banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2012, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Hvala! Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ako neko nije upratio na onoj drugoj temi
mtesa je napisao:
Zvao sam distributera (tj. emajlir'o sam ga).
Distribucija ove publikacije je predvidjena za BiH, na prvom broju je navedena cijena od 4,50KM, ali
jos ih nema u BiH.
Prvi broj sam nabavio zahvaljujuci prijatelju iz Novog Sada, a izgleda da cemo tako i za ostale brojeve.
Inace u Novom Sadu je prema izjavi drugog prijatelja koji je takodje bio "u lovu" na publikaciju, prodano svih anrucenih 10 primjeraka na jednom kiosku u buvalno 5 minuta.
Prvi broj je kostao koliko je kostao, sledeci su po 4 eura, cini mi se.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
OOO vidi vidi Zli na mse vratio dobro dosao natrag,hvala za link bio sam brz hihih.Nesto kontam vi koji radite ove pticurine koji ste vi sretnici ccc HOCE LI KO NAPRAVITI NESTO TAKVO ZA NASE BLATNJAVE KRMACEEEE, mada i ja bih par modela.Evo ja kad se nakacim pravo sam dosadan kao sto sam obecao par slika po danjskom svijetlu

Slika

Slika

Slika

Slika
Eto necu vas tusiti neko vrijeme dok je skroz ne zavrsim hihi

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Gde ste ljudi, vidim radi se, neka neka namo napred. Pratim sve što kačite, vidim Darijan već pri kraju sa dioramom a stvarno radujem se unapred da uskoro vidim završen FlyByWire-ov Suhoj 27, mogu zamisliti kako dobro izgleda uživo.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Imamo upraznjeno mjesto za takmicenje u Madjarskoj-Moson pa ako je neko zainteresovan neka se javi, otprilike troskovi puta sa rezervacijom za dva nocenja oko 100Eura.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ziggy76 je napisao:
Imamo upraznjeno mjesto za takmicenje u Madjarskoj-Moson pa ako je neko zainteresovan neka se javi, otprilike troskovi puta sa rezervacijom za dva nocenja oko 100Eura.

E maestro takmicis li se ti?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Hahahaha, jedino u nekom restoranu na odbrojavanju praznih flasa. Salim se, idem uglavnom zbog berze i sto je to jedno od vecih takmicenja u blizem okruzenju i naravno zbog dobrog druzenja i provoda :-). Za sad nas ima trojica i fali nam cetvrti covek,hahahaahaha, ako se niko ne pojavi onda idemo nas 3.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo ga završena restauracija Miraža 2000D. Završen je i uslikan odavno ali nikako da okačim slike. I ovu sam maketu hteo da bacim, bila je pravi krš, hvalio je canopy, mala krilca (deflektori) na ususnicima, pito cev i mnogo sitnica koje sam napravio u samogradnji. Naročito sam ponosan na Canopy kojeg sam pravio od one plastike kad se fotokopira nešto, pa bude ispred naslovne- kontate me. Boje se kombinacija Humbrol i Revell, krpio sam i miksao kako sam znao. Avion je u bojama Grčkog RV, i ovo sam prvi put radio: Sve dekale koje vidite na ovom Miražu sam ja napravio. Štampao na grafo foliji, pa izrezivao.. namučio se pravo, ali zadovloljan sam rezultatom. Evo slike da ne dužim sa pričom.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ne znam zašto se nisi javio za onaj višak naoružanja što ga imam, bolje bi izgledao natovaren bombama, al nema veze. I ovako izgleda jako dobro. Stoji mu ovaj malo jači wash i prljanje jer su grčki Miraži mnogo prljavi, za razliku od francuskih. Boje su potpuno pogođene. Dekali su uspjeli, izgledaju sasvim dobro :)

Sad, i dalje leti bez pilota i finiš je sjajan, ali ti kažeš da ti se tako dopada, pa ok 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Toperu sta reci ti postade restaurator pravi nema sta bravoooo svidja mi se jako samo pokupi nauruzanje od Warrior of the Light pa ga natovari sa njima.Super je.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
ma jel ja to pet vidim stalak od zvezde :lol:

odlican rad.... odlicno pogodjena boja i dekali ....odlican wash..nema sta restauracija veoma uspjesna
reci mi jesi canopi vakumirao iz jednog ili vise dijelova...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala za komentare :D
Bio sam u žurbi da završim pa nisam stigao da od Warriora uzmem naoružanje, ovaj put neka ostane bez naoružanja. Drago mi je da vam se sviđaju dekali, jer na njih sam potrošio dosta vremena. Finalni lak je sjajan, sve makete radim na taj način (Warior zna :D ).

FLY BY WIRE je napisao:
reci mi jesi canopi vakumirao iz jednog ili vise dijelova..

Radio sam dva poklopca preko postojećih (koji su bili oštećeni, izgrebani), a prednje sam izmodelovao od one plastike (prvo pod vruću vodu da omekša, izmodelujem željeni oblik, dobro zalepiti, a onda gitom srediti rubove da se uklopi sa trupom).

Evo ovo je moj 100-ti post na ovom forumu. Tu sam sa vama godinu i po dana, uradio sam šest maketa za to vreme. Skoro sve fore i tajne maketarstva sam naučio od vas, ali kako mi se čini biće kod mene duža pauza u maketarstvu. Preselio sam se prilično daleko zbog obaveza prema poslu, i nemam više prostora da radim na maketama. Nastaviću da pratim forum kad god stignem, da vas podržavam, pa do ljeta dok ne dođem kući od mene neće biti novih projekata.
Još jednom veliki pozdrav za sve vas!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bio sam u Zagrebu tri dana, nisam ništa planirao kupovati ali se slučajno zadesilo da odem do West Gate i slučajno naletim na makete u nekoj radnji, pa nisam mogao da odolim ovome:
Slika
A uz to sam uzeo i razrjeđivač Color Mix, kojeg mi je u zadnje vrijeme opasno zafalilo :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sjecam se u merkatoru kad su bile obe kutije i ova crnog F 14 i ona standardna i onda sam vagao da li onu ili ovu i odlucim se za onu klasicnu shemu..tj kutiju...da sam znao da je maketa ekstra kvaliteta i izgleda uzeo bi obe...u svakom slucaju dobar izbor,maketa je stvarno vrh za 1:144

ps.bogami i meni je pri kraju razredjivac :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

warrior koliko para?
ja juce sastavljao mig 21 neki ruski lijevi proizvodjac,sranje zivo :(
a ja se pitao sto je maketa 10km :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

40Kn što je oko 10KM, a i razrjeđivač je isto toliko. Taj MiG-21 što sastavljaš je Kondor iz Ukrajine, totalni krš ali jedina maketa za 1/72 dvosjed MiG-21... pa kad već hoćeš dvosjed, onda se pati s tim :D
Inače su mnogo bolje makete 1/72 jednosjeda MiG-21: Revell F13, Zvezda BIS i PFM, Fujimi manje više (detaljan ali netačan), ostalo treba izbjegavati.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Taj MiG-21 što sastavljaš je Kondor iz Ukrajine, totalni krš ali jedina maketa za 1/72 dvosjed MiG-21... pa kad već hoćeš dvosjed, onda se pati s tim :D
Inače su mnogo bolje makete 1/72 jednosjeda MiG-21: Revell F13, Zvezda BIS i PFM, Fujimi manje više (detaljan ali netačan), ostalo treba izbjegavati.

eastern express.uopste nema uputstva za dekale :angry4:
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jeftino nema sta u merkatoru je onda bio cini mi se oko 13-14 km...

...sto se tice miga 21 jedino sto valja u 1:72 je svakako je revellov f13 i zvezdin bis i pfm kao sto warrior rece i nista drugo jos uvijek
ali neno je odlican primjer da se i od condorovog um-a moze dosta dobra maketa izvuc naravno uz malo samogradnje....

usput da napomenem da smo ja i darijan veceras oko osam u gali pa ko zeli na malo maketarskog druzenja slobodno nek dodje 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Pratim

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
eastern express

Kalup je koliko znam Condor, a prepakuju ga Eastern express, Parc models, M-Hobby i ko zna još ko... mislim da samo Bilek ima drugačiji kalup za UM, ali ne znam valja li čemu.
Možda bi ti lakše bilo da za početak sastavljaš onaj Hasegawa MiG-29, maketa je mnogo manje tačna u odnosu na Airfix i Italeri, ali se bar, koliko znam, lako sastavlja.

Koje dekale planiraš za 21-cu, država i broj na trupu? Da potražim šemu po netu :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]