banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 02:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2012, 23:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Super izgleda, već dobija pravi izgled. Dekali su legli fino, još panelizacija, prljanje pa da uživamo u finalnim slikama. E ova crna na nosu je sad taman i puno bolje izgleda od one prošle sive boje. Ja sam završio Miraža pa videću kad bude prilika da okačim slike. Videćete kako sam odradio canopy od neke plastike, i ispalo bolje nego sam se nadao. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Eto, danas sam zavirio u kiosk preko puta fontane kod stare zgrade vlade - još uvijek nemaju one avione, ali imaju neku maketu jedrenjaka. Nisam mnogo zagledao ali se definitivno radi o maketi za sastavljanje, pa ako nekog zanimaju jedrenjaci nek pogleda šta je reći. Čimi mi se da košta 15KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 15:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
gotov migonja cekam samo fotos pa da prikazem prave slike danas il sutra...dotad preliminarne telefonom :D
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bogami, dobro izgleda, čekamo bolje slike :D Wash mi se čini odličan. Jedino te rakete R-77 nikako ne bi išle na UB, jer UB nema radara. Bolje stavi R-73, pretpostavljam da imaš u kutijama s Flankerima.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma ice i r 73 na krajeve..suse mi se...inace visak od ICM suske...kontao sam ja staviti r 27 od ICM-a ali su preglomazne..a koliko znam UB moze da nosi i r77 i r 27 ali uz njega ide i avion s radarom koji ce da navodi te rakete :wink: ...recimo drugi mig 29 u paru 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Može teoretski, ali stvarno ne znam da li je ikad to praktično rađeno. Ako imaš viška r-60, možeš to kombinovati, recimo 4 r-73 i 2 r-60, ili obrnuto, takve konfiguracije su bile aktuelne kad je r-73 bila nova raketa, pa ih nije bilo dovoljno operativnih.

Inače, ako bi ipak išle radarski vođene rakete, mnogo realnije bi bila r-27, jer r-77 nose samo kasnije verzije 29-ke, a ovo je valjda rani UB.

Baš me zanima koje se rakete dobijaju u italerijevoj kutiji sa UB?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pokušavam da nađem sliku UB-a s naoružanjem, ali ništa, našao sam samo ovo gdje ima nosače i ovo su 2 nosača za r-73 i 4 za r-60.
http://www.airteamimages.com/big128077.html
Svakako pogledaj koji tip nosača imaš na maketi, pa da upariš rakete kako treba... ako ti je važno, jer se ionako radi o restauraciji.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

licno i ja neznam dali je ikad isprobana ova varijanta da navodi drugi avion mada sam cuo za tu opciju..pitacu na drugom forumu pa cu saznati 8)
ovako uz italeri ub sam dobio viska dve R 27R..e sad posto je ICM dao iste velicine i za R27R(a R27R je manja po velicini od R27ET) i za R 27ET ili kako vec nose oznaku (nisam veliki strucnjak za rakete :lol: )kontam iskoristiti ih za susku a R27R od ICM-a su preglomazne za migusku al bas

R 73 nazalost imam samo dve viska :-?

u sustini ovo nije neka konkretna letjelica odredjenog borta(i dekale sam jedva skupio :lol: ) nego vise proba za kasniji rad na konkretnom 304 iz farnbora 1989 kojeg imam u kutiji...a ova maketa ide na poklon tako da onaj koji ce je dobiti i nije neki strucnjak za vazduhoplovstvo a kamoli rakete :D tako da mu to nece biti vazno :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

a i nosaci su sa suske od ICM-a sad koliko su kompatabilni za mig 29 neznam a i nije vazno :D :D :D

sad mi stigao fotoaparat :D nadam se vecaras slike ak stignem ako ne onda sutra :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

slikanje gotovo....sad dosadno prebacivanje :-? ...do dvanaest ce valjda bit ko nebude zaspao do tad :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

od ovoga sam krenuo :D
Slika

i dosao do ovog pomocu "pimp my plane" :D
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

konacno isprebacivah..umorih se ziv...naravno maketu jos nisam zalepio za postolje a ni rakete sve polepio toliko za veceras pozz...a sad udrite :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Auuu pa ja sam potpuno zaboravio da si vertikalce pravio od drveta. Nema šta, uklopili su se odlično :) Wash takođe jako dobar... čim je rađen?

Jedino su mi prelazi između boja na anti-glare površini, vrhu nosa i tim tamnim panelima na rubu strejka nekako drhtavi, a trebali bi biti ravni. Ova "zatamnjena stakla" mu stvarno dobro stoje i popravljaju vizuelno utisak prednjeg dijela maketet, koji je inače netačan na maketi (pretanak nos i preplitak canopy). Znači, restauracija uspješna, bravo!

Usput, dobio sam odgovor od distributera one publikacije "Borbeni avioni", citiram "Borbeni avioni jos uvek se ne nalaze na vasem trzistu" - to je sve, znači nema ih još uvijek (znači, valjda će ih biti) :?:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 00:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

znaci jos nista od ovih "metalaca" :-?

wash je radjen temperom i grafitom...a sto se tice pravilnijih linija na pomenutim povrsinama iskreno moglo bi bolje al mi se neda doraditi isto tako trebao sam ofarbati i napadne ivice horizontalaca u sivo al dosta za ovu pticu jos one rakete i to je to :D

a da da ne zaboravim ... hvala warrior :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Sa zadovoljstvom konstatujem- restauracija uspela! Svaka čast za trud i strpljenje. Još koad se uzme u obzir da je bilo dosta samogradnje i izrade od drveta biće ti verovatno posebno draga maketa na polici. Farbanje je dobro osim onih par sitnica koje je Warior pomenuo. Wash je takođe dobar. Jedina moja zamerka je za stalak: Pošto sam arhitekta po struci i kad radimo neke izložbe (muzej, galerije itd.) obično akcentujemo eksponat a ne stalke ili ramove, pozadinu.. Da skratim priču, taj stalak koji narandžasto-plavi, bolje bi bilo da je sivo, crno- neka neutralna boja. Eto moje skromno mišljenje, nemoj mi zameriti. I još jednom da pohvalim maketu, odličan rad i kombinacija plastike i drveta- svaka čast!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hvala toperu :D kao sto sam vec rekao ide na poklon 8)

e sad sto se tice stalka ni ja nisam zadovoljan bojom...svakako cu promjeniti i nece biti ovakav jer se ni meni ne svidja .....posto maketu jos nisam zalepio za stalak tako da ce biti lako :wink: pozdrav

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

posto me warrior na kafici pitao u kom je stanju "suska" iskoristih dok je kod mene fotoaparat da uslikam i njega pa me interesuje vase misljenje na sta lici tj.kakva je boja odnosno da li treba sta popravljati il je dobro..generalno odozgo zavrseno farbanje izuzev bjele koja je prvi sloj..odozdo isto prvi sloj uradjen
svaki savjet dobro dodje ako treba sta popraviti pogotovo pre laka :D da ne davim vise evo koja slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolje da se ipak oslanjaš na sopstvenu procjenu tačnosti boja, koju radiš na osnovu fotografija. Kad ovako uslikaš maketu, fotoaparat lako može da "laže". Gledajući ove slike rekao bih da su plave OK a siva malo presvijetla; ali, ko što rekoh, to može biti do blica, balansa boja i drugih podešavanja na fotoaparatu; najbolje da ideš na sopstvenu procjenu, a što više radiš imaćeš sve bolji osjećaj za boje. U svakom slučaju, jedva čekam da vidim gotovog Flankera :)

Evo, baš sam danas pokušao da uslikam razliku između boje koja bi trebala biti tačna plava za Miraž 2000 (po "receptu"), a ustvari je zelena, i boje koju sam ja dobio odokativno i djeluje mi mnogo tačnija:
Slika
Slika
Dakle, na vertikalcu i lijevom krilu je Humbrol 144, malo posvijetljena bijelom, kako je navedeno na netu to bi trebalo biti to, ali je boja očigledno zelenkasta :-? Ostatak je moja mješavina, gdje sam u prethodno pomenuto dodao Revell 56 i još dosta bijele, i dobio sam boju koja potpuno odgovara (još malo ću je posvijetliti za završni sloj); e sad, tu je ona priča vezana za fotoaparat: ni jedna ni druga boja ne izgledaju na slikama ni približno onako kako u stvarnosti izgledaju... :-? Zato sam pokušao da podesim balans bijele boje na fotoaparatu i slikao bez blica, ali ni tako nisam uspio e da "uhvatim" pravu nijansu plave... ali evo slike u svakom slučaju, ako ništa da pokažem dokle sam stigao :) :
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 21:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

u pravu si za ovu plavu tj zelenkasto plavu zaista tako izgleda...ova tvoja plava je ok samo je jos posvijetli kako si i sam planirao i to je to......lijepo je vidjeti i floggera ponovo :wink:

ps.nadam se da cu te probuditi iz sna da nesta radis :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Pozdrav drugari kao prvo Fly By Wire sta reci nego ODLICNO sledeci projekat od drveta citav.E sad ovo moje zavrsio sam ground znaci nema vise oblatine kako rekose neki hihi.Evo par slika malo su slabije al sutra cu slikati na danjskom svijetlu.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Evo i par slika po finom suncanom danu hihi
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]