Pam’la, Pam’la
Zavisi kako gledas na sve to... Meni isto idu na k klinci koji slice kao jaje jajetu, ali ne toliko zbog samo oblacenja, vec zbog njihovog nerazmisljanja, to jest zelje da se uklope i postanu dio neke ekipe preko izgleda, a ne stavova. Mada, uniformisanost ne mora nuzno da znaci nesto lose, clanovi CRASS-a cu se na pozornici istovjetno oblacili, time isticuci da su u tom bendu/kolektivu svi JEDNAKI. Iz tog ugla, uniformisanost takodje moze znaciti odbacivanje “posebnosti” zbog stila oblacenja, to jest, zanemarivanje jos jednog aspekta materijalisticke indoktrinacije.
Licno, uvijek trazim odjecu koja je sto jednostavnija, BEZ BRENDA, neupadljivih boja, jednostavno, da se ne istice ni po cemu. I da je sto isplativija. (one patike sam dobio za rodjendan prije 2 god

)
Majice su vec druga prica. Licno, radije bih porucio preko neta majicu/duks benda koji stvarno volim i time ga pomogao,(isitna, skoro sam tek to shvatio) nego za iste pare ovde kupio ovde original majicu, ili neki duks, a vidim da su i na pijaci duksevi po 50+ KM. Isto te finansijski izadje, pomognes bend, i dobijes kvalitetan komad odjece koji ti se svidja za razumne novce, sto je ovde tesko naci, pogotovo za one koji nisu spremni istociti trocifrene sume za majice i dukseve.
A direktan odgovor na pitanja:
“dakle, ako furate neki odredjen "fazon" koliko vam je bitno da oblacenjem (standardno-uniformisanim) svijetu to pokazete?”
Ovo moze biti dobro, jer na taj nacin lakse identifikujes osobu slicnih afiniteta, i ona tebe. Ovakvo oblacenje vrlo cesto moze biti povod prvog koraka ka upoznavanju takve osobe. U sustini, “svijet” te ne zanima, vec osobe koje razmisljaju slicno kao ti, i u stvari zelis pokazati njima, da ste na slicnim talasnim duzinama. Tako barem ja to vidim. Nesto kao dizanje zastave.
“sta mislite o ljudima kojima je to jako bitno?”
Jel’ sad trebam reci da su glupi kompleksasi i slicno? Samo mislim da to trebaju uzimati opustenije, a ne da pertlaju 15 minuta cizme od 20 kopci, samo da bi izgledali “pankerskije”. Zivot treba ciniti jednostavnijim i ugodnijim.
“licno moje misljenje je (eto da prva odgovorim na temu ) da to treba "prerasti", tako nekako.... ”
Hmf... eto, ja nikad necu nositi DG majce i cipelice svecane, niti kravatu. Ne vidim da bih, noseci takvu odjecu/obucu bio “odrasliji”, iliti “prerastao” djecje fazone. Mislim da mnogo vise treba obratiti paznju na snobizam (suncane naocale od 200 eura, “original” pulover sa krokodilcicem od 200-300 KM...) i borbu protiv istog, nego na klince u potrazi za identitetom. Kupovina i nosenje odjece/obuce ima itekako politicku i eticku dimenziju, samo skoro niko ne obraca paznju na to.
NP Baja Mali Knindza -Poker Aparat