banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 12:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2012, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
Warrior of the Light je napisao:
Budući da je restauracija prastare makete u pitanju, oprostićemo ti ove "zavarene" spojeve :D Inače je OK, što kažeš bolje da se sredi ovako nego da se baci.

Koji F-15E ćeš raditi, proizvođač, razmjera? Možda da probaš nabaviti dekale za izraelski F-15I Raam, zbog gotivne kamuflaže, ovako nešto: http://farm3.static.flickr.com/2578/4233151720_f89179a277.jpg

Inače, završio sam Floggera, Miraž će biti za koji dan pa ću postavljati slike :)

woooooo.. pazi kamuflaze! jebali staru nisam vidio ovakve sare nikad do sad! obicno imaju one sa desert bojama a ovo je nesto novo! ovo bi bilo lijepo uraditi! da je naci na netu, rado bi ga narucio!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Znači, Flogger limuzina, brutalna mašina, pravio ga Pera iz bivšeg SSSR-a, vozio ga Pera iz bivšeg DDR-a :D
Maketu ne bih preporučio nikome ;) , budući da se jako loše uklapa, netačna je, s jako malo detalja koji su uglavnom promašeni... ali eto, budući da volim VGW avione, morao sam da imam Floggera u kolekciji, posebno mi se sviđaju ove rane "dugorepe" verzije. Radio sam nešto samogradnje (unutrašnjost kokpita, unutrašnjost mlaznika, antene, retrovizor, cijevi topa i još neke sitnurije...). Dekali i stensili su iz viškova (nedostaje mi amblem jedinice JG9 Heinrich Rau, pa ako neko ima može da mi donira :D ). Naoružanje pokradeno iz drugih kutija. Kamuflaža rađena na osnovu nekoliko raspoloživih šema i profila, boje su Revell, farbano četkom. Wash i prljanje uglavnom grafit, finiš je semi-gloss.
Na kraju sam prilično zadovoljan rezultatom, a vi udrite s komentarima...

Slika
Slika
Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

A usput je završen i Mirage 2000-5, restauracija makete koju sam davno radio:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12789
Farbanje je bilo jako loše, pa sam je bućnuo u Muscolo i ovaj put odabrao prave nijanse boja: siva je MM Light Ghost Grey a plava je mješavina Humbrol 144 i Revell 56 (ispala je odlično, ali fotoaparat nije uspio da uhvati boju kako treba). Ovaj put sam izostavio podtrupni rezervoar. Wash je grafit a finiš je semi-gloss. Maketa kao maketa je prilično detaljna, ali nekako mi ne ostavlja utisak pravog aviona... ali na polici će sasvim lijepo da izgleda :)
Slika
Slika
Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 22:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Mislim sta reci da ja tu sad nesto popujem nije fer ne kontam se u letijelice al mogu da iskomentarisem shemu boju i urednost hihi.Posto znam da nisi za AB rad sa kistom si jebeno usavrsio da ne znam da si radio kistom kleo bi se da je AB ili si mozda cak nabavio ga a a a ?? Shema maskirna je super u oba modela mada iskreno malo vise mi se svidja mirage i urednost sklapanja i smirglanja to je druga dimenzija,Super su cekam 29-kuuuu

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fantasticni radovi! Na Flogeru mi se jako svidjaju boje i preciznost! Nema sta.. jedino sto bi volio vidjeti malo vise cockpit ali oke.. kao sto velis da je manjkao s detaljima! I ne znam sad ti rusko/istocno njemacki avioni kakvi su bili sa prljavstinom ispod, curcima, bla bla.. ali jako cist, uredan i pedantan rad. A Mirage isto tako, predivan! Jako mi se svidja sto si isao sa opcijom na repu da stavis glavu tigra sa dvije boje! Ja imam isti rad (doduse, kad sam tek pocinjao) pa nisam mogao air brushem da izvucem tacnost da uklopim tacke spajanja! i svidja mi se sto si odradio boje na ovim bijelim raketama (da ne trazim sad tacan naziv) posto sjecam se da one nemaju nikakve dekale! Kad uzmem u obzir da ih jos radis cetkicom! Nebi nikad rekao! Jedino ne kontam taj grafit za panelizaciju, pretpostavljam... ali vidim da radi posao! :) Nema sta, super!
eh da.. isto tako, zanima me cockpit Mirage-a! mislim da se na njemu ima dosta toga prikazati! ako te ne mrzi koja fotkica!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 01:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Narode hvala na komentarima, inače tek sad vidim da se na fotografijama ne primjećuje baš nabolje prljanje i šejding, pogotovo s donje strane... ne znam zašto, išao sam s malo dužom ekspozicijom a fotoaparat je bio na postolju, pa se izgleda efekat izgubio na fotografijama... inače je MiG prilično prljav uživo, a Mirage nisam htio da previše prljam jer su ti avioni inače jako čisti, pogotovo kad ih srede i napucaju za Tigermeet.
Ko što rekoh, Mirage je restauracija stare makete pa nemam slike kokpita, jer ga nisam ni mijenjao ni dorađivao, jedino sam ubacio novi HUD; slike kokpita MiGa su ovdje, u "spoileru" http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=52&t=21962&start=1000

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 21:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ok evo moj mali napredak danasnji.Vozila nisu ni u pola gotova radio sam na diorami.Evo slike a napredak ljedi
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2012, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e, ovo super izgleda! evo gledam opet i opet.. i stvarno extra izgleda...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2012, 07:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Samo doradi tragove guma obavezno. I naravno ako nadjes negde nekog zbunjenog pastira sa kojom kozom i ovcom, hehehe.
Sta ces kad mi je samo cetvoronozna hrana na pameti...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2012, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

eeeeeeeeeee to sam htio i ja reci, za tragove guma, ali kontam i suvise je rano, vjerovatno ce dodati kasnije.. pa da ne ispadnem "glup"!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2012, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bice bice i to a sad sa pastirom ovcama nevijerujem ne znam farbati figure jbg.Sad trebam da navucem jos nekog lista haha,doraditi vozila.Pozzz hvalaaaa

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 16:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
ljudi mene kad nema na forumu vi se bas raspistoljite :D neka neka samo napred

neno bas mi se svidja restauracija apaca..veoma interesantan rad..posebno oznake :lol:

warior konacno zavrseni...zaista pedantni i lepi radovi..ekstra ofarbano...sto se tice migonje mozda malo vise prljanja al opet to je stvar ukusa..... iako sam rusofil moj favorit je miraz...zaista si ga sredio alal vera bilo kakav komentar nije potreban

darijane da si ovo uslikao bez kucne pozadine ja bi rekao da je slika sa nekog terena iz pustinje fascinirao si me al bas na sta ce tek liciti kad bude gotova...kapa dole :D

ajde iako sam obecao da necu pre zavrsetka pokazivati susku(al uleteo mi u ruke fotos zbog drugih obaveza pa okinuh koju) da se i ja pridruzim ovom furiozitetu od vas :lol: cisto interesuje me vase misljenje da li sam dobro isprljao il trebam jos koliko je realno i tako..ima na njemu jos dosta posla ni prljanje nije jos skroz gotovo...znaci samo gloss lak i tempera i grafit

konacno su zavrsene sve obaveze koje sam imao pa se kontam ovih dana malo vise posvetit zavrsetku suske

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ps.svaki komentar kritika i savjet dobrodosao
pozz od Zelje

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala na pozitivnim komentarima :) Što se tiče Suhoja vidim da su dekali odlično legli, ali meni izgleda previše isprljan, ako već nije lakirano preko prljanja ja bih većinu tog grafita/tempere skinuo... znači, ostavio bih zatamnjene linije panela, a skinuo ovo okolno prljanje, posebno na radomu, leđima i sredini krila; to se može jednostavno oprati pomoću komada sunđera, sapunom i mlakom vodom. Nakon toga bih umjerenije naglasio samo okolinu komandnih površina te tu i tamo dodao još malo prljanja gdje curi neko ulje i sl.

Ako se odlučiš na skidanje te prljavštine, a ako nisi zaštitio dekale nakon postavljanja, budi pažljiv da ne skineš dekale prilikom čišćenja.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 21:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
sto se tice nosa svakako to nece biti ovako..njega nisam ni sredjivao ..pa kontam one crvene mrlje vjerovatno znas na sta mislim,al se jos dvoumim...sto se tice trupa kontam ostaviti jer suske koje se koriste duze imaju to zaprljanje cak i vece nego sto sam ja naglasio narocito na tom potezu iznad izduvnika..pa mi je to i bio cilj

sto se tice dekala malo su me napatili al sam se izborio koliko toliko :wink:

u svakom slucaju hvala na komentarima i na savjetu :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kontam da se ipak toliko zaprljaju samo odozdo, oko motora, a na gornjoj strani se može farba ofucati i izblijediti, ali ne toliko zaprljati, mislim da nikad nisam vidio fotografiju Flankera da je toliko prljav na gornjoj strani. Naravno, ako imaš neke konkretne referentne fotrografije na kojima se vidi baš tako, onda samo udri :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ha joj.. cuj... sto se tice aviona, dekala, spajanja... "ebo si mu kevu", jako lijepo! a sa prljanjem si mu ebo familiju! :) mislim da si ga malo pretjerao sa prljanjem! ili ako je prljav.. mozda malo linije da budu blaze... razmrljanije... nesto slicno efektu pre ili post shadinga! ali svidja mi se ovaj tackasti dio panela na vertikalcima i metalni dio motora! jako lijepo si docarao one sjajnije plocice i poklopce! ali ajde kad zavrsis i stajni trap i naoruzanje (ako mislis stavljati) klikni koju fotku iz bliza i cockpit!!! evo jedan rad na koji sam nedavno naisao... prelijepo nesto!!!

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 08:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
Pitanjce - gdje u BL ili Sarajevu kupiti makete?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nigdje; nekad ih je uvozio Merkator ali ih više nemaju otkad su promijenili dobavljača. Nevjerovatno je da na nivou čitave države nema ni jednog jedinog uvoznika. Da se nađe neko pametan ko drži neku bolju knjižaru, prodavnicu igračaka ili nešto tako, pa da krene uvoziti makete i opremu, napravio bi posao vijeka. Al šta ćeš kad ljudi pojma nemaju...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik

Warrior of the Light je napisao:
Nigdje; nekad ih je uvozio Merkator ali ih više nemaju otkad su promijenili dobavljača. Nevjerovatno je da na nivou čitave države nema ni jednog jedinog uvoznika. Da se nađe neko pametan ko drži neku bolju knjižaru, prodavnicu igračaka ili nešto tako, pa da krene uvoziti makete i opremu, napravio bi posao vijeka. Al šta ćeš kad ljudi pojma nemaju...

Ja se sjecam da su bile u Merkatoru, ali kad sam nedavno pitala "tetu" tamo, zena me samo blijedo pogledala...pih...znaci nista do BGD ili ZG..

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Ode mi poruka bez...Hvala Warrior!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zeljo kralju jebo si mu staru nije prljav ja bi to jos zaprljao haha zezam se malo super je ovo samo ako mozes tu prljavstinu u tim utorima nekako da ubijes taj prelaz znaci postepeno sa prljavog ka cistom ako me svatas jbg ne znam kako bih ti to strucno objasnio haha al kontas sigurno i da odradi mu ovaku dioramicu pistu kao ovaj dole.Pozz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]