banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Inace nisam ljubitelj maketa SF, vise volim makete koje imaju odredjenu stvarnu pricu vezanu za sebe. Mogu jedino da prokomentarisem tvoje umijece sastavljanja, ali ja jedva raspoznajem o cemu se tu radi :D :) Mozes li reci koji je tvoj motiv da sastavljas bas ovakve makete? Jesi li probao sa avionima npr, poput ovoga sto Warrior i ja sastavljamo?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
@Hristov
Prvo izrazio bih veliku sreću što ti se obraćam, a nije neka tema na DiR...woo hoo napredujemo...
Pazi ovo što ja skupljam je jedna od dvanaest (ili trinaest) individualnih vojski, od koja svaka za sebe ima svoje modele i pravila... Sad nas par odlučilo je da se počne baviti s time, s tim da sam ja upao jedino zbog modela i farbanja istih...Te uzeh ove zato što su mi se modeli svidjeli (nema skrivenih motiva tipa zato što su zli, ali s druge strane svi više vole Imperiju od pobunjenika u Ratovima Zvijezda, tako da uvijek ima mali motiv koji vuče na dark side), s jedne a išao sam i na različitost (svako od nas je izabrao različite vojske). E sad kod ostalih je ideja skupljanja malo zamrla osim kod mene...
Motiv...nemam ga...odnosno možda je isti kao tvoj... oduvijek sam bio ljubitelj maketa i sličnih stvari, relaksirajuće je...a i ne bavi se puno ljudi time, nije neka prednost, ali ni mana. A što se tiče bavljenja "vašim" hobijem... ne... Ne znam, nisam neki ljubitelj aviona, brodova, mada mi se dugo u pozadini misli javila ideja da si nabavim maketu njemačkog WWII tenka te da je uradim kao pogođenu, zahrđalu mašineriju koja tako stoji negdje na polju i pušta da mahovna raste po njoj...možda jednom kad završim s WoC-om i Space Marincima...

A sad, kompletan warhammer ima priču, ne realnu, ali ima...firma koja proizvodi ove minijature ima svoju izdavačku kuću koja se bavi pisanjem i štampanjem knjiga vezanih za ovo područje, kao LOTR samo veće i bolje...otprilike 4-5 knjiga mjesečno zadnjih 25 godina izbacuju...i ne nisam ni jednu pročitao...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj se prebrzo radovati, strpi se dok krenemo pricati o maketama sa religioznom pozadinom :D

Rijetko sam vidjao ljude koji se bave SF maketarstvom pa sam se zainteresovao koji je motiv kod tebe, ali sam pretpostavljao da potice iz djetinjstva. Kod mene je motiv istorijski, jos od osnove skole citam ratnu istoriju svijeta, pa na drugom mjestu je estetski motiv, volim vidjeti tu moc i sklad koji zrace iz maketa, na trecem mjestu je kick koji mi daje sastavljanje, osjecam se kao inzinjer dok nesto konstruisem, zasitim unutrasnju potrebu za kreativnoscu.
Ako budes radio dioramu sa tenkom, to nije losa ideja, neki istorijski momenat predstavis, a imas i jako mnogo pomocnih materijala za recimo vjestacko drvece, snijeg, kuce, itd... sve zgotovljeno vec. Ja inace preferiram brodove pa onda avione, ali uzeo bih mozda i par tenkova koji su pisali istoriju, trenutno mi zapinje za oko izraelski Merkava: LINK (inace na ovom sajtu uzimam sve sto se tice maketarstva)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja volim avione, nemam pojma zašto, to mi je prva ljubav iz djetinjstva... pa sam jednom pomislio kako ne bi bilo loše raditi makete aviona... i tako sam kupio jednu, ono 'ajd da probam, a onda se navukao :D Ostatak priče je na ovom topiku...

Inače, često razmišljam o tome kako u Merkatoru već neko vrijeme nema maketa koje me zanimaju, ali se makete i dalje prodaju k'o alva, svaki put kad dođem tamo sve ih je manje i manje, naročito aviona, takođe i boje su skoro rasprodane... (kad smo već kod toga, nadam se da će biti neka popuna uskoro).

Dakle, neko kupuje te makete... Ovo može da znači samo jedno: u gradu ima priličan broj ljudi koji se bave maketarstvom.

E sad, znam da ima maketara koji čitaju ovaj forum i ovu temu, ali nisu članovi i ništa ne pišu (znam za ovo jer sam pričao s nekima od njih). Samo nas par nešto pišemo, a moglo bi to da se promjeni. Slična situacija je i na onom drugom forumu, gdje je ranije bilo jako živahne priče (čak je neko stavljao i in-progress slike izrade makete) ali je sve to nekako zamrlo i tamo.

Ovim putem pozivam se maketare koji ovo čitaju, a nisu članovi, da se uključe u forum i u priču, ništa ne boli, a ne bi bilo loše da stupimo u kontakt, možda i neki mali klub da osnujemo, pa da razmjenjujemo, kupujemo, prodajemo pribor, boje, viškove dekala i naoružanja, pa i čitave makete itd. itd.. Srbija i Hrvatska imaju veoma jaku maketarsku scenu, čak i po jako malim gradovima imaju udruženja, izložbe, takmičenja i sl., a kod nas nigdje ništa... A moglo bi to da se promjeni.

'Ajmo, javljajte se... :wav:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Svaka cast vader za ovog chaos konjanika...ja sam prije nekih 8 godina skupljao wh figurice...bretonce konkretno,imao sam poprilicnu armiju...tad nisam ni znao da se moze narucivati preko interneta..pa sam kupovao kod lika u beogradu kopije,nisu lose bile,on sam pravio kalupe i lio,cini mi se da je marka figurica pjesadinca bila...konjanika 4.samo sto tad niko u bl nije skupljao ni igrao wh..pa sam batalio i prodao figurice,ima moj prijatelj prodaje armiju high elfova orginal,kocije zmaja i par vojnika...
Znam i ja par ljudi sto ganjaju makete al nisu na forumu,valjda im isfur,kontaju da smo mi profesionalci pa nece da se brukaju...ja im kazem da jos ni jednu maketu nisam do kraja sklopio..al dzaba :D :D :D
ja sam svog abramsa sklopio jos samo da ga ofarbam,trebam otici kupiti u merkatoru razredjivac...
u merkatoru sam bio prije 2 sedmice...nemaju nista :-?
bio sam odsmekao da kupim mig-21 fish bed cini mi se( valjda ga je nato tako klasifikovao)al me neko preduhitirio :(
cini mi se kao da je pisalo da je to orginalana replika miga sto je preletio amerikancima....

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Požuri s kupovinom razrjeđivača, tebi treba "color mix" a zadnji put kad sam bio bilo je još svega par bočica ostalo... a kako im je dopuna "redovna", bolje da požuriš.

MiG-21 (f13) sam ja lapio odavno :D neću ga još počinjati, možda tek iza Nove Godine, inače to je najtačnija maketa stare verzije f12 odnosno f13 i jedna od najboljih maketa ovog aviona uopšte, bez obzira na verziju i skalu... Dolazi s oznakama za CCCP, Finsku i DDR, ali ja ću pokušati da nabavim oznake za SFRJ :)

Citiraj:
Znam i ja par ljudi sto ganjaju makete al nisu na forumu,valjda im isfur,kontaju da smo mi profesionalci pa nece da se brukaju...ja im kazem da jos ni jednu maketu nisam do kraja sklopio..al dzaba

Hehe, pa ja mogu da kažem da svojim maketama uopšte nisam puno zadovoljan, osim s ovim Fantomom što sam ga zadnjeg radio, ali i on ima dosta grešaka... kako god, nije ni blizu maketa koje rade "profesionalci", niti imam šanse da se približim tom nivou u skorije vrijeme. Tako da, nema šta da bude isfur... :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad mi je svijet srušen...kontao sam da smo ja i half započeli WH revoluciju u BL... Usput jel taj prijatelj u BL i koja je cijena tih stvari...ono ako znaš moš me i PM-ovat da se ne pravi spam ovde...
i da vader mi je avatar, lik sa istim usernameom nema veze s ovim...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Ovim putem pozivam se maketare koji ovo čitaju, a nisu članovi, da se uključe u forum i u priču, ništa ne boli, a ne bi bilo loše da stupimo u kontakt, možda i neki mali klub da osnujemo, pa da razmjenjujemo, kupujemo, prodajemo pribor, boje, viškove dekala i naoružanja, pa i čitave makete itd. itd.. Srbija i Hrvatska imaju veoma jaku maketarsku scenu, čak i po jako malim gradovima imaju udruženja, izložbe, takmičenja i sl., a kod nas nigdje ništa... A moglo bi to da se promjeni.

'Ajmo, javljajte se... :wav:

I onda...??? Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše :lol:

Inače, nabavio sam SFRJ dekale, prijavio se u kampanju JRV na Maketarskom Kutku, ali neću započinjati maketu odmah, nema se vremena :-?
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,8321.0.html

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema šta, Warriore moćan govor...nemaš budućnost kao motivacioni govornik... Koristi istoriske refernence, pozovi na unutrašnju snagu, podsjeti ih da to rade za budućnost, drugim riječima agresivna maketarska kampanja...
Jel usput radiš step-by-step ili ćeš postat sliku završenog modela...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Biće step by step slike, valjda je to i poenta kampanje.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MiG-21 F-13, poznat u JRV-u kao L-12
Maketa je Revell 1/72, dekali su Lift Here "MiGs in Yugoslav skies".
NMF (Natural Metal Finish) je rađen pomoću srebrne boje iz Paint-Markera, koju sam razrijedio i nanosio komadom kuhnjskog sunđera. Finalnim rezultatom (što se tiče boje) nisam baš prezadovoljan, ali sam siguran da je mnogo bolje ispalo nego da sam koristio jedinu alternativu koju sam imao (četkicarenje enamel bojama). Inače, maketa je rađena u okviru kampanje "JRV" na forumu Maketarski Kutak.

Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Više slika na: http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,8321.msg82682.html#new

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E Pozdrav novi drugari nadam se da ce mo biti DRUGARI hihi.Naletih na ovaj forum slucajno.Mene isto zanimaju maketice one posebno ww2 imam par avioncica ali mi zao upropastavati pa se nikako nakaniti da krenem sastavljati.Odradio sam Iljušin Il-10 sklopio ga ofarbao i imam jos neke detalje ali znas kako ja nisam zadovoljan znam da moze bolje.postavicu slike dok skontam kako da in zakacim na forum.Drugari eto toliko bice mi drago ako se neko javi.Sve savijete prihvatam i trebaju mi dosta toga neznam.
Ps.TREBA MI AIRBRUSH IMA LI KO ZA PRODATI ILI KAKO DO NJEGA U BANLJA LUCI

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pozdrav i tebi :) Što se tiče slika, najbolje da napraviš sebi nalog na http://www.photobucket.com pa tamo kad postaviš sliku, ispod nje ćeš imati link koji kopiraš na forum. Ako si početnik, prouči malo ovaj tekst, ima dosta korisnih stvari:
http://www.spektar-mhobby.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=6

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 19:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2009, 10:39
Zanima me gdje ima kupiti maketa sada? I koliko kostaju?
Hvala...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako si iz BL, imas maketa u Mercatoru, na ulazu u supermarket pa odmah desno, prelistaj malo temu, mislim da je Warrior naveo neke cijene.

Warriore, odlicno uradjena maketa, vidi se da si se potrudio, moze li jedna grupna slika od tvoje kolekcije? :)

Ja prodajem svoj Airbrush, potpuno nov, nekoristen, za 25€, bez šlauha i kompresora:

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hvala drugari.Kako do komprsora i crijeva propstavljam da nemora neki jak kompresor i da li se moze nekeko on skopcati na onu pumpu za auto elektricnu sta misli te?Zaintresovan sam za njega je si li ti iz banja luke?Ja sam neke maketice nasao na Pik.ba jesu starije neke ceske marke ali ok su.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... C04448.jpg
http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... C04451.jpg
http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... C04452.jpg
http://i901.photobucket.com/albums/ac21 ... C04456.jpg

evo raja pa pogledajte.nemoj te biti prestrogi hahahahh zezam se ocekujem komentare prva mi je u zivotu

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko mogu da vidim s ovih slika, za prvu maketu izgleda mi sasvim dobro :) - još kad se uzme u obzir da je to neka matora češka maketa, pretpostavljam i da je teža za sklapanje. Možda bi bilo bolje da za početak uzmeš neku maketu koja se lakše sklapa, npr. taj Horten (što mu se vidi sastavnica na jednoj slici) je, koliko znam, jako dobra maketa. Vidim da si imao probleme s dekalima (naljepnicama), neki su se raspali a neki okrenuli naopako... ali to je možda i do starosti dekala. Imaš na onom linku što sam postavio uputstvo za pravilno postavljanje dekala. Radio si i weathering tj prljanje makete, s vremenom ćeš se izoštriti a ovo je sasvim OK za početak.

A što se tiče moje kolekcije, evo kako to za sad izgleda:
Slika
Znači, gore MiGovi, dole ostalo, još uvijek je prilično skromno, ali ću praviti još 2 police od debljeg stakla na pola visine iznad postojećih polica, a u dubinu do zbirki leptirova, tako ću napraviti mjesta za još 6 maketa, ali prvo treba uraditi makete :)

Citiraj:
Zanima me gdje ima kupiti maketa sada? I koliko kostaju?
Hvala...

Koliko znam, još uvijek samo u Merkatoru... cijene su od 5KM do preko 50KM, što zavisi od skale i veličine kutije. Usput, ako se nekom da otići da provjeri do one radnje Dexy CO na tranzitu, oni bi mogli imati makete ali ne znam da li su ih nabavljali...

Poslednji put menjao Warrior of the Light dana 29 Nov 2009, 23:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma da staro je bas tako da su mi se naljepnice raspale od starosti prepostavljmam skroz su zute kao da su ibiljedijele na suncu i od starosti al ok i ja mislim da je za prvu maketu ok i kontam da sa airbrushom ce biti mnogo bolje

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A sto se tice tvojih avijoncica sve pohvale zaista

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]