenciju i promovisem svoj grad i zemlju najbolje kako mogu. I DA ovo su samo jedni od jos mnogo razloga zbog kojih sam najskuplji,najbezobrazniji,imam najdrskijeg covjeka za pultom koji lupa cijene kao lud da bi sebi digao platu,imam drugog priucenog majstora, koji je bio u studiju 10 mjeseci, uceci samo o sterilizaciji i odnosu prema opremi,studiju itd, a da nije uzeo masinicu u ruke, ali za godinu i 3 mjeseca je napredovao toliko da je uzeo 3. mjesto na konvenciji u Sarajevu (pored svih drugih studjia iz BL i ex yu prostora) ,pored nekoliko prvih i drugih mjesta koje sam ja uzeo kao nagrade za svoj trud na istoj konvenciji ,pored nagrada koje sam uzeo po drugim konvencijama u Evropi, i DA necu da tetoviram sve ideje koje mi se nude,i DA necu da radim prekrivanja i popravke ako mi nije dan i jos mnogo toga... E ja se ponosim svojom ekipom i studijem!!! Ali ISTO TAKO jako mi je drago da imamo konkurenciju u gradu i dobre majstore i svima zelim da imaju puno posla i vas kao klijenata i puno uspijeha u radu!!!,jer na kraju samo vi mozete odluciti kod koga cete se tetovirati i za koje pare-uvijek je izbor vas i to je najbolji izbor!!!
Ovo je prvi put da ja o ovome pisem i pricam JAVNO i nadam se da sam dao neke odgovore nekima ali na kraju bitno je da ima tema o svemu ovome na ovom forumu i bilo je interesantno citati sve ovo...Sretni, veseli, debeli i sareni svi vi bili...