skypostman je napisao:
Pa bolji smo valjda, trebali bi biti. Sjecam se Vrbasa punog smeca, kesa, skoljki od auta, masina, sporeta... Sad tog nema. Tako bi valjda trebalo biti i sa aerozagadjenjem.
Saglasan sam da trebamo teziti ka boljem. Ali ajde, kad vec tezimo tim nekim mjerama, evropski se furamo. Daj za pocetak da ljudima daju evropske plate, uslove za zivot. Potom, da ne dizu cijene struje, vode svakog prvog januara, da ne dizu cijene svega osnovnog za zivot na sedmicnom nivou a plate sve manje.
Kako da se grije nesretni penzioner koji jedva skupio za koji metar drva, ili uglja ili cega vec ? Na struju ne moze, jer su mu racuni ionako preveliki vec, a kamoli kad poskupi. U globalu, vrijedi za svakog drugog-treceg stanovnika ovdje. Zagadjuje se vazduh, okej.. ljudi se griju na ugalj, drva.. zagadjivaci. Daj onda narodu digni primanja kako Bog zapovjeda, pa nece onda biti skup racun za struju kad se prebace ljud na toplotne pumpe, ili na struju generalno.
Vatromet, petarde. Nisam neki fan petardi, sta vise, sto sam stariji i meni smeta. Ali praznici su, navikli smo citav svoj zivot da je tad pucanje i to je to. Na kraju krajeva, nadjite mi nekog forumasa koji nije za zivota bacao petarde i palio vatromet za praznike ?!
I da, to da vatromet sto ce se ispaliti za novogodisnju noc, i jos koji dan poslije toga, zagadjuje vazduh.. to su price za malu djecu.
Ovi sto su na vlasti a i narod pojedini je izgleda rodjen sa 45 godina u startu.