banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 07:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Moja ulazna vrata su aluminijumska, po preporuci majstora koji mi je radio stolariju i savjetovao da vrata budu AL a stolarija mi je PVC jer to tako valjda ide... Skuplji je AL od PVC a moja vrata su oko 800 KM, napravljena po mojoj zelji, birala sam staklo i neke sitnice... Radio mi je covjek koji sada radi samostalno a nekada je radio u velikoj firmi koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom stolarije. samim tim je on jeftiniji nego neka firma, ako te zanima imam broj...
Unutrasnju stolariju sam takodje mijenjala a jedno krilo za vrata bez stoka 60 KM, radio mi je covjek koji radi u Prijedoru, imam broj.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
treba meni pomoc unjeti TA sesticu na 8 sprat
bit ce kafa rakija i piva

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
chils je napisao:

Okle ti sad ovo?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 11:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
chils je napisao:

Zovi Džontru, on je sad bilder.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 14:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Rastaviš, odneseš na željeni sprat i ponovo sastaviš on d fejs of d plejs.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Treba popiti kavu, rakiju, pivu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
_зока je napisao:
chils je napisao:

Zar su bilderi upotrebljivi u te svrhe? Mislila sam da je urbana legenda da bilderi dizu ista osim tegova :oops:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 16:44 
Djontra nije obicni bilder...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
_зока je napisao:
chils je napisao:

Zar su bilderi upotrebljivi u te svrhe? Mislila sam da je urbana legenda da bilderi dizu ista osim tegova :oops:.

Džontra diže i samopouzdanje. Pogledaš ga i pomisliš "ej pa nisam ni ja toliko loš"...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Philby je napisao:
Rastaviš, odneseš na željeni sprat i ponovo sastaviš on d fejs of d plejs.

Ja citam i kontam u sta je ovaj sprzio sve one godine u ratu i nakon rata :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ljudi cojek nudi pomoc pri renoviranju pa reko da se to iskoristi
a vi bi odma rastavljali i sastavljali
vas dva a je to bi imali dve kante sarafa i 3 grijaca viska

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja ovih dana rastavljam neku bijelu tehniku pa mi to prvo na umu. :)

Fleksa, macola i nema da omane. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Chils se brendirao kao jugonostalgicar, a pojma nema kako izgleda TA pec iznutra :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2015, 23:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
Ja sam u poslednjih par godina imao vise sanacija (ne daj Boze nikome). Prva je bila u stanu kod staraca, druga na poslu, a treca kod mene.
Kod staraca su radili "majstori" (preporuka nekog njegovog druga sa posla). Radjeno je sve (komplet stolarija, podovi, komplet kupatilo, kuhinja, komplet struja i voda). Kostalo je 17000km (skoro 5 milja vise nego je planirano) i trajalo je 3 mjeseca (umjesto 1 mjesec kako je receno na pocetku). U pitanju je stan od 50ak kvadrata. "Majstori" su usrali skoro sve.... npr. voda stalno curi ispod tus kabine i u sobi koja se naslanja na kupatilo ima stalno fleka od mahovine metar sa metar. Stolarija je manje vise ok osim sto jedan dio oko stoka koji je trebalo da kituju i ofarbaju nije zavrsen ni dan danas...sutra cemo, crveno slovo, zeni nam se kolega ..bla bla prodje godina. Vrata koja su nam uvalili su totalno sjebana posle samo pola godine, itd.itd.
Slicna stvar je bila i sa varijantom na poslu. Malo manje je radjeno ali je skoro isto kostalo kao i stan kod staraca jer je gazda otjerao prve "majstore" na pola posla i doveo druge (jbg dio je placen avansno i naravno krenulo se nenormlano kasniti i fusariti). Takodjer sve sfusareno.
Treca varijanta je moj stan. Pola godine sam se natezao da li da se upustam u tu avanturu posle citave jebade sa stanom kod staraca. U jednom momentu sam slucajno nabaso na druga kojeg nisam vidio sto godina. Kroz pricu... covjek ima svoju firmicu i bavi se upravo renoviranjem stanova, kuca i sl. On je visoko skolovan (mislim da je zavrsio arhitekturu) i ima neku svoju ekipu sa kojom radi. Nadjem se posle par dana sa njim i covjek mi dade predracun (prije njega sam zvao jos dva majstora da urade procjenu i u principu je sve tu negdje sa cjenom..."u 5 deka" sto bi se reklo) sa svim stavkama navedenim + eventualni nepredvivjeni troskovi (npr. ako se posle lupanja plocica skonta de su i cjevi za mjenjanje). Kod mene je bilo upola manje radova nego kod staraca i na poslu pa je i cifra bila manja. Naravno predracun je ispostovan "u marku". Sto je najvaznije uradjeno je skoro pa u dogovoreno vreme. Kasnilo se 5 dana ali ne zbog crvenih slova vec stolarija nije bila gotova kada je obecano. On se stalno motao tu sa majstorima i pazio da nesto ne useru i vracao ih za svaku sitnicu koju bi ovi sfusarili. Dobio sam od njega nekoliko extra savjeta vezano za renoviranje i adaptaciju stana (naravno sve u 3Du ;)).
Na kraju kad sam sve sabrao covjek mi je ustedio vreme, novac i zivce, a ja sam omogucio nekom normalnom mladom covjeku da zivi od svog znanja. Nisam dao pare kretenu od "majstora" (cija je dnevnica veca od moje 5 puta, a imam minimum 4 puta vise skole od njega).

Vjerujem da ovakvih ljudi i agencija ima vise u gradu pa ako se odlucite na renoviranje stana nemojte da vam je tesko da odete do njih, popricate sa njima oko eventulanih ideja i zamolite ih za predracun ako nista barem da ih uporedite sa "majstorima".

Na kraju krajeva kad covjek stavi prst na celo i zamisli se sasvim je logicno da svoje (ne bas male) pare das nekom skolovanom (nek' je bio i najgori na faksu) nego nekom polupismenom "majstoru" koji je jedva zavrsio 8 razreda pogotovo ako su u pitanju iste pare (nerjetko i manje).

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 05:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Da ti se drug ne zove Dragan ?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 07:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ako mislimo na istog arhitektu Dragana sve preporuke i od mene :D. Covjek je munja, posten i zna znanje.

Takodje, preporuka svima koji idu u veca renoviranja da obavezno uzmu ucenog covjeka kao trece lice nezavisno od majstora i onda mirna Bosna. Platis tom covjeku ali se ne sikiras jesu li te majstori odrali i jesu li sfuserili.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 08:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
wizzy_bl je napisao:
Da ti se drug ne zove Dragan ?

:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Naravno,za naseg druga Dragana sve preporuke ...iako Vanja ne bi mogao nista zavrsiti bez ferdinanda :)

Dok sam se bavio nekretninama,naucio sam par stvari oko tog renoviranja(iako mi to nije struka) ...cinjenica jeste da se uvijek isplati naci firmu koja se tim bavi i sa njima dogovoriti tacno sta trazis i tacno koliko para to kosta...kad ti nesto pametujes,majstori ce te preveslati samo tako,nema tu morala i etike kod majstora....naplati ce ti 50-100% vise nego sto je njihova najniza cijena,jer zna da te vise nece vidjeti u zivotu ...a vidi da moze sad uzeti.

Kad tako saberes sve majsotre...ovaj ti uzme 100% ,ovaj ti uzeo 50% ,ovaj ti nije nista uzeo jer ti je drug(ali zato ce uraditi kad stigne) ...dodjes do neke cifre 50% u prosjeku da ti sve to pretplatis...i nemas pojma oko orgnazacije radova...

Ovdje uzmes covjeka koji sve to organizuje,tacno zna proces,kako je najbolje i najbrze to ide...ruke majstora sreze na najnizu cijenu (po kojoj ce oni raditi,jer znaju da im on donosi stalno posla i da od njega zavise) . ..na kraju on ugradi i sebe...al tebe kao konacnog kupca u najgorem slucaju izadje par procenata vise ...a nerijetko izadje i jeftinije.Neuporedivo manje boli glava,a svi zadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 09:19 
Jedino mi nije jasno kako se majstorima isplati losa reklama...

Zar nije bole da uradis sve kako treba pa da te dalje preporuce nego sfuseriti i kasnije nemati musterije...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 09:21 
Administrator
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
.cinjenica jeste da se uvijek isplati naci firmu koja se tim bavi i sa njima dogovoriti tacno sta trazis i tacno koliko para to kosta...kad ti nesto pametujes,majstori ce te preveslati samo tako,nema tu morala i etike kod majstora....naplati ce ti 50-100% vise nego sto je njihova najniza cijena,jer zna da te vise nece vidjeti u zivotu ...a vidi da moze sad uzeti.

Kad tako saberes sve majsotre...ovaj ti uzme 100% ,ovaj ti uzeo 50% ,ovaj ti nije nista uzeo jer ti je drug(ali zato ce uraditi kad stigne) ...dodjes do neke cifre 50% u prosjeku da ti sve to pretplatis...i nemas pojma oko orgnazacije radova...

Ovdje uzmes covjeka koji sve to organizuje,tacno zna proces,kako je najbolje i najbrze to ide...ruke majstora sreze na najnizu cijenu (po kojoj ce oni raditi,jer znaju da im on donosi stalno posla i da od njega zavise) . ..na kraju on ugradi i sebe...al tebe kao konacnog kupca u najgorem slucaju izadje par procenata vise ...a nerijetko izadje i jeftinije.Neuporedivo manje boli glava,a svi zadovoljni.
Nema to veze...Moj buraz je za sanaciju angažovao firmu, komšija angažovao firmu i nadzorni organ i preveslaše ih i jedne i druge. Em ih izašlo znatno skuplje nego što je predračun bio em ih sfušeriše gdje god su mogli. Ja angažovao dva zidara i dva pomoćna majstora, električara, vodoinstaletera i keramičara, sve odvojeno i niko nije fušerio, a skuplje je izašlo samo zato što prilikom sanacije kreneš jedno, a onda skontaš "kad već radim ovo gre'ota bi bilo ne uraditi i ono" i tako se nabirika dodatnih troškova. Kao i kod svakog posla moraš biti uključen u ono što radiš maksimalno. Jedina prednost angažovanja firme je to što ne moraš ganjati majstore ponaosob i ukomponovati njihove termine. Kao i u svakom poslu, zajebaće te ko može i ko stigne ako mu dozvoliš.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]