banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 02:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2012, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Odlična 29-ka, sve mi se sviđa, bravo :) nemam ništa da dodam niti da kritikujem, sve je na svom mjestu!

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
odlicna 29-ka ...odlican wash i farbanje....nemam zamjerki ni jednu vec samo reci hvale..svaka cast
reci mi jesi li lijepio dekal il farbao ram stakla u zuto jer super ravan :D ...ako si farbao alal vera

ps...u stvari imam jednu...a gdje je slika usisnika tj.slika odozdo... to fali a to nema :lol: ....daj za mene a znas i zasto trazim

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 10:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Nema šta, migonja je ekstra odrađen! Nema zamjerki, Neno je već profi maketar, tako da sam sa uživanjem pregledao slike. Meni bi bio zanimljiviji da je u bojama ex yu, ili SRJ, Srbije, mada znam da je do dekala teško doći u toj razmjeri. Ja da sam je radio, ja bih odštampao rondele i zastave na tanki samoljepljivi papr i poslje kad se pređe prontom i ostalom šminkom ne bi se ni vidjelo da nije pravi dekal. Ali to je samo moje skromno mišljenje, i ovako super izgleda.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 15:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Sta reci kakvu poslugu porati hahaha.KAPA DOLE MA NECU JA POSTAVLJATI SVOGA AGRESORA BEZZE MI.Postavicu al nemam ovde fotoaparata mogu ga slikati telefonom ako zeli te da vidi te.Neno majstor si za ptice nema sta

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
:) ej drugari hvala na komentarima! :)

@FBY, znam na sta mislis.. nema problema! danas ne stigoh slikati nista mislim da cu sutra uspjeti! nocas radim nesto... kako to cudno zvuci (sve je legalno) ahahahahahah!!! :D pa cu sutra kad ustanem! ;) I da, onaj zuckasti ram stakla sam farbao! nije dekal! ;) i ja sam zadovoljan kako mi je to ispalo!

@Toper, trazio sam YU oznake! nadjem na netu, neki britanac radio jugoslovenski i svidio mi se strasno! kad ono medjutim, nije imao dekale za 1/48! ni srpske ni YU! zato se odlucih za ove iracke..

@Zli, samo pucaj! Rad sam odgovarati! :)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
odlicna 29-ka ...odlican wash i farbanje....nemam zamjerki ni jednu vec samo reci hvale..svaka cast
reci mi jesi li lijepio dekal il farbao ram stakla u zuto jer super ravan :D ...ako si farbao alal vera

ps...u stvari imam jednu...a gdje je slika usisnika tj.slika odozdo... to fali a to nema :lol: ....daj za mene a znas i zasto trazim

ma imaaaaa.. evo je! :D okacio sam nesto fotki i na Maketarski kutak! ;)..

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 16:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma to to se trazi....sta da ti kazem sto se tice makete....nego alal vera odlicna je :notworthy: :notworthy: :notworthy:

e sad izgleda da sam ja ipak u pravu sto se tice razmaka izmedju dva usisnika tj, da su dati predaleko...odnosno na pravom avionu vratanca prednjeg tocka nalijezu na usisnike a ovdje je taj razmak poprilican...odnosno kad bi usisnici lezali uz njih dobili bi pravi polozaj...e sad prepravka te akademijeve konturne greske bi bila ozbiljna hirurgija...

uglavnom hvala ti na slici i sto si mi pomogao da poblize upoznam i konturno akademca odozdo jer je jako malo ovakvih slika na netu

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 07:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

aaaa... onda u proslom postu ja nisam razumio najbolje na sta si konkretno mislio! ali isto tako, sami usisnici su, fabricki, dosta izboceni vani i bukvalno cosak usisnika skoro pa viri van trupa aviona! pa sam moao malo da ih povucem unutra! ali jos jedna velika mana na ovoj maketi, a slabo ko primjecuje je ovaj prsten prije metaliziranog dijela izduvnika! znaci kao urezani "pred prsten" izduvnika! to u stvari ne postoji ni na jednoj 29ki! bar koje sam ja pogledao a pogledao sam ih masala! :D pokusavao sam da osmislim kako bi to reijesio, medjutim.. nema sanse! dijelovi izduvnika su uzi nego sam taj prsten a kamo li ostatak poklopca motora! ali ok je! i meni se svidja kako je ispalo kad sad ovako pogledam!

i ocekivao sam koju gravuru vise na raketama ali slabo! mada.. nije lose ispalo! ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mislio sam da si me skontao i ranije ali dobro....maketa ima svojih gresaka,stari je to kalup...ali je jedina koja valja u 48-ci dok se neko ne sjeti izbaciti novi kalup(jedva cekam :D )
kad joj vec trazimo dlaku u jajetu mislim i da su poklopci glavnih stajnih nogu pogresani tj prekratki su pa ne leze do dna usisnika kako bi trebalo vec do pola

svakako sve ovo nema veze i ne umanjuje tvoj rad nimalo jer si stvarno izvukao maksimum iz nje :headbang:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
E ko sto sam i obecao, kad sam se malo sabrao, da malo komentarisemo ovog irackog MIG 29 8)
Ono sto mi kvalitetom strasno bode oci je "mekan prelaz" na kamuflazi i cesti ali odlicno odradjeni "curci".
Ljudi nisam od juce u ovome ali ovako lep prelaz ili si dobio hrabro radeci iz ruke sa jako kvalitetno razredjenom bojom,
ili imas jezivu samokontrolu da ne priblizavas AB ni jednog sekunda. Pretpostavljam Revell ove boje? Iako otprilike naslucujem odgovor,
molim te da ovo detaljno opises ako nista drugo zbog svih onih koji vole ovu temu a bez veze se stide da ista postuju. A i forum tome sluzi da razmenimo iskustva :evil3:
Curke definitivno ne mogu da provalim cime radis, mozda obicnim tusem, ali ne mogu da se zakunem. Sve u svemu vidim da u tebi ima potencijala za brljanje po okopu :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo jedan savet imam za tebe a odnosi se na bojenje izduvnika. U sustini isti fazon se koristi i kod oklopa kod onih okacenih gusenica po telu tenka. Takve stvari moras da radis sa 3 a ne sa 2 nijanse i sa nepravilnim paternom ponavljanja jer ovako ti zalepi oci ali posle 2 sekunde uvidis "prevaru". Na primer 1-2-2-1-3, umesto 1-1. Uffffffff nisam siguran da si me shvatio, ali se nadam da jesi :-?
Uzgred, posle silnih sranja u mom zivotu, cisto da se prijavim da je Stuart ponovo u radu i ocekujte ubrzo slike!
E pa vidimo se drustvo, niste me se otarasili!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2012, 18:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ello! pozdrav drugari i kolege! bil onekog poslica zadnih par dana, pa se malo i odmaralo! i na forum sam u trenutku i zaboravio!

ovako glede farbanja, sve je radjeno rucno! bez kamuflaznih pomagala! malo sam vise razredjivao boju da bi imao blazi prelaz a i moze se mirnije rukom raditi! i tipicno ono skolski, lagani prelazi s kraja na kraj! kad je rijec o krivudanju, po malo dodajem "sprickanjem" gdje treba! naravno, to je jako rizicno jer se greska ne oprasta! :) tako da ... svaki potez je isplaniran! i da.. za kamuflazu sam koristio Tamiya dark sea grey XF-54 sa malo bijele i Revell mislim da je bila mjesavina matt 47 i 39! za radarsku kapu i vrhove vertikalaca Revell 69 (ovo zadnje sam trebao malo da posvijetlim)
cruke.. ovako, curke radim obicnom uljanom temperom! proizvodjac iz Slovenije! :) malo je nezgodan za rad! isto tako, kad ga naneses prilicno je tesko kontrolisati! tako da jednom kad ga naneses... to je to! ali daje jalo lijep efekat! jbg.. ja se izgleda previse igram s tim radovima, pretezno sve metode kojima greska nije dozvoljena! :)

a glede izduvnika.. znam o cemu govoris, ali gusjenice su jedno a ovo je drugo! naime.. koristio sam se konkretnim referencama! naidjem na jednu fotku irackog Mig-29, devastiranog... evo i fotka pa ce ti biti jasnije! :)
[img]ello! pozdrav drugari i kolege! bil onekog poslica zadnih par dana, pa se malo i odmaralo! i na forum sam u trenutku i zaboravio!

ovako glede farbanja, sve je radjeno rucno! bez kamuflaznih pomagala! malo sam vise razredjivao boju da bi imao blazi prelaz a i moze se mirnije rukom raditi! i tipicno ono skolski, lagani prelazi s kraja na kraj! kad je rijec o krivudanju, po malo dodajem "sprickanjem" gdje treba! naravno, to je jako rizicno jer se greska ne oprasta! :) tako da ... svaki potez je isplaniran! i da.. za kamuflazu sam koristio Tamiya dark sea grey XF-54 sa malo bijele i Revell mislim da je bila mjesavina matt 47 i 39! za radarsku kapu i vrhove vertikalaca Revell 69 (ovo zadnje sam trebao malo da posvijetlim)
cruke.. ovako, curke radim obicnom uljanom temperom! proizvodjac iz Slovenije! :) malo je nezgodan za rad! isto tako, kad ga naneses prilicno je tesko kontrolisati! tako da jednom kad ga naneses... to je to! ali daje jalo lijep efekat! jbg.. ja se izgleda previse igram s tim radovima, pretezno sve metode kojima greska nije dozvoljena! :)

a glede izduvnika.. znam o cemu govoris, ali gusjenice su jedno a ovo je drugo! naime.. koristio sam se konkretnim referencama! naidjem na jednu fotku irackog Mig-29, devastiranog... evo i fotka pa ce ti biti jasnije! :)
Slika
Slika

mislim da se vidi sta sam htio postici! :) a ovako, jos se juce i jutros nesto radilo na ovoj 29-ci... pa cu da postavim i fotkice! mislio sam sacekati da zavrsim i komplet dioramicu, ali treba za to vremena! a ovo mi je fino ispalo pa, sto da ne podijelim! :)
nadam se da sam zadovoljio dio pitanja! :) ako jos sta zanima ili nisam dobro pojasnio, pucajte! :) naravno jos fotki ovog modela mozete pogledati ovde: http://s761.beta.photobucket.com/user/nenobl/library/

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2012, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo sta me je zanimalo danas! naravno, sve je rucna izrada! prvi put nesto ovako pokusavam! koristio sam foliju od pastete! da kazem i to da je pasteta Carnex! :D donji dio je extra, a ovi bocni...treba peglanja!

Slika
Slika
ovaj poklopac gornjeg usisnika, u stvari ima duguljaste izrezbarene linije, ovo je samo "prototip"...
i evo kako izgleda postavljeno:

Slika
Slika
Slika
jbg.. eduardov bi kostao 30ak KM... a ovako, kosta 1,30KM pasteta i malo maste! :)

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2012, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Niceeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2012, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:salute: :salute: :salute:
Darjane, snimi sto je jos poceo da radi i guljenje farbe na poklopcima!
Ajmo brate da ga preobratimo, vidis da zabludom radi avione :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2012, 00:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zlikovac71 je napisao:
:salute: :salute: :salute:
Darjane, snimi sto je jos poceo da radi i guljenje farbe na poklopcima!
Ajmo brate da ga preobratimo, vidis da zabludom radi avione :lol: :lol:

moze jedan osmijeh na ovo!

:)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2012, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

rodjen je za hrdju rekao sam ja tebi ODSAD GA ZOVEMO RUSTY

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2012, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nedamo ga ionako nas je malo :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakva upotreba konzerve od paštete 8) odlično :D super izgleda.

Nego, samo da dojavim da je famozni časopis Borbeni Avioni danas počeo da izlazi u BL, ima ga po trafikama... prvi broj je meni prilično nezanimljiv PZL-37, ali sam ga kupio eto jer je prvi :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaboravih da napomenem, izgleda da će uskoro kod nas da krene s prodajom još jedna die-cast kolekcija i to "Vojne mašine", bar ima najava u časopisu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Alo, MIGoljupci, de pogledajte ovo http://album.reality.hu/OLD/panos/repnap/mig29_inst/
pa me posle zovite na pivo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]