krajo je napisao:
Cijena stana u ulici Kalemegdanska - 4100KM m2.Veličina 35 m2.Zadnji 4 sprat ,zgrada bez lifta, godina gradnje 1965.Stolarija zamijenjena i kupatilo renovirano.
Da li je realno-razumna cijena na BL tržištu stanova?
У мојој бившој згради на Мејдану ја сам отприлике за исту цијену продао стан сличне квадратуре, само на првом спрату. Година градње '61. или '62, у суштини исто.
Крстио сам се ногама и рукама кад сам видио за које паре оде стар стан, али за те мале станове на тој локацији потражња је огромна. Траже ови што издају станове, траже што купују дјеци јер је близу факултета, траже старији парови/самци који продају веће станове јер им више не требају... За 5 дана прошло ми кроз стан 20-30 заинтересованих, а прошло би и више да није отишао тада и то су људи почели лицитирати.
Потпуно сумануто, али то јесте тржишна цијена сада. Не вјерујем да то може опстати још дуго јер је сулудо, буквално је са 2021. на 2022. за 6 мјесеци скочила типа са 1800 на 3500, то знам рецимо по стану који је комшо купио. Ја бих на твом мјесту сачекао годину-двије да се разријеше ове неке ствари по свијету па да се види на шта ће изаћи. Вјерујем да ће онда падати. И наших људи се све више враћа из разних разлога, ако се настави стагнација Њемачке и раст Кине, враћаће их се још више, рачунам да мора доћи и до инфлације "руку" мајстора које су сад отишле у небеса...