Ja volim avione, nemam pojma zašto, to mi je prva ljubav iz djetinjstva... pa sam jednom pomislio kako ne bi bilo loše raditi makete aviona... i tako sam kupio jednu, ono 'ajd da probam, a onda se navukao

Ostatak priče je na ovom topiku...
Inače, često razmišljam o tome kako u Merkatoru već neko vrijeme nema maketa koje me zanimaju, ali se makete i dalje prodaju k'o alva, svaki put kad dođem tamo sve ih je manje i manje, naročito aviona, takođe i boje su skoro rasprodane... (kad smo već kod toga, nadam se da će biti neka popuna uskoro).
Dakle, neko kupuje te makete... Ovo može da znači samo jedno:
u gradu ima priličan broj ljudi koji se bave maketarstvom.
E sad, znam da ima maketara koji čitaju ovaj forum i ovu temu, ali nisu članovi i ništa ne pišu (znam za ovo jer sam pričao s nekima od njih). Samo nas par nešto pišemo, a moglo bi to da se promjeni. Slična situacija je i na
onom drugom forumu, gdje je ranije bilo jako živahne priče (čak je neko stavljao i in-progress slike izrade makete) ali je sve to nekako zamrlo i tamo.
Ovim putem pozivam se maketare koji ovo čitaju, a nisu članovi, da se uključe u forum i u priču, ništa ne boli, a ne bi bilo loše da stupimo u kontakt, možda i neki mali klub da osnujemo, pa da razmjenjujemo, kupujemo, prodajemo pribor, boje, viškove dekala i naoružanja, pa i čitave makete itd. itd.. Srbija i Hrvatska imaju veoma jaku maketarsku scenu, čak i po jako malim gradovima imaju udruženja, izložbe, takmičenja i sl., a kod nas nigdje ništa... A moglo bi to da se promjeni.
'Ajmo, javljajte se...