banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Ma gdje si to bio? U Libiji?
jebiga in crust we thrust 8)

Citiraj:
A na fotki izgledas kao gitarista Dischargea, samo bez natapirane kose, onaj Bones.

mozda ali ja sam ljepsi :D , na drugoj kulturi zvuka kad su bili prikazivani snimci domacih bendova su klinci mislili od video snimke antistatika mislili od mene da sam watie :lol:

Citiraj:
Ma najbitnije je da se oblaci svako kako se njemu svidja,sto se tice muskaraca.A sto se tice cura,ma cure manite se starki i martinki nema cure kojoj to fino stoji.

ja se uvijek obradujem kad vidim iste :D , ali se razocaram kad ih vidim poslje par godina :cry: ,

ajde sto stice oblacenja samo reci da tvojim hevicima fino stoje helanke :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
vijetnamka - 300 marona
martinke - 300 marona
starke - 200 marona
markirani duks - 100 marona
markirani kacket ili neka kapa - 50 marona

malo li je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 21:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
pilot babo je napisao:
vijetnamka - 300 marona
martinke - 300 marona
starke - 200 marona

malo li je...

jebi ga , nije lako biti punker danas ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 21:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Ma meni puca kurac sta ce reci neko kome ni glava ne stoji kako treba.

Rum :drinking:

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
A sto se tice cura,ma cure manite se starki i martinki nema cure kojoj to fino stoji.

Ne slušajte ga!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Zar je bitno sta nosis? Nije.. sve dok se ti u tome dobro osjecas.. medjutim, kad tebi postane neugodno, e onda je vrijeme da promenis svoj nacin oblacenja... ne u "punk", "rock", "sminkerski" (mrzim ove izraze :-? ) "stil oblacenja" ili slicno.. vec jednostavo kupis nesto sto ti se svidja i u cemu ces se dobro osjecati.. Nositi martinke.. starke.. itd je meni nista vise nego gust.. jer je to samo obicna obuca, koja se meni svojim izgledom svidja i zelim to da nosim, jer mi se definitivno dopada vise nego neke druge patike ili cipele (sa cveticima.. sljokicama.. itd..), dok pored toga nosim i neku obucu.. koju, hvala Bogu jos uvijek nisu povezali sa nekim muzickim pravcem.. a nositi dukseve i majice bendova koje volim mi je takodje samo gust i nista vise.. (iako smatram da osobe koje nose takve majice iz cistog osecaja: "ja sam metalac.. ja sam u crnom.. ja sam opasan.." nemaju sta da traze u svetu muzike.. jer ta odjeca nema nikakve veze sa muzikom koju slusas.. i slika benda na majici je samo slika i nista vise.. a na kraju krajeva.. ako slusas neki bend.. ne moraju to svi znati... jer taj bend slusas prvenstvenno ZBOG SEBE.. jer se TEBI svidja.. ako citava BL voli MAIDEN.. ne moras i ti kupiti njihovu majicu.. jer svi nose iiste? hm..) Zasto? Zato sto te bendove volim, a trenutno mi je muzika jedan od vaznijih faktora u zivotu.. (da.. to je zato sto sam mlada..? ne mora biti.. nije bitno kolliko godina imas.. i ne odlikuje muzika samo mlade ljude...)
Medjutim.. ja sam cula da postoji i normalna odjeca? Hmm.. Kako to izgleda.. obicna majica (bez natpisa nekog benda, njihove slike.. i sl), obicne hlace (bez rupa, ne iskljucivo crne, normlanog kroja.. ne presuke ni presiroke.. ), obicne patike.. sportkse.. BIJELE? Dakle, ne moraju biti crne.. iako to nista ne znaci, jer je i crna samo "boja".. Ali.. cim je crno, jeli.. svrstava se u "metalski look"? Iskreno.. nemam sta vise da napisem na ovoj temi.. sem da oblacis sta TI ZELIS a ne sta ti se namece.. ili da nesto oblacis jer je tvoje drustvo u tom "fazonu"? :-? Ili da se tako oblacis jer zelis da budes nesto sto nisi? Sve je to obicno sr**e...

p.s. ima puno vaznijih stvari u zivotu od toga sta oblacis.. i sta ce drugi ljudi pomisliti ako jedan dan obuces martinke i sve crno, a drugi bijele patike i odjecu u nekoj drugoj boji.. Ako volis oboje, to je tvoja stvar, ne njihova.. dakle.. gledaj sebe..

..imam osecaj da sam se negde zahebala pri kucanju.. ali nadam se da je vecina shvatila sta sam htjela reci.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zipp je napisao:
pilot babo je napisao:
vijetnamka - 300 marona
martinke - 300 marona
starke - 200 marona

malo li je...

jebi ga , nije lako biti punker danas ...

1. cijene gore nisu tacne gdje to martinke kostaju 300km (mozda oko 240km)starke 200 k (ovo stvarno ne znam gdje si iskopao )za duks ne znam za kacekt imas da 50 km kod zuleta ali isti imas u shimanu za 30 ili u preko puta parka (novog ) za nekih 15/20 km
svejedno gore navedeno nose "pankeri/ke" a ne pankeri/ke
nego najednostvniju po mogucnosti nebrendiranu robu , ako nema nebrendirae onda najjeftiniju po mogucnosti crnu 8) (zivjela pijaca i second hand trgovine )
na koju ce nakaciti neki svoj dodatak prisivac , spajk ,lance ili sta vec voli mislim nema pravila ili najbolje ako vec zna sam/a ce si sve sasitiili
uraditi jer pank i je d.i.y.odnosno bojkotovanje korporacija kao i borba protiv kapitalizma uopste stoga ako se smatrateisima nemojte biti eksponati navedenih marki :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
moram se sloziti sa grozniumom

CJENOVNIK DIBIDUS NETACAN
momak bas voli preuvelicavanje

juce sam bila u urban sopu i tacne cjene su
vjetnamka 220 km bez uloska sa uloskom 260
cizme martins 205
duks 70
za kacket doista neznam ali vjerujem da nije preko 20
starke 70-na snizenju 45 :D
da budes panker i da slusas pank nisu ti potrebne pare u opste .../....... :wink:

groznijum bas kao sto sam i napisala burek i jogurt MOZE -MOZE I SIRNICA
rum ne moze -FUJ

kreativnost je uvjek za pohvalu
:D

Poslednji put menjao narcisa_zumbulic dana 04 Dec 2006, 00:03, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
pilot babo je napisao:
vijetnamka - 300 marona
martinke - 300 marona
starke - 200 marona

malo li je...

vise ne mozes ni izgledati kao propalica bez 1000 maraka :-?

GUCCI shirt (na cirilici) - 12km
CIPELE OD BL POSKOKA - do 15km
SVILA CELINAC potkosulja - 3 za 10km
SRBACKI ves - zavisi koliko ti je dupe al' nije skupo

natera da se zamislis...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2006, 23:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
da budes panker i da slusas pank nisu ti potrebne pare u opste .../.......

poenta je utome da ako vec ne mozes ili ne znas sve uradti da prodjes sto jeftinije , a vjeruj da bolje izgleda nesto sto sam/a skrpis i uradis jer ces to uraditi na sebi svojstven nacin , nego ono sto kupe jos 300 njih uniformisanih eksponata koji su maltene bezumni klonovi jedni drugih i nista nemaju licno na robi , a ni trunku kreativnosti stoga platno , spajkove , ziherice , prisivace iglu i konac u u ruke i udri :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Pam’la, Pam’la ;)

Zavisi kako gledas na sve to... Meni isto idu na k klinci koji slice kao jaje jajetu, ali ne toliko zbog samo oblacenja, vec zbog njihovog nerazmisljanja, to jest zelje da se uklope i postanu dio neke ekipe preko izgleda, a ne stavova. Mada, uniformisanost ne mora nuzno da znaci nesto lose, clanovi CRASS-a cu se na pozornici istovjetno oblacili, time isticuci da su u tom bendu/kolektivu svi JEDNAKI. Iz tog ugla, uniformisanost takodje moze znaciti odbacivanje “posebnosti” zbog stila oblacenja, to jest, zanemarivanje jos jednog aspekta materijalisticke indoktrinacije.
Licno, uvijek trazim odjecu koja je sto jednostavnija, BEZ BRENDA, neupadljivih boja, jednostavno, da se ne istice ni po cemu. I da je sto isplativija. (one patike sam dobio za rodjendan prije 2 god :p )

Majice su vec druga prica. Licno, radije bih porucio preko neta majicu/duks benda koji stvarno volim i time ga pomogao,(isitna, skoro sam tek to shvatio) nego za iste pare ovde kupio ovde original majicu, ili neki duks, a vidim da su i na pijaci duksevi po 50+ KM. Isto te finansijski izadje, pomognes bend, i dobijes kvalitetan komad odjece koji ti se svidja za razumne novce, sto je ovde tesko naci, pogotovo za one koji nisu spremni istociti trocifrene sume za majice i dukseve.

A direktan odgovor na pitanja:

“dakle, ako furate neki odredjen "fazon" koliko vam je bitno da oblacenjem (standardno-uniformisanim) svijetu to pokazete?”

Ovo moze biti dobro, jer na taj nacin lakse identifikujes osobu slicnih afiniteta, i ona tebe. Ovakvo oblacenje vrlo cesto moze biti povod prvog koraka ka upoznavanju takve osobe. U sustini, “svijet” te ne zanima, vec osobe koje razmisljaju slicno kao ti, i u stvari zelis pokazati njima, da ste na slicnim talasnim duzinama. Tako barem ja to vidim. Nesto kao dizanje zastave.

“sta mislite o ljudima kojima je to jako bitno?”

Jel’ sad trebam reci da su glupi kompleksasi i slicno? Samo mislim da to trebaju uzimati opustenije, a ne da pertlaju 15 minuta cizme od 20 kopci, samo da bi izgledali “pankerskije”. Zivot treba ciniti jednostavnijim i ugodnijim.

“licno moje misljenje je (eto da prva odgovorim na temu ) da to treba "prerasti", tako nekako.... ”

Hmf... eto, ja nikad necu nositi DG majce i cipelice svecane, niti kravatu. Ne vidim da bih, noseci takvu odjecu/obucu bio “odrasliji”, iliti “prerastao” djecje fazone. Mislim da mnogo vise treba obratiti paznju na snobizam (suncane naocale od 200 eura, “original” pulover sa krokodilcicem od 200-300 KM...) i borbu protiv istog, nego na klince u potrazi za identitetom. Kupovina i nosenje odjece/obuce ima itekako politicku i eticku dimenziju, samo skoro niko ne obraca paznju na to.

NP Baja Mali Knindza -Poker Aparat

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 01:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Frieda je napisao:
Previse se bavimo tim stvarima.

Agreed. :wink:

Nego, interesuje me kakve bi bile reakcije kada bi neko kupio majicu sa ovakom slikom, eto, cisto da iskaze svoje muzicko opredjeljenje i svoje stavove. Zasto to bi to vjerovatno bilo "cudno" svima, kada smo svi za slobodu izrazavanja? Too clasic, a? Cudno? Nesto drugo? Ili, kada bismo svi poceli nositi majice izvodjaca koje slusamo? Da li bi se i sami pogubili u moru neautenticnosti? Na sta bi to sve licilo? Neka dublja slika svega ovoga ili pak ne? Neka potreba za iskazivanjem na najlaksi moguci nacin? Neko svoje opravdanje? Uklapanje u sredinu? Idvidualnost? Neindividualnost? Odskakanje? Pracenje vecine? Potreba da budemo neko? Ili pak, nesto slozeno da bismo mogli to iskazati u par rijeci? Small thing, but still too complex for our simple brains? Ili pak, puka jednostavnost nicega? :oops:
Slika

Thank you for your time. :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
meni je jako kad neko kaze kako je obukao majicu maidena da bi se izdvojio od uniformisane mase, a onda ode na svirku na kojoj jos sto ljudi ima istu ili slicnu majicu. naravno crnu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
monstrume =D> za post. uštedeo si mi puno kucanja :D

monstrum je napisao:
Licno, radije bih porucio preko neta majicu/duks benda koji stvarno volim i time ga pomogao,(isitna, skoro sam tek to shvatio) nego za iste pare ovde kupio ovde original majicu, ili neki duks, a vidim da su i na pijaci duksevi po 50+ KM. Isto te finansijski izadje, pomognes bend, i dobijes kvalitetan komad odjece koji ti se svidja za razumne novce, sto je ovde tesko naci, pogotovo za one koji nisu spremni istociti trocifrene sume za majice i dukseve.

takođe.

monstrum je napisao:
Ovo moze biti dobro, jer na taj nacin lakse identifikujes osobu slicnih afiniteta, i ona tebe. Ovakvo oblacenje vrlo cesto moze biti povod prvog koraka ka upoznavanju takve osobe. U sustini, “svijet” te ne zanima, vec osobe koje razmisljaju slicno kao ti, i u stvari zelis pokazati njima, da ste na slicnim talasnim duzinama. Tako barem ja to vidim. Nesto kao dizanje zastave.

apsolutno se slažem. još bih dodao da među njima ima ljudi sa manjkom samopouzdanja, ili im je teško da se izraze na druge načine, što im nikako ne treba uzeti za zlo.

monstrum je napisao:
Meni isto idu na k klinci koji slice kao jaje jajetu, ali ne toliko zbog samo oblacenja, vec zbog njihovog nerazmisljanja, to jest zelje da se uklope i postanu dio neke ekipe preko izgleda, a ne stavova.

e upravo zato sam prestao nositi te crne majice. jednostavno su izgubile smisao. gomila balave dece prolazi kraj mene i nose istu majicu poput mene. ne nerviram se ja uopšte na njih zbog toga. ali mene bude sramota. baš me nateraju da prerastem to. sad imam drugu vrstu averzije. prema starijim likovima koji još uvek furaju te fazone. ne sudim ja ljude po izgledu ili načinu oblačenja. mogu oni biti super osobe. verovatno i jesu. ali opet mi to podsvesno nešto govori o njihovoj zrelosti. jer kako njih ne smeta to?

monstrum je napisao:
Jel’ sad trebam reci da su glupi kompleksasi i slicno? Samo mislim da to trebaju uzimati opustenije, a ne da pertlaju 15 minuta cizme od 20 kopci, samo da bi izgledali “pankerskije”. Zivot treba ciniti jednostavnijim i ugodnijim.

mene martinke nikad nisu privlačile. jednostavno previše ljudi ih je nosilo i nisam hteo da budem još jedan klon. a tek kad sam nedavno video koliko vremena treba da se to obuje... :roll: moj stav je da je 99,9% ljudi kupilo martinke samo zato što su videli od drugih, što je to obuća alternativaca, što su in, što su kul, i meni je to strašno pozerski.

monstrum je napisao:
Mislim da mnogo vise treba obratiti paznju na snobizam (suncane naocale od 200 eura, “original” pulover sa krokodilcicem od 200-300 KM...) i borbu protiv istog, nego na klince u potrazi za identitetom. Kupovina i nosenje odjece/obuce ima itekako politicku i eticku dimenziju, samo skoro niko ne obraca paznju na to.

=D> imaš pivo od mene :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
nerevar je napisao:
monstrume =D> za post. uštedeo si mi puno kucanja :D

monstrum je napisao:
bla bla bla.

bla bla bla

Eo da i ja potpisem, ne da mi se kuckat vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 19:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2005, 13:06
naya alkos :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
iz neke price sa odredjenim ljudima koji su u tim vodama shvatio sam da su cijene markirane odjece otprilike u tom rasponu. u kupovinu garderobe nikad ni ne idem, jer nacinu oblacenja nikad nisam pridavao preveliku paznju. naravno, kada idem na posao, odredjene sastanke i razgovore, tada ipak obucem nesto prikladnije. slazem se da nacin oblacenja ne govori nista o muzici koju slusamo. druga je stvar kad neko to istice na sve moguce nacine - lancima, katancima, bodljama, obrnutim krstovima, pentagramima, martinkama sa bijelim pertlama, majicama sa nazivima bendova itd...

i da, mislim da bi ovo trebalo prebaciti na "lifestyle"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 22:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
FLASH je napisao:
Frieda je napisao:
Previse se bavimo tim stvarima.

Agreed. :wink:

Nego, interesuje me kakve bi bile reakcije kada bi neko kupio majicu sa ovakom slikom, eto, cisto da iskaze svoje muzicko opredjeljenje i svoje stavove. Zasto to bi to vjerovatno bilo "cudno" svima, kada smo svi za slobodu izrazavanja? Too clasic, a? Cudno? Nesto drugo? Ili, kada bismo svi poceli nositi majice izvodjaca koje slusamo? Da li bi se i sami pogubili u moru neautenticnosti? Na sta bi to sve licilo? Neka dublja slika svega ovoga ili pak ne? Neka potreba za iskazivanjem na najlaksi moguci nacin? Neko svoje opravdanje? Uklapanje u sredinu? Idvidualnost? Neindividualnost? Odskakanje? Pracenje vecine? Potreba da budemo neko? Ili pak, nesto slozeno da bismo mogli to iskazati u par rijeci? Small thing, but still too complex for our simple brains? Ili pak, puka jednostavnost nicega? :oops:
Slika

Thank you for your time. :fadein:

Takve majice niko ne bi ni kupovao. A i da je neko kupi i obuce, ostali vjerovatno ne bi ni primijetili sta ovaj nosi. A on, da bi bio u fazonu, morao bi da nosi i periku sa "sarmicama" i trorogi sesir, redengot do ispod guzice sa razrezom, caksire do koljena i bijele hulahopke. E, tada bi to bilo malo cudno i pojavile bi se odgovarajuce reakcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
nerevar je napisao:
sad imam drugu vrstu averzije. prema starijim likovima koji još uvek furaju te fazone. ne sudim ja ljude po izgledu ili načinu oblačenja. mogu oni biti super osobe. verovatno i jesu. ali opet mi to podsvesno nešto govori o njihovoj zrelosti. jer kako njih ne smeta to?

ja volim da nosim majice sa bendovima. ali obično one koje niko nema. i ne znam zašto bi meni to smetalo, i zašto bih ja dođavola bio nezreo, ako nosim majicu benda koji mi se dopada. a nije mejdn. kao što neko reče, monstrum, čini mi se, podržavam bend. ja odem na neko mjesto gdje niko veze sa tim (muzikom) nema, i profuram takvu majicu. tipa na posao. to je jedan od načina. drugi je šetati te majice tamo gdje ljudi to mogu da prepoznaju. ako tebi to smeta, to je tvoj problem. to što ljudi iole stariji ovde ne nose majice sa bendovima, ne znači da ih nigdje ne nose i da su, ako ih nose, nezreli. znači da, bar u mom slučaju, jednostavno vole to. muziku, bendove i sve što ide uz to. na kraju krajeva, meni je majica suvenir, dok se ne raspadne a i onda. na kojem god da sam koncertu bio, uzeo sam majicu.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 20:59
Izgled dosta vara, i uvijek ce. Licno volim Rap, Hip Hop, ali ako mi tekstovi imaju smisla. Vecina danasnjih klinaca se furaju na tako neku nosnu i ponasanje, a siguran sam da vecina pojma nema sta slusa. Imao sam dosta diskusija s klincima, ali sve se zavrsavalo kad sam ih pitao o njihovom znanju engleskog. 'Ja volim Eminema (a pojma nemam o cemu taj brblja :D :D )
Evo aj recite kad nosim ovu majicu, kako sam odredjen :D :D :D

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]