banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 02:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2012, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
toperu.. ma nisam pricvrstio za stalak..gdje bi pre finisa :wink: ..bice pito cev kao i ostala sitnarija..mada necu pretjerivati :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Evo ga završen davno započeti projekat restauracije skršenog i otpisanog F 14 Tomcat. Hvalilo je mnogo delova i bilo je dosta dorađivanja, skoro pola površine je gitovano. Pošto je farbano davno dok nisam imao prave boje, nekim auto-lakom koji se zalepio za površinu kao cement- morao sam da šmirglam celu maketu da skinem boju. Rezultat su skroz izgubljeni paneli, pa je ovo prvi put da sam urezivao sve panele. Prvo sam proučavao tehničke crteže originala, pa olovkom iscrtao na maketi, pa onda vrhom šestara urezivao (prilično zamorno). Rezultat vidite, hvale dekali i mnogo sitnih delova, i nije neka maketa za pohvalu ali bolje nego da sam je bacio u smeće. Imao sam problem sa razmazivanjem tuša kad sam prelazio prontom, pa nije baš farbanje za pohvalu. Zaprljan je poprilično, pravi Prljavi Hari :D
Evo za početak slika kakav je prije bio, a zatim i ostale slike kako sam ga sredio:

Slika

Evo ostatak slika:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 20:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dobro si ti njega na kraju izvukao..svidja mi se...djeluje dosta realno isprljan...steta sto nema dekala :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Nema sta majstrski si ga doveo u red kao sto rece kolega steta za dekale.Ova zadnja slika je bas jebacka kao da je pravi potrudi se da mu nabavis dekale.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 23:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pao prvi sloj na miguski :wink:
Slika
Slika
Slika

da ne bude zabune na stalku samo pozira za slikanje :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala za komentare za mog Tomketa :D Ako bude prilike nabaviću mu dekale da bude u fulu.
@FlyByWire Nema šta, napreduje migonja. Više se obradujem ovim restauracijama nego novim maketama. Imaš li neke dekale za taj MiG, ustvari jel to onaj ex YU MiG 29 UB?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Super kao i do sad odlicne boje jos kad mu legnu dekali otvorice ga u struku :P :P.Pokusaj za njega neku dioramu hangara bilo bi cool da se navuces i na to haha a maketa ko maketa nije velka pa bi bas legla za hangarcic neki ili pistu mozda.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nece biti yu shema imam samo zvezdica ruskih viska tako da ce biti ruske petokrake :wink:

ex darijane pa neznam navlacis me na drugu stranu xaxaxaaaa :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
@ Toper dobro to ispade s obzirom u kakvom je stanju bilo, jako lijepo. Javi se za ono naoružanje za Miraža, ako ti još treba.

@ FBW 29-ka fino napreduje, baš ste nešto zapržili s restauracijama :) a i ja restauruiram Miraž 2000

@ Darijan, ovo izgleda odlično, jedino možda da te lišajeve koji simuliraju grmlje ofarbaš u smeđe - tako će bolje simulirati grmlje s kojeg je opalo lišće.

Ovako, imam 2 pitanja:

1. ima li neko viška 2 rakete K-13 (AA-2 Atoll) ili stariji sidewinder AIM-9B u 1/72 ???

2. U Srbiji se po kioscima pojavilo jako zanimljivo izdanje - časopis uz kojeg se dobije die-cast maketa. Da li je neko vidio da ovo ima kod nas po kioscima (budući da su na časopisu valjda navedene cijene za SR, CG i BiH)??? Ako neko ugleda, nek viče :D
Evo o čemu se radi: http://borbeniavionikolekcija.com/

http://img.photobucket.com/albums/v728/airsuba/Borbeni%20Avioni%20Kolekcija/br-01-bf109_01.jpg

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 18:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pao i drugi sloj i crnkinja :lol:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nastavak radova na migonji :D zavrseno glavno farbanje...ostalo zavrsno doradjivanje"sofersajbne" :D i izduvnika...i naravno dekali i finalno lakiranje...evo par slicica malo i osuncanih pa prosudite koliko sam blizu one ruske klasicne zelene a omjer je siva revell mat 43+zelena sm360(80%43+20%360 otprilike)

Slika
Slika
Slika
Slika

i jedna iz naftalina za sve one koje interesuje kako izgleda unutrasnjost novog hasegawinog ceda :love10:
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bratac sta reci nego majstorski bas me to intresovalo kako ce to sa drvetom proci nema sta vrh.A sto se tice ove zadnje slike prekopo sam ja to odmah kad je dosloo hahah. Haj za njega neku pistu neku dioramu vinjetu

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
pa prosudite koliko sam blizu one ruske klasicne zelene a omjer je siva revell mat 43+zelena sm360(80%43+20%360 otprilike)

Zanimljiv recept, dobar rezultzat - ja mislim da je to ta zelena kakva treba da bude.

Warrior of the Light je napisao:
1. ima li neko viška 2 rakete K-13 (AA-2 Atoll) ili stariji sidewinder AIM-9B u 1/72 ???

2. U Srbiji se po kioscima pojavilo jako zanimljivo izdanje - časopis uz kojeg se dobije die-cast maketa. Da li je neko vidio da ovo ima kod nas po kioscima (budući da su na časopisu valjda navedene cijene za SR, CG i BiH)??? Ako neko ugleda, nek viče :D
Evo o čemu se radi: http://borbeniavionikolekcija.com/
http://img.photobucket.com/albums/v728/airsuba/Borbeni%20Avioni%20Kolekcija/br-01-bf109_01.jpg

Niko ništa?
Još jedno pitanje: ima li neko da mi proda boju Revell 68 (može i razmjena za neku boju koja mi ne treba, po dogovoru)
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 17:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

haj sacekaj do sutra mozda ja imam al nisam u BL sutra dolazim

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK važi, provjeri pa mi javi.

Inače, ovaj časopis s diecast maketom se već pojavio na farposstu :D , pa možete vidjeti kako izgleda:
Kod:
http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?p=47881

Pogledajte lijevi rub prve stranice - stvarno je navedena cijena za BiH (4,5KM) što znači da vjerovatno ima da se kupi i kod nas, samo treba skontati gdje. U Beogradu se prodaje na svakom drugom kiosku, a kod nas još nisam uočio da ima - možda ovdje neće biti tako masovna prodaja? U svakom slučaju, zavirujte po kioscima i knjižarama, pa kad se pojavi, javljajte :) Ja lično nemam namjeru da sakupljam čitavu kolekciju, ali ću definitivno kupiti neke najzanimljivije - isplati se za te pare, a kvalitet je, kako kažu, sasvim OK uzevši u obzir da se radi o diecast maketi.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja nisam još nigde u BL našao taj časopis sa maketom a tražio sam. Na T6 blogu u komentarima neko je okačio broj telefona za informacije gdje ima da se kupi taj časopis i piše ovako: (Алексей От- Живкович потражите на трафикама, или на:0112764538
0112769301). A jel može neko da objasni šta su ustvari te ,,diecast'' makete? Poššto nisam imao priliku da ih uživo pogledam.
@ Fly By Wire Fino napreduje dvosed. Čini mi se da ona mat boja na nosu (odozgo) treba da bude tamnija (skoro pa crna).

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Diecast - to su makete koje su sastavljene i ofarbane, i takve dolaze u prodaju. Obično su od metala i štancaju se serijski, kvalitet i nivo detalja im je mnogo manji nego kod ovih plastičnih maketa koje se naknadno skalpaju i farbaju, ali svejedno bih volio imati par komada :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sto se tice ovih casopis+maketa ni ja jos nigdje ne vidjeh ugl.ako ko vidi nek javi,a ja svakako ako vidim javim :D

toperu ..potpuno si u pravu....treba crna...e sad posto je "sofersajbna" takodje crna moracu da ne bi bilo isto ici sa veoma tamnom sivom il mat crnom a da vjetrobransko staklo zbog kontrastaa( i da se razlikuje )bude full gloss crno :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 22:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Još jedno pitanje: ima li neko da mi proda boju Revell 68 (može i razmjena za neku boju koja mi ne treba, po dogovoru)

E drugaru lose i dobre vijesti.Dobre vijesti IMAM a lose pola konzervice dacu ti nije frka pa ako ti moze posluziti,a ima i druga opcija nabavljacu neke stvarcice sebi pa mogu i tebi samo javi mi.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

blizi se blizi finis :D mali apdejt nastavka radova 8)
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

ajmo sta ste se razlijenili kacite slike...radi li se sta? :evil3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]