banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2012, 19:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
super izgleda samo bi ja mozda jos malo ga potamnio ili isprljao ako me kontas,tj neznam kako bi se izrazio pravilno a mislim da mu se isticu dzepovi kajisi i ostalo :D

evo i ja zavrsavam konacno susku....slike veceras ili sutra...napokon :mad:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 04:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
nije lose.... samo fin weathering da mu uradis i to bi bilo to!

a i meni stigle boje konacno, pa bi trebao da zavrsim ovaj svoj eagle... a i restauracija eurofightera bi trebala da se privodi kraju! nego stisao me nekakav "poslic" zadnjih dana pa nikako!

ajde FBW kaci tu susku, samo potrudi se oko fotki!!! ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ICM-SU-27 1:72 AB KILP-YAVR,Murmansk region russia,1999-ta godina

konacno je zavrsih(moglo bi se jos detalja dodati al dosta je 8) )...naime jako teska maketa za sklopiti ali konturno mislim jos uvjek najtacnija...dosta gita,smirglanja,samogradnje a i vremena i evo na sta lici....pa raspalite valjda cu izdrzati :lol:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

stavio sam more slika pa mi ne zamjerite zbog toga samo zelim da imate bolji uvid u stanje makete...slikano u tri rezima noc sunce i dan da bi imali sto bolji utisak o svemu....
pozdrav od zelje

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Opa, konačno je mrcina završena. Jako dobro, vidi se da si baš posvetio pažnju na detalje. Odlično si se izborio sa sastavljanjem i uklapanjem, budući da je maketa krš po tom pitanju.
Što se tiče boja, tačno se vidi kako fotoaparat "laže" i ne prenosi vjerno nijanse, boje mi izgledaju različite na svakoj slici :D . Ne znam kakve su u stvarnosti, ali na ovoj slici mi boje izgledaju najrealnije u odnosu na pravi avion:
Spoiler:
Slika

Prljanje mi i dalje djeluje nekako čudno, ne kažem da je loše nego kontam da bih ja to radio drugačijim pristupom. Bitno je da si ti zadovoljan ako si postigao ono šta si namjeravao.

PS imaš li još one rakete r-73, da ugovorimo razmjenu, budući da su nam radna mjesta u blizini tako će biti najlakše :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne znam sta bi ti rekao..kao prvo hvala... :D
za boje sta znam...najgore je sto nema ni jedne slike originala pa sam morao onako po ostalim slikama drugih aviona iz te baze da radim i da vjerujem semi bojenja u sastavnici
za prljanje ha tako je kako je :lol: ...dosta sam radio cistunce..vrijeme je da naucim i ostarjele avione raditi..ovo je samo jedan od buducih pokusaja
naravno rakete te cekaju :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Ma ovo je odlicno iz mog lajickog ugla.sto se tice boja ima na par fotki vidi se razlika cak i ja sam primjetio hihih,aparat laze nije to do FBW sigurno.Sto se tice prljanja sta reci nego nikad dosta nabaci malo hrdje na nekim djelovma koji su bili vise izlozeni ekstremnim uslovima.
Meni su cike stigle napokon posle 2 mijeseca cekanja pocinjem sa radom posle vikenda pa da zavrsim i ovo uhhhh.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 13:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Znaci ovako: U NS kupio 2 broja Borbenih aviona, 8 i 9.
Jedan o fokeru ( crveni baron) drugi o hellcat. Oba neotpajovana sa avioncicima. Cena 500 dinara ili ti 10 km + 1 pivo + kraca kafa po komadu. Budite brzi sa rezervacijama, ili ce moje cerke da dobiju nove igracke!
Ajde pa da se vidimo u jedinom kaficu gde se konobari ne zgrazavaju na maketare, Gali.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Majstore a ima li sta za meneeeeeeeeeeeeeeee?????

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 19:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Fly By Wire... gradnja je super... avion je jako lijepo ispao do momenta prljanja! cini mi se kao da ti je izmaklo kontroli! kao sto neko gore rece... mislim da bi to odradio malo drugacije...naravno, airbrush bi tu imao prednost! stvarno kad ga gledam i zamisljam ga bez prljavstine onako.. full cistog, samo paneli... bio bi extra! ili cisto tu tamo neki curak, bez pretjerivanja!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A tebi Darjane sipak! Ono sto si trazio, nema, ali sam uzeo onaj f5 u 1/48 sto ga je neno radio, a opcija 2 je da cu ti dopustiti uvid u moj podrum, ali samo ako pre toga popijes nesto za smirenje!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Neki gorki list hahaha vazi dogovor je paooo

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2012, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

opa... taj F-5 u 1/48.... :D 'ces to poceti skoro? :D da pratim... i to pomno! :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 07:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma da ti iskren budem, to je ocigledno reizdanje stare makete, pa su paneli uglavnom izdignuti, mada su na krilima urezani. E sad iskreno, i na pravom je izrazena ta kombinacija panela, ali je malo nezgodno sto uopste nema riveta. Sve u svemu, zaista ne vidim razliku u kvaltetu izmedju AFV-ove 72ke i ove 48ice, ali je sve vece pa se da lepo detaljisati. U svakom slucaju, manje je i lakse doraditi nju, nego recimo Airfix-ovu F-5 koja je da umres koliko trazi dorade. A osim sto je dvosed, isto je Aggressor, samo u trobojnoj plavicastoj kamuflazi, otprilike kao Zeljkova suska.
Ma moram prvo da zavrsim na brzinu ovih par tenkica, pa cu onda paralelno to i neke propelerce. Sta ces, ne smem ni da kazem koliko dugo nisam uradio ni jedan avion, pa je red da dodje trenutak istine. Dosta sam komentarisao tude radove, sada je red da meni sude.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Darijan je napisao:
Sto se tice prljanja sta reci nego nikad dosta nabaci malo hrdje na nekim djelovma koji su bili vise izlozeni ekstremnim uslovima.

Darijane, nebih se slozio s tobom, pa nije avion oklopnjak da hrdja, aluminijum nemoze da zahrdja kao ni vecina delova na avionima :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ziggy76 je napisao:
Darijan je napisao:
Sto se tice prljanja sta reci nego nikad dosta nabaci malo hrdje na nekim djelovma koji su bili vise izlozeni ekstremnim uslovima.

Darijane, nebih se slozio s tobom, pa nije avion oklopnjak da hrdja, aluminijum nemoze da zahrdja kao ni vecina delova na avionima :wink:

OOOO dobro nam dosao sta mai,kako je stanje na bojisnici lol
E sto se tice hrdjanja ja mislim da moze ite kako da zahrdja pogotovo ako stoji duze na pisti :P :P ali nije to bitno.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pozdrav drugovi forumasi evo jos par slika sa dvojicom cikica bice jos jedan al kontam da dignem ruke ne ide mi kontam da upropasti citavu pricu i scenu
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 18:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Darijane, farbanje figura je jedna od najkomplikovanijih maketarskih tehnika, zato je nerealno da ocekujes neke extra rezultate, pogotovo ne na prvom i ne na tom setu trumpeterovih figura kojima su lica blago recena ocajna, ko da su preziveli I.E.D. hahahahaa. Taj set je jedan od prvih trumpeterovih setova figura, radio sam ga, poze nisu lose, sljemovi, tijelo tu i tamo, al lica su ocajna. Ja sam ponovo nabavio taj set al ovaj put stavljam resinske glave ili neke iz drugih setova koje su mnogo bolje. Ako nisi zadovoljan, a imas volju, lepo skini boju, operi figure, zameni glave, prespricaj prajmerom, izgituj gde treba, pregledaj neke video klipove i pdf fajlove posvecene farbanju figura pa onda na novi pokusaj, i naoruzaj se strpljenjem. Ako mogu kako jos da pomognem, javi?
Pozzz iz Bagdada ;-)

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gledam ova tvoja vozila pa razmisljam koliko si napredovao u godinu dve...
Figure vojnika? Ma to je samo "oklop" na 2 noge, i tako ga treba i farbati, hehhehe.
Samo udri lepi, ja sam krenuo ponovo, bice slika, svecano obecavam!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e raja sta da kazem nego hvala puno a sad jesam li napredovao ili ne to vi prosudite.Ziggy naravno da mi mozes pomoci i da si mi pomogao ako imas kakvih pdf ili video posalji mi malilom linkove da skinem pozzzzzzz

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mislim da "Zlikovac" ima sve otprilike sto i ja sto se tice tutorijalaa i blizi ti je, mozda ti je lakse od njega da to prebacis, ako ne uspes, cekaj onda dok dodjem na odmor pa cu ti snimiti i poslati postom ili vec nekako cemo se organizovati ;-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]