banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da sam u mogućnosti preselila bih se tamo kod groblja u Boriku... Ona ulica kod teniskih terena je predivna... Kuće san snova stvarno... Blizu grada, a opet nema auta...
Drugo mjesto dajem svom naselju jer je u pitanju centar, a opet nije prometno... Slatka mi je moja ulica, valjda zato što čitav život živim tu i navikla sam... :love5:

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
Da sam u mogućnosti preselila bih se tamo kod groblja u Boriku

Зока увек сели се код гробља :lol:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Руjа je napisao:
Citiraj:
Руја, како ти познајеш БЛ тако добро? Јеси живјела некад у БЛ или?

:lol: Ма не, била сам овде два пута, имам интернет да читам нешто и ето....
живим на БЛ-форуму :lol:

TnS, немоj тако... БЛ jе различита и не знам зашто мислиш да тема jе лоша...

И како мислиш да могу наћи посао, ако сам неписмена :lol: :lol:
Имам jедну идеjу, али ниjе то за сада. :D

Ruja će otvoriti agenciju "Nađite srodnu dušu" i posredovaće pri upoznavanju Srba i Ruskinja. Je li, Rujo? Jesam li u pravu? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Citiraj:
Da sam u mogućnosti preselila bih se tamo kod groblja u Boriku

Зока увек сели се код гробља :lol:
a?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ruja će otvoriti agenciju "Nađite srodnu dušu" i posredovaće pri upoznavanju Srba i Ruskinja. Je li, Rujo? Jesam li u pravu?

:lol: Зашто не? То може урадити чак и неписмена Руjка! :lol:

Citiraj:
a?

Он jе сам то рекао негде на овоj теми....

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
zLo_krme je napisao:
Da sam u mogućnosti preselila bih se tamo kod groblja u Boriku... Ona ulica kod teniskih terena je predivna... Kuće san snova stvarno... Blizu grada, a opet nema auta...
Drugo mjesto dajem svom naselju jer je u pitanju centar, a opet nije prometno... Slatka mi je moja ulica, valjda zato što čitav život živim tu i navikla sam... :love5:

mozda tvoja ulica nije prometna,ali ja sam ti zivjela u komsiluku i bilo je bucno,a i ta ulica u boriku,prije desetak godina sam zivjela na kraju te ulice,pa kad se pijane budale potuku ispred ab-a,uzas,nekad je i portoriko radio pa je bilo poprilicno bucno,mada mislim da ni sada nije bas najmirnije...ima forumasa koji zive tu pa neka se jave 8) sto se mene tice,ja bih se vrlo rado negdje na selo preselila,danas bila na vikendici kod roditelja,20ak min voznje do centra,zelenilo,tisina,mir,ima i skola i crkva i prodavnica a i bus lokalic :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čovječe, kakvih tamo lijepih kuća imaaaaaa :love5:
Vrijeme mi je da se skućim :D
Moja ulica nije bučna, al ove prokletinje iz autopraonice me ubiše u pojam.... Čak i nedeljom rade... Nisam znala da je to legalno.. :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Ekološka bomba na zgradi u centru grada
„Pentagon“ pod kancerogenim krovom
J. D. - Ž. K. | 25. 08. 2010. - 00:02h | Komentara: 0

Stanari "Pentagona" - jedne od, kako kažu, najlepših zgrada u Banjaluci već treću godinu bezuspešno traže pomoć gradskih vlasti za zamenu azbestnog "eternit" krova. Naime, nakon što su 2008. godine saznali da su ploče na krovu njihove zgrade kancerogene, neprestano strahuju od obolevanja. Tvrde i da je već nekoliko ljudi umrlo od raka pluća, dok se njih deset leči od ove opake bolesti.
Slika
Zabrinuti stanari Marinko Gajić i Dušan Lekić, koji žive u delu zgrade u Ulici Nikole Pašića, kažu da su se prve sumnje o štetnosti azbestnog krova među komšijama pojavile 2007. godine. Tada su primetili da stanari učestalo obolevaju od teških bolesti, a to su odmah povezali sa azbestom. Zajedničkim dogovorom 16 zajednica etažnih vlasnika zatražili su mišljenje i analizu Instituta za zaštitu radne i životne sredine "Master", koje je pokazalo da je uticaj azbestnih eternit ploča veoma štetan, te da bi što pre trebalo zameniti krovne pokrivače.

"Nakon dobijene analize iz 'Mastera' odmah smo se obratili za pomoć upravi grada. Pre dve godine su, pred lokalne izbore, obećali da će pomoći da rešimo ovaj problem, a da bi 2009. trebalo da bude izdvojen i novac iz budžeta za ove radove. Na drugom sastanku prošle godine rečeno nam je da od zamene krova nema ništa jer je Institut za građevinarstvo IG uradio analizu koja je pokazala da nema zagađenja vazduha i životne sredine", kažu meštani.

Tadašnjem sastanku stanara "Pentagona" sa predstavnicima gradskih vlasti prisustvovao je i direktor Instituta za zaštitu radne i životne sredine "Master" Slobodan Župljanin. Kaže da azbestne eternit ploče ne predstavljaju samo opasnost za zdravlje stanara, već i desetine hiljada ostalih Banjalučana koji prolaze ovim delom grada. "Nalaz našeg instituta nije se slagao sa zvaničnim nalazom Instituta IG. I dalje ostajemo pri svom stavu i nadamo se da će se ovim ljudima, ipak, pomoći. Naša analiza rezultat je prikupljenih podataka, dok metod po kojem je radio drugi institut smatramo promašenim. Kante za kontrolu koje su postavili na nekoliko lokacija u blizini zgrade ne mogu dati validne rezultate", ističe Župljanin, te dodaje kako je zgrada Pentagon "ekološka bomba usred grada".

U zaključku analize Instituta "Master", pojašnjava on, navedeno je da zbog svih Banjalučana vredi zameniti dotrajale ploče. "Na zgradi ima nekoliko hiljada kvadratnih metara azbestnih pločica, a čestice se usled vetra brzo šire. Da mi neko tu sada pokloni stan, ne bih živeo u njemu", kaže Župljanin.

Posledice po zdravlje od izloženosti azbestnim česticama su izvesne, a čovek nakon 15 do 20 godina udisanja počinje da oseća posledice. Udahnute čestice azbesta nije moguće izbaciti iz organizma i one se trajno zadržavaju u telu, te grade novu strukturu koja kasnije uzrokuje karcinom, navedeno je u analizi. O situaciji stanara "Pentagona" iz uprave grada juče se nisu oglasili. Zbog toga ostaje nepoznato da li će pokazati spremnost da pomognu ovim ljudima.

Azbest suviše opasan materijal

Prema procenama, za zamenu krova na zgradi „Pentagon“ koja ima 350 stanova potrebno je više od 2.000 kvadratnih metara novog krova. Međutim, u Institutu „Master“ kažu da je mnogo komplikovanija demontaža azbestnog krova, koji mora da se radi po posebnim uslovima i skladišti na poseban način. To može koštati više nego postavljanje novog krova. „Azbest je u svetu prepoznat kao opasan materijal još sedamdesetih godina prošlog veka, a kod nas se ugrađivao jer nisu imali dovoljno saznanja koliko je opasan. Pretpostavljam da ga sada nema na tržištu i da se ne ugrađuje u nove zgrade. Nažalost, ovo nije usamljen slučaj, azbestni krovovi su i u Lazarevu na barakama“, pojašnjava Župljanin.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... nim-krovom

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Азбестни кров имаш у многим зградама. У мом институту био jе такав кров ... па и нико jош ниjе умро....

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ma nebuloza... Citav davni sovjetski blok (SSSR, Poljska, Ceska, Madjarska) je bio gradjen od azbesta (krovovi i termo-izolacija) i ljudi nisu umirali. Azbest sam po sebi nije stetan. Udisanje njegove prasine, nazalost, jeste!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Azbest nije bezazlen,al daleko od ovoga sto se bulazni.Nego nekima prokisnjava krov, a drugi bi da obore cijenu kvadrata...e ne`sh kolega:)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
Naselje Ada 10 minuta od Centra veoma mirno naselje dosta zelenila ali vec se polako pocinje graditi

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evropski Borac je napisao:
Naselje Ada 10 minuta od Centra veoma mirno naselje dosta zelenila ali vec se polako pocinje graditi

Deset minuta čim?Teleporterom?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Ne vec autom sa koje god strane isao il kraj Rebrovacke ili preko Borika

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22

Ne, ovo nije moj drugi acc. :lol:

Rodjace, kako 10?! Autom, da. Pjehe treba, do hrama Hrista Spasitelja, cirka 25 minuta klapanja.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:35 
Administrator
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Ne vec autom sa koje god strane isao il kraj Rebrovacke ili preko Borika

Jbg,ja živim 15 min od centra grada.U Laktašima :wink: ...Eto koliko je Ada blizu...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kazem ti autom otprilike 10 minuta a pjehe oko 25 do 30 minuta

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ада уопште није далеко, а колико сам схватио тамо се планира изградња огромног novog насеља. негдје сам гледао слике како то треба да изгледа и стварно је лијепо. акo се то све изгради, биће Ада супер насеље.
а 25 минута пјешке до центра и није толико пуно. па и мени са врха Старчевице треба толико до центра. све до пола сата ходања је по мени прихватљиво.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Jeste 25 min ali ako si Taško....Čovjek ima korak od dva metra...Za nas normalne treba barem 35 minuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Od trenutnih radova u naselju prave se Restoran Ognjiste na mjestu vec biseg restorana Ada odma prekoputa toga na onoj velikoj livadi inace ne iskoriscenom prostoru pravi se Veliki auto servis Neskovic

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]