banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2012, 14:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
osim sto planirate, radi li ko sta? evo da razbijem malo temu o Borbenim Avionima.. pokrenuo sam remont svog Academy F-16 C/J 1/72. Odlicna maketa, puno detalja ali sam je radio sa jako malo iskustva i u principu.. upropastio je! NO, malo hemije skidanja boje.. nabavio dobre oznake Slika
za sad sam obnovio cockpit:

Slika ovaj dio ispred HUD-a malo samogradnje... maleno majku mu.. 1/72!

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2012, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Raja izasao je novi broj Borbenih aviona F-117

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2012, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
izasao je prije 10 dana.evo i ovdje da vas pitam.moze li mi ko rastumaciti zadnju recenicu kod "knjizice" sto dodje uz model?
btw...model je odlican,vrijedi svake pare.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
prosvrljao i ja malo po gradu danas i kupio seb oba broja.....vidim u centru ih ima na svakom kiosku....veoma sam zadovoljan kvalitetom s obzirom na cenu :D

sto se tice f 117 i broja oborenih i ja mislim da ih je bilo vise..jer ne bi ga ameri tako brzo povukli iz upotrebe...ali opet cinjenica je da za samo 1 postoje zvanicni dokazi...prava istina ce znat tek onda kad ameri skinu zabranu sa pov ..informacija za jedno 20-50 god...kako je to kod njih vec zakonski odredjeno kolko ja znam

a za rusku verziju price sam i ja cuo....ali je malo nevjerovatna...i zasto bi o tome cutao neko od pilota 29-ke koji je oborio stelt ili vise njih...ja mislim da je tako bilo da ipak ne bi

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 08:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

bijah u sarajevu i pored kioska gdje nam je kombi stao.. tik, eto ti ga magazin za maketom! ali nisam kupio.. ljudi, radite li vi sta? nikako vise one F-5 koji sam cekao da vidim.. ja evo na 70% sa IADF F-16.. bice lijep! vidjecete! :)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Časopis o maketarstvu:
http://www.ipmssrbija.com/wp-content/uploads/2012/11/MAKETAR-PLUS-01.pdf
Uglavnom vazduhoplovno maketarstvo, ali ima i nešto vozila

Btw, ja konačno završio restauraciju onog MiG-21, ne stignem fotografisati... biće slike čim budem imao vremena.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Konačno završena restauracija dvadeset kečine... Recimo da je 99% gotovo, ostaje još da se uradi wash na komandnim površinama i da se tu i tamo popravi boja, ali trenutno nisam raspoložen za to. Radim ovu restauraciju od proljetos, išlo je užasno sporo jer slabo nalazim vremena za maketarenje i ko zna kad ću započeti naredni projekat.
Dekali su Balkan models (rondele i zastave) i Lift Here (brojevi), stensila nažalost nema jer sam ih ispucao kad sam prvi put radio ovu maketu... NMF boja je rađena tehnikom četkarenja/poliranja s MM metalajzerima. Iako ljudi hvale tu tehniku kao najbolju NMF tehniku koja postoji, ja nisam ni nezadovoljan i prezadovoljan, u svakom slučaju je mnogo, mnogo bolje nego što je bilo prvo farbanje, ali sam nekako očekivao da će biti još bolje.

Slika
Slika
Slika

Još slika:
Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

odlicno izgleda bas mi se svidja...uspjela restauracija ....wash obavezno :D ali nije neophodno i ovako dobro izgleda....
jedino sto meni se cini bi trebalo da vanjska boja izduva bude drugacija tj.ono braon preplanula ali ne pretjerano

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala :) Wash na svim panelima nije potreban, jer se kod ovakvog farbanja linije jako ističu same od sebe, pa mislim da bi wash izgledao pretjerano - jedino bih, ko što rekoh, naglasio komandne površine (to sam htio da uradim tušem ali sam skontao da više nemam tuša, pa kad ga nabavim biće i to)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 18:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Svaka cast nema dalje restauracija je uspijela kao sto kaze kolega neno gore samo meni sto upada u oci i kvari krajnji rezultat je dekal na repu zastava nekako nije bas legla.Sory to mi je zapalo za oko, a za ostalo sta reci kamo puste srece da mene krene tako sa ovim letijelicama lol
Neno izvini zbog F-5 nikako da stignem slike okaciti ali iskreno nema se tu sta vidjeti jbg al obecavam cim uhvatim vremena kacim.Ne ocekuj bas nesto puno jbg

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma da, ta zastava je problem uvijek kad se radi SFRJ MiG-21... i prošli put sam imao taj problem, a i ostali koji rade SFRJ dvaest kec imaju isti problem - to je zbog toga što donji dio zastave prelazi preko ispupčenja na vertikalcu i zbog toga zastava na tom dijelu bude malo navučena prema gore. Pokušaću to da zafarbam, ionako treba popraviti boju na još par mjesta.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 23:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aha ma i ja sam imao problem manji takav slican a Agrsoru na repu je veliki dekal i onda nije bas dobro centriran pa mi se malo izguzvao ma u ostalom vidjece te, a tebi svaka cas ovaj mig inace meni je number one sto se tice letijelica a Mi -8 helikoptera.Kontam taj mig kupiti al ne znam koji je najbolji za nasu ili cro varijantu?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Srbija i Hrvatska trenutno u naoružanju imaju MiG-21bis, a za taj je najbolja maketa u 1/72 Zvezda: http://www.internetmodeler.com/2007/february/first-looks/zvezda_mig.php
Što se tiče starijih verzija u 1/72, Zvezda je radila dobar PMF, a Revell ovaj F-13, ali obe makete su van proizvodnje. Za ostalo ne znam... mislim da sam vidio da Eduard ima jako dobru ponudu nekoliko verzija u 1/144 i 1/48

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

izasao i broj 3 za one koji vec neznaju 8)

polako se slaze zbirka...nadam se samo da cijena nece otic preko 11KM... konacno 1:72 :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znaci pazario si dva propelerca haj odradi jednog onako kako ti samo znas.
E evo slika kao sto sam obecao F-5 ce nista posebno kao sto sam rekao jbg
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2012, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nek si ga završio, kamuflaža je odlično ispala! Inače mi je dvosjed F-5 uvijek bio ljepši od jednosjeda :) Možda još malo prljanja? Kakvo mu je to naoružanje ispod krila... gun pods?
Što se tiče dekala na repu, ta mjesta ispod kojih je ostalo vazduha možeš izbušiti tankom iglom i nabaciti tečnost za dekale (solvent) pa će se spustiti.

Citiraj:
izasao i broj 3 za one koji vec neznaju 8)
polako se slaze zbirka...nadam se samo da cijena nece otic preko 11KM... konacno 1:72

Ovaj Hurricane je stvarno dobar, iznenađen sam pozitivno. Čuo sam da on i Hellcat spadaju među najbolje odrađene modele u seriji. I da, to što kažeš, konačno 1/72, samo da ne bude k'o u Srbiji gdje već pola godine nije izašlo ništa u 1/72.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Nov 2010, 21:24
Figurice Revell, Italeri, ESCI, HaT, Waterloo1815, Airfix:

viewtopic.php?f=45&t=62042

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 13:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
da, sljedeće sedmice nas očekuje FOKER DRI
a onda GRUMMEN f6f HELLCAT

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pa mustang :D .....to je ono poznato za sad....neznam dal ko zna kakav je posle raspored

darijane kao sto warrior rece malo prljanja i 5-tica ko bombona :evil3:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2012, 00:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ej, F-5 je fantasticno ofarban! znaci boje i kamuflaza.. perverzija! kako sam vidio, mislim da su paneli u pozitivu, a?? stetaaaaaaaaa!!! tako da te ne pitam za weathering, MADA, mogu se paneli malo naglasiti, narocito odozdo.. a prljanje, ne mora svaki da bude prljav! ipak... to je maketa!!! :) F-% fantastican!!!

evo i ja sam svoju restauraciju F-16 izraelca, priveo kraju ali nikako da stavim tacku na njega! trebalo bi za koji dan i fotke da osvanu! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]