banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Maj 2012, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
ej, ne vidjoh tvoj Hummer! Kad sam stavio ova post nisam primijetio da si postavio nesto prije mene! Hummer lijepo izgleda, samo daj ga uslikaj negdje na svijetlu! Ne mogu provaliti jesi ga farbao ili je to boja njegove plastike?? skljocni ga koji put pod nekakvom lampom, pored prozora..

Fly By Wire... 'oce li taj Suhoj??? pa ajde boga ti, drzis me ko na zeravici! :)))

meni jos ostao F-15E... njega cu polake, a mogao bi i nesto restaurirati!

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2012, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
evo tri slike po danasnjem tmurnom danu
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2012, 17:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

aaaaaaaaaaaaaaa sad je to puno bolje! :) cime ti radis weathering?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2012, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Weathering hmm sta god mi padne na pamet u slucaju Hummer radio sam wash crni pa suhim pastelama prljanje chiping nisam radio.Maketa nije gotova bice toga jos cekam da se osusi pa da je isfiltiram i jos pastelama ili pigmenitima doradim prasinu po vozilu.
Inace koristim MIG-ovu sminku pigmente filtere ...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
neno ala si odradio tigra svaka ti cast...nemam reci bas mi se svidja iako nisam ljubitelj ove ptice...boje 200%pogodjene :wink:

darijane druze lepo ovo izgleda super prljanje..zaista veoma realno izgleda ..pratim 8)

sto se mene tice jad i bjeda... gotovo prljanje jos neke sitnice ostale al ovih dana imam toliko obaveza da ce sacekati jos nekoliko dana da ga zavrsim...volio bi i ja sto pre al sta cu nazalost ili na radost ima i nekih drugih stvari u zivotu koje su trenutno prece :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 07:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Neno, ja inace volim F5, a i to mi je bila prva maketa u zivotu, ali u ovim bojama je zaista brutalan.
Ne znam sta si radio na brodu u slobodno vreme, niti kakav si brash sebi nabavio, ali je malo reci
da ti je farbanje postalo brutalno. Na prethodnom modelu prljanje a na ovom meki prelazi su zaista
za na miru proucavati. Imas moje cestitke, samo nastavi tako!
Darjane crni, pa kad pre covece? Steta sto ga ovi slepci Italeri ne rade otvorenog, bio bi cista smrt.
Ljudi moji, ja sam zbog zivotnog spleta okolnosti morao da napravim duzu pauzu. Selim se oko prvog,
pa cim se instaliram, krecem da radim ozbiljno, ne bi li malo oprao mozak. Uzeleo sam se poprilicno.
Cuvajte mi se i ako Bog da, bice uskoro i mojih brljanja ponovo.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Hajde Neno da ne bude da te samo hvalimo :lol: imam i 2 male kritike: wash je mogao biti malo svjetliji, ovako je pretaman; zatim, nisi dobro odšmirglao spojeve na rezervoarima, pa to kvari utisak. Inače je sve ostalo odlično, pa samo malo obrati pažnju na te detaljčiće.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 11:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

eee samo sam cekao az te rezervoare! :) da ti kazem iskreno, njih nisam planirao ni stavljati, posto su ODVRATNI i isto tako mu (ne)stoje!!! i u zadnjem trenutku se odlucim da ih nakacim, tako da njima nisam pridavao ni paznju, mislim da cu da ih poskidam i ostaviti samo nosace! jer su bas odvratni!

@Zli, hvala ti na kritikama! Trudio sam se! :) a imam Badgerov a-brush.. nije neki model za pohvalu, ali izvucem iz njega najbolje! :)

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2012, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo jos jedne restauracije dok ne pocnem sa F-15E... cisto da razbijem ovo sivo vrijeme! bio je u jako losem stanju, sav ulijepljen super lijepkom, nasmriglao sam se.. ali nisam se usudio razdvajati i skidati dijelove da ih nebi jos vise ostetio! Radim izraelski model, e sad.. manjakam sa oznakama.. mislim, ove brojeve i "ejection seat" znakove imam, i mogu se snaci ali one njihove sestokrake zvijezde nemam! tako da ce manjkati za to a ostalo ce vec nekako da se izmigolji! :)

Slika
uniforma na pilotima ce biti prepravljena, jer sam se zezao s tim, nisam bio siguran da cu ga raditi, tako da jos nije gotovo!
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2012, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ali one njihove sestokrake zvijezde nemam!

Možda da probaš da izrežeš šablone od trake za maskiranje, pa da ih nalijepiš na maketu i naprskaš airbrushem? You know what I mean...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2012, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pa to mi jedna (jedina) opcija, ali isuvise su malene tako da ne znam koliko ce precizno biti, ali kad sve ostalo nekako uspijem, pa majku mu, to nebi trebao biti veliki problem! :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Oooo Neno Neno i tebe je pravo krenulo,vidim samo se radi ljepo svidja mi se ova pustinjska shema koje su tacno boje??Za dekale ako ja budem nesto kupovo u narednih par dana mogu ti pogledati da li ima onih bison decal pa da ti uzmem samo reci mi koja je razmijera??E sad moj napredak mali urado sam vozila napola i poceo dioramu napola.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
sto se tice same podloge radjena je onom skolskom glinom ali jutros kad sam ustao skontao sam da je ispucala pravo ono kao da kise nije palo 100 godina haha al me to ne brine toliko posto cu ljepiti pijesak.Malo sto me brine to je ovo razno rastinje,grmlje i tako dalje al skontacu vec nesto.Pozdrav raja i JOS JEDNOM DA POKSAM KAFA DRUZENJE ???

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Auuu ovo već izgleda preopasno, mogu misliti na šta će da liči kad bude gotovo :o
Što se tiče rastinja, samo zađi u šumu i naberi raznih vrsta mahovine. Ja inače dosta često idem u prirodu i proučavam floru :D pa me često impresioniralo kako pojedine mahovine liče na umanjeno drveće i grmlje. 'Ajd ako se sjetim kad budem sljedeći put išao u prirodu nabraću nekih zanimljivih mahovina, pa ti mogu prebaciti da ih probaš iskoristiti..

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

aaaaa.. radi se, radi se... volim kad forum malo zivne! pratim dioramu... sve me vise vuce da i ja pocnem diorame da radim! samo imam toliko aviona da nebi imao gdje da ih poslazem! jos kad bi mogao (ali to cu gledati da narucim preko neta) one zastavice "remove before frlight", poklopce za uduvnike.. ljudstvo, aparaturu.., lotre...
a glede ovog Apacha... e sad, mozda vas malo razocaram, ali uradio sam ga u jednoj drugoj varijanti tako da mi te izraelske nece trebati! iskoristio sam jedne postojece dekale... e da ne pricam previse sad, samo da odradim photo session pa sami "osudite"! :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

izbacuje mi neki "resize error" na photo bucket???

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Meni fercera normalno samo zeza me forum malo malo

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo ga, radi... evo remonta ovog Apacha! da se razumijemo, nikakva extra paznja nije posvecena detaljisanju, bio je u jako losem stanju, narocito cockpit, canopy, prednji stajni trap... a i "zavrsio" sam ga za... 2-3 dana! :) e da, eh kad bi mi ovo imali...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

na jednoj od fotki se primjeti kao malo silveringa na dekalu.. moja greska ( a cija bi bila ) ladno nisam sacekao da hemija odradi svoje nego prefarbao odma i.. eto ga problem! :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Budući da je restauracija prastare makete u pitanju, oprostićemo ti ove "zavarene" spojeve :D Inače je OK, što kažeš bolje da se sredi ovako nego da se baci.

Koji F-15E ćeš raditi, proizvođač, razmjera? Možda da probaš nabaviti dekale za izraelski F-15I Raam, zbog gotivne kamuflaže, ovako nešto: http://farm3.static.flickr.com/2578/4233151720_f89179a277.jpg

Inače, završio sam Floggera, Miraž će biti za koji dan pa ću postavljati slike :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Neno sto se tice Apacha sta reci u svakom slucaju bolje je nego sto je bio uvijek moze posluziti za vijezbu.Cekam nesto ozbiljnije od tebe poz i uzivaj

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

malo sam se zasitio rada, pa sad hocu da se pozelim pa da krenem sa ovim F-15E Strike eagle. Maketa je Academy, razmjera 1:72 i nema uopste rezervnih opcija rada! samo jedna vrsta dekala, i cak pokusavao sam naci avion sa tim serijskim brojem i ima samo jedna ili 2 fotke.. ali dobro.. kao sto rekoh, samo koji dan da se malo odmorim od ove ozbilje, imam ovih restauracija pa da s malo igram, vjezbam...pa kad me ufati radna atmosfera da se bacim na ovaj F-15E!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]